مدیر عامل سابق گوگل از متاورس فیسبوک ابراز نگرانی کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه

پنج‌شنبه‌ی گذشته، مارک زاکربرگ تصمیم خود را برای تغییر نام فیسبوک به «متا» اعلام کرد. گویا این بخشی از برنامه‌های بزرگ او برای شروع پروژه‌ی افسانه‌ای «متاورس» است. اینکه متاورس دقیقا چیست، هیچ کس از آن اطلاعی ندارد. اما مطمئنا شرایطی خواهد بود که تشخیص واقعیت مجازی از زندگی واقعی در آن دشوار می‌شود. در رابطه با متاورس تعریف‌های متفاوتی وجود دارد اما مدیران فیسبوک می‌گویند متاورس مجموعه‌ای از فضاهای مجازی است که شما می‌توانید با سایر افرادی که در یک فضای فیزیکی در کنار شما حضور ندارند به خلق محتوا و گشت‌و‌گذار بپردازید.

فیسبوک که سرمایه‌گذاری زیادی در واقعیت مجازی و افزوده انجام داده، اعلام کرد این که این تغییر، اپلیکیشن‌ها و فناوری‌های مختلف را تحت یک برند جدید قرار می‌دهد و این شرکت ساختار سازمانی خود را تغییر نخواهد داد. فیسبوک امسال تیم محصولی تشکیل داد که بر روی متاورس متمرکز است و به‌تازگی برنامه‌هایی را برای استخدام ۱۰ هزار نفر در اروپا در مدت پنج سال آینده برای کار روی این پروژه علنی کرده است.

این مطالب شاید یک نظریه‌‌ی کاملا تخیلی درباره‌ی آینده باشد، اما به نظر می‌رسد فیسبوک در حال حاضر اولین سرمایه‌گذاری واضح خود را در پروژه‌ی متاورس برای ساخت «Horizon Workrooms» یا اتاق‌کارهای واقعیت مجازی انجام داده که در این پروژه از واقعیت ترکیبی برای ساخت دفترکار مجازی و همچنین تعامل افراد در این محیط استفاده خواهد شد. متا یا همان فیسبوک با بهره‌گیری از فناوری عظیم واقعیت مجازی قصد دارد تا پلتفرم‌های خود را به بُعد کاملا جدید آینده نزدیک کند.

مدیر عامل سابق گوگل معتقد است که همه‌ی این تصورات می‌تواند یک اشتباه بزرگ باشد

«اریک اشمیت»، مدیر عامل سابق گوگل که به‌خوبی با نحوه‌ی استفاده‌ی گسترده از هوش مصنوعی آشنا است، در مصاحبه اخیر خود با روزنامه‌ی نیویورک تایمز در این زمینه به گفت‌وگو پرداخت. اشمیت گفت: «همه افرادی که درباره‌ی پروژه‌ی متاورس صحبت می‌کنند، مقصودشان جهانی است که بهتر از جهان فعلی خواهد بود که در آن شما ثروتمندتر، خوش‌تیپ‌تر، زیباتر، قدرتمندتر از دنیای فعلی به زندگی می‌پردازید. بنابراین برخی از انسان‌ها ترجیح می‌دهند تا مدت زمان بیشتری را در متاورس بگذرانند. چنین جهانی که بیشتر دیجیتالی خواهد بود تا فیزیکی، لزوما بهترین جهان برای جامعه‌ی بشری نخواهد بود.»

پر واضح است که گوگل و فیسبوک از قوی‌ترین تیم‌های تحقیقاتی در زمینه‌ی هوش مصنوعی برای توسعه الگوریتم‌ها و فناوری خود استفاده می‌کنند. اشمیت برای یک دهه‌ی کامل (۲۰۰۱-۲۰۱۱) مدیرعامل گوگل بود و تا سال ۲۰۲۰ به‌عنوان رییس اجرایی این شرکت به کار خود ادامه داد. اطلاعات بالا و درک بیشتر او نسبت به فناوری هوش مصنوعی باعث شده تا او نسبت به پروژه متاورس فیسبوک ابراز نگرانی کند.

هوش مصنوعی یک شبه به وجود نیامده که یک شبه هم بخواهد انسان‌ها را به مرز نابودی بکشاند

اشمیت این ذهنیت را که بیشتر در فیلم‌ها و داستان‌های عامه‌پسند در بین مردم به وجود آمده قبول ندارد، که با کار بر روی هوش مصنوعی در نهایت به یک رباتی می‌رسید که ۱۰ یا ۱۰۰ یا ۱۰۰۰ برابر باهوش‌تر از انسان‌ها خواهد بود. ایلان ماسک هم بارها از این ذهنیت حمایت کرده است. اشمیت در این‌ باره می‌گوید: «پاسخ من به این موضوع متفاوت است. من فکر می‌کنم همه شواهد نشان می‌دهند که این سیستم‌های هوش مصنوعی مانند انسان‌ها فکر نمی‌کنند، اما بسیار باهوش خواهند بود و شاید بتوانیم با هم زندگی کنیم.»

اشمیت معتقد است که به جای اینکه این سیستم‌های هوش مصنوعی به ما حمله کنند و ما را از بین ببرند، از راه‌های دیگری بر زندگی ما تأثیر خواهند گذاشت. راه‌هایی که روش مبارزه با آن کاملا واضح نیست. آیا ممکن است که این فناوری جنبه‌هایی از واقعیت را ببیند که ما قادر به دیدن آن نیستیم؟ این سؤالی است که اشمیت از پاسخ دادن به آن ناتوان است.

ما که هنوز نمی‌توانیم با خطرات رسانه‌های اجتماعی قدیمی کنار بیاییم، پس چگونه با متاورس روبه‌رو شویم؟

در اکثر مواقع ما از آسیبی که رسانه‌های اجتماعی به شکل تک بعدی به ما وارد می‌کند، بی‌خبریم. این رسانه‌ها مشکلاتی نظیر اختلالات غذایی و روحی متعددی را برای نوجوانان به همراه دارند. سوء استفاده‌گرهای مجازی مانند هکرهای سایبری هم در این رسانه‌ها بیداد می‌کنند. مشکلات بسیار زیادی در رسانه‌های اجتماعی دیده می‌شود که ما هنوز راه‌حل قطعی برای آن‌ها پیدا نکرده‌ایم. حال فرض کنید که رسانه‌های مجازی به واقعیتی گسترده تبدیل شوند، آن وقت بدون شک این مشکلات هم بسیار بزرگ‌تر از قبل خواهند بود.

اگرچه فیسبوک با تغییر نام به متا درنهایت تلاش می‌کند تا تصور رسانه‌ی اجتماعی بودن خود را در ذهن کاربران تغییر دهد، اما این شرکت همچنان گسترده‌ترین رسانه اجتماعی در جهان است. اکثر کاربران فیسبوک بیشتر از پلتفرم‌های جدید نظیر تیک‌تاک و اسنپ‌چت استفاده می‌کنند. در نظرسنجی ماه اکتبر، ۸۱ درصد از نوجوانان اعلام کردند که عمدتا از اینستاگرام به‌عنوان پلتفرم اصلی خود استفاده می‌کنند. اما اگر پروژه متاورس روی کار بیاید، آن وقت شرایط قطعا فرق خواهد کرد. باید دید داستان متاورس فیسبوک که با حاشیه‌های زیادی همراه بوده، به کجا خواهد رسید.

منبع: Phonearena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. Kim chenchoo

    من هم با این حرف کاملا موافقم
    ربات ها احساسات ندارن پس وجدان هم ندارن ما برای رسیدن به هدف مون جنبه های مختلف مخصوصا انسان ها و موجودات زنده رو در نظر میگیریم
    اما رباط ها همه سد ها رو میشکنن چون نه احساس دارن و نه وجدان فقط هوش!
    و اگر انسان ها سد اونا باشه قول میدم زندگی انسان ها به خطر خواهد افتاد و همه چیز از کنترل خارج میشه

  2. رومینا

    هرچی ک تازه میاد ی عالم مخالف داره، خیلیا در مقابل تغییر مقاومت میکنن، ولی هر چیزی ی بدی داره ی خوبی بستگی ب خود انسان داره چ استفاده ای کنه اینم حتما اثرات مثبتش بیشتره، دیگه خیلی چند سال همه چی یجا مونده بیاد ی تکونی بده و تغییرات جدید ایجاد بشه

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X