راهنمای خرید هارد اکسترنال؛ هر آنچه قبل از خرید باید بدانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۲ دقیقه
خرید هارد اکسترنال

هارد‌های اکسترنال از سال‌ها قبل مورد توجه گسترده قرار گرفته‌اند و محبوبیت این محصولات همچنان ادامه دارد. در حال حاضر کاربران برای اهداف مختلف به دنبال خرید هارد اکسترنال هستند؛ به عنوان مثال اگر تدوین‌گر هستید، باید از چندین هارد اکسترنال برای ذخیره‌سازی فیلم‌های ضبط شده استفاده کنید و از طرف دیگر شاید صرفا می‌خواهید عکس‌ها و ویدیو‌های خانوادگی را در یک هارد جداگانه قرار دهید.

با توجه به اینکه در بازار هاردهای اکسترنال تنوع بسیار زیادی وجود دارد، همین تنوع بسیار زیاد منجر به سردرگمی کاربران می‌شود. به همین خاطر در این مطلب قصد داریم به مهم‌ترین معیارهایی که هنگام خرید هارد اکسترنال باید به آن‌ها توجه کنید، می‌پردازیم.

خرید هارد اکسترنال از دیجی‌کالا

هارد اکسترنال چیست؟

خرید هارد اکسترنال

هارد اکسترنال به زبان ساده یک حافظه ذخیره‌سازی مانند همان حافظه‌های موجود در کامپیوتر است ولی با این تفاوت که به راحتی می‌توانید آن را در دست بگیرید و جابجا کنید. البته حمل و نقل تمام هاردهای اکسترنال راحت نیست و مثلا برخی از آن‌ها بسیار بزرگ و سنگین هستند که در ادامه به آن‌ها هم می‌پردازیم. قبل از خرید هارد اکسترنال، ابتدا باید بین SSD یا HDD دست به انتخاب بزنید.

SSD در برابر HDD

همین ابتدا باید بگوییم که هاردهای SSD به طور قابل توجهی سریع‌تر از هاردهای اکسترنال HDD هستند و در نتیجه قیمت بالاتری هم دارند. هاردهای HDD از دیسک‌های مغناطیسی چرخان به منظور ذخیره‌سازی داده‌ها بهره می‌برند و هد مخصوص خواندن و نوشتن می‌تواند اطلاعات موردنظر را دیسک اضافه یا حذف کند. حین چرخش این هد یک صدای خاص تولید می‌شود که اگر هارد اکسترنال HDD داشته باشید، به خوبی با این صدا آشنا هستید. این نوع هاردها از طول عمر و سرعت و کیفیت پایین‌تری نسبت به مدل‌های SSD بهره می‌برند اما به لطف قیمت بهتر، بسیاری از کاربران همچنان خرید این نوع هاردها را ترجیح می‌دهند.

خرید هارد اکسترنال

اما هاردهای اکسترنال SSD به جای قطعات متحرک، از چیپ‌های حافظه و ترانزیستورهای پیشرفته بهره می‌برند و فناوری استفاده شده برای آن‌ها تا حدی مشابه همان فناوری به کار رفته در فلش مموری‌ها است. این نوع هاردها با وجود اینکه قیمت بالاتری نسبت به مدل‌های HDD دارند، اما در عوض سرعت بالاتر و دوام بیشتر به ارمغان می‌آورند و معمولا هم کوچک‌تر از نمونه‌های HDD هستند.

بنابراین اگر دوام، سرعت و اندازه‌ی هارد اکسترنال برای شما اهمیت زیادی دارد، پس چاره جز خرید هارد اکسترنال SSD ندارید. اما از سوی دیگر هاردهای HDD با توجه به قیمت کمتری که دارند، در ازای پرداخت مبلغ پایین‌تر ظرفیت بالاتری را در اختیار شما قرار می‌دهند.

ظرفیت هارد اکسترنال

برای تقریبا تمام کاربران، ظرفیت هارد اکسترنال مهم‌ترین معیاری است که در نظر می‌گیرند. بدون شک حتی اگر یک هارد اکسترنال سرعت و کیفیت بالایی داشته باشد، در صورتی که ظرفیت پایینی ارائه کند، چندان کاربردی نخواهد بود. از سوی دیگر اگر ظرفیت یک هارد اکسترنال بیش از نیاز شما باشد، در این صورت فقط پول خود را دور ریخته‌اید. اما اینکه چه ظرفیتی برای هارد اکسترنال کافی است، این موضوع فقط و فقط به نیازهای شما بستگی دارد.

خرید هارد اکسترنال

اگر صرفا می‌خواهید چند ده گیگابایت فایل را بین سیستم‌های مختلف جابجا کنید، احتمالا یک فلش مموری پرسرعت با ظرفیت ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت می‌تواند نیازهای شما را برآورده کند. از سوی دیگر اگر عکاس یا فیلمبردار هستید و قصد دارید حجم عظیمی از داده‌ها را آرشیو کنید، پس باید از هارد‌های اکسترنال با حداقل ظرفیت ۲ ترابایت استفاده کنید.

سرعت انتقال

هار‌د‌های اکسترنال غول‌پیکر با ظرفیت بسیار بالا لزوما انتخاب مناسبی نیستند زیرا ممکن است این نوع هاردها سرعت انتقال پایینی داشته باشند و برای جابجایی اطلاعات توسط آن‌ها باید زمان زیادی منتظر بمانید. در این زمینه دو موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد؛ تکنولوژی استفاده شده برای هارد اکسترنال موردنظر و کانکتور تعبیه شده برای آن.

خرید هارد اکسترنال

از نظر سرعت، به طور کلی هاردهای SSD سریع‌تر از هاردهای HDD عمل می‌کنند و همانطور که کمی بالاتر گفتیم، مدل‌های SSD گران‌تر هستند. در زمینه‌ی کانکتور مناسب برای اتصال هارد اکسترنال به سیستم یا گوشی و تبلت، استاندارد‌های متنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با وجود اینکه تقریبا تمام هاردهای اکسترنال از پورت USB استفاده می‌کنند، اما باید خاطرنشان کنیم که USB هم استانداردهای متنوعی دارد. به عنوان مثال USB 2.0 یک استاندارد قدیمی است و بنابراین اگر فقط از هارد اکسترنال برای جابجایی فایل‌های کم‌حجم استفاده می‌کنید، بهره‌گیری از آن را توصیه می‌کنیم و در غیر این صورت بهتر است از این استاندارد دوری کنید. به طور کلی حداکثر سرعت انتقال داده با این پورت به ۴۸۰ مگابیت در ثانیه می‌رسد و معمولا هم پورت‌های USB مبتنی بر این استاندارد در کامپیوتر، رنگی ندارند.

گفتنی است همین تنوع در استاندارد‌های USB منجر به سردرگمی کاربران می‌شود. به عنوان مثال ممکن است در لیست مشخصات هاردهای مختلف ببینید که این هارد‌ها از پورت USB 3.0، USB 3.1 Gen1 یا USB 3.2 Gen1 بهره می‌برند ولی عملا تمام این استانداردها مشخصات یکسانی دارند و معمولا حداکثر سرعت ۵ گیگابیت در ثانیه ارائه می‌دهند. باید خاطرنشان کنیم پورت‌های مبتنی بر این فناوری در کامپیوتر معمولا به رنگ آبی هستند. USB 3.1 Gen2 و USB 3.2 Gen2 هم مشابه هستند و حداکثر سرعت ۱۰ گیگابیت در ثانیه به ارمغان می‌آورند و برای این نوع پورت‌ها در کامپیوتر از رنگ قرمز استفاده می‌شود. USB 3.2 یا ۳.۲ ۲*۲ حداکثر سرعت ۲۰ گیگابیت در ثانیه ارائه می‌کنند.

خرید هارد اکسترنال

معمولا برای استاندارد استفاده شده، از اصطلاح پورت استفاده می‌شود ولی برای شکل ظاهری این رابط، لغت کانکتور مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیشتر هاردهای اکسترنال از کانکتور USB-A بهره می‌برند که همان شکل رایج برای پورت USB محسوب می‌شود و کانکتور را فقط در یک جهت می‌توانید وارد آن کنید. از سوی دیگر طی سال‌های اخیر محبوبیت USB-C چندین برابر شده که اندازه‌ی بسیار کوچک‌تری دارد و دیگر لازم نیست که برای وارد کردن کانکتور به این پورت، به جهت آن دقت کنید.

پروتکل DisplayPort که برای انتقال داد‌ه‌های صوتی و تصویری استفاده می‌شود، از کانکتور USB-C استفاده می‌کند و همچنین گاهی اوقات اگرچه شاهد استفاده از USB-C هستیم، ولی در حقیقت پروتکل Thunderbolt 3 یا  Thunderbolt 4 استفاده شده که تا حداکثر سرعت انتقال ۴۰ گیگابیت در ثانیه را امکان‌پذیر می‌کنند. هاردهای اکسترنال بسیار قدیمی با کانکتورهایی مانند eSATA و Firewire هم وجود دارند که بهتر است از آن‌ها دوری کنید.

در نهایت برای بهره‌گیری از بیشترین سرعت هارد اکسترنال، باید یک هارد SSD با کانکتور Thunderbolt خریداری کنید تا بتوانید از بالاترین سرعت بهره‌مند شوید.

دوام و حمل‌پذیری

تقریبا تمام کاربران، از هارد‌های اکسترنال کوچک و جمع‌و‌جور موسوم به هادرهای ۲.۵ اینچی استفاده می‌کنند که اندازه‌ی بزرگی ندارند و در نتیجه جابجایی آن‌ها بسیار راحت است. این نوع هاردها برای تامین انرژی از همان کابل USB استفاده می‌کنند و بنابراین نیازی به اتصال به یک منبع برق جداگانه برای آن‌ها وجود ندارد.

اما از سوی دیگر افرادی که به دنبال خرید هارد اکسترنال با ظرفیت بیشتر از ۲ ترابایت هستند، معمولا از بین هاردهای رومیزی دست به انتخاب می‌زنند که عمدتا به صورت عمودی روی میز قرار می‌گیرند و باید یک منبع انرژی جداگانه هم برای آن‌ها تامین کنید. در کنار این موضوع، نباید موضوع دوام هارد اکسترنال را از قلم بیندازیم.

اگر از جمله افرادی هستید که می‌خواهید هارد اکسترنال را به مکان‌های مختلف ببرید، بهتر است یک هارد اکسترنال با بدنه‌ی مقاوم خریداری کنید. در این زمینه هارد‌های SSD بسیار بهتر عمل می‌کنند زیرا هیچ قطعه‌ی متحرکی ندارند و در برابر ضربات هم مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهند. البته برخی از مدل‌های HDD هم به دلیل طراحی خاصی که دارند، می‌توانند مقاومت بالایی به ارمغان بیاورند ولی در کل برای بهره‌گیری از مقاومت بیشتر، خرید از بین مدل‌های SSD را توصیه می‌کنیم.

امنیت

خرید هارد اکسترنال

با وجود اینکه با استفاده از نرم‌افزارهای مختص رمز‌گذاری، می‌توانید اطلاعات انواع و اقسام هاردهای اکسترنال را رمزگذاری کنید، اما فقط برخی از این هاردها امکان رمزگذاری سخت‌افزاری را ارائه می‌دهند. بنابراین اگر امنیت اطلاعات موجود در هارد اکسترنال اهمیت بسیار زیادی برای شما دارد، باید از بین مدل‌های دارای قابلیت رمزگذاری سخت‌افزاری دست به انتخاب بزنید. همچنین از سوی دیگر باید به برخی از هاردهای اکسترنال گران‌قیمت هم اشاره کنیم که دارای سنسور اثر انگشت هستند.

گارانتی

خرید هارد اکسترنال

گارانتی یکی دیگر از نکات مهمی است که هنگام خرید هارد اکسترنال باید به این موضوع توجه ویژه‌ای نشان دهید. اگر شرکت موردنظر گارانتی مناسبی را ارائه ندهد، در صورت خراب شدن هارد احتمالا هارد اکسترنال جدیدی در اختیار شما قرار نمی‌گیرد. اما از طرف دیگر گارانتی‌های مشهور و باکیفیت، هارد خراب را تعویض می‌کنند و یک هارد نو در اختیار شما قرار می‌دهند. همچنین باید به سرویس‌های بازیابی اطلاعات اشاره کنیم که توسط برخی از گارانتی‌ها به طور رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرند. بنابراین صرفا به دلیل ارزان بودن یک هارد اکسترنال، اهمیت گارانتی را نادیده نگیرید.

 


پرفروش‌ترین هاردهای اکسترنال در دیجی‌کالا

خوشبختانه در دیجی‌کالا از نظر هارد اکسترنال به ده‌ها گزینه با قیمت‌های متنوع دسترسی دارید که با توجه به بودجه و نیازهایتان، به راحتی می‌توانید بهترین مدل‌ها را انتخاب کنید. در ادامه به تعدادی از پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین هاردهای اکسترنال در دیجی‌کالا می‌پردازیم. باید خاطرنشان کنیم تمام این مدل‌ها در ظرفیت‌های گوناگون به فروش می‌رسند.

هارد اکسترنال ای دیتا مدل HD710 Pro ظرفیت ۱ ترابایت

این هارد اکسترنال در بین کاربران دیجی‌کالا و در کل در بازار ایران طرفداران پروپاقرص زیادی دارد. یکی از مهم‌ترین مشخصه‌های این هارد این است که مقاومت بالایی در برابر ضربه، آب و گرد و خاک از خون نشان می‌دهد و بنابراین می‌توانید آن را یک هارد جان‌سخت در نظر بگیریم. وزن این محصول به ۲۷۰ گرم می‌رسد و سرعت انتقال داده با آن حدود ۱۰۰ مگابایت در ثانیه است که رقم خوبی محسوب می‌شود. همراه با این هارد یک کابل USB 3.1 هم در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. برای خرید این هارد با توجه به نیاز خود می‌توانید از بین ۱ تا ۵ ترابایت ظرفیت دست به انتخاب بزنید.

هارد اکسترنال ای دیتا مدل HD710 Pro ظرفیت 1 ترابایت

هارد اکسترنال ای دیتا مدل HD720 ظرفیت ۲ ترابایت

این هم یکی دیگر از هاردهای اکسترنال برند ADATA در بازار ایران محسوب می‌شود. این یک هارد اکسترنال ضد ضربه، ضدآب و ضد گردوغبار است و برای بخش بیرونی آن از یک لایه‌ی سیلیکونی ارتجاعی استفاده شده. این لایه‌ی سیلیکونی نه‌تنها دوام هارد را در برابر ضربات افزایش می‌دهد، بلکه جذابیت ظاهری آن را هم دوچندان کرده است. سرعت انتقال داده با این هارد به حدود ۱۱۰ مگابایت در ثانیه می‌رسد. بنابراین اگر به دنبال یک هارد خوش‌قیمت بادوام هستید، بهتر است این مدل را هم مدنظر قرار دهید.

هارد اکسترنال ای دیتا مدل HD720 ظرفیت 2 ترابایت

هارد اکسترنال ای دیتا مدل HD770G ظرفیت ۲ ترابایت

در همان نگاه اول، طراحی جذاب و نورپردازی RGB این هارد اکسترنال توجه را جلب می‌کند و به همین خاطر گیمرها علاقه‌ی زیادی به استفاده از این مدل دارند. این هارد می‌توان ضربه در اثر افتادن از ارتفاع ۱.۲۲ متر تحمل کند و بنابراین دوام بالایی به ارمغان می‌آورد. این مدل برای افزایش مقاومت در برابر ضربات، از ۳ لایه‌ی حفاظتی بهره می‌برد. همچنین نباید پشتیبانی از گواهی IP68 را از قلم بیندازیم بنابراین این مدل را می‌توانید به مدت ۱۲۰ دقیقه در عمق ۲ متری ببرید بدون آنکه کوچک‌ترین آسیبی به هاردتان وارد شود. در ضمن نباید سرعت انتقال حدودا ۱۱۰ مگابایت در ثانیه را از قلم بیندازیم.

هارد اکسترنال ای دیتا مدل HD770G ظرفیت 2 ترابایت

هارد اکسترنال وسترن دیجیتال مدل My Passport  ظرفیت ۱ ترابایت

بعد از معرفی سه هارد از شرکت ADATA، حالا باید به یکی دیگر از شرکت‌های مشهور یعنی وسترن دیجیتال بپردازیم که مدل My Passport آن به شدت پرطرفدار است. میانگین سرعت انتقال فایل این هارد هم مانند بسیاری از هارد‌های اکسترنال موجود در بازار به حدود ۱۰۰ مگابایت در ثانیه می‌رسد. بدنه‌ی این هارد در کل کوچک است و البته دوام بسیار بالایی هم ارائه نمی‌دهد. بنابراین اگر می‌خواهید مرتبا هارد را جابجا کنید، بهتر است از مدل‌های دارای بدنه‌ی مقاوم‌تر دست به انتخاب بزنید.

هارد اکسترنال وسترن دیجیتال مدل My Passport ظرفیت 1 ترابایت

هارد اکسترنال وسترن دیجیتال مدل Elements

این هارد اکسترنال به دلیل اندازه‌ی کوچک و وزن پایینی که دارد، سال‌هاست در لیست پرفروش‌ترین‌ها دیده می‌شود. البته از این مدل نباید انتظار بدنه‌ی مقاومی داشته باشید و با کوچک‌ترین ضربه‌ها ممکن است این هارد دچار مشکل شود. حین استفاده از هارد مدل Elements بهتر است آن را بر روی سطح صاف قرار دهید زیرا در غیر این صورت ممکن است انتقال فایل دچار مشکل شود. در هر صورت کاربرانی که یک هارد اکسترنال بسیار کوچک و جمع‌و‌جور می‌خواهند، معمولا این مدل را خریداری می‌کنند.

هارد اکسترنال وسترن دیجیتال مدل Elements ظرفیت 1 ترابایت

هارد اکسترنال سیگیت مدل Expansion ظرفیت یک ترابایت

از برندهای مشهور در حوزه‌ی هارد اکسترنال باید به سیگیت اشاره کنیم که این مدل توانسته در بازار ایران توجهات زیادی را جلب کند. طراحی بدنه‌ی هارد بسیار ساده و جذاب است و البته توصیه می‌کنیم برای آن یک کیف هم بخرید تا در حمل و نقل دچار آسیب نشود. سرعت این هارد مانند دیگر مدل‌های هاردهای اکسترنال به حدود ۱۰۰ مگابایت در ثانیه می‌رسد و بنابراین از این نظر ضعف خاصی ندارد.

هارددیسک اکسترنال وسترن دیجیتال مدل My Book Desktop

همانطور که در این مقاله توضیح دادیم، بخشی از هاردهای اکسترنال موسوم به هاردهای رومیزی هستند که از ظرفیت بسیار بیشتری بهره می‌برند و باید به یک منبع برق جداگانه هم وصل شوند. این هارد از ظرفیت ۶ ترابایت بهره می‌برد ولی می‌توانید مدل‌های دارای ظرفیت بسیار بیشتر هم خریداری کنید. بیشتر هاردهای رومیزی به صورت عمودی بر روی میز قرار می‌گیرند و این مدل هم از این قاعده مستثنا نیست. وزن این محصول به حدود ۱.۴ کیلوگرم می‌رسد که طبیعتا مناسب جابجایی‌های زیاد نیست.

هارددیسک اکسترنال وسترن دیجیتال مدل My Book Desktop ظرفیت 6 ترابایت

اس اس دی اکسترنال سامسونگ مدل T7 ظرفیت ۱ ترابایت

در نهایت باید به یک هارد اکسترنال SSD هم اشاره کنیم و به همین خاطر قیمت بالای این محصول اصلا تعجب‌آور نیست. ابعاد این هارد ۸۵ در ۵۷ در ۸ میلی‌متر است و وزن آن به ۵۸ گرم می‌رسد. این نوع هاردها بسیار مقاوم هستند و این محصول هم از این قاعده مستثنا نیست. مهم‌ترین مزیت هارد‌های SSD اکسترنال، سرعت بسیار بالای انتقال اطلاعات آن‌هاست و با خرید این هارد می‌توانید از سرعت ۱۰۰۰ مگابایت در ثانیه برای نوشتن اطلاعات و سرعت ۱۰۵۰ مگابایت در ثانیه برای خواندن اطلاعات بهره‌مند شوید.

اس اس دی اکسترنال سامسونگ مدل T7 ظرفیت 1 ترابایت

سخن پایانی

همانطور که می‌بینید، خرید یک هارد اکسترنال مناسب اصلا کار سختی نیست و صرفا باید معیارهایی مانند ظرفیت، سرعت و دوام را در نظر بگیرید. تقریبا تمام کاربران خرید هاردهای اکسترنال را به دلیل قیمت پایین‌تر و ظرفیت بالاتر ترجیح می‌دهند ولی در این میان گروه محدودی از کاربران هم به دنبال هاردهای SSD یا هاردهای رومیزی هستند. در هر صورت با در نظر گرفتن توضیحات ارائه شده، حالا به راحتی قادر به خرید گزینه‌ی مناسبی هستید.



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. Mahan

    کی این مقاله رو نوشته؟ هارد ssd عمر بیشتری داره؟؟ درسته در برابر ضربه مقاوم تره ولی هاردهای hdd بسیار طول عمر بالاتری دارن

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X