۷ قابلیت لینوکس که ویندوز ۱۲ به آن‌ها نیاز دارد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
ویندوز 12

ویندوز ۱۲ همچنان در حال توسعه است و این به ما فرصتی می دهد تا خواسته های خود را مطرح کنیم. برای الهام گرفتن، بیایید به لینوکس، رقیب کمتر شناخته شده در عرصه کامپیوترهای دسکتاپ، نگاهی بیندازیم. در ادامه به ۷ قابلیت لینوکس می‌پردازیم که امیدواریم ویندوز ۱۲ از این مشخصه‌ها کپی‌برداری کند.

عدم نمایش تبلیغات

اخیراً مایکروسافت شروع به آزمایش تبلیغات در منوی استارت ویندوز ۱۱ کرده است، با این ایده که تبلیغات و پیشنهادات به کاربران در یافتن برنامه‌ها و محصولات خوب کمک می‌کند. طبیعتا بخشی از کاربران مشکلی با این موضوع ندارند ولی از سوی دیگر باید بگوییم که نمایش تبلیغات در یک سیستم‌عامل، کار چندان پسندیده‌ای نیست. همین اقدام مایکروسافت، حرفه‌ای بودن ویندوز را برای کاربرانی که این موضوع برای آن‌ها اهمیت دارد، کاهش می‌دهد.

ویندوز 12

لینوکس یک فضای کاری بسیار حرفه‌ای‌تر ارائه می‌دهد. رابط کاربری آن به شدت قابل تنظیم است، بنابراین می‌توانید آن را به بهترین شکل برای جریان کاری خود تنظیم کنید. این رابط کاربری هرگز با پیشنهاد برنامه یا تشویق شما به خرید سرویس‌های مختلف هنگام گشت‌و‌گذار، مزاحم شما نمی‌شود. بنابراین ویندوز ۱۲ باید بتواند یک رابط کاربری بدون مزاحمت را ارائه کند. البته در مورد ویندوز ۱۱ هم تبلیغات به راحتی قابل غیرفعال شدن هستند اما در هر صورت ممکن است در آینده وضعیت بدتری پیدا کنند.

تنوع منوی استارت

ویندوز 12

منوی استارت از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های ویندوز محسوب می‌شود و مایکروسافت در ویندوز ۱۲ باید به کاربران اجازه دهد منوی استارت را با توجه به سلیقه و نیازهای خود شخصی‌سازی کنند.

ویندوز 12

در هر نسخه‌ی ویندوز، مایکروسافت تغییراتی را روی منوی استارت اعمال می‌کند ولی آیا بهتر نیست در زمینه‌ی شخصی‌سازی امکانات بیشتری در اختیار کاربران قرار دهد؟ کوبونتوی لینوکس را در نظر بگیرید که از KDE Plasma استفاده می‌کند. این سیستم‌عامل انواع مختلفی از منوی برنامه (معادل منوی استارت ویندوز) را در اختیار شما قرار می‌دهد. در حالی که در اوبونتو، می‌توانید افزونه‌ای به نام Arc Menu نصب کنید که ده‌ها نوع مختلف منوی برنامه را با گزینه‌های گسترده برای شخصی‌سازی ارائه می‌دهد.

ویجت در دسکتاپ

ویندوز ۷ دارای ویجت‌هایی بود که فوق‌العاده کاربردی بودند. متأسفانه، مایکروسافت به دلیل نگرانی‌های امنیتی آن‌ها را حذف کرد، اما با ویندوز ۱۱ (به نوعی) بازگشتند. مشکل این است که ویجت‌های ویندوز ۱۱ در یک پنل جداگانه پنهان شده‌اند و به طور مستقیم روی دسکتاپ تعبیه نشده‌اند. در ویندوز ۱۲ ویجت‌ها مانند Kubuntu در لینوکس، مستقیما راهی فضای دسکتاپ شوند.

ویندوز 12

داشتن ویجت‌های دسکتاپ به این معنی است که شما بدون نیاز به باز کردن برنامه‌های متعدد، دسترسی مستقیم به اطلاعات مفیدی مانند یادآورنده‌ها، لیست کارها، به‌روزرسانی‌های آب‌وهوا، ساعت جهانی و موارد دیگر دارید. ویجت‌ها کاربردهای به شدت متنوعی دارند و با یک نگاه می‌توانید داده‌های بسیار مفیدی را دریافت کنید.

خودکار شدن چینش پنجره‌ها

مدیریت چینش پنجره (Window Tiling) یک اصطلاح فنی برای سازماندهی تمام پنجره‌های باز روی صفحه نمایش شما برای جلوگیری از همپوشانی است. این کار می‌تواند باعث شود دسکتاپ شما تمیزتر و کارآمدتر به نظر برسد.

همین جا باید بگوییم که مایکروسافت در این زمینه پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است. با ویژگی‌هایی مانند Snap Assist و PowerToys Fancy Zones، می‌توانید به صورت دستی تمام پنجره‌های باز خود را مرتب کنید. همچنین در ویندوز ۱۱ با قابلیت Window Snap روبرو هستیم که به شما اجازه می‌دهد با نگه‌داشتن ماوس روی دکمه‌ی بزرگ‌نمایی (Maximize)، پنجره‌ها را در مناطق خاصی از صفحه بچسبانید.

ویندوز 12

در ادامه‌ی این فرایند، ویندوز ۱۲ باید از چینش خودکار پنجره‌ها پشتیبانی کند. البته، این یک ویژگی اختیاری خواهد بود که می‌توانید آن را فعال یا غیرفعال کنید. در صورت فعال بودن، هر بار که پنجره‌ی جدیدی باز می‌کنید، به طور خودکار در یک الگوی شبکه‌ای بدون همپوشانی مرتب می‌شود. بنابراین، یک برنامه تمام صفحه باز می‌شود، دو برنامه‌ی دیگر صفحه را به صورت ۵۰/۵۰ تقسیم می‌کنند و برنامه‌های بیشتر صفحه را به طور متناسب (به صورت از پیش تعریف‌شده) و بدون همپوشانی تقسیم می‌کنند. لینوکس مدت‌هاست که این ویژگی را دارد.

گزینه‌هایی برای شخصی‌سازی تسک‌بار

ویندوز ۱۰ طیف وسیعی از گزینه‌های شخصی‌سازی را برای تسک‌بار (Taskbar) ارائه می‌داد. متأسفانه، ویندوز ۱۱ این امکانات را به شدت کاهش داده است، به گونه‌ای که اکنون تسک‌بار در پایین صفحه ثابت شده است و دیگر نمی‌توانید آن را به سمت چپ، راست یا بالا حرکت دهید. همچنین، منوی راست‌کلیک بیش از حد ساده شده و تنها دو گزینه Taskbar Settings و Task Manager را نشان می‌دهد.

ویندوز 12

امیدواریم ویندوز ۱۲ انعطاف‌پذیری بیشتری برای تسک‌بار ارائه دهد و برای مقایسه می‌توانیم به سطح آزادی زیادی که لینوکس در اختیار کاربران قرار می‌دهد، اشاره کنیم. اینکه دوباره بتوانیم نوار وظیفه را جابه‌جا کنیم، شروع خوبی خواهد بود. علاوه بر آن، انواع مختلف نوار وظیفه، مانند یک نوار وظیفه شناور یا یک نوار وظیفه کوچک شده مشابه داک مک، واقعاً به کاربران کمک می‌کند تا کامپیوترهای خود را شخصی‌سازی کنند.

بهبود دسکتاپ‌های مجازی

مجازی‌سازی دسکتاپ (Virtual Desktops) روشی عالی برای سازماندهی برنامه‌های باز و افزایش بهره‌وری است. مایکروسافت این ویژگی را در ویندوز ۱۰ معرفی کرد و تجربه کلی آن را با ویندوز ۱۱ بهبود بخشید.

برای بهبود این قابلیت در ویندوز ۱۲، عالی می‌شود اگر گزینه‌ای برای مشاهده و مدیریت تمام دسکتاپ‌های مجازی به طور مستقیم از تسک‌بار وجود داشته باشد. در ضمن اگر از طریق Task View بتوانیم برنامه‌های مختلفی را در دسکتاپ‌های گوناگون باز کنیم، چنین مشخصه‌ای بسیار کاربردی خواهد بود. برای نمونه می‌توانید تصویر پایین را نگاه کنید که Activities Overview در اوبونتو را نشان می‌دهد.

در بخش بالایی، پنجره‌های کوچکی دیده می‌شوند که دسکتاپ‌های مجازی را نشان می‌دهند. در بخش اصلی هم دسکتاپ فعلی در معرض نمایش قرار می‌گیرد. در سمت چپ، Ubuntu Dash (مشابه تسک‌بار ویندوز) قرار دارد که به شما اجازه می‌دهد برنامه‌های مختلفی را بین دسکتاپ‌های مجازی drag and drop کنید.

KDE Activities

بسیاری از افراد از یک کامپیوتر ویندوزی برای کارهای مختلف مانند کار، بازی، سرگرمی و یادگیری استفاده می‌کنند. متأسفانه، ویندوز راهی معنی‌دار برای جداسازی این موارد استفاده‌ی متفاوت ارائه نمی‌دهد. اما اگر ویندوز ۱۲ با ویژگی‌ای مانند KDE Activities لینوکس ارائه شود، می‌توانید این کار را انجام دهید. در ادامه نگاهی اجمالی به نحوه‌ی کار KDE Activities می‌اندازیم:

KDE Activities مانند دسکتاپ‌های مجازی تقویت‌شده هستند. شما می‌توانید فعالیت‌های متعددی ایجاد کنید، که هر کدام دارای تصویر زمینه، میانبرهای صفحه‌کلید، نمادها/میانبرهای دسکتاپ و برنامه‌های پین‌شده روی نوار وظیفه و منوی استارت خاص خود هستند. به لطف این مشخصه، می‌توانید برای هر کاری یک محیط درست کنید تا بدون اینکه با نوتیفیکیشن‌های فریبنده حواس شما پرت شود، با دقت زیادی کارهای موردنظر را انجام دهید. ویندوز ۱۲ با بهره‌گیری از چنین مشخصه‌ای، می‌تواند بهره‌وری خود را برای کاربران چندین برابر کند.


در این مطلب به فقط چند مورد از قابلیت‌های کاربردی لینوکس پرداختیم که ویندوز ۱۲ با الگوبرداری از آن‌ها می‌تواند به شدت کاربردی‌تر و جذاب‌تر شود. در نهایت باید بگوییم که برای خرید لپ‌تاپ، می‌توانید به فروشگاه دیجی‌کالا سر بزنید.

منبع: HowToGeek

سوالات متداول
ویندوز ۱۲ چه زمانی ارائه می‌شود؟
هنوز تاریخ دقیقی برای انتشار این نسخه اعلام نشده است.
ویندوز ۱۲ چه ویژگی‌های جدیدی دارد؟
در این مورد شایعات زیادی مطرح شده ولی با قاطعیت نمی‌توانیم به آن‌ها بپردازیم.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما