۲۰ بازی برتر عصر فعلی تاریخ ژاپن
ژاپن تا چند روز دیگر، وارد دورهی تاریخی بعدی خود میشود. به همین مناسبت، نشریهی ژاپنی فامیتسو، رایگیری بزرگی برگزار کرده و از خوانندگان خود دربارهی بهترین بازیهای عرضه شده در عصر فعلی تاریخ ژاپن پرسیده است.
پیش از اینکه وارد لیست کامل منتشر شده از بهترین بازیهای عصر فعلی ژاپن شویم، بهتر است کمی دربارهی عصرهای ژاپن هم بگوییم. تاریخ ژاپن، به دورههای مختلف تقسیم شده است؛ دورههایی که از ۱۵ هزار سال قبل از میلاد مسیح گرفته تا همین امروز را شامل میشوند. با پایان رسیدن دورهی «ادو» (Edo) در ژاپن، تقسیم دورهها با تغییر امپراطور ژاپن صورت گرفته است.
دورهی فعلی ژاپن که عصر «هیسی» (Heisei) نام دارد، از سال ۱۹۸۹ و با آغاز امپراطوری «آکیهیتو» در ژاپن آغاز شده است. یک هفتهی دیگر و در روز ۳۰ آوریل، امپراطور آکیهیتو سلطنت خود را به پسرش «ناروهیتو» اعطا میکند و دورهی هیسی ژاپن به پایان میرسد. از روز اول ماه می، امپراطوری ناروهیتو و عصر بعدی تاریخ ژاپن به اسم «ریوا» (Reiwa) آغاز میشود.
نشریهی فامیتسو، که تنها هفتهنامهی مربوط به بازیهای ویدیویی در دنیاست، در جدیدترین شمارهی خود از گیمرهای ژاپن، دربارهی بهترین بازی عرضه شده در عصر هیسی پرسیده است؛ یعنی نتیجهی رایگیری، در واقع بهترین بازیهای دنیا از دیدگاه ژاپنیها از سال ۱۹۸۹ تا امروز را در بر میگیرد. دقیقتر بخواهیم بگوییم، بازیهایی که از روز ۸ ژانویه سال ۱۹۸۹ تا ۱ می سال ۲۰۱۹ عرضه شدهاند.
عکس روی جلد شمارهی این هفتهی نشریهی فامیتسو، آدمک این نشریه را در حالی به تصویر میکشد که نماد کلمهی ریوا را به دست دارد. پروندهی شمارهی این هفتهی فامیتسو هم به اتفاقات بزرگ صنعت بازی در عصر هیسی میپردازد و رایگیری انتخاب بهترین بازی این عصر هم بخشی از این پرونده است.
سه بازی Chrono Trigger و The Legend of Zelda: Breath of the Wild و NieR: Automata به ترتیب رتبههای اول تا سوم را در رایگیری به دست آوردهاند.
خبری از انتخاب نامزدهای مختلف از سوی فامیتسو نبوده است و ژاپنیها خودشان بازیها را معرفی کردهاند و بازیهایی که بیشتر از بقیه تکرار شده بودند، محاسبه شده و نهایتا لیستی از بهترین بازیهای دورهی هیسی از نگاهی ژاپنیها تهیه شده است. فامیستو از خوانندگان خود خواسته بود که بهترین بازی دورهی هیسی را به آنها معرفی کنند و جملهای هم دربارهی آن بگویند. در ادامه تعدادی از جملات را برایتان قرار دادهایم.
رتبهی سوم
NieR: Automata
عرضه شده در ۳۲ فوریهی ۲۰۱۷ برای پلیاستیشن ۴
نظرات ارسال شده:
- «هیچ بازی دیگری به این اندازه روی من تاثیر نگذاشت.» (پسر، ردهی سنی نوجوان)
- «این بازی مجموعهای از احساسات را در من به وجود آورد که نمیتوان آنها را با کلمات توصیف کرد.» (خانم، ردهی سنی ۲۰ تا ۳۰ سال)
رتبهی دوم
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
عرضه شده در ۳ مارس ۲۰۱۷ برای نینتندو سوییچ و نینتندو وییو
نظرات ارسال شده:
- «کاملا این حس را داشتم که در سرزمینی به اسم هایرول مشغول زندگی هستم.» (آقا، ردهی سنی ۲۰ تا ۳۰ سال)
- «شگفتی اینکه بتوان به دورترین جایی که چشم میبیند، سفر کرد.» (خانم، ردهی سنی ۵۰ تا ۶۰ سال)
رتبهی اول
Chrono Trigger
عرضه شده در ۱۱ مارس ۱۹۹۵ برای سوپر نینتندو
- «بازی از همه نظر، از داستان گرفته تا سناریو و موسیقی، شاهکار است و هنوز هم قدیمی نشده.» (آقا، ردهی سنی ۳۰ تا ۴۰ سال)
- «ماجراجوییای که با کرونو (شخصیت اصلی بازی) و دیگران فراتر از زمان داشتم، خاطرهای است که هرگز در زندگیام فراموش نخواهم کرد.» (خانم، ردهی سنی ۳۰ تا ۴۰ سال)
طبق گفتهی فامیتسو، بیشتر افرادی که به Chrono Trigger رای دادهاند، در ردهی سنی ۳۰ تا ۴۰ سال بودهاند. بیشتر کسانی که بازی رتبهی دوم یعنی The Legend of Zelda: Breath of the Wild را انتخاب کردهاند، در ردهی سنی ۴۰ تا ۵۰ سال بودهاند. بیشتر کسانی که به بازی رتبهی سوم یعنی NieR: Automata رای دادهاند، افراد نوجوان و افراد گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال بودهاند.
در ادامه، میتوانید لیست کامل ۲۰ بازی برتر دورهی هیسی ژاپن را از دیدگاه ملت این کشور ببینید.
رتبهی اول
Chrono Trigger
پلتفرم: SNES
سال عرضه: ۱۹۹۲
رتبهی دوم
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
پلتفرم: Switch، Wii U
سال عرضه: ۲۰۱۷
رتبهی سوم
NieR: Automata
پلتفرم: PS4
سال عرضه: ۲۰۱۷
رتبهی چهارم
Final Fantasy VII
پلتفرم: PS1
سال عرضه: ۱۹۹۷
رتبهی پنجم
Okami
پلتفرم: PS2
سال عرضه: ۲۰۰۶
رتبهی ششم
The Legend of Zelda: Ocarina of Time
پلتفرم: Nintendo 64
سال عرضه: ۱۹۹۸
رتبهی هفتم
Final Fantasy X
پلتفرم: PS2
سال عرضه: ۲۰۰۱
رتبهی هشتم
Pokémon Red/Green/Blue/Yellow
پلتفرم: Gameboy
سال عرضه: ۱۹۹۶
رتبهی نهم
Dragon Quest V
پلتفرم: SNES
سال عرضه: ۱۹۹۲
رتبهی دهم
Xenogears
پلتفرم: PS1
سال عرضه: ۱۹۹۸
رتبهی یازدهم
Vainglory
پلتفرم: iOS، Android
سال عرضه: ۲۰۱۴
رتبهی دوازدهم
Suikoden II
پلتفرم: PS1
سال عرضه: ۱۹۹۸
رتبهی سیزدهم
Mother 2 (همان Earthbound)
پلتفرم: SNES
سال عرضه: ۱۹۹۴
رتبهی چهاردهم
Splatoon 2
پلتفرم: Nintendo Switch
سال عرضه: ۲۰۱۷
رتبهی پانزدهم
Tactics Ogre
پلتفرم: SNES
سال عرضه: ۱۹۹۵
رتبهی شانزدهم
Monster Hunter Portable 2nd G
پلتفرم: PSP
سال عرضه: ۲۰۰۸
رتبهی هفدهم (مساوی)
Kingdom Hearts
پلتفرم: PS2
سال عرضه: ۲۰۰۲
رتبهی هفدهم (مساوی)
Metal Gear Solid 3: Snake Eater
پلتفرم: PS2
سال عرضه: ۲۰۰۴
رتبهی نوزدهم
Final Fantasy XV
پلتفرم: PS4، Xbox One
سال عرضه: ۲۰۱۶
رتبهی بیستم
Final Fantasy XI
پلتفرم: PS2، PC
سال عرضه: ۲۰۰۲
رتبهی بیستم (مساوی)
Pokémon Diamond/Pearl
پلتفرم: Nintendo DS
سال عرضه: ۲۰۰۶
همانطور که میبینید، بیشتر بازیهای انتخاب شده را نقشآفرینیهای ژاپنی قدیمی کنسولهای پلیاستیشن وان و سوپر نینتندو تشکیل دادهاند؛ طوری که این رایگیری نشریهی فامیتسو، به سادگی سلیقهی مخاطب ژاپن را به تصویر میکشد. در میان بازیهای انتخاب شده، فقط یک گزینه، بیرون از ژاپن ساخته شده و تمام بازیها ساختهی خود ژاپن هستند. این گزینهی استثنا، یعنی بازی Vainglory، برخلاف تمام بازیهای نقشآفرینی کلاسیک انتخاب شده، یک بازی موبایل آنلاین چند نفره برای پلتفرمهای iOS و اندروید است. محبوبیت بازیهای موبایل در ژاپن بسیار بالاست و شاید دیدن یک بازی موبایل، آن هم در لیستی که از سن بسیار بالای جمعیت گیمرهای ژاپن میگوید، به لیست تهیه شده اعتبار میدهد و کم و بیش، آن را متعادل میکند.
نکتهی جالب این لیست، شاید به نمایش گذاشتن این موضوع باشد که جمعیتی بزرگ از گیمرها، از گروههای سنی نوجوان و ردهی سنی ۲۰ تا ۳۰ سال گرفته، تا گیمرهایی که از پیدایش این صنعت آن را همراهی کردهاند و امروزه ۵۰ تا ۶۰ سال سن دارند، در ژاپن مشغول بازی کردن هستند. در عین حال هم این جمعیت بزرگ گیمرهای ژاپنی، مجموعهای از سلیقههای متفاوت را شامل میشوند؛ سلیقههایی که ظاهرا بیشتر به پیشزمینهی آنها در بازی کردن باز میگردد.
با تمام این اوصاف، شما از بین بازیهای انتخاب شده، کدامها را میپسندید و کدامها را به عنوان بهترین بازی سی سال گذشته، نامناسبت میدانید؟
از این فرصت استفاده کنید و شما هم از بازی مورد علاقهتان، با توصیفی یک جملهای یا حتی طولانیتر، در بخش نظرات برای ما و دیگران بگویید.
بیشتر بخوانید: ۱۰ بازی کلاسیک که استحقاق یک بازسازی بزرگ دارند
بیشتر بخوانید: بازیهایی که در سال ۲۰۱۹ منتظرشان هستیم
سلام.درسته این بازی ها واقعا قشنگا خودم خیلی هاشون رو بازی کردم ولی چند وقتیه از انیمه های ایسکای (جهان دیگر)که تو اون جهان شخصیت توی یه دنیای فانتزی بازی شکل قرار میگیره میبینم مثل هنر شمشیر انلاین-نو گیم نو لایف -زمانی به عنوان اسلایم تناسخ پیدا کردم.لطفا اگر کسی بازی ای با داستان باحال و نقش افرینی عالی شبیه اینا سراغ داره بگه
خیلی برام عجیبه که در این لیست نامی از رزیدنت ایول ،سایلنت هیل ،فیفا ،کال او دیوتی ،اسیسنت کرید نیدفوراسپید و سوپرماریو و خیلی بازی های دیگه که تو ذهنم نیست وجود نداره، شاید بشه گفت خوب این یک نظر سنجی کاملا ژاپنی ست، در ایران لیست دیگری خواهیم داشت میتونیم در سایت های بازی خودمون نظر سنجی خودمون رو داشته باشیم
جدا و انصافا نییر یکی از بهترین بازی های ادوار بوده وهست و خیلی زیاد لذت بخش بود مخصوصا اون شخصیت های جذابش علی الخصوص تو بی
Metal Gear Solid 3 و بازی final fantasy xv عالی هستند
بدون شک کرونو تریگر و بازی های سری زلدا حقشون بوده که در ابتدای این لیست حضور داشته باشند.
نشون میده که داستان و درگیر کردن احساسی بازیکن چه قدر در بازی اهمیت داره.