فیسبوک از میزان مشکلاتی که برای کاربران میآفریند باخبر است
تحقیقات تیم داخلی فیسبوک نشان میدهد که از هر ۸ کاربر آن، ۱ کاربر بهصورت مداوم از رسانههای اجتماعی استفاده میکند که این عمل در خواب، کار و روابط آنها تأثیر منفی میگذارد. این همان مشکلی است که رسانههای اجتماعی آن را استفادهی دردسرساز مینامند، اما معمولا بهعنوان اعتیاد به اینترنت هم شناخته شده است.
پلتفرم فیسبوک در گذشته تیمی برای نظارت بر رفاه کاربران داشت که اعضای این تیم، راههایی را برای جلوگیری از استفادهی دردسرساز از فضای مجازی پیشنهاد میکردند و برخی از آنها هم بسیار مؤثر بودند. اما طبق گفتهی وال استریت ژورنال، این شرکت در سال ۲۰۱۹ این تیم را از پلتفرم خود حذف کرد. معاون تحقیقاتی متا (فیسبوک) با انتشار پستی، ادعاهای روزنامهی وال استریت ژورنال را در مورد این تحقیق نادرست تلقی کرده است. او میگوید: « این شرکت در طول تلاشهای چند ساله برای توانمند سازی خود، از افرادی که از خدمات ما برای مدیریت مشکل استفادهی دردسرساز استفاده میکنند، مشارکت و حمایت کرده است.»
معاون تحقیقاتی متا همچنین اعلام کرده که مشکل استفادهی دردسرساز از رسانههای اجتماعی با اعتیاد به اینترنت یکی نیست. وی در ادامه افزود که این شرکت خدماتی را برای کمک به کاربران در کنترل استفاده از فضای مجازی به آنها ارائه میکند. این جدیدترین گزارش از مجموعه گزارشهای فایلهای فیسبوک روزنامهی وال استریت ژورنال است که بر اساس اسناد داخلی ارائهشده توسط افشاگر فرانسیس هاگن پیگیری میشود. طبق این گزارشها، فیسبوک از مشکلاتی که برای کاربران میآفریند باخبر است. برای مثال، مجموعهای از گزارشها نشان میدهد که فیسبوک میداند که پلتفرم اینستاگرامش برای کاربران نوجوان مضر است.
بد نیست که بدانید حدود یک ماه قبل روزنامهی وال استریت ژورنال بر اساس اطلاعات داخلی فیسبوک گزارشی منتشر کرد که در آن بیان شد که اینستاگرام آسیبهای روحی حدود یک سوم از دختران نوجوان را افزایش میدهد. به نظر میرسد این گزارش بر مبنای پژوهشی داخلی نوشته شده که توسط رییس بخش پژوهشهای فیسبوک صورت گرفته است. با این حال این مقام ارشد فیسبوک مدعی شده که توصیف وال استریت ژورنال از این اطلاعات درست نیست.
در این گزارش جدید به طور مشخص به تأثیرات اینستاگرام بر آسیبهای روحی نوجوانان، بهخصوص دختران نوجوان، پرداخته شده است. این روزنامه مدعی شده که فیسبوک بهخوبی از تأثیرات منفی محصولاتش بر نوجوانان آگاهی دارد ولی این موضوع در اولویتهای این شرکت قرار ندارد. فیسبوک محتوای ذکر شده در این گزارش را رد کرد. رییس بخش پژوهشهای فیسبوک بسیاری از موضوعات مطرح شده در گزارش وال استریت ژورنال از جمله معتاد شدن نوجوانان به اینستاگرام را رد کرده و در عوض تمام تمرکز خود را بر اهمیت پایین این پژوهش معطوف کرده است. او میگوید این پژوهش فقط ۴۰ نفر شرکتکننده داشته که برای پلتفرمی که بیش از ۱ میلیارد نفر از آن استفاده میکنند، چنین تعداد نفراتی برای نظرسنجی و پژوهش بسیار پایین است.
منبع: TheVerge