۱۴ مدل بافت مو آفریقایی زیبا و ترندی برای خانمها و آقایان
از دیرباز تاکنون بافت مو یکی از آسانترین و جذابترین راه برای آراستن و جمع کردن مو بوده است. یکی از جذابترین روشهای بافت مو، بافت به سبک آفریقایی است. اگر به دنبال چگونگی بافت موی آفریقایی بودهاید و به این مطلب برخوردید حتما تا انتهای آن با ما همراه باشید.
رسیدگی به موها و آراستن آنها یکی از مهمترین مسائلی است که تاثیر مستقیمی بر سلامت مو و ظاهر دارد. تنوع تقریبا همیشه تاثیر مثبت و مستقیمی روی مغز دارد و میتواند صورت را شادابتر و تازهتر نشان دهد. بافت مو همیشه طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد و شما را قادر میسازد در کوتاهترین زمان ممکن از موهای خود مراقبت کنید و در عین حال آنها را با تنوع بالا بیارایید. همانطور که میدانید بافت مو انواع و مدلهای بسیار زیادی دارد که هر کدام از آنها بسته به تفاوت سلیقه و فرهنگ با یکدیگر متفاوتاند. این روزها با وجود اینکه روش اصلی بافت مو همچنان پا برجاست و تغییری نکرده است اما با توجه به پیشرفت صنعت مد و زیبایی، مدلها و تکنیکهای بسیار زیاد و گوناگونی به وجود آمدهاند و خیلی از آنها ترند روز هستند و طرفداران زیادی را هم به خود اختصاص دادهاند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید تاریخچهی بافت مو از کشورهای آفریقایی نشأت گرفته و کم کم در کشورهای شرق آسیا و سپس در سراسر دنیا شناخته شده است. از آنجایی که آفریقاییها موهای فر و ضخیمی داشتهاند، در درجهی اول بخاطر سلامتی و در درجهی دوم به خاطر زیبایی موهایشان را میبافتند و همچنان هم این کار را انجام میدهند. قدمت بافت موی آفریقایی به ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد برمیگردد.
برای اولین بار، بافت مو در قبیلهی هیمبا (Himba) در نامیبیا شکل گرفت و آغاز شد و به تدریج به قبلیههای دیگر هم منتقل شد که البته هر قبیله با توجه به سلیقه و سبک زندگی خود بافت مو را تغییر میدادند. این به گونهای بود که هر نوع بافت مو نماد و نشانهی چیز خاصی بود؛ مانند شهرت، ثروت، وضعیت تاهل، توانمندی و چیزهایی از این قبیل.
انواع بافت موی آفریقایی
شاید در درجهی اول که به بافت موی آفریقایی نگاه میکنید بسیار سخت به نظر برسد، اما باید بدانید که این نوع بافت بسیار آسان است و روند لذتبخشی دارد. بافت موی آفریقایی انواع متفاوتی دارد که هر کدام از آنها به نوبهی خود بسیار زیبا هستند. در ادامهی مطلب به توضیح و معرفی چند مدل برتر بافت موی آفریقایی میپردازیم که عبارتاند از:
- بافت کف سر آفریقایی
- بافت آفریقایی برجسته کف سر
- بافت آفریقایی بغل سر
- بافت موی دردلاک
- بافت مو آفریقایی میکی ماوس
- بافت آفریقایی با موی اضافه
- بافت موی مکزیکی یا چهل گیس
علاوه بر موارد بالا، نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که بافت موی آفریقایی فقط مختص به خانمها نیست بلکه آقایان حتی با موهای کوتاه هم به این نوع بافت مو علاقه نشان میدهند. بافت آفریقایی مردانه امروزه محبوبیت زیادی هم در میان مردان و پسران جوان دارد. از محبوبترین مدلهای بافت مو مردانه میتوان به موارد زیر اشاره کرد (هرچند خانمها هم میتوانند از این نوع سبک بافت استفاده کنند):
- بافت موی آفریقایی کف سر
- بافت موی آندرکات
- بافت موی جعبهای
- بافت آفریقایی مردانه برای موی بلند
- بافت دوتایی
- بافت تیغ ماهی
- بافت دم اسبی
- بافت زیگزاگی
- بافت تار عنکبوتی
توجه داشته باشید که قبل از شروع به بافت هر نوع بافت آفریقایی ابتدا موها را خوب بشویید و به آن نرمکننده و یا ماسک مو بزنید تا ساقهی مو بعد از شستن خشک نشود. بعد از اینکه موها را کامل شستید و قبل از سشوار، به آن ماسک مو و یا اسپری دو فاز یا سه فاز بزنید و سپس موها را خوب سشوار کنید تا مرطوب نباشند. اگر موها مرطوب باشند و بخواهید آنها را گیس کنید، ممکن است در اثر رطوبت موها کش بیایند و یا ساقهشان آسیب ببیند. بعد از اینکه موها کاملا خشک شدند دوباره با اسپری دو یا سه فاز یا با روغن آرگان آنها را نرم کنید و شانه زدن را آغاز کنید.
دقت کنید که باید خوب موها را شانه کنید تا دیگر هیچ گرهای در آنها باقی نماند و کاملا صاف شوند. اگر در موها گره وجود داشته باشد و یا خوب نرم نشوند باعث میشود روند کار برایتان دشوار شود و خوب نتوانید موها را به بهترین شکل ببافید.
۱. بافت کف سر آفریقایی
در این نوع بافت موی آفریقایی، بعد از آنکه موها را خوب شانه زدید و گرههایش را باز کردید باید موها را از بالای سر یعنی محل رویش مو تا پس سر یعنی جایی که رویش مو تمام میشود به دو نیم تقسیم کنید. برای راحتی و دقیقتر انجام دادن این کار میتوانید از شانهی دم باریک مخصوص آرایش مو استفاده کنید تا کارتان تمیزتر و دقیقتر در بیاید.
بعد از اینکه موها را به دو نیم تقسیم کردید یک سمت از موها را که میخواهید ابتدا ببافید انتخاب کنید و بخش دیگر مو را با کلیپس یا کش ببندید تا مزاحم کارتان نشود. حال باید دقیقا در موازات با فرقی که گرفتید، دوباره فرقی دیگر در کنارش باز کنید تا یک مستطیل طویل از بالا تا پس سر ایجاد شود. تمام تلاشتان را بکنید تا این خطوط در موازات با یکدیگر باشند و خط فرق وسط هم دقیقا در وسط سر باشد و کج نشود.
بعد از انجام اینکار باید از بالای مستطیل، یک مربع کوچک انتخاب کنید و موهای موجود در مربع را به سه بخش مساوی تقسیم کنید به آنها ژل و یا واکس مو بزنید و آنها را ببافید. علت زدن ژل و یا واکس مو این است که مو را نرم، صاف و درخشان میکنند. این بافتن دقیقا بافت ساده و پایهی همهی بافتهاست، به این شکل که ابتدا باید رشته موی بخش چپ را روی رشتهی وسط بیاورید، رشتهی موی راست را روی رشتهی موی سمت چپ بگذارید و در نهایت رشتهی وسط را روی رشتهی راست بگذارید همانند تصویر زیر:
بعد از انجام این کار حال قسمت اصلی بافت آفریقایی آغاز میشود. پس خوب و با دقت این قسمت مطلب را بخوانید. بعد از انجام بافت ساده روی مو باید یک رشتهی بسیار باریک از زیر موهای بافته شده بردارید و آن را به رشتهی موی وسط بیافزایید. بعد از انجام این کار بار دیگر موها را ساده همراه با رشتهی باریک ببافید.
در مرحلهی بعد هم باید همین کار را تکرار کنید ولی این بار رشته مویی که اضافه میکنید باید مقداری بیشتر از دفعهی اول باشند. این کار را باید آن قدر تکرار کنید تا در نهایت به پس سر برسید که دیگر مویی ندارد. در این قسمت میتوانید باقیماندهی موی خود را ساده ببافید و ته آن را در نهایت با کش ببندید. این کار را دوباره در مستطیلهای بعدی انجام دهید تا به تدریج کل موها را به این شیوه ببافید.
۲. بافت آفریقایی برجسته کف سر
یکی دیگر از بافتهای جذاب و پر طرفدار آفریقایی بافت برجسته کف سر است که محبوبیت بالایی دارد. این نوع بافت تقریبا همانند بافت آفریقایی کف سر است ولی همانطور که از نامش پیداست در این نوع بافت، گیسهای مو برجستهتر و زیباتر هستند و بیشتر به چشم میآیند. اگر بافت آفریقایی کف سر را خوب یاد گرفته باشید این بافت برایتان بسیار راحتتر خواهد بود و شما فقط نیاز دارید که تنها یک نکته را بدانید.
در این بافت، پس از اینکه موها را فرق گرفتید و مستطیل و در نهایت مربع ایجاد کردید باید در ابتدا گیس ساده را برعکس انجام دهید. این بدین معناست که باید رشته موی راست را زیر رشته موی وسط قرار دهید، سپس رشته موی سمت راست را زیر هر دوی آنها و در نهایت رشته موی وسط را زیر رشته موی راست. سپس موها را از زیر اضافه کرده و شروع به بافتن میکنیم. این کار باعث میشود که موها حالت برجسته و زیبایی به خود بگیرند.
۳. بافت آفریقایی بغل سر
سومین مدل بافت موی آفریقایی که قصد داریم به شما معرفی کنیم بافت آفریقایی بغل سر است. این بافت یکی از محبوبترین مدل بافتهای آفریقایی است به خصوص برای دختران و نوجوانان. این مدل بافت را میتوان در انواع مراسمها داشت چراکه ظاهری بسیار شیک و مرتب دارد، به سختی دو بافت موی بالا نیست و زمانی به مراتب کمتر از شما میگیرد.
در این روش بعد از شانه زدن موها باید تصمیم بگیرید که میخواهید کدام بخش از موهای سرتان را ببافید؛ چپ و یا راست. سپس در همان سمت، موها را باید از بالای گوش جدا کنید. در این لحظه میتوانید باقی موها را با کش ببندید تا راحتتر کار را دنبال کنید. در این مرحله از کار قسمتی از موها را به هر اندازهای که دوست دارید جدا کنید و همانند بافت آفریقایی کف سر شروع به بافتن مو کنید تا از گوش عبور کند.
بنا به سلیقهی خود میتوانید این بافت را روی چند تکهی دیگر از موهای دیگر تکرار کنید. سپس تمامی بافتها را خوب و محکم با کش چهل گیس ببندید تا بافتها باز نشوند. در قسمت آخر قسمتی از موهایتان را که در سمت دیگر، دست نخورده باقی گذاشته بودید باز کرده و خوب شانه کنید و در نهایت از ظاهر شیک و زیبای این مدل بافت لذت ببرید.
۴. بافت موی دردلاک
شاید با دیدن مدل موهای دردلاک حسابی تعجب کنید و برایتان سوال شود که چگونه ممکن است موها به این شکل در بیایند. در واقع دردلاک انبوهی از موهای طنابی شکلی است که در هم پیچیده شدهاند و ظاهری بسیار عجیب و در عین حال جالب به خود میگیرند. در این روش هم بعد از آنکه موها را شستیم و شانه زدیم، باید موها را خوب از پایین یعنی از پس سر تقسیم کنیم و بقیه موها را با کلیپس ببندیم.
وقتی موها را خوب تقسیم کردیم باید حدود ۲ تا ۳ سانت از ریشهی موها فاصله بگیریم و شروع به عقب زدن آنها (پوش دادن) کنیم. این کار باید آنقدر تکرار شود تا به نوک موها برسیم. بعد از انجام این کار دسته موهایی را که عقب زدیم باید محکم بپیچانیم تا حسابی در هم تنیده و محکم شوند. حال موها را بین دو کف دست بسایید تا به خوبی پیچ بخورند.
این کار را باید روی همهی موهای سر اعمال کنید تا در نهایت چندین دردلاک جذاب به وجود بیآیند. احتمال دارد نام بافت دردراپ هم به گوشتان خورده باشد. این بافت همانند بافت دردلاک است با این تفاوت که دردراپها دستههایی از الیافهای طبیعی شبیه به مو هستند که توسط کاموا و مهرهها تزیین شدهاند و به صورت آماده به فروش میرسند.
۵. بافت مو آفریقایی میکی ماوس
بافت موی آفریقایی میکی ماوس ترکیبی از بافت موی آفریقایی کف سر و بافت موی آفریقایی برجسته است. بدین شکل که میتوانید با توجه به سلیقهی شخصی و هر جور که دلتان میخواهد این دو بخش را ترکیب کنید و موها را ببافید.
در نهایت هم بعد از اتمام بافت این دو بخش با یکدیگر، بقیهی موها را به صورت ساده ببافید و آنها همانند گوش میکی ماوس (میکی موشه) بالای سر گرد کنید و با کش ببنید. البته میتوانید آنها را به صورت یک دایرهی گوجهای هم در بیاورید و بالای سر خود جمع کنید.
۶. بافت آفریقایی با موی اضافه
همانطور که اسم این نوع بافت مو میتوان حدس زد، بافت آفریقایی با موی اضافه نوعی از بافت مو است که در آن شما میتوانید از موهای مصنوعی بافته شده کمک بگیرید. این نوع بافت برای کسانی که موهای کوتاهی دارند و میخواهند موهایشان را به سبک آفریقایی ببافند بسیار کاربردی است. علاوه بر این مورد، با استفاده از این روش میتوانید بافت موها را به مراتب جالبتر و زیباتر کنید و با رنگهای مختلف به بافت موها تنوع و جذابیت ببخشید.
در این روش قسمتی از موهای مد نظر خود را که میخواهید ببافید مشخص کرده و آن را به دو دستهی مساوی تقسیم کنید. سپس دسته موی اضافهی خود را به موهای اصلی وصل کنید و آن را در میانهی دو بخش موهای اصلی قرار دهید و به صورت بافت ساده شروع به بافتنشان کنید. در ادامهی کار همانند بافت کف سر مقدار کمی از موهای اصلی را به موها اضافه کنید و بافتن را ادامه دهید.
برای انتخاب رنگ مو کاملا آزاد هستید و میتوانید هر رنگی را که دلتان میخواهد به موها بیافزایید ولی اگر بخواهید موها ظاهری طبیعیتر به خود بگیرند بهتر است رنگ موها را همانند رنگ موهای طبیعی انتخاب کنید تا بافت را از مصنوعی بودن در بیاورد.
۷. بافت موی مکزیکی یا چهل گیس
در نهایت میرسیم به مدل بافت موی مکزیکی یا چهل گیس. این بافت مو هم نوعی بافت موی آفریقایی است و طرفداران و محبوبیت زیادی به خصوص در میان دختران جوان دارد. برای انجام این بافت موی زیبا باید به دقت و با ظرافت خطوط عمودی و افقی را رعایت کنیم و آنها را کج نکنیم.
ابتدا باید با یک شانهی دم باریک از محل رویش مو در بالای سر تا پس سر فرق باز کنیم. سپس با شانه یک خط افقی دیگر از وسط سر میکشیم. حال موهای سر به چهار بخش مساوی تقسیم شدهاند. در این مرحله باید به بالای سر رفته و یک مربع کوچک ایجاد کنید. در مربع موها را به سه قسمت مساوی تقسیم و شروع به بافت کنید. دقت کنید که باید حرکت دست به سمت پس سر باشد تا بافت منظمتری ایجاد شود. این کار را با تمامی قسمتهای مو انجام میدهیم تا موها کاملا یکدست بافته شوند.
این بافت اگرچه از جذابیت بالایی برخوردار است ولی متأسفانه نیازمند زمان زیادی است چراکه باید این کار را با تمامی موهای سطح سر انجام دهید. پس با تمام دقت و حوصله این کار را آغاز کنید تا زحمتهایتان هدر نرود.
۷ مدل بافت موی آفریقایی مردانه
در این بخش میخواهیم به معرفی و توضیح چند بافت موی آفریقایی مردانهی معروف هم بپردازیم. دقت کنید که در موی مردان هم موها ابتدا باید شسته و نرم شوند و سپس کار را شروع کرد. توجه داشته باشید محبوبیت این نوع بافت در میان مردان لزوما به این معنا نیست که فقط مردان قادر به استفاده از آن هستند.
۱. بافت موی آفریقایی کف سر
این مدل بافت مو همانند بافت موی آفریقایی کف سر زنانه که پیشتر توضیح دادهایم است. این نوع بافت مو در نوع مردانه محکمتر بوده و بسیار شیک است. در این مدل بافت آفریقایی، مراقبت از موها به مراتب آسانتر میشود و ظاهری تمیز و مرتبی به موها میدهد.
۲. بافت موی آندرکات
در مدل موی آندرکات ابتدا همانطور که نامش پیداست باید قسمت خاصی از دو طرف مو را تراشید و سپس باقیماندهی مو در سطح سر را بافت. روش بافت موی آندرکات به این شکل است که باید پنجرههای کوچکی از مو ایجاد کنید آنها را به حالت بافت آفریقایی یا ساده ببافید. بافت موی جعبهای هم تقریبا همانند بافت موی آندرکات است با این تفاوت که دیگر نیازی نیست که حتما موها را بتراشیم. دقیقا همانند مدل موی آندرکات باید مربعهای کوچک و یا بزرگی در زوایای دلخواه از مو انتخاب کنیم و آنها را ببافیم. در این مدل میتوان موهای بافته شده را در نهایت با کش بست.
۳. بافت دوتایی
در بافت موی دوتایی، برای زیباتر شدن و بهتر جلوه دادن مدل مو بهتر است موهای دو سمت سر کاملا تراشیده شوند تا مدل جذاب بافت دوتایی بهتر خودش را نشان دهد. این نوع بافت بسیار ساده و در عین حال شیک و جذاب است و حسابی طرفدار دارد.
در این نوع بافت باید موها را به دو نیم تقسیم کرده و از هر سمت شروع به بافتن کنید. این مدل بافت برای مردانی که موهای ضخیم دارند مناسبتر است و میتواند به خوبی از موهایشان مراقبت کند. شما میتوانید بعد از اتمام بافت، ته موها را بالای سر به صورت گوجهای هم ببندید.
۴. بافت تیغ ماهی
بافت آفریقایی تیغ ماهی هم یکی دیگر از بافتهای جذاب و محبوب است که زمان بسیار کمی را هم میگیرد. این بافت همانند بافت موی هلندی است و دیگر نیازی به محکم و جهت دار کردن موها نیست. تنها کاری که باید بکنید این است که موها را به سبک بافت موی هلندی از فرق سر تا کف سر ببافید.
در این نوع بافت باید ابتدا موها را به دو بخش مساوی تقسیم کنیم. سپس بافت موی پایه را همانطور که در ابتدا توضیح دادیم آغاز میکنیم. بعد بخش چپ روی دو قسمت دیگر، بخش راست روی بخش چپ و در نهایت بخش وسط مو روی قسمت راست قرار میگیرند.
اندکی بعد از بافت پایهی مو، رشتهای از مو را آرام به قسمت میانهی مو اضافه و آنها را با یکدیگر ترکیب میکنیم. نکتهی مهم و حائز اهمیتی که وجود دارد این است که رشته مویی که قرار است آن را با سه بخش اصلی دیگر مو ترکیب کنید باید باریکتر از رشته موهای بخش اصلی باشد.
۵. بافت دم اسبی
بافت موی دم اسبی هم یکی دیگر از انواع بیشمار بافت موی آفریقایی است که جذابیت بسیار زیادی دارد. این نوع بافت برای افرادی است که موهای بلندی دارند و معمولا هم برای اینکه جذابیت بافت بیشتر به چشم بیاید معمولا دو طرف و زیر موهای کف سر را میتراشند.
این مدل مو بسیار سنتی است و ریشه در فرهنگ وایکینگها دارد که برای جمع کردن موهای خود از این روش استفاده میکردند. در این نوع بافت دستتان باز است و بنا به سلیقهی شخصی خود میتوانید موها را تکبخشی و یا چندبخشی ببافید و انتهایشان را همانند دم اسب ببندید.
۶. بافت زیگزاگی
روش بافت موی زیگزاگی هیچ تفاوتی با دیگر بافتها ندارد ولی طرح و زاویهای که بافتها در این حالت دارند بسیار خاص و منحصربهفرد است. بافت زیگزاگی یکی از بافتهای مدرن آفریقایی کف سر است که حالتهای زیگزاگی خاصی که دارد باعث تمایز آن با سایر بافتهای این سبک شده است.
۷. بافت تار عنکبوتی
آخرین مدل بافت موی آفریقایی که در این مطلب قصد داریم به معرفی آن بپردازیم بافت موی تار عنکبوتی است. این مدل بافت همانند بافت زیگزاگی یک تنوع خاص و سبکی جالب از بافت آفریقایی محسوب میشود. این نوع بافت مو زیر مجموعهای از بافت موی جعبهای به حساب میآید ولی با این تفاوت که کمی مثلثی و موها شبیه به تار عنکبوت شده و امتداد موها از اطراف سر آویزان میشوند.
چند نکته که باید قبل از انجام بافت آفریقایی بدانید
- هرگز موها را هنگام بافت محکم نکشید چراکه ممکن است به ساقه و ریشهی مو صدمه وارد شود.
- تا جایی که امکان دارد سعی کنید از اسپریهای نرمکننده و یا ژل مخصوص بافت مو حین کار استفاده کنید تا موها گره نخورند.
- اگر موها خیلی فر و یا مجعد باشند بهتر است قبل از شروع بافت خیلی خوب نرم شوند.
- اگر میخواهید نتیجهی کارتان زیباتر شود و موها به کف سر بچسبند سعی کنید هنگام کار دست خود را نزدیک به سر نگه دارید و آن را از سر دور نکنید.
توجه داشته باشید بافت مو به روشهای دیگری هم امکانپذیر است که توضیح همهی آنها قطعا از حوصلهی متن خارج خواهد بود. در این مطلب سعی کردیم محبوبترین نوع بافت آفریقایی را به شما آموزش دهیم اما دستتان برای بافت به سبکهای دیگر کاملا باز است.