۱۴ تاثیر ترسناک فست‌فود بر سلامت جسمی و ذهنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
مضرات فست‌فود

امروزه فست‌فودها بخش مهمی از رژیم غذایی بسیاری از ما را تشکیل می‌دهند. سیب‌زمینی سرخ‌کرده، همبرگر و پیتزا از جمله فست‌فودهایی هستند که در میان کوچک و بزرگسال طرفداران زیادی دارند. مصرف گه‌گاه فست‌فود ایرادی ندارد. مشکل اصلی، مصرف منظم این غذاهای چرب و ناسالم است. احتمالا پیش خودتان می‌گویید این غذاها بسیار خوشمزه و لذت‌بخش هستند. اما تضمین می‌کنیم که این لذت کوتاه‌مدت، ارزش به خطر افتادن سلامت بدنتان را ندارد. فست‌فودها چربی، کالری و سدیم زیادی دارند و مقدار مواد مغذی موجود در آن‌ها بسیار کم است. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ قصد داریم شما را با مضرات فست‌فود آشنا کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

۱. دچار مشکلات پوستی می‌شوید

خوردن فست‌فود ممکن است باعث بعضی مشکلات پوستی مانند جوش و آکنه شود. علت این موضوع این است که فست‌فود‌ها حاوی قند، آرد سفید و کربوهیدرات زیاد هستند که می‌توانند پوست را تحریک کنند. مواد غذایی که کربوهیدرات زیادی دارند، باعث می‌شوند قند خون‌تان افزایش پیدا کند، که این موضوع ممکن است باعث ایجاد آکنه شود.

بر اساس یک مطالعه، کودکان و بزرگسالانی که دست‌کم سه بار در هفته فست‌فود می‌خورند، بیشتر از دیگران در معرض اگزما قرار می‌گیرند. اگر می‌خواهید از پوستتان محافظت کنید، مصرف فست‌فودها را به حداقل برسانید.

۲. نفخ می‌کنید

مصرف بیش از حد سدیم منجر می‌شود بدن آب را احتباس کند، که این موضوع باعث می‌شود نفخ کنید و بدنتان پف کند.

بعضی از مواد غذایی به طور طبیعی حاوی سدیم بیشتری هستند، اما سدیم به بسیاری از محصولات غذایی هم اضافه می‌شود. توصیه می‌شود که بزرگسالان، کمتر از ۱۵۰۰ میلی‌گرم سدیم در روز مصرف کنند. یک فست‌فود به تنهایی حاوی تقریبا ۲۳۰۰ میلی‌گرم سدیم است. مصرف بیش از حد سدیم منجر می‌شود بدن آب را احتباس کند، که این موضوع باعث می‌شود نفخ کنید و بدنتان پف کند.

۳. حافظه و عملکرد شناختی‌تان کاهش پیدا می‌کند

بعضی از فست‌فودها معمولا مقدار زیادی چربی‌های اشباع شده دارند. بر اساس شواهد موجود، چربی‌های اشباع شده می‌توانند تاثیر منفی‌ای بر روی قلب بگذارند. اما تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف زیاد چربی اشباع شده ممکن است به طرز منفی، عملکرد مغز و حافظه را هم تحت تاثیر قرار دهد.

مصرف بیشتر اسیدهای چرب اشباع شده ممکن است سرعت حافظه و انعطاف‌پذیری آن را کاهش دهد. هر وقت تصمیم گرفتید فست‌فود بخورید، بهتر است ابتدا به مضرات آن برای مغز و حافظه‌تان فکر کنید.

۴. دچار یبوست می‌شوید

یکی دیگر از مضرات فست‌فود این است که باعث یبوست می‌شود. فیبر غذایی که معمولا در سبزیجات، میوه‌ها، غلات غنی شده، مغزها و دانه‌ها وجود دارد، نقش مهمی در دستگاه گوارشی دارند. فیبر باعث می‌شود دستگاه گوارش‌تان به درستی کار کند. این ماده‌ی مغذی می‌تواند کلسترول خون شما را کاهش دهد و قند خون را در محدوده‌ی نرمال نگه دارد. متاسفانه باید به شما بگوییم که بیشتر فست‌فودها فیبر غذایی زیادی ندارند.

۵. در معرض اضافه وزن و چاقی قرار می‌گیرید

چاقی و اضافه وزن از مضرات فست‌فود

اما اگر بیش از حد فست‌فود مصرف کنید، سایز دور کمرتان افزایش پیدا می‌کند و وزنتان هم بیشتر می‌شود.

هیچ‌کس را پیدا نمی‌کنید که از چاقی و اضافه وزن خوشش بیاید. همه‌ی ما دوست داریم خوش‌اندام و فیت باشیم. اما اگر بیش از حد فست‌فود مصرف کنید، سایز دور کمرتان افزایش پیدا می‌کند و وزنتان هم بیشتر می‌شود. فست‌فودها کالری زیادی دارند و به همین علت، باعث چربی شکم می‌شوند.

مصرف زیاد کالری می‌تواند باعث اضافه وزن شود، که این موضوع شما را در معرض بیماری‌های مزمن قرار می‌دهد. یک مطالعه به این نتیجه رسید که افرادی که یک یا دو بار در روز فست‌فود می‌خوردند، نسبت به کسانی فست‌فود نمی‌خوردند، شاخص توده‌ی بدنی (BMI) بیشتری داشتند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف منظم فست‌فود باعث بیشتر شدن وزن می‌شود.

۶. دندان‌هایتان پوسیده می‌شوند

معمولا نوشیدنی‌ای که به همراه فست‌فودها مصرف می‌کنیم، نوشابه است. مصرف منظم نوشابه می‌تواند سلامت دهان و دندان شما را به خطر بیندازد. نوشیدن مقدار زیادی نوشابه مقدار اسید موجود در دهان را افزایش می‌دهد، که این موضوع در نهایت منجر به پوسیدگی دندان‌ها و ایجاد حفره در آن‌ها می‌شود.

۷. سلامت ذهنی‌تان به خطر میفتد

مضرات فست‌فود برای سلامت ذهنی

تحقیقات اخیراً انجام شده نشان می‌دهند که خوردن فست‌فود ممکن است باعث افسردگی بیشتر شود. یک مطالعه نشان داد که افرادی که فست‌فود خوردند، نسبت به افرادی که فست‌فود مصرف نکردند، ۵۱ درصد بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی بودند.

۸. سیستم تنفسی‌تان تحت تاثیر قرار می‌گیرد

وزن زیاد می‌تواند به قلب و ریه‌های شما فشار وارد کند. این مسئله باعث می‌شود هنگام راه رفتن یا بالا رفتن از پله‌ها دچار مشکلات تنفسی شوید.

شاید حتی فکرش را هم نکنید که با خوردن فست‌فود، سیستم تنفسی‌تان تحت تاثیر قرار می‌گیرد. اما واقعیت این است که یکی دیگر از مضرات فست‌فود، افزایش احتمال ابتلا به مشکلات تنفسی مثل آسم و تنگی نفس است. علت این موضوع این است که خوردن فست‌فود باعث چاقی و اضافه وزن شده و این مسئله منجر به مشکلات تنفسی ذکر شده می‌شود.

وزن زیاد می‌تواند به قلب و ریه‌های شما فشار وارد کند. این مسئله باعث می‌شود هنگام راه رفتن، بالا رفتن از پله‌ها و ورزش کردن دچار مشکلات تنفسی شوید. این موضوع در مورد کودکان هم صدق می‌کند. یک مطالعه نشان داد که کودکانی که دست‌کم سه بار در هفته فست‌فود خوردند، بیشتر در معرض آسم قرار داشتند.

۹. قند خون‌تان افزایش پیدا می‌کند

فست‌فود‌ها به دلیل اینکه کربوهیدرات زیادی دارند، قند خون شما را افزایش می‌دهد. با خوردن مواد غذایی‌ای که آرد سفید دارند، بدنتان مقدار بیشتری قند سفید دریافت می‌کند. مصرف منظم چنین غذاهایی ممکن است منجر به بیماری‌هایی مثل چاقی و دیابت شود.

۱۰. سطح کلسترول خون‌تان بیشتر می‌شود

افزایش سطح کلسترول

چربی زیاد موجود در فست‌فودها می‌تواند باعث افزایش سطح کلسترول خون شود؛ که این موضوع می‌تواند منجر به آترواسکلروز یا تصلب شرایین شود.

بسیاری از فست‌فودها با محصولات حیوانی، روغن زیاد، پنیر و سس‌های پرچرب تهیه و سرو می‌شوند. چربی زیاد موجود در فست‌فودها می‌تواند باعث افزایش سطح کلسترول خون شود؛ که این موضوع می‌تواند منجر به آترواسکلروز یا تصلب شرایین شود.

در این عارضه، پلاک‌ها در شریان‌ها انباشته می‌شوند و از جریان یافتن خون به قلب و اندام‌های مختلف بدن جلوگیری می‌کنند. علاوه بر این، فست‌فودها می‌توانند سطح کلسترول خوب (HDL) را کاهش دهند.

۱۱. مصرف فست‌فود ممکن است احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد

افزایش خطر سرطان، یکی دیگر از مضرات فست‌فود است. تحقیقات نشان می‌دهند که اگر گوشت حرارت زیادی ببیند، ماده‌ای تشکیل می‌شود که با سرطان‌های سینه، پروستات و روده‌ی بزرگ در ارتباط است.

علاوه بر این، در فست‌‌فودها سدیم نیترات و سدیم نیتریت وجود دارد. این مواد افزودنی رنگ گوشت را حفظ کرده و از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند. هر دو ماده‌ی شیمیایی ذکر شده می‌توانند به ترکیبی به نام «نیتروزآمین» تبدیل شوند، که به طور بالقوه منجر به سرطان می‌شود.

۱۲. بیشتر در معرض بیماری قلبی قرار می‌گیرید

چربی‌های موجود در فست‌فودها معمولا از اسیدهای چرب اشباع شده تشکیل می‌شوند. این چربی‌ها در دمای اتاق جامد هستند و معمولا در روغن‌های حیوانی و بعضی روغن‌های گیاهی وجود دارند. این چربی‌ها را می‌توانید به مقدار زیادی در چیزبرگر و سیب‌زمینی سرخ شده پیدا کنید. چنین چربی‌هایی سطح کلسترول بد (LDL) را افزایش می‌دهند، که این موضوع منجر به افزایش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

۱۳. استخوان‌هایتان ضعیف می‌شوند

مصرف زیاد سدیم می‌تواند باعث ضعیف شدن استخوان‌های شما شده و منجر به پوکی استخوان شود‌.

یکی دیگر از مضرات فست‌فود، تضعیف استخوان‌ها است. همانطور که اشاره کردیم، فست‌فودها سرشار از سدیم هستند. مصرف زیاد سدیم می‌تواند باعث ضعیف شدن استخوان‌های شما شده و منجر به پوکی استخوان شود‌.

۱۴. سیستم تناسلی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد

ترکیبات مضر موجود در فست‌فودها ممکن است تاثیرات بدی بر روی باروری داشته باشند. یک مطالعه به این نتیجه رسید که غذاهای فرآوری شده حاوی «فتالات» هستند. فتالات یک ماده‌ی شیمیایی است که می‌تواند نحوه‌ی عملکرد هورمون‌ها در بدن را مختل کند.

کلام آخر

در این مقاله درباره‌ی مضرات فست‌فود صحبت کردیم. همانطور که با خواندن این مقاله متوجه شدید، مضرات فست‌فود خیلی بیشتر از آن چیزی است که شما فکرش را می‌کنید. برای افرادی که عاشق فست‌فودها هستند و به طور مرتب چنین غذاهایی را مصرف می‌کنند، قطع کامل آن‌ها امکان‌پذیر نیست. اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید، حداقل کاری که می‌توانید برای حفظ سلامتی‌تان انجام دهید، کاهش مصرف فست‌فود است.

منبع: eat this, health line



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. امیر

    همه این چیزهارو میدونیم ولی شده تفریح مردم خوردنش.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X