فیسبوک برای تمرکز بر ساخت متاورس نام خود را تغییر ‌می‌دهد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه

به گفته‌ی یک منبع آگاه، فیسبوک قصد دارد هفته آینده نام شرکت خود را تغییر دهد تا تمرکز خود را بر روی ساخت متاورس قرار دهد. این تغییر نام که مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک، تصمیم دارد در کنفرانس سالانه شرکت Connect در ۲۸ اکتبر درباره‌ی آن صحبت کند، به معنای بلندپروازی این غول دنیای فناوری است و به‌نظر می‌رسد که این شرکت به دنبال چیزی فراتر از شبکه‌های اجتماعی خواهد بود تا با دردسرهای این حوزه روبه‌رو نشود. این تغییر نام احتمالا اپلیکیشن فیسبوک را در کنار سایر اپلیکیشن‌هایی نظیر اینستاگرام، واتس‌اپ و آکیلس تحت مدیریت یک شرکت واحد قرار می‌دهد. سخنگوی فیسبوک از اظهارنظر درباره این خبر خودداری کرده است.

شرکت فیسبوک در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار کارمند دارد که بر روی ساخت محصولاتی مثل عینک‌های AR مشغول به کار هستند. مارک زاکربرگ با بیان اینکه این محصولات در نهایت جای تلفن‌های هوشمند را می‌گیرند افزود: «کاربران طی چند سال آینده خواهند دید که فیسبوک از شرکتی که اکثرا به‌عنوان یک شبکه اجتماعی شناخته می‌شد به یک شرکت متاورس تبدیل می‌شود.»

تغییر نام این شرکت همچنین به فیسبوک کمک خواهد کرد که پروژه‌های آینده زاکربرگ و مشکلاتی که در حال حاضر پیرامون این شبکه اجتماعی وجود دارد را از یکدیگر تفکیک کند. یکی از کارمندان سابق فیسبوک و افشاگر حال حاضر به نام «فرانسیس هاگن» به‌تازگی تعدادی سند را به وال استریت ژورنال ارسال کرده است. در این میان افرادی در ایالات متحده آمریکا و سایر نقاط جهان در تلاشند تا این شرکت را از هم بپاشند و اعتماد عمومی کاربران نسبت به نحوه‌ی عملکرد فیسبوک را کاهش دهند.

تغییر نام فیسبوک

فیسبوک اولین شرکت بزرگ دنیای فناوری نیست که نام خود را تغییر می‌دهد. مدت‌ها قبل، گوگل هم در سال ۲۰۱۵ با تغییر ساختار خود، شرکت آلفابت را به‌عنوان شرکت مادر تمام زیرمجموعه‌هایش اعلام کرد تا تأکید کند که گوگل دیگر تنها یک موتور جست‌وجوی ساده نیست. اسنپ‌چت هم در سال ۲۰۱۶ به Snap Inc تغییر نام داد. در همان سال اسنپ‌چت خود را به‌‌عنوان یک شرکت تولیدکننده‌ی دوربین معرفی کرد و از اولین عینک دوربین‌دار Spectacles خود رونمایی کرد.

شواهد و مدارک حاکی از آن هستند که نام جدید شرکت فیسبوک بسیار محرمانه حفظ شده و حتی برخی مدیران ارشد شرکت هم از آن خبر ندارند. این نام شاید در نهایت ارتباطی به Horizon داشته باشد که اسم محصول واقعیت افزوده‌ی جدید این شرکت با همکاری Roblox است. گذشته از اظهارات زاکربرگ، این شرکت همواره در حال آماده‌سازی زمینه‌ی لازم را برای تمرکز بیشتر بر روی نسل بعدی فناوری بوده است و تابستان سال گذشته یک تیم متاورس اختصاصی را ایجاد کرده است. چند روز پیش فیسبوک اعلام کرده که قصد دارد ۱۰ هزار کارمند دیگر را برای کار بر روی متاورس در اروپا استخدام کند. به‌ گفته مارک زاکربرگ، فیسبوک تمرکز زیادی بر روی ساخت متاورس خواهد گذاشت و این پروژه گام بلندی به‌سوی دنیای جدید فناوری بر می‎‌دارد. این شرکت برنامه‌های زیادی برای توسعه متاورس دارد و سرمایه‌گذاری زیادی روی آن کرده است.

اکنون که صحبت از متاورس شده، بد نیست که نگاهی به این مفهوم ویژه بیاندازیم. متاورس یا جهان دیجیتال دیگر یک اصطلاح علمی تخیلی نیست. زیرا تکنولوژی سبک زندگی ما را کاملا تغییر می‌دهد و این نباید برای ما غافلگیرکننده باشد. اینترنت، گوشی‌های هوشمند و فناوری ابری، تنها معدود پیشرفت‌هایی هستند که همگی در ابتدا علمی تخیلی به حساب می‌آمدند و اکنون جهان را تغییر داده‌اند. به احتمال زیاد اتفاق بزرگ بعدی در عصر دیجیتال در شرف وقوع است که با آن می‌توان زندگی روزمره را تغییر داد و آن متاورس یا جهان‌ دیجیتال است.

واژه Metaverse در واقع ترکیبی از دو کلمه «Meta» به‌معنای فراتر و «Universe» به‌معنای جهان است. در پاسخ به این سؤال که متاورس چیست باید بگوییم که این جهان دیجیتال، به‌عنوان یک فضای مشترک مجازی تعریف می‌شود که با تلاقی واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و اینترنت معنی پیدا می‌کند. مثال‌های مختلفی وجود دارند که ممکن است از قبل با آن‌ها آشنا باشید؛ مانند بازی‌های رایانه‌ای محبوبی همچون Fortnite و Roblox و Animal Crossing. یا به‌عبارتی دیگر متاورس به دنیا‌های مجازی مشترکی اطلاق می‌شود که در آن زمین، ساختمان‌ها، آواتار‌ها و حتی نام‌ها، قابلیت خرید و فروش دارند و اغلب این خرید و فروش‌ها، به کمک ارزهای دیجیتال صورت می پذیرد. در این محیط‌ها، افراد می‌توانند با دوستان خود به گردش بپردازند، از ساختمان‌ها دیدن کنند، کالاها و خدمات را بخرند و یا این که در رویداد‌های مختلف شرکت کنند.

حتی اگر متاورس نتواند به چشم‌اندازی حماسی که بسیاری برای آن در نظر گرفته اند برسد، حداقل می‌تواند نحوه‌ی تعامل ما با دنیای دیجیتال را به صورت اساسی تغییر دهد. یک تجربه مجازی جمعی می‌تواند فرصت‌های جدیدی را برای سازندگان، گیمر‌ها و هنرمندان به ارمغان بیاورد، همان‌طور که توکن‌های غیر مثلی (NFT) این کار را کردند. در این صورت نه تنها اقتصاد تولیدکنندگان را تغییر داده، بلکه آن را دوباره از نو تعریف می‌کند. متاورس با توجه به اینکه قرار است جانشین اینترنت باشد، یا راهی را برای بهبود اینترنت به ما ارائه می‌دهد یا اوضاع را بدتر خواهد کرد. بنابراین بهتر است که خوش‌بینانه منتظر آن باشیم.

منبع: TheVerge



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X