۷ علامت که نشان میدهند به ورزش کردن اعتیاد دارید!
همهی ما شنیدهایم که ورزش کردن فواید زیادی برای سلامت جسمی و ذهنی دارد و این موضوع کاملا صحیح است. اما اگر در ورزش کردن زیادهروی کنید، سلامتیاتان به خطر میفتد. اعتیاد به ورزش موضوعی است که افراد زیادی گرفتار آن میشوند و متأسفانه از مضرات آن خبر ندارند. شکستگی استرسی و پوکی استخوان فقط دو نمونه از این عوارض خطرناک هستند. نشانههای مختلفی هستند که ثابت میکنند به ورزش کردن معتاد شدهاید. در این مقاله از دیجیکالا مگ این نشانهها را به شما معرفی میکنیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
۱. ورزش میکنید تا پرخوری خود را جبران کنید
بزرگترین نشانهی اعتیاد به ورزش، انجام آن برای جبران سوزاندن کالری غذاهای چربی است که خوردهاید.
بزرگترین نشانهی اعتیاد به ورزش، انجام آن برای جبران سوزاندن کالری غذاهای چربی است که خوردهاید. اگر ورزشهای با شدت زیاد را به مدت طولانی انجام میدهید، فقط برای اینکه خودتان را بابت خوردن غذاهای ناسالم و چرب تنبیه کنید، باید به شما بگوییم که معتاد ورزش کردن شدهاید.
سعی کنید یک برنامهی غذایی متعادل را دنبال کنید و تا جایی که میتوانید جلوی هوستان برای خوردن غذاهای ناسالم مثل سیبزمینی سرخکرده، پیتزا و همبرگر را بگیرید.
۲. همیشه در باشگاه هستید
اگر بیشتر اوقات در باشگاه هستید یا در خانه مدام ورزش میکنید، لازم است در مدت زمان ورزش کردن خود تجدید نظر کنید، وگرنه سلامتی شما آسیب میبیند. افرادی که معتاد ورزش کردن هستند، هر روز بیشتر از سه یا چهار ساعت ورزشهای با شدت زیاد را انجام میدهند. این کار اصلا درست نیست و باعث میشود فشار زیادی به بدن وارد شود.
باید بعضی از روزهای هفته را به استراحت کردن اختصاص دهید تا بدنتان برای ریکاوری فرصت داشته باشد. به این موضوع هم توجه داشته باشید که در زمان استراحت هم عضلهسازی و چربیسوزی اتفاق میفتد.
۳. بیشتر اوقات خسته هستید
عادات ناسالم ورزش کردن معمولا منجر به خستگی و ضعف میشود، چون شما وقت زیادی را صرف ورزش کردن کردهاید و به بدنتان برای استراحت و ریکاوری اجازه ندادهاید.
این موضوع باعث میشود استرس زیادی به بدن و سیستمهای آن وارد شود که این مسأله بیمار شدن و آسیبدیدگی را به دنبال دارد. خستگی ناشی از ورزش کردن بیش از حد باعث میشود برای انجام کارهای روزانهی خود انرژی نداشته باشید و در نتیجه، زندگی روزانهتان مختل شود.
۴. برنامههایتان را تغییر میدهید تا بتوانید ورزش کنید
آیا برنامههایی که دارید را لغو میکنید تا بتوانید به ورزش کردن برسید؟ اگر اینطور است، شما دچار اعتیاد به ورزش هستید. افرادی که معتاد ورزش کردن هستند، مدام برنامهها و دورهمیهای خود را کنسل میکنند و به چیزی به غیر از ورزش کردن فکر نمیکنند. آنها دوست دارند تمام وقت خود را در باشگاه بگذرانند و تنها تفریحشان ورزش کردن است.
به طور مثال، فردی که معتاد ورزش است، در صورتی که از طرف دوستانش به شام دعوت شود، آن را کنسل میکند، چون زمانی که دوستانش برای بیرون رفتن تعیین کردهاند، با تایمی که برای ورزش کردن در نظر گرفته است، تداخل دارد.
در هر چیزی باید تعادل را رعایت کنید. به یاد داشته باشید که ورزش کردن به جای خود، تفریح هم به جای خود. گذراندن وقت با دوستان، خانواده و کسانی که دوستشان دارید، به بهبود سلامت روانی شما کمک میکند. بنابراین حتما زمانی را برای وقت گذراندن با خانواده و دوستان در نظر بگیرید. خوش بگذرانید و در آن مدتی که بیرون هستید، اصلا به ورزش کردن فکر نکنید.
۵. ورزش را یک وظیفه میدانید
اجباری دانستن ورزش، یکی دیگر از نشانههای اعتیاد به ورزش است.
اجباری دانستن ورزش، یکی دیگر از نشانههای اعتیاد به ورزش است. هدف از ورزش کردن باید بهتر کردن حالتان باشد. نباید به خاطر ورزش کردن یا نکردن، دچار استرس و اضطراب شوید. اگر علائم زیر را دارید، معتاد ورزش شدهاید.
- تحت هر شرایطی و بدون توجه به شرایط آب و هوا، شرایط جسمی و ذهنیاتان ورزش میکنید.
- تمام هدفتان از ورزش کردن فقط سوزاندن کالری یا کم کردن وزن است.
- اگر نتوانید ورزش کنید، احساس اضطراب و استرس میکنید و خیلی ناراحت میشوید.
- فکر کردن دربارهی ورزش نکردن باعث میشود مضطرب شوید.
- اگر نتوانید به اندازهای که برای خودتان تعیین کردهاید، ورزش کنید، احساس گناه میکنید.
۶. نتایج خوبی از ورزش کردن نمیگیرید
مطمئن باشید که ورزش کردن بیش از حد برایتان سودی نخواهد داشت و باعث میشود هیچ نتیجهای نگیرید. ورزش کردن افراطی باعث میشود فکرتان مدام مشغول ورزش باشد و خواب و اشتهایتان را از دست بدهید. همانطور که در بالا اشاره کردیم، رعایت حد تعادل در ورزش کردن نکتهی بسیار مهمی است.
۷. دربارهی بدنتان نظرات منفی دارید
بسیاری از افراد به دلیل اینکه ظاهر فعلی بدنشان را دوست ندارند، ساعتها ورزش میکنند تا به اندام ایدئال خود دست پیدا کنند.
بسیاری از افراد به دلیل اینکه ظاهر فعلی بدنشان را دوست ندارند، ساعتها ورزش میکنند تا به اندام ایدئال خود دست پیدا کنند. اما مطمئن باشید با این کار حتی یک قدم هم به آنچه که میخواهید نزدیک نخواهید شد. بسیاری از افرادی که دچار اعتیاد به ورزش هستند، ورزش کردن زیاد را راهکاری برای رسیدن به اندام سالم و فیت میدانند.
این افراد برای اینکه وزن خود را کم کنند، ساعتهای زیادی ورزش میکنند و غذای خیلی کمی میخورند. ترکیب این دو با یکدیگر برای سلامتی بدن مضرات زیادی به همراه دارد. اگر میخواهید یک کاهش وزن اصولی داشته باشید، با یک مشاور یا مربی حرفهای مشورت کنید و خودسرانه کاری انجام دهید.
چگونه اعتیاد به ورزش را کنترل کنیم؟
برای اینکه بتوانید وابستگی ناسالم به ورزش را برطرف کنید، باید یک سری کارهای ساده را انجام دهید، که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
۱. فعالیتهای ورزشی و احساسات خود را ثبت کنید
برنامهریزی کردن برای ورزش و ثبت فعالیتها و احساسات میتواند در کاهش وابستگی به ورزش مفید باشد.
برنامهریزی کردن برای ورزش و ثبت فعالیتها و احساسات میتواند در کاهش وابستگی به ورزش مفید باشد. سعی کنید زمانی که میخواهید فعالیتها و احساساتتان را ثبت کنید، حتما موارد زیر را یادداشت کنید؛
- روزهایی که ورزش میکنید.
- فعالیتهایی که انجام میدهید.
- احساسی که بعد از ورزش کردن دارید.
- زمانی که ورزش نمیکنید و روزهایی که استراحت میکنید، وضعیتتان را از لحاظ ذهنی و جسمی یادداشت کنید.
زمانی که احساساتتان را شناسایی کردید، باید روشهایی را پیدا کنید تا از احساسات منفی خلاص شوید.
۲. از افراد متخصص کمک بگیرید
گاهی اوقات اوضاع آنقدر پیچیده میشود که دیگر کاری از دست خودتان برنمیآید. در چنین مواقعی باید از افراد متخصص کمک بگیرید. این افراد به شما کمک میکنند الگوها و رفتارهایی که باعث اعتیاد به ورزش شدهاند را شناسایی کنید. آنها همچنین به شما کمک میکنند به نقطهی تعادل برسید. بنابراین هر زمان که احساس کردید وقتش رسیده، به افراد متخصص مراجعه کنید تا مشکلتان برطرف شود.
کلام پایانی
اعتیاد به ورزش مشکلی است که افراد زیادی با آن دستوپنجه نرم میکنند. این موضوع باعث میشود سلامت جسمی و ذهنیتان به خطر بیفتد. در این مقاله به نشانهها و علائم اعتیاد یا وابستگی به ورزش اشاره کردیم و در پایان دو راهکار برای حل این مشکل ارائه کردیم.
منبع: health line