۱۲ شاعر زن معروف تمام دوران که باید بشناسید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
شاعر زن معروف

متاسفانه نه فقط در ایران بلکه حتی در جهان هم بسیاری از زنان شاعر با وجود زیبایی و تکنیک‌های شعری منحصربه‌فرد خود ناشناخته مانده‌اند و به اندازه مردان شاعر قدر ندیده‌اند. اگر می‌گویید نه امتحان کنید و دفعه بعد که در یک جمع نشستید از حاضران در جمع بپرسید ۱۰ شاعر خارجی نام ببرند. خواهید دید که افراد کمی در فهرست ۱۰‌تایی شاعران برتر محبوب خود به سراغ نامی زنانه می‌روند! در این مطلب، قصد داریم با برجسته کردن ۱۲ شاعر زن معروف تمام دوران، هم اطلاعات شعری شما را محک بزنیم و هم از میراث گرانقدر زنان شاعر در ادبیات جهان تجلیل کنیم.

۱. الیزابت برت براونینگ؛ شاعر زن معروف دوران ویکتوریا

الیزابت برت براینینگ

«چگونه دوست دارمت؟ بگذار روش‌هایم را بشمارم.» این یکی از محبوب‌ترین غزل‌های تمام دوران است، اما نویسنده آن، الیزابت برت براونینگ، حداقل برای مخاطبان مدرن کمتر شناخته شده است. او در دوران ویکتوریا کاملاً تأثیرگذار بود. تا جایی که، ادگار آلن پو حتی یک مجموعه شعر را به او تقدیم کرد. با این حال، امروزه براونینگ تا حدودی ناشناخته است.

۲. امیلی دیکنسون؛ یکی از بهترین و مشهورترین شاعران زن تاریخ

امیلی دیکنسون یکی از مشهورترین شاعران زن در تمام دوران است و مجموعه او بیش از ۱۸۰۰ اثر را شامل می‌شود. حرفه دیکنسون برعکس براونینگ بود: او در طول زندگی‌اش کمتر شناخته شده بود و پس از مرگش محبوبیت زیادی پیدا کرد. میراث او فراتر از شعر است. سبک زندگی منزوی، شهرت عجیب و غریب، و مکاتبات چندین دهه با سایر نویسندگان و دوستان باعث شد سوژه یک سریال Apple TV + بشود.

گزیده نامه‌ها و اشعار اثر امیلی دیکنسون انتشارات مروارید

۳. گوندولین بروکس؛ اولین زن آفریقایی-آمریکایی برنده پولیتزر

گوندولین بروکس به‌عنوان یکی از مشهورترین شاعران زن سیاه‌پوست قرن بیستم، آثارش هویت، فقر، نژادپرستی، انسان‌گرایی و موضوعات حقوق مدنی را بررسی می‌کرد. سبک او گسترده بود و اغلب کارهای هوشمندانه و خلاقانه‌ای انجام می‌داد، مانند استفاده از ریتم‌های بلوز در اشعار منظوم آزاد. او سبک خود را «روایت عامیانه» نامید.

بروکس در طول دوران شعر و ادبی خود جوایز متعددی را به دست آورد. او اولین زن آفریقایی-آمریکایی بود که برنده جایزه پولیتزر شد، به آکادمی هنر و ادبیات آمریکا راه یافت و به عنوان مشاور شعر برای کتابخانه کنگره کار کرد.

۴. مایا آنجلو؛ زندگی‌نامه نویس معروف و پرافتخار

مایا آنجلو که بیشتر به خاطر زندگی‌نامه‌اش «می‌دانم چرا پرنده در قفس می‌خواند» شناخته می‌شود، شاعر، نمایشنامه‌نویس، مقاله‌نویس و فیلمنامه‌نویس برجسته‌ای هم بود و حتی یک کتاب آشپزی هم نوشته است!

آنجلو تا زمان مرگش صدها اثر به نام خود منتشر کرد. آثاری که نامزد جوایز پولیتزر شدند. او همچنین جوایزی را برای کارهای غیرمؤلف در موسیقی، تلویزیون، فیلم و تئاتر از جمله چندین جایزه گرمی و تونی دریافت کرد.

کتاب مامان و من و مامان اثر مایا آنجلو انتشارات مروارید

۵. سافو؛ معروف‌ترین شاعر زن یونان

سافو

سافو اهل جزیره یونانی لسبوس است. او یک شخصیت افسانه‌ای است که در حدود سال ۶۳۰ قبل از میلاد می‌زیست. سافو به خاطر اشعار غنایی‌اش که با موسیقی زنده همراه است، شناخته می‌شود.

سافو آنقدر شهرت و توجه به خود جلب کرد که اغلب به او لقب‌های درخشانی مانند «شاعره» داده می‌شد. متأسفانه، بسیاری از شعرهای سافو در دست زمان گم شده است و ما فقط چند اثر نیمه تمام از او داریم.

۶. سیلویا پلات؛ شاعر زن معروف آمریکایی

بسیاری سیلویا پث را شخصیتی سرکش، روحی پریشان می دانند که در ۳۰ سالگی خودکشی کرد. با این وجود، دختران و زنانی که با افسردگی، انزوا و تنهایی دست و پنجه نرم می‌کنند، او را یک نماد می‌دانند.

بهترین کتاب‌های سیلویا پلات به به موضوعات سنگینی می‌پردازند، از مرگ و وظیفه گرفته تا رنج زنانی که ایده‌های سنتی زنانگی را برنمی‌تابند.

کتاب گزیده اشعار سیلویا پلات

 ۷. روپی کور؛ شاعر پرفروش نیویورک‌تایمز

روپی کور یکی از نام‌های جوان‌تر در این فهرست و یکی از مشهورترین شاعران زن نسل امروز است. اولین مجموعه شعر او، شیر و عسل، پرفروش‌ترین کتاب نیویورک تایمز بود و مجموعه بعدی او، خورشید و گل‌هایش، این موفقیت را تکرار کرد.

اشعار Kaur که در هند متولد و در کانادا بزرگ شده است، موضوعات مرتبط با مهاجرت، جوانان، جنسیت، امید و شادی را بررسی می‌کند. منتقدان کور او را “Instapoetry” می‌نامند زیرا برای شبکه رسانه اجتماعی اینستاگرام ساخته شده است. او که ابتدا به عنوان یک «اینستاپوئت» مورد تحسین قرار گرفت، توانست جایگاه مناسبی در عالم شعر منتشر به دست بیاورد. با این حال، او گذشته خود را فراموش نکرده و همچنان از تحربیات اولیه‌اش برای تقویت کار خود استفاده می‌کند.

۸. مری الیور؛ از پرکارترین شاعران قن بیستم

مری الیور که همه چیز از جایزه کتاب ملی تا جایزه پولیتزر را دریافت کرده، یکی از پرکارترین شاعران قرن بیستم بود که با انتشار مستمر مجموعه‌های شعری جدید، عنوان «خستگی ناپذیر» را به دست آورد. آثار او حول محور طبیعت، به ویژه زیبایی‌هایی که در محیط‌های ساده و روزمره یافت می‌شود، متمرکز بود.

۹. کریستینا روستی؛ شاعر زن ویکتوریایی و خویشاوند گابریل روستی

روستی، یکی از مشهورترین شاعران زن ویکتوریایی انگلستان است. او همچنین موضوع چندین نقاشی از برادرش، دانته گابریل روستی، بود و مجموعه‌های شعر او پس از مرگ محبوبیت زیادی پیدا کرد.

۱۰. فیلیس ویتلی؛ شاعر زن پیشروی آفریقایی

فیلیس ویتلی

فیلیس ویتلی با یک داستان زندگی قابل توجه (به خاطر تاریخ شخصی و شعرش) شناخته شده است. او در آفریقا به دنیا آمد، در هفت یا هشت سالگی به عنوان برده فروخته شد و برای خدمت به یک خانواده ثروتمند به بوستون، ماساچوست منتقل شد و تحت تعلیم قرار گرفت. در سن ۱۲ سالگی، او همانطور که شعر می‌سرود، متون یونانی و لاتین را شخم می‌زد. در سن ۲۰ سالگی، او مجموعه شعری را منتشر کرد. او اولین فرد آفریقایی بود که در آمریکا چنین کرد.

متأسفانه، ویتلی در سن ۳۱ سالگی درگذشت، بنابراین هرگز به جایگاه برخی از شاعران دیگر این فهرست نزدیک نشد. با این حال، او گام‌های مهمی برای زمان خود برداشت و هنوز هم به زیبایی کلام و روحیه‌ سرسختش شناخته می‌شود.

۱۱. آدرین ریچ؛ صدای شعر زنان

آدرین ریچ را می‌توان یکی از برجسته‌ترین صداها در شعرهای معروف زنانه دانست. او در زمان خود به طور گسترده ای مورد تقدیر قرار گرفت و برنده جایزه ییل انجمن آکادمی شاعران آمریکایی شد. او همچنین مدال ملی هنر را به نشانه اعتراض علیه نابرابری اجتماعی رد کرد.

۱۲. ساروجینی نایدو؛ بلبل هند

ساروجینی نایدو، فعال سیاسی از هند، یکی از مشهورترین شاعران زن در قرن بیست و یکم بود. به ساروجینی لقب «بلبل هند» داده بودند. آثار او اغلب بر موضوعات آگاهانه اجتماعی مانند ضد امپریالیسم و ​​رهایی زنان، که به ویژه در طول جنبش استقلال هند مهم بودند، تمرکز داشت.

آثار معروف نایدو شامل اولین مجموعه شعر او، آستانه طلایی، و اشعار فردی مانند «در بازارهای حیدرآباد» است.

منبع: capitalizemytitle

راهنمای خرید کتاب


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. گرگ

    جای بانو فروغ فرخزاد خالیه. 🙂

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما