فیسبوک برای اولین بار از کاهش تعداد کاربران فعال روزانهی خود خبر داد
![فیسبوک](https://www.digikala.com/mag/wp-content/uploads/2022/02/FaceBook-1.jpg)
طی چند سال گذشته فیسبوک با حواشی زیادی روبهرو شده است. یکی از مهمترین دردسرهای این شرکت، رسوایی مربوط به شرکت کمبریج آنالیتیکا بود. به طور خلاصه، این مؤسسه در جریان انتخابات 2016 برای کمپین دونالد ترامپ تحلیلهای آماری اعلام میکرد. این شرکت که اطلاعات شخصی حدود 87 میلیون کاربر را از طریق یک اپلیکیشن شخصیتشناسی به دست آورده بود، از دادههای این افراد برای اهداف سؤالبرانگیزی سوءاستفاده میکرد. علاوه بر این موضوع، میتوانیم به چندین حاشیهی دیگر هم اشاره کنیم که روزبهروز انتقادها را از نحوهی عملکرد فیسبوک افزایش دادهاند.
با وجود تمام این انتقادها و اخبار منفی، روند تصاعدی تعداد کاربران فعال در این شبکه اجتماعی متوقف نشد و به طور مرتب روزبهروز نفرات بیشتری به کاربران فیسبوک تبدیل میشدند. اما حالا طبق جدیدترین گزارش مالی مربوط به سهماههی چهارم 2021، شمار کاربران فعال روزانهی فیسبوک برای اولین بار در تاریخ این شبکه اجتماعی کاهش یافته است. طبق این گزارش، شمار کاربران فعال روزانه در سهماههی چهارم 2021 به 1٫929 میلیارد کاربر رسیده و این در حالی است که در سهماههی قبلی 1٫930 میلیارد کاربر به طور روزانه از این سایت استفاده میکردند. این یعنی با وجود اینکه از بین این جمعیت عظیم فقط با کاهش 1 میلیونی روبهرو شدهایم، اما همین خبر کاهش تعداد کاربران توجهات زیادی را جلب کرده است.
دربارهی دیگر زیرمجموعههای شرکت متا یعنی واتساپ و اینستاگرام هم باید بگوییم که از نظر شمار کاربران فعال روزانه توانستهاند 10 میلیون کاربر جدید به دست بیاورند و این یعنی رشد چندانی نداشتهاند. این شرکت همچنین اعلام کرده که درآمد حاصل از تبلیغات پایینتر از انتظارات آنها بوده است. بعد از انتشار این گزارش، قیمت سهام متا با کاهش 20 درصدی روبهرو شده و در نتیجه بیش از 200 میلیارد دلار از ارزش شرکت متا کاهش یافته است.
مطمئنا مدیران شرکت متا بهتر از هر شخص دیگری از وضعیت شرکت خود خبر دارند و به نظر میرسد تلاش مارک زاکربرگ برای ورود به حوزهی واقعیت مجازی و افزوده هم به همین موضوع برمیگردد. این شرکت اخیرا توجه زیادی به هدستهای سری Quest نشان داده که به طور مشخص برای واقعیت مجازی انجام وظیفه میکنند. همچنین مارک زاکربرگ مدتی قبل اعلام کرد که این شرکت در سال 2022 از یک هدست بالارده رونمایی میکند که در این حوزه حرف زیادی برای گفتن خواهد داشت.
با این حال، بخش واقعیت مجازی متا همچنان ضرر هنگفتی را به این شرکت وارد میکند و در سال 2021 در ازای هزینهی 10٫2 میلیارد دلاری، توانسته درآمد 2٫3 میلیارد دلاری را راهی خزانهی این شرکت کند. این در حالی است که تبلیغات متا در سال 2021 سود 40 میلیارد دلاری برای این شرکت به همراه داشته است.
مارک زاکربرگ نسبت به آیندهی جهان مجازی موسوم به متاورس بهشدت امیدوار است و بسیاری از اقدامات این شرکت در راستای دستیابی به این هدف انجام میشود. اما اگر روند نزولی درآمد و شمار کاربران فیسبوک ادامه داشته باشد، آیا متا میتواند به بلندپروازیهای خود در زمینهی متاورس ادامه دهد؟ در این زمینه هنوز هیچ چیزی معلوم نیست و احتمالا باید چند سالی منتظر بمانیم.
منبع: Android Authority