مناقشه اپل و FBI پایان یافت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

مناقشه شرکت اپل و سازمان FBI امروز به شکلی غیر منتظره پایان یافت. FBI اعلام کرد که بدون کمک اپل موفق شده قفل آیفون عامل حمله‌ی تروریستی «سن برناردینو» را باز کند و به اطلاعاتی که لازم داشت دسترسی یابد. ماجرای این مناقشه از آنجا آغاز شد که «تیم کوک» مدیرعامل مجموعه‌ی اپل از اجرای خواسته FBI و باز کردن قفل گوشی آیفون یکی از متهمان حمله سن برناردینو به نام «سید فاروق» سر باز زد.

سید رضوان فاروق، بازرس مسئول رسیدگی به رستوران‌ها در سازمان بهداشت بخش سن برناردینو، و همسرش «تشفین مالک» آذر ماه سال ۱۳۹۴ در مهمانی کارمندان بخش بهداشت عمومی شهرستان سن برناردینو دست به تیراندازی زدند و ۱۴ نفر را کشتند. بازرسان برای یافتن سرنخ حادثه، به اطلاعات در گوشی آیفون سید فاروق مشکوک شدند و برای باز کردن این گوشی و دسترسی به اطلاعات مورد بحث دست به دامن اپل شدند.

اما شرکت اپل معتقد بود این اقدام باعث به خطر افتادن حریم خصوصی شهروندان و کاربران استفاده کننده از گوشی‌های این شرکت می‌شود و در برابر این خواسته مقاومت نشان داد.

app2

در این مناقشه افراد بسیاری به اظهارنظر و حمایت از طرفین درگیر در ماجرا پرداختند. از دونالد ترامپ، کاندیدای ریاست‌جمهوری از حزب جمهوری‌خواه گرفته تا بیل گیتس، مرد پرنفوذ مایکروسافت. حال اعلام اینکه FBI بدون کمک اپل توانسته به اطلاعات آیفون سید فاروق دسترسی پیدا کند ادامه روند پیگیری قضایی و به دادگاه کشاندن شرکت اپل را متوقف کرده. برخی می‌گویند این یک بازی برد-برد برای طرفین بود. اما دیگران معتقدند گرچه این مناقشه این بار زودتر از حد انتظار حل شده است، اما احتمالا این پایان چنین مناقشاتی میان شرکت‌های تکنولوژیک و دولت‌ها نخواهد بود.

ظاهرا بیانیه وزارت‌ دادگستری آمریکا هم همین نظر را تایید می کند، در بخشی از این بیانیه می‌خوانیم: «ماموران اجرای قانون باید بتوانند در صورت لزوم اطلاعات دیجیتال ضروری برای حفاظت از امنیت ملی را به دست آورند و دولت باید تضمین کردن چنین امکانی را در اولویت‌های خود قرار دهد».

اپل هم در همین زمینه پاسخ خود را منتشر کرده است: «ما از همان آغاز نسبت به خواسته FBI معترض بودیم، چون این اقدام را غلط و یک بدعت‌گذاری خطرناک می‌دانستیم. حال با انصراف دولت از درخواست خود، هیچ یک از این اتفاقات رخ نداد. اساسا چنین درخواستی از آغاز هم نباید مطرح می‌شد. ‌ما کمک به مامورین‌ قانون را ادامه می‌دهیم، همانطور که در این مدت چنین کرده‌ایم، در عین حال همانقدر که تهدیدها و حمله‌ها به اطلاعات ما بیشتر و پیچیده‌تر می‌شود ما نیز امنیت محصولات‌مان را افزایش خواهیم داد. اپل معتقد است مردم در ایالات متحده و سراسرجهان مستحق امنیت و در‌ عین‌حال حریم خصوصی و حفاظت از اطلاعات‌اند و قربانی کردن هر یک از اینها بخاطر آن دیگری صرفا خطر بزرگتری برای مردم و کشورها ایجاد می‌کند».

منبع: Phone Arena ،The Verge

  کانال تلگرام دیجی کالا مگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۸ دیدگاه
  1. محمد رجبی فرد

    حالا حواسشون نبود گوشی و گم کردن نمیدونن چی بگن هی سناتور میارن تا پیداش کنن!

  2. آموزش خیاطی

    خب میشه گف اپل خودش این کارو کرده و برای حفظ اعتبار نخاستن که فاش بشه

  3. حامد

    به نظر میاد خود اپل قفلو باز کرده ولی برای حفظ ظاهر اف بی آی میگه خودمون بودیم.شما که میتونستین باز کنین پس این همه هزینه چی بود؟؟

    1. sam

      یک شرکت اسرائیلی این کار رو انجام داده نه اپل!!

  4. شاهین

    بعد از این ماجرا از اف بی آی زنگ زدن به تیم کوک گفتن: میخریم دو زار.!

    1. عارف

      این قدرت اپل و محصولاتش رو نشان داد که بعد از چند ماه بزرگترین نهاد امنیتی آمریکا تازه تونست یکی از گوشی های قدیمی اپل رو هم بکنه

      راستی هک یک گوشی سامسونگ برای fbi چند دقیقه طول میکشد؟؟

  5. amir

    بعد چند دقیقه دستشون خورده به یک لیوان آب و ریخته روی آیفون و سوخته :)))

  6. ابوالفضل اکبری

    ای بابا!‌مشخص بود که قفل باز میشه.وقتی که fbi یا که دولت امریکا و یا هر نهاد دولتی یا بین المللی سر کیسه هاشونو شل کنن قفل هر دستگاهی رو به راحتی میتونن باز کنن.این قدر هکر تو این دنیا ریخته که هیچ دستگاهی امنیت نداره.اخه سازنده هر دستگاهی از عیوب و ضعف های دستگاهش مطلع است و پول دیگر همه ی مشکلات حل میکنه.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X