مدل سریعتر دایمنسیتی ۹۰۰۰ برای رقابت با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس در راه است
اینطور که به نظر میرسد، مدیاتک قرار است مدل سریعتر پردازندهی دایمنسیتی ۹۰۰۰ را برای رقابت با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس راهی بازار کند.
مدیاتک در حال حاضر قلب تپندهی پرچمداران شرکتهای معروف را تولید نمیکند اما به نظر میرسد این کملطفی بزرگی است که شرکتها در حق این شرکت میکنند. چون شرکت تایوانی تراشهی دایمنسیتی ۹۰۰۰ خود را در حالی راهی بازار کرده که با اپل در بخش چند هستهای کمترین فاصله را دارد یا شاید بتوانیم بگوییم با آن برابری میکند در حالی که پردازندههای کوالکام و سامسونگ فرسنگها با نمایندهی اپل فاصله دارند و همیشه هم اوضاع به همین شکل بوده است.
مدیاتک این روزها پیشرفت چشمگیری در زمینهی طراحی تراشه داشته و این موضوع را علاوه بر دایمنسیتی ۹۰۰۰، میتوان در سری 8XXX شرکت هم مشاهده کرد که در پایداری، بینظیر هستند. اگرچه همین دایمنسیتی ۹۰۰۰ هم برای رقابت با بهترینهای موجود کافی به نظر میرسد اما شرکت تایوانی میخواهد از یک مدل پیشرفتهتر هم رونمایی کند که گفته میشود قرار است بهعنوان رقیب اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس راهی بازار شود. نمایندهی یادشدهی کوالکام هم هنوز رسما معرفی نشده اما گویا وظیفهی ساخت آن بر عهدهی TSMC خواهد بود و این یعنی از لحاظ پایداری، این پردازنده هم باید عملکرد خوبی داشته باشد.
نام این تراشهی جدید مدیاتک هنوز رسما اعلام نشده اما میدانیم فرکانس آن بیشتر از چیزی است که در مدل استاندارد شاهد هستیم. این چیزی است که یکی از افشاگران حوزهی فناوری هم آن را تأیید کرده است و انتظار هم داریم چنین چیزی را شاهد باشیم. در حال حاضر دایمنسیتی ۹۰۰۰ از یک هستهی قدرتمند Cortex-X2 با فرکانس ۳٫۰۵ گیگاهرتز بهره میبرد. طبق پیشبینیهای Digital Chat Station، افشاگر معروف چینی، این مدل جدید از همین هسته اما با فرکانس ۳٫۲۰ گیگاهرتز بهره خواهد برد.
از آنجایی که TSMC ظرفیت پذیرش سفارشهای جدید با لیتوگرافی پیشرفتهتر را ندارد، به احتمال بسیار فراوان این تراشه با همان لیتوگرافی ۴ نانومتری تولید خواهد شد که این روزها تمام پردازندهها از جمله اگزینوس ۲۲۰۰، اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و A15 از آن بهره میبرند. از آنجایی هم که این فناوری باعث شده مصرف انرژی در گوشیهای هوشمند بهشدت کاهش پیدا کند، عملکرد این تراشههای قدرتمند هم باید در انجام کارهای سنگین بیشتر کنترل شده باشد و داغی کمتری را هم انتظار داریم از آنها ببینیم. حتی اگر فرکانس یکی از هستهها روی ۳٫۲۰ گیگاهرتز تنظیم شود. البته استفاده از خنککنندهی خوب به شرکتهای تولیدکنندهی گوشی هم بستگی دارد.
این افشاگر متأسفانه نگفته که سایر هستهای این تراشه آیا تغییری خواهند داشت یا خیر. یا اینکه تنها بخشی که مدیاتک همچنان در آن ضعیف است یعنی پردازشگر گرافیکی آیا پیشرفتی دارد؟ این پرسشی است که امیدواریم پاسخ آن مثبت باشد چرا که از لحاظ پرداز گرافیکی، دایمنسیتی ۹۰۰۰ خیلی با رقبا فاصله دارد و باید فکری به حال این وضعیت شود اگر مدیاتک میخواهد تأمینکنندهی اصلی پردازندهی گوشیهای بالاردهی سالهای پیش رو باشد.
مدیاتک باید قبل از ماه مه، (ماه آیندهی میلادی) برخی از مشخصات و قابلیتهای این تراشهی مورد انتظار خود را فاش کند. در ماه مه احتمالا شاهد رونمایی از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس خواهیم بود. مدیاتک با انتشار یک سری خبر خوب در حوالی این ماه میتواند توجه زیادی را سمت خود جلب کند. هرچند کوالکام هم بیکار نمینشیند و قطعا قابلیتهای خوبی را روانهی نمایندهی جدید خود خواهد کرد.
همانطور که گفته شد، اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس هم توسط TSMC به تولید انبوه میرسد. پردازندههای تولید شده با فناوری این شرکت عملکرد بسیار خوبی در زمینهی مصرف انرژی دارند و بسیار بهینه هستند. از طرفی دیگر بازده تولید تراشه هم در این شرکت حول و حوش ۷۰٪ است که باعث میشود اعتماد شرکتهای طراح تراشه به آن بسیار بیشتر باشد. همین موضوع باعث میشود رقابت بین مدیاتک و کوالکام امسال به اوج خود برسد و هر شرکتی هم که در نهایت برندهی این رقابت شود، میتواند تا سالها بهعنوان تأمینکنندهی اصلی پردازندهی گوشیهای هوشمند فعالیت کند.
پیشبینی شما از برندهی رقابت بین اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس و تراشهی جدید مدیاتک (مدل بهبود یافتهی دایمنسیتی ۹۰۰۰) چیست؟ فکر میکنید کدام شرکت در نهایت میتواند در زمینهی تولید پردازنده، از دیگری عملکرد بهتری داشته باشد؟ مدیاتک یا کوالکام؟
- گیکبنچ نشان میدهد دایمنسیتی ۹۰۰۰ رقیب اصلی A15 اپل است
- اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در گیکبنچ از دایمنسیتی ۸۱۰۰ شکست خورد
منبع: Wccftech