۸ تغییر بزرگ سریال «فالاوت» نسبت به بازیها
سریال تلویزیونی «فالاوت» (The Fallout) از فرنچایز کلاسیک بازیهای کامپیوتری با همین نام اقتباس کرد و برخلاف اغلب اقتباسها از بازیهای کامپیوتری قوی و درخشان ظاهر شد. اما سریال چند عنصر بحثبرانگیز به جهان «فالاوت» اضافه کرده است که پیشتر در بازیهای این فرنچایز دیده نشده بود. تأیید شده که سریال «فالاوت» از شبکه آمازون پرایم در تداوم مجموعه بازیهای محبوب با همین نام قرار دارد. سریال با نقدهای مثبت روبهرو شد و ضمن جلب رضایت منتقدان و مخاطبان، آنها را تحت تأثیر قرار داده. با این حال بسیاری از هواداران با تغییر و افزونههای جنجالی سریال نسبت به داستان بازیها به مشکل خوردهاند؛ آنها معتقدند روایت «فالاوت» به سمت و سویی کشیده شده که با میراث بازیهای پیشین فرنچایز در تضاد است.
بازیهای «فالاوت» همیشه رابطه عجیبی با مقوله انسجام و تداوم داشتهاند. به طوری که برخی از بازیها در حالت مبهمی قرار گرفتهاند و ارتباطشان با باقی خروجیهای فرنچایز چندان مشخص نیست. تفاوت مشخص و برجستهای میان بازیهای «فالاوت»، «فالاوت ۲» و «فالاوت: نیو وگاس» (Fallout: New Vegas) که به دست سازندگان اصلی ساخته شدهاند، و عناوین اخیر، یعنی «فالاوت ۳»، «فالاوت ۴» و «فالاوت ۷۶» که به دست استودیو بتسدا (که به خاطر بازی «اسکایریم» (Skyrim) شهرت دارد) ساخته شده، وجود دارد. در قسمتهای پایانی سریال تلویزیونی آمازون پرایم چند افشاگری بزرگ از جهان «فالاوت» انجام میشود که تقریباً رویدادهای بازیهای بتسدا را بازخوانی میکند.
۱. جمهوری نیو کالیفرنیا
جمهوری نیو کالیفرنیا یکی از مهمترین دولتهای پساآخرالزمانی در مجموعه بازیهای «فالاوت» به شمار میآید. نزدیکترین چیزی که سریال به یک جناج اخلاقگرا و واقعاً خوب دارد، دولت نوپایی است که در پی انفجارهای هستهای کالیفرنیا به وجود آمد. جمهوری نیو کالیفرنیا در بازیهایی که در سواحل غربی ایالات متحده به وقوع میپیوندند، به ویژه در بازی «فالاوت: نیو وگاس»، نقش مهمی ایفا میکند. با این حال در اقتباس تلویزیونی، اگر نگوییم حضور این دولت به طور مستقیم از داستان حذف شده است، باید به کاهش قابل توجه آن اشاره داشته باشیم.
شهر شیدی سندز شهری بود که دولت جمهوری نیو کالیفرنیا در آن شکل گرفت. در سریال تلویزیونی «فالاوت» شهر شیدی سندز نابود شده، و به نظر میرسد پس از تخریب شهر دولت جمهوری نیو کالیفرنیا نیز سقوط کرده. این در حالی است که هیچ یک از بازماندگان آخرالزمان در سریال به چنین دولتی اشاره نمیکنند و حتی از آن نام نمیبرند. به نظر میرسد شخصیت مولداور رهبر گروهی باشد که بقایای جمهوری نیو کالیفرنیا به شمار میآیند. با این حال این گروه نیز تا پایان فصل اول سریال، به دست برادری فولاد از بین میروند. با توجه به اینکه دولت جمهوری نیو کالیفرنیا در بازی «فالاوت: نیو وگاس» یک امپراتوری عظیم چند ایالتی است، عجیب به نظر میرسد که در سریال تلویزیونی از بین رفتن یک شهر به تنهایی، باعث شده این دولت بزرگ و تأثیرگذار نیست و نابود بشود.
۲. شیدی سندز
علاوه بر اینکه شهر شیدی سندز شهر مؤسس دولت جمهوری نیو کالیفرنیا است، بخشی جداییناپذیر از جهانسازی دنیای «فالاوت» نیز به حساب میآید. در هر دو بازی «فالاوت» و «فالاوت ۲» بازیکن میتواند از شهر شیدی سندز دیدن کند، در بازی اخیر نیز نام این شهر به جمهوری نیو کالیفرنیا تغییر پیدا میکند. این بدان معناست که سازندگان سریال «فالاوت» تصمیم بیرحمانهای گرفتند تا به لطف تلاشهای هنک مکلین، تهدید جمهوری نیو کالیفرنیا را خنثی کنند؛ شهری که مهد تمدن رو به رشد در سواحل غربی آمریکا بود و برای والت – تک یک تهدید جدی به حساب میآمد.
در ابتدا به نظر میرسید که شهر شیدی سندز تنها چند سال قبل از رویدادهای بازی «فالاوت: نیو وگاس» مورد حمله اتمی قرار گرفته. با این وجود جمهوری نیو کالیفرنیا در بازی «نیو وگاس» حضور گستردهای دارد و با این حال هیچ اشارهای به سقوط شیدی سندز به چشم نمیخورد. از آن پس مشخص شد که سقوط شیدی سندز در سال ۲۰۷۷ در عوض به نوعی انحطاط اجتماعی یا رویداد فاجعهبار اشاره دارد که حضور شهر را در سالهای منتهی به انفجار هستهای محدود کرده است. در مجموع تخریب یکی از مهمترین محیطهای «فالاوت» در سریال تلویزیونی تأثیر بسیار زیادی روی روایت داستان خواهد گذاشت.
۳. لژیون سزار
جمهوری نیو کالیفرنیا تنها جناح جداییناپذیر از جهان «فالاوت» نیست که در سریال شبکه آمازون پرایم نادیده گرفته شده. یکی از وحشتانگیزترین پرچمهایی که تا به حال بر فراز زمینهای بایر آمریکا در «فالاوت» افراشته شده، پرچم لژیون سزار است؛ آنها یک ملت عظیم از مهاجماناند که در بازی «فالاوت: نیو وگاس» با جمهوری نیو کالیفرنیا درگیر میشوند. لژیون سزار که برگرفته از امپراتوری روم باستان است، یک جامعه ستمکار متشکل از بردهداران خارج از ایالت آریزونا است که به شدت در سراسر جنوب غربی آمریکا گسترش یافته است. با گسترش حملات جمهوری نیو کالیفرنیا به سمت شرق، لژیون قدرت قبایل متعددی از مهاجمان را جذب کرده و به رقیبی سرسخت و شایسته تبدیل شده است.
با توجه به اینکه هنک مکلین با حمله هستهای به شیدی سندز باعث سقوط دولت جمهوری نیو کالیفرنیا شده است، لژیون سزار بزرگترین دشمن خود را از دست داده است. در چنین شرایطی منطق حکم میکند لژیون سزار در پی فروپاشی جمهوری نیو کالیفرنیا تهاجم خود را به سمت غرب ادامه دهد. در بازی «فالاوت: نیو وگاس» هیچ جناح دیگری به تصویر کشیده نشده که بتواند علیه لژیون سزار ایستادگی کند و به اندازه آنها قدرتمند و یا پرتعداد باشد. با این حال لژیون سزار در هیچ کجای سریال «فالاوت» دیده نمیشود. ممکن است این جناح مهم در فصلهای بعدی سریال ظاهر شود، اما اشاره نکردن به این جناح سؤالها و نگرانیهای بسیاری را برای هواداران فرنچایز به همراه داشته است.
۴. انکلیو؛ بقایای دولت آمریکا
برخی از جناحها و گروههای قدرتمند جهان «فالاوت» در اقتباس تلویزیونی شبکه آمازون پرایم بدون کوچکترین سر و صدایی از بین رفته و یا نادیده گرفته شدهاند. همین امر باعث شده دیگر سازمانها که مدتها بود جایی دیده نمیشدند و نامی ازشان آورده نمیشد، بار دیگر در فرنچایز «فالاوت» دیده شوند. سازمان انکلیو را شرورهای دنیای «فالاوت» تشکیل میدهند که در سریال، بار دیگر در سواحل غربی آمریکا حضور پیدا میکنند. انکلیو پاسخ دولت آمریکا به برنامههای خصوصی والت تک برای بقای طولانیمدت و ایجاد یک حکومت در دوران پسا آخرالزمان است. انکلیو یک سازمان شبهنظامی است که از باقیمانده ارتش ایالات متحده آمریکا ساخته شده و به دلیل پنهانکاری، بیگانههراسی و زره قدرت منحصر به فرد خود شناخته میشوند.
آخرین باری که انکلیو در سواحل غربی دیده شد، به بازی «فالاوت ۲» برمیگردد؛ در این بازی آنها از یک سکوی نفتی فراساحلی در اقیانوس آرام فعالیت میکردند. این پایگاه به دست بازیکن در «فالاوت ۲» نابود میشود و بازماندگان انکلیو به دست رنجرهای جمهوری نیو کالیفرنیا شکار و کشته میشوند؛ در نتیجه جناح انکلیو از بین میرود. با این حال در سریال تلویزیونی «فالاوت» به نظر میرسد انکلیو هنوز به طور مخفیانه در یک پایگاه پیشرفته متفاوت، جایی در کالیفرنیا، به فعالیت خود ادامه میدهد. دانشمندی که در سریال دیدیم، شخصیت ویلزیگ، به همراه فناوری به شدت پیشرفته همجوشی سرد از این سازمان خارج میشود تا این تکنولوژی را به دست دیگران برساند.
۵. برادری فولاد
درست مانند گروه انکلیو، برادری فولاد نیز یکی دیگر از جناحهای جهان «فالاوت» است که در سریال تلویزیونی این اثر قدرتشان افزایش یافته. همانطور که از زاویه دید ماکسیموس میبینیم، در سریال برادری فولاد قدرت و نفوذ چشمگیری پیدا کرده است. قبل از اتفاقات سریال، برادری فولاد تعداد قابل توجهی از نیروههای خود را به سمت شرق فرستاد تا بازماندگان سازمان انکلیو را پیدا کنند. به این ترتیب میان جمهوری نیو کالیفرنیا و برادری فولاد جنگی در گرفت که منجر به خسارات سنگین برای برادری شد.
وقایع تا بازی «نیو وگاس» طوری جلو میرود که برادری فولاد آنقدر کاهش پیدا کرده و تضعیف شده که جز یک پایگاه کوچک در صحرای موهاوی برایشان نمانده، آن هم در حالی که پیشتر در سواحل غربی برادری فولاد پرشمار و قدرتمند بود. با این وجود در سریال «فالاوت» دیدیم که آنها به شدت تجدید حیات کردهاند و از بازماندگان فاجعه شیدی سندز، مانند مکسیموس، به تعداد خود افزودهاند. علت این افزایش ناگهانی و شدید قدرت برادری فولاد در سریال «فالاوت» شبکه آمازون را توضیح ندادهاند. اما همانطور که در قسمت پایانی سریال دیدیم، برادری فولاد فناوری همجوشی سرد را به دست آورد؛ امری که تسلط آنها روی غرب ایالات متحده را افزایش میدهد و قدرتها آنها را زیادتر میکند.
۶. شلیک نخستین بمب هستهای به دست والت-تک
آنچه جهان پساآخرالزمانی «فالاوت» را شکل میدهد، شلیک بمبهای هستهای بر فراز قاره آمریکا است که باعث میشود جنگ منابع عظیمی بین ایالات متحده و چین در نسخهای آیندهنگرانه از دهه ۱۹۵۰ میلادی سر بگیرد. دادههای قبلی در رابطه با این موضوع تأیید میکردند که چین اولین بمب هستهای را به سمت آمریکا شلیک کرد و شهرهای ایالات متحده را یکی پس از دیگری با قارچهای غولپیکر پر کرد و مناظر آن را به زمینهای بایر و تباه شدهای که هواداران بازیهای «فالاوت» میشناسند، تبدیل کرد. میتوان فرض کرد که ایالات متحده نیز حملات تلافیجویانهای انجام داده و به طور مشابه چین را نابود کرده است.
روزی روزگاری، نظریهای بین هواداران بازیهای «فالاوت» دست به دست میشد؛ اینکه در ابتدا خود والت – تک بوده که اولین بمب هستهای را روی شهرها انداخته تا ابرقدرتها را برای ورود به یک جنگ آخرالزمانی و اتمی فریب بدهد و به این ترتیب از آمادگی خود برای آخرالزمان نفع ببرد. اکنون سریال تلویزیونی «فالاوت» این نظریه قدیمی هواداران فرنچایز را تأیید کرده است. سریال به طور مستقیم گفت که این شرکت دوستداشتنی آبی و زرد رنگ، والت – تک، باعث نابودی هستهای شد و فرصتی برای خود فراهم کرد تا جهان را به میل خود از نو بسازند. با وجود اینکه این تغییر ایجاد شده به دست سریال نسبت به جهانسازی اولیه بازیها «فالاوت» تضاد دارد، اما تغییر مثبتی به شمار میآید و با لحن و مضامین کلی فرنچایز مطابقت دارد.
۷. انگیزههای متفاوت آقای هاوس
جهان «فالاوت» به خاطر برندهای مختلف تولیدکنندگان فناوری معروف است؛ هر برند مسئول مخلوقات علمی-تخیلی شگفتانگیزی هستند که در نوع خود خاص و خارقالعاده ظاهر شدهاند. مهمترین این برندها روبکو (RobCo) است که بسیاری از همراهان و دشمنان روباتیک جهان «فالاوت» را تولید کرده؛ مانند the Securitrons و Mr. Handy. مؤسس و بنیانگذار روبکو فردی مرموز به نام آقای هاوس بود؛ شخصیتی شبیه به هاوارد هیوز که در واقع در «فالاوت: نیو وگاس» ظاهر میشود. او به لطف تکنولوژی فوقالعاده خود با افزایش طول عمر مصنوعی موفق شده طی دههها زنده بماند.
در سریال تلویزیونی «فالاوت» آقای هاوس قبل از وقوع جنگ، در جلسه مخفیانه والت – تک با دیگر رهبران صنعت ظاهر میشود و به طرح آنها برای انحصار آخرالزمان علاقه نشان میدهد. این تصویر کوتهفکرانه از اهداف و نیت آقای هاوس با تصویر قبلی او در بازیهای کامپیوتری فرنچایز به شدت در تضاد است. در بازیها انگیزه آقای هاوس برخلاف تغییر اعمال شذه در سریال «فال اوت»، نه ثروت هنگفت بود و نه دستیابی به قدرت، بلکه میل شدید و صادقانه او نسبت به تجسم مجدد بشریت در هیبت یک جامعه تکنولوژیکی پیشرفته بود که تلاش میکرد برای یافتن خانهای جدید به ستارهها سفر کند. این دو انگیزه را با یکدیگر مقایسه کنید تا ببینید سریال چه تغییر منفیای در شخصیت آقای هاوس ایجاد کرده.
۸. ضعف حیاتی زره قدرت برادری فولاد
زره قدرتی که اعضای برادری فولاد استفاده میکنند یکی از نمادینترین تصویرسازیهای کل فرنچایز «فالاوت» است که روی جلد اکثر بازیها قرار گرفته. زره قدرت، زرههای مکانیکی با موتور فیوژناند که دربرابر شلیک سلاحهای کوچک کاملاً غیرقابل نفو هستند. این زرهها از نظر اهمیت استراتژیک تقریباً معادل تانک به شمار میآیند. همین جنگافزارهای بودند که در زمان معرفی، جریان نبرد انکوریج را به نفع ایالات متحده تغییر دادند. در میان تغییرات زیاد سریال «فالاوت» در رابطه با زرههای قدرت، یک ضعف حیاتی به این زرهها اضافه شده که به طرز قابل توجهی از قدرت آنها کاسته.
در سریال شبکه آمازون پرایم شخصیت غول (با بازی والتون گاگینز) اعتراف میکند که در زمان جنگ یکی از اپراتورهای زره قدرت در ارتش ایالات متحده آمریکا بوده است و مدل اصلی T-45 را به تن داشته. غول توضیح میدهد که این مدل نقصی داشت که به دنبال آن به یک گلوله اجازه میداد وسط شکم را سوراخ کند؛ که به نظر میرسد این نقص به مدلهای بعدی نیز منتقل شده. در بازی «فالاوت: نیو وگاس» گفته میشد که تنها یکی از شوالیههای برادری فولاد در زره قدرت، معادل ۱۵ سرباز جمهوری نیو کالیفرنیا قدرت دارد. اکنون به واسطه این ضعف حیاتی که در سریال از آن رونمایی شد، اهمیت و نقش مهم زره قدرت در جهان «فالاوت» دچار تغییر و تحولاتی خواهد شد.
منبع: screenrant