حاشیه‌ها و گزارش نشست‌های روز ششم جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۰؛ هناس و شب طلایی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
جشنواره فجر 1400

طی روز ششم جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۰ دو فیلم «هناس» به کارگردانی حسین دارابی و «شب طلایی» به کارگردانی یوسف حاتمی‌کیا اکران شدند.

روز شنبه با تعویق دو ساعته اکران و تغییر زمان پخش فیلم‌ها همراه بود. طی روز ششم فیلم هناس به مدت ۱۰۷ دقیقه ساعت ۱۶ در سالن اصلی نمایش داده شد و نشست رسانه‌ای فیلم هم ساعت ۱۸:۳۰ در سالن اصلی برقرار شد.

فیلم شب طلایی به کارگردانی یوسف حاتمی‌کیا به مدت ۱۰۲ دقیقه ساعت ۱۹:۱۵ در سالن اصلی نمایش داده شد و نشست رسانه‌ای این اثر هم ساعت ۲۱:۳۰ در سالن اصلی برگزار شد.

نهایتا در بخش اکران آثار مستند بلند و داستانی، مجموعه فیلم کوتاه «آهو»، «ارفاق»، «تابوت»، «ماجان» و «لئو» به مدت ۴۵ دقیقه ساعت ۲۰:۳۰ به نمایش درآمد.

توضیح دبیر جشنواره درباره کیفیت پایین برخی آثار

نشست رسانه‌ای مسعود نقاش‌زاده دبیر جشنواره چهلم که قرار بود پنجم یا ششم بهمن‌ماه برگزار شود و به دلیل ابتلای او به کرونا به تاخیر افتاد بالاخره روز شنبه برگزار شد تا دبیر جشنواره پاسخ‌گوی سوالات خبرنگاران باشد.

نقاش‌زاده در بخش‌های آغازین سخنانش گفت: «در جشنواره چهلم، فروش بلیت در سینماهای مردمی نسبت به سال گذشته افزایش یافت. البته این جنبه را که اکران آثار در مراکز استان‌های سراسر کشور انجام می‌شود، نباید از نظر دور نگاه داشت که آمار آن هم متعاقبا اعلام خواهد شد.»

او در پاسخ به انتقادات نسبت به سطح کیفی پایین آثار اکران شده توضیح داد: «در این جشنواره آثار توسط هیات انتخاب که ترکیبی از نامداران سینما هستند، انتخاب می‌شود. طبیعی است که سلیقه‌های مختلفی وجود دارد و همه مخاطبان، همه آثار را دوست نداشته باشند. ترکیب بخش هیات انتخاب مسابقه سینمای ایران را می‌دانیم که شامل افرادی باسابقه و باتجربه بودند. رویکردی که برای انتخاب آثار وجود داشت صرفا حضور فیلم‌ها با ارزش‌های سینمایی نبود. برای مثال برای هیات انتخاب حضور آثار مختلف با تنوع ژانرهای متفاوت مطرح بود. لذا ما موظف بودیم که به سلیقه هیات انتخاب احترام بگذاریم.»

آخرین نتیجه آرای مردمی و تست سریع کرونا

از جمله سایر اخبار حاشیه‌ای روز ششم جشنواره فراهم‌شدن امکان بررسی آنلاین آخرین نتیجه آرای مردمی جشنواره بود. مخاطبان آثار بخش سودای سیمرغ چهلمین جشنواره فیلم فجر می‌توانند با مراجعه به وبسایت آرای مردمی نتایج آرای مردمی سیمرغ بلورین بهترین فیلم برگزیده تماشاگران را مشاهده کنند.

در جدول نتایج آرای مردمی، اطلاعات تعداد بیننده (بلیت‌های چاپ شده)، تعداد رای (تعداد آرای ثبت شده) و میانگین رای (تعداد رای / مجموع امتیازهای داده شده) در دسترس قرار گرفته است.

همچنین براساس اطلاع رسانی روابط عمومی جشنواره فیلم فجر؛ از روز شنبه ۱۶ بهمن به منظور جلوگیری از همه‌گیری بیماری کرونا در پیک ششم این بیماری؛  تیم ستاد مبارزه با کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خانه جشنواره فجر (برج میلاد تهران) مستقر خواهد شد. این تیم از اهالی‌ رسانه و هنرمندانی که در بدو ورود علائم مشکوک به کرونا داشته باشند؛ تست خواهند گرفت و جواب این تست یک ساعت بعد آماده می‌شود.

هناس؛ سوژه‌ای ملتهب درباره دانشمند هسته‌ای

فیلم هناس

نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی هناس با حضور عوامل فیلم و با اجرای پدرام کریمی برگزار شد.

به‌گزارش مرکز اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی جشنواره فیلم فجر، حسین دارابی (کارگردان)، محمدرضا شفاه (تهیه‌کننده)، سیاوش کردجان (تدوینگر)، احسان ثقفی (نویسنده)، آرش قاسمی (صداگذار)، سولماز غنی، بهروز شعیبی، مریلا زارعی، امین میری، کوثر حیدری (بازیگران) در این نشست حضور یافتند.

حسین دارابی کارگردان فیلم هناس درباره انتخاب بازیگران برای فیلمش اظهار کرد: «انتخاب بازیگران یکی از سخت‌ترین مراحل کار است. انتخاب اشتباه می‌تواند تمام فیلم را نابود کند. خوشبختانه مریلا زارعی پیشنهاد ما را پذیرفتند و نتیجه خوبی رخ داد.»

مریلا زارعی درباره نقش خود در فیلم هناس توضیح داد: «خانم پیرانی بیش از حد تصور به ما عشق دادند و حتی او دست من را باز گذاشت تا هر زمانی که سوالی داشتم از او بپرسم و من هم گفتم که با توکل برخدا در درون ایشان گوهری به نام عشق پیدا کردم و با همان احساس پیش می‌روم. من اولین بار بود که این فیلم را می‌دیدم ولی با اشک‌های خانم پیرانی اشک ریختم و خوشحال شدم که صاحب این کاراکتر از فیلم راضی باشد.»

دارابی درباره سوژه این فیلم بیان کرد: «پرداخت چنین سوژه‌هایی بسیار سخت است. ما فکر کردیم بهترین حالتی که با آن می‌توان به فضا نزدیک شد همین نگاه شهره پیرانی است و هدف ما ترسیم تشویش درون زن چنین همسری بود.»

شفاه در ادامه همین بحث گفت: «تهدیدها و تشویش‌های ذهنی یک زن که همسر مردی است که خطر ترور آن را تهدید می‌کند در این فیلم به تصویر کشیده شده است. یکی از این عزیزان به من می‌گفت زمانی که همسر من ترور شد با این که درگیری عجیبی داشتیم تازه احساس رهایی از فشار پیدا کرده بودیم.»

بهروز شعیبی بازیگر نقش اول مرد هناس درباره نقش خود در این فیلم اظهار کرد: «بازیگری و کارگردانی ۲ مقوله جدا از هم هستند اما هرکدامشان انتخاب‌هایی هستند که از دل علاقه برمی‌آید و فیلم هناس از جهت سوژه ملتهبی که به آن می‌پردازد برایم سوژه‌ای محترم است و دوستش داشتم.»

دارابی درباره ریتم کند قصه فیلم سینمایی هناس گفت: «ما با فیلمی بیوگرافیک عاشقانه طرف هستیم. فضای چنین اثری ایجاب می‌کند که ریتم قصه کند باشد و به آرامی پیش برود. اما من فکر می‌کنم موفق شدیم که ضرباهنگ کار جوری پیش برود که ریتم قصه خسته‌کننده نباشد.»

دارابی درباره پایان‌بندی فیلم هناس بیان کرد: «من هم قبول دارم که این فیلم چند پایان دارد ولی این موضوع به ماهیت تلخی قصه برمی‌گردد. ما از این که پایان تلخ داشته باشیم اجتناب کردیم.»

ثقفی نویسنده فیلم درباره چند وجهی‌شدن داستان توضیح داد: «ما سعی کردیم روایتی را که از سمت خانواده رضایی‌نژاد و خانم پیرانی مشاهده شده پرداخت کنیم و به ماجرای امنیتی ورود نکردیم.»

دارابی درباره شخصیت وحید رهبانی در این فیلم بیان کرد: «سعی ما این بود که نقش وحید رهبانی ضد قهرمانی دوست داشتنی نباشد و خداراشکر وحید رهبانی با هوشی که داشت توانست به این مهم نزدیک شود.»

سیاوش طهمورث بازیگر فیلم سینمایی هناس درباره چالش‌های نقش خود اظهار کرد: «من تصور می‌کنم قبل از هر سوال باید دیدگاه‌هایمان به هم نزدیک شود. موضوع مهم برای من گیرکردن میان تعهد و عشق بود. باید دید در مقابل این تعهد انتخاب کاراکتر چه خواهد بود و ترسیم چگونگی ماندگار شدن این شخصیت در تاریخ چیزی بود که نظر من را به خود جلب می‌کرد.»

بهزاد جعفری، طراح صحنه درباره این فیلم گفت: «کار کردن با حسین دارابی بسیار سخت است. او به رنگ علاقه بسیاری دارد و خوشحالم که نتیجه چیزی شد که روی پرده تماشا کردید.»

آرش قاسمی، صداگذار هناس درباره صداگذاری این فیلم بیان کرد: «هدف ما این بود که صداها در جهت حس بازیگر باشد و رویکرد ما این بود کسی که اضطراب دارد صداها را بیشتر می‌شنود. »

شفاه تهیه کننده هناس درباره موضوع این فیلم تصریح کرد: «فیلم هناس داستانی برگرفته از زندگی واقعی دارد. المان‌ها در زندگی‌ واقعی دیده می‌شوند و هدف ما رسیدن به حقیقت عشق جاری در دل این داستان است. این داستان ریشه در واقعیت داشت اما پرداخت ما بود.»

شب طلایی؛ فیلم پربازیگر یوسف حاتمی‌کیا

فیلم شب طلایی

نشست رسانه‌ای فیلم شب طلایی با حضور عوامل فیلم  و با اجرای پدرام کریمی برگزار شد.

به‌ گزارش مرکز اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی جشنواره فیلم فجر، یوسف حاتمی‌کیا (کارگردان)، اویس طوفانی (جانشین تهیه‌کننده)، مریم سعادت، حسن معجونی، سینا رازانی، امیر محمدی، یکتا ناصر، سوگل خلیق بازیگران این فیلم در این نشست حضور داشتند.

طوفانی در پاسخ به سوال مجری برنامه در خصوص غیبت حاتمی‌کیا در نشست بیان کرد: «آقای حاتمی‌کیا دچار بیماری شده و همین موضوع سبب شد تا امروز در کنار ما نباشند.»

در ادامه ابراهیم حاتمی‌کیا به صورت تلفنی روی خط آمد و گفت: «یوسف شانس آورد که کسانی چون اویس طوفانی و بهراد مهرجو را در این کار داشت. ۲ بار سر صحنه کار رفتم. معمولا مواردی در کار تنش‌زا می‌شود ولی در این کار همه آمده بودند که یوسف را کمک کنند. تیم خیلی خوبی داشت که اتفاق خوبی رقم بزند.»

او ادامه داد: «من در این فیلم تنها یک اسم هستم و کارها توسط اویس طوفانی و بهراد مهرجو تهیه شده است. نمی‌توانستم ادامه دهم زیرا جهان من با این کار متفاوت است و خوشحالم که یوسف جهان خودش را به تصویر کشید. به اعتقاد من فیلمسازان اول باید فیلمنامه خودشان را بنویسند، چون باید یاد بگیرند. این چهارمین فیلمنامه یوسف است و همین باعث شد که خودش را پیدا کرد.»

یوسف حاتمی‌کیا کارگردان فیلم درباره ایده فیلم شب طلایی گفت: «این ایده از نگرانی و دغدغه بود و وقتی شروع به نوشتن طرح کردم دغدغه زیادی بود چرا که بازیگران تغییر می‌کردند و سرمایه‌گذار هم بود اما کار پیش نمی‌رفت.»

یوسف حاتمی‌کیا در ادامه درباره ایده و سرمایه فیلم شب طلایی بیان کرد: «یاد گرفتم که برای کارها باید بازگشت سرمایه داشته باشم. اما وقتی طرح اولیه شب طلایی را نوشتم، فکر کردم که باید آن را  تبدیل به رمان کنم که اویس طوفانی و بهراد مهرجو پای کار آمدند و گفتند که با ما هستند و بعد شروع به نگارش فیلمنامه کردم. با این حال خیلی فیلمنامه سختی بود.»

مریم سعادت درباره نقش خود در شب طلایی توضیح داد: «بعد از پیشنهاد نقش رفتم و یوسف حاتمی کیا را ملاقات کردم و او گفت که بگذارید اول تست گریم شود تا ببینیم این نقش شدنی است یا خیر. بعد شکر خدا اتفاق لازم رخ داد و این نقش را تماما باور کردم.»

سوگل خلیق بازیگر این فیلم درباره نقش خود و دوگانگی آن بیان کرد: «کنترل دوگانگی توسط یوسف حاتمی‌کیا اتفاق افتاد و تجربه تئاتر هم البته در فیلم کمک کرد.»

یوسف حاتمی‌کیا در ادامه درباره پیش بردن کار با عوامل بیان کرد: «این چهارمین فیلمنامه من بود اما سر فیلمبرداری که بازیگران را دیدم گفتم این چه کاری بود که انجام دادم ولی در این کار یک خانواده کنارم بودند و اگر این عوامل در کار حضور نداشتند واقعا نمی‌توانستم این کار را به سرانجام برسانم.»

یکتا ناصر در ادامه درباره نقش خود در شب طلایی گفت: «سعی کردم در خدمت فیلم باشم و اضافه‌کاری نکنم. چون گاهی اوقات می‌شود کارهایی انجام داد تا گفت که من بازیگر کار بلدی هستم ولی این کار را انجام ندادم و تنها روی نقش خود تمرکز کردم.»

امیر نوبخت حقیقی صدابردار فیلم شب طلایی در ادامه درباره سختی کار در این فیلم تصریح کرد: «سختی کار و حفظ شرایط و اتفاقات در صدا بیشتر برای بازیگران بود.»

مریم سعادت درباره بازی در نقشی بزرگتر از خود در شب طلایی بیان کرد: «این نقش سختی های خاص خودش را داشت اما من شخصا از کارهای تازه استقبال می‌کنم و این کار خیلی برایم جذاب بود.»

سعادت اضافه کرد: «در کنار این موارد یوسف حاتمی‌کیا بسیار زیاد به من کمک کرد که ریتمم در آن سن تند نشود و این را مدیون یوسف حاتمی کیا هستم چراکه من کلا انسان عجولی هستم.»

امید گلزاده طراح گریم درباره گریم بازیگران به خصوص گریم افراد پا به سن گذاشته اظهار کرد: «گریم این میزان از بازیگران در یک فیلم سختی خاص خود را دارد و باید راکورد آن را حفظ کرد و امروز بعد از دیدن فیلم خوشحال شدم و حس می‌کنم کاراکترها باورپذیر شدند.»

عماد خدابخش تدوینگر فیلم شب طلایی درباره حذف برخی سکانس‌ها بیان کرد: «من همیشه فکر می‌کنم می‌توانم کار را بهتر کرد بنابراین اگر تدوین مجدد کنیم باز هم می‌توان کار را کوتاه‌تر کرد. با این حال کار ما ۲ بار کوتاه شده است.»

حاتمی‌کیا در ادامه درباره تک لوکیشن بودن کار بیان کرد: «این اتفاق بارها در سینمای ما و جهان اتفاق افتاده است. بنابراین اتفاق تازه‌ای نبود و قصد به صحنه تئاتر بردن و تله تئاتر ساختن را نداشتم.»

اویس طوفانی در ادامه درباره ورود به سینما گفت: «من و بهراد مهرجو سابقه روزنامه‌نگاری داریم و ورود به تهیه‌کنندگی سینما رویا بود. اما اکنون یک فیلم دیگر را هم آماده کردیم و بنای ما این است که از فیلمسازان جوان حمایت کنیم.»

یوسف حاتمی کیا در ادامه درباره حضور پدرش در شب طلایی عنوان کرد: «افتخار می‌کنم فرزند ابراهیم حاتمی‌کیا هستم. واقعیت این است که ما کارت تهیه‌کنندگی نداشتیم و مثل هر آدم دیگری به نزدیک ترین فرد خود که پدر بود مراجعه کردیم. ایشان هم مهربانانه اعتماد کرد و از دور ما را هدایت کرد.»

امیر حسین حداد طراح صحنه شب طلایی درباره حفظ حس خانه مادر بزرگ در این فیلم بیان کرد: «در طراحی صحنه سعی کردیم اتمسفر خانه مادربزرگ را حفظ کنیم و اتفاق خوبی را ایجاد کنیم. امیدوارم اتفاق از نظر مخاطبان هم خوب شده باشد. »

سینا رازانی درباره بازی در این نقش در فیلم شب طلایی اظهار کرد: «سعی کردم در این فیلم کار تیمی انجام دهم. مهمترین اتفاقی که برای کاراکتر علی رخ می‌دهد این بود که بتواند همراه این خانواده باشد و بیرون نزند که با کمک یوسف حاتمی کیا سعی کردم این کار را انجام دهم.»

پیام آزادی آهنگساز فیلم شب طلایی در ادامه درباره آهنگسازی این فیلم گفت: «موسیقی فیلم برای یوسف حاتمی کیا خیلی مهم بود. فیلم اجتماعی بود و کار سختی داشتیم. سعی کردیم که موسیقی از کار بیرون نزند و اتفاق خوبی را شاهد باشیم.»



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X