زندگینامه فریبا نادری؛ بازیگر محبوب سریال «ستایش»
فریبا نادری، از بازیگران شناخته شده و پرکار تلویزیون ایران که با حضور در مجموعههای محبوبی مانند «ستایش» و ایفای نقشهای مختلف و متنوع، توانسته است جایگاهی خاص در میان مخاطبان به دست آورد. او با تکیه بر استعداد و تلاش خود، بهویژه در ژانرهای اجتماعی و درام، از جمله بازیگران مطرح دهههای اخیر محسوب میشود. بیوگرافی فریبا نادری را در این مطلب میخوانید.
بیوگرافی فریبا نادری
فریبا نادری در ۲۳ فروردین ماه سال ۱۳۶۳ در تهران به دنیا آمد. او علاقه به بازیگری را از کودکی در خود کشف کرد و پس از پایان تحصیلاتش وارد دنیای هنر شد. نادری فعالیت حرفهای خود را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرد و با مجموعههایی مانند «گل بارونزده» و «مروارید سرخ» به شهرت رسید.
فریبا نادری هنگامی که تنها ۱۹ سال داشت در یک مؤسسهی بازیگری بهطور اتفاق با مسعود رسام آشنا شد. این آشنایی چند سال بعد و در سال ۱۳۸۵ با مسعود رسام، کارگردان و تهیهکنندهی تلویزیونی خوشسابقه و مشهور ایرانی ازدواج کرد. ازدواج او با مسعود رسام، نقطهی عطفی در زندگیاش بود که تأثیر زیادی بر مسیر هنریاش به عنوان بازیگر گذاشت.
مسعود رسام کارگردان و تهیهکنندهی تلویزیونی آثار مشهور و خاطرهانگیزی مانند «دنیای شیرین»، سرزمین سبز، «مجید دلبندم«، «محله بروبیا»، «همسران»، «تولدی دیگر»، «دنیای شیرین دریا»، «چاق و لاغر»، «قطار ابدی» و «خانه سبز» در کارنامهی درخشان خود داشت.
ازدواج فریبا نادری با مسعود رسام با وجود ۲۷ سال اختلاف سنی و مخالفتهای پدرش، پیوندی عاشقانه و عمیق بود؛ اما متأسفانه زندگی مشترک آنها چندان طولانی نشد و مسعود رسام، تنها سه سال پس از ازدواج بر اثر بیماری سرطان خون در بیمارستان لاله تهران گذشت.
فریبا نادری دربارهی تجربهی زندگی مشترک خود با مسعود رسام اینگونه میگوید: من و مسعود بعد از مدتی آشنایی احساس کردیم که به هم علاقهمندیم و همین علاقه ما را متقاعد کرد که ازدواج کنیم و من در آن زمان از بیماری مسعود خبر داشتم و سال ۸۵ پزشکان گفتند که او شش ماه بیشتر زنده نخواهد ماند، اما عشق، نیرویی دوباره به او بخشید تا سه سال دیگر هم با سرطان مبارزه کند.
نادری پس از مرگ همسرش در سال ۱۳۸۸ در مصاحبهای با ایسنا اعلام کرد که هرگز با بازیگران تلویزیون یا سینما ازدواج نخواهد کرد. فریبا نادری همچنین در مورد همسر فقیدش اینگونه گفته است: «در کنار مسعود رسام زندگی عاشقانهای داشتم و با وجود بیست و هفت سال تفاوت سنی هیچوقت در زندگی با او خلأئی حس نکردم. حتی کوچکترین سخنان او برای من آموزنده بود و این بهترین خاطرهام از اوست که هنوز هم حرفهای پر محتوایش در خاطرم هست.»
او هشت سال پس از فوت همسر اولش، با مهرداد طباطبایی از فعالان حوزهی مواد غذایی و لبنی ازدواج کرد و صاحب فرزند دختری به نام یارا شد. نادری در شمار هنرپیشگانی است که بارها توانایی خود را در ایفای نقشهای متفاوت به اثبات رسانده و در خلق شخصیتپردازیهای پیچیده و چندلایه موفق عمل کرده است. این بازیگر چهل ساله، بهویژه در نقشهای دراماتیک و خانوادگی توانسته است با انتقال احساسات عمیق، تأثیری ماندگار بر تماشاگران بگذارد و از این جهت به ژاله صامتی شباهت دارد.
فیلمها و سریالهای فریبا نادری
۱- سریال «ستایش» (فصل دوم و سوم)
سریال «ستایش» یکی از پرمخاطبترین مجموعههای تلویزیونی سالهای اخیر است که بینندگان بسیاری آن را دنبال کردند و استقبال از آن به اندازهای بود که ساخت آن برای سه فصل ادامه پیدا کرد.
این مجموعهی تلویزیونی ایرانی به کارگردانی سعید سلطانی، نویسندگی سعید مطلبی و تهیهکنندگی آرمان زرینکوب، در سه فصل و از ۱۲ آذر ۱۳۸۹ تا ۷ آبان ۱۳۹۸ از طریق شبکهی سه سیما به بینندگان عرضه شد. به گفتهی سعید سلطانی طرح اولیهی فیلمنامهی «ستایش» به ایرج قادری تعلق دارد و در ساخت این مجموعه نیز از فیلم «واکنش پنجم» ساختهی تهمینه میلانی، الهام گرفته شده است.
نقش پریسیما، همسر دوم صابر فردوس، از فصل دوم و سوم به این قصه پیوست. این نقش پیچیده و منفی یکی از پرچالشترین و ماندگارترین نقشآفرینیهای فریبا نادری محسوب میشود که توجه بسیاری از مخاطبان و منتقدان را به خود جلب و او را به یکی از کلیدیترین و محوریترین شخصیتهای سریال تبدیل کرد و نمیتوان به بیوگرافی فریبا نادری پرداخت و از آن نام نبرد.
۲- سریال «مروارید سرخ»
سریال «مروارید سرخ» آغازگر فعالیت بازیگری فریبا نادری و اولین تجربهی همکاری او با همسر فقیدش مسعود رسام است. این مجموعه تلویزیونی ۲۶ قسمتی به کارگردانی شاپور قریب و مسعود رسام و نویسندگی مسعود رسام در سال ۱۳۸۴ از شبکهی تهران (پنج) پخش شد.
فریبا نادری در «مروارید سرخ» با بازیگران مطرح و خوشنامی همچون زندهیاد پوپک گلدره، مهدی پاکدل، سحر ذکریا و یوسف تیموری همبازی بود. این مجموعهی تماشایی او را به دنیای حرفهای بازیگری وارد ساخت و بر استعداد و مهارتهای او صحه گذاشت.
۳- فیلم «تابستان همان سال»
«تابستان همان سال» فیلمی ایرانی به کارگردانی محمود کلاری محصول سال ۱۴۰۲ است. این فیلم در بخش سودای سیمرغ چهل و دومین دوره جشنواره فجر حضور داشت. این اثر سومین ساخته کلاری در مقام کارگردانی است. فریبا نادری در این فیلم سینمایی در کنار مهران مدیری، علی شادمان و سمیرا حسنپور به نقشآفرینی پرداخت.
داستان «تابستان همان سال» دربارهی عطا پسر ۷ سالهای است که او را پیش یک رمال آینهبین میبرند تا طی مراسمی دزد طلاهای عمهاش را شناسایی کند، عطا که هیچ تصوری از عاقبت آنچه در آن شرایط بر زبان میآورد ندارد، برای رهایی از وضعیت، به دروغ داوود را به عنوان دزد معرفی میکند، غافل از آنکه دروغش دامنگیر تمامی اعضای خانواده میشود و به عقوبتی غیرقابلپیشبینی منجر میگردد. «تابستان همان سال» شاید از بهترین فیلمهای ایرانی نباشد اما بازی خوب نادری را نمیتوان نادیده گرفت.
۴- فیلم «من و شارمین»
«من و شارمین» فیلمی به کارگردانی و نویسندگی بیژن شیرمرز و تهیهکنندگی یوسف صمدزاده محصول سال ۱۳۹۴ است. این فیلم داستان زندگی دختر جوانی به نام تینا را روایت میکند که به پیشگوییهای عمهاش دربارهی نیمه گمشده باور دارد. اسم نیمهی گمشده او شارمین اصل کوپال است.
این فیلم تجربهی موفق فریبا نادری در ژانر کمدی است و نه تنها بیانگر جسارت او در انتخاب نقشهای متنوع است، بلکه توانمندی او را در ایفای یک نقش طنازانه، بار دیگر به اثبات رساند. ویشکا آسایش، سحر قریشی، پژمان بازغی و گوهر خیراندیش از دیگر بازیگران «من و شارمین» هستند.
۵- سریال «چک برگشتی»
سریال «چک برگشتی» به کارگردانی سیروس مقدم و تهیهکنندگی الهام غفوری است یکی دیگر از آثار شاخص فریبا نادری در مقام بازیگر است. این مجموعه بر اساس فیلمنامهای از محسن تنابنده و در زمستان سال ۱۳۹۰ ساخته شد و در نوروز ۹۱ از شبکه یک سیما به روی آنتن رفت. این سریال ۱۳ قسمتی توانایی فریبا نادری در جذب مخاطب در قالبهای گوناگون و مختلف را نمایان کرد.
داستان «چک برگشتی» در زمان یکی از دورههای انتخابات مجلس اتفاق میافتد. هنگامی که دکتر مشرفی (هدایت هاشمی) یکی از کاندیدهای مجلس است و مشاور او لطیف (امیر جعفری) باید هر ماه بابت مهریه همسر سابق خود رؤیا (بهاره رهنما) دو سکه به او بدهد. این سریال با موقعیتهای کمدی جذاب یکی از بهترین سریالهای فریبا نادری است.
منبع: دیجیکالا مگ