فیسبوک سیستم تشخیص چهره‌ی خود را کنار می‌گذارد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
تشخیص چهره‌ی فیسبوک

شبکه اجتماعی فیسبوک که حال زیرنظر شرکت متا قرار دارد، به‌زودی سیستم تشخیص چهره‌ی خود را کنار می‌گذارد. شرکت متا اعلام کرده که این تغییر در هفته‌های آینده عملی خواهد شد. یکی از نتایج این تصمیم هم توقف استفاده از الگوریتم‌های تشخیص چهره برای تگ کردن افراد در تصاویر و ویدیوها است و همچنین الگوهای استفاده شده برای تشخیص چهره هم حذف خواهد شد.

جروم پزنتی، معاون بخش هوش مصنوعی متا، این تغییر را به‌عنوان بخشی از «حرکت این شرکت برای محدود کردن استفاده از سیستم‌های تشخیص چهره در محصولات مختلف» عنوان کرده است. در همین زمینه می‌توانیم به شکایت انجام شده از فیسبوک به دلیل نقض قوانین بیومرتیک ایالت ایلینوی آمریکا اشاره کنیم که در نهایت با پرداخت ۶۵۰ میلیون دلار مختومه اعلام شد.

در پستی که متا منتشر کرد، آمده که آن‌ها هنوز فناوری تشخیص چهره را به‌عنوان یک ابزار قدرتمند در نظر می‌گیرند ولی از طرف دیگر باید به نگرانی‌های فزاینده درباره‌ی نقض حریم خصوصی هم باید توجه شود. «پزنتی» خاطرنشان کرده که نهادهای نظارتی هنوز بر سر قانون جامعی برای حریم خصوصی تکنولوژی‌های تشخیص چهره به توافق نرسیده‌اند. با توجه به همین نگرانی‌ها، مدیران متا و فیسبوک به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از چنین سیستم‌هایی را باید محدود کنند.

تشخیص چهره‌ی فیسبوک

فیسبوک در سال ۲۰۱۹ استفاده از این سیستم را برای کاربران اختیاری کرد و حدود یک سوم از کاربران فعال این شبکه اجتماعی از این مشخصه استفاده می‌کنند و به دلیل کنار گذاشتن این سیستم، اطلاعات مربوط به ۱ میلیارد چهره از سرورها حذف خواهد شد. در این میان باید به شرکت‌هایی مانند Clearview AI اشاره کنیم که با استفاده از عکس‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، از جمله فیسبوک، بانک اطلاعاتی عظیمی را از از عکس افراد درست کرده‌اند و از این اطلاعات برای توسعه‌ی سیستم تشخیص چهره استفاده می‌کنند.

سازمان‌های دولتی آمریکا برای توسعه و بهره‌گیری سیستم‌های تشخیص چهره از شرکت‌هایی مانند Clearview AI بهره می‌برند. متا امیدوار است با غیرفعال کردن قابلیتی که سال‌ها از آن استفاده می‌کرد، بار دیگر اعتماد کاربران را در زمینه‌ی حفاظت از حریم خصوصی جلب کند. این شرکت اخیرا توجه ویژه‌ای به تکنولوژی‌های واقعیت افزوده و مجازی نشان داده که یکی از نگرانی‌های اصلی این تکنولوژی‌ها همین موضوع نقض حریم خصوصی است.

متا به غیر از ساخت هدست‌های واقعیت مجازی و افزوده، در حال آماده‌سازی جهان‌های سه‌بعدی در پلتفرم Meta VR است. نتیجه‌بخشی این تلاش‌ها مستلزم سطحی از اعتماد کاربران و نهادهای نظارتی است و متا حالا با کنار گذاشتن یکی از مهم‌ترین سیستم‌های خود، گام مهمی را برای کسب این اعتماد برداشته است.

منبع: CNN



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X