کیش یک آدمکش؛ رتبهبندی بازیهای اساسینز کرید از بدترین تا بهترین
در سری اساسینز کرید (Assassin’s Creed) برای همه چیزی سرگرمکننده وجود دارد. شاید بتوان گفت که هیچ مجموعهای به طور مؤثر مخفیکاری و اکشن را با هم ترکیب نکرده و این در حالی است که که گهگاه عناصر تصادفی جدیدی مانند نبردهای دریایی و حالتهای چند نفره را وارد کرده است. همهی اینها در چارچوب داستانی شکل گرفته است که در طول هزاران سال و دورههای زمانی متعدد و بسیار متفاوت اتفاق میافتد.
در حالی که هیچ نسخهای در سری اصلی به طور کلی افتضاح در نظر گرفته نمیشود، بدون شک تفاوت قابلتوجهی در کیفیت ۱۳ بازی اصلی منتشر شده تاکنون وجود دارد. حال با توجه به انتشار اساسینز کرید میراژ (Assassin’s Creed Mirage) و بازگشت این سری به ریشههای خود، اکنون زمان خوبی است تا بازیهای این مجموعه را رتبهبندی کنیم.
- نگاهی به جدول زمانی اساسینز کرید؛ میراژ در کجای مجموعه قرار میگیرد؟
- بهترین بازیهای تاریخ یوبیسافت؛ از ریمن تا اساسینز کرید
۱۳. Assassin’s Creed Rogue
تهیه کننده: Ubisoft / سازنده: Ubisoft Sofia
سال انتشار: ۲۰۱۴
پلتفرم: PS3, Xbox 360, PC, PS4, Xbox One
این نسخه در یک پیچش بزرگ، شما را در نقش یک تمپلار قرار میدهد. با این حال بازی به عنوان عضوی از نیروی شرور اصلی سری، تأثیر بسیار کمی بر کاری که واقعا انجام میدهید، دارد. هرچند این نسخه واقعا بازی بدی نیست، اما بزرگترین مشکل آن این است که بیشتر شبیه به یک بستهی الحاقی برای بازی بلک فلگ به نظر میرسد تا یک بازی جداگانه!
بازی در نقش یک تمپلار جذاب است ومخصوصا اگر نسخهی بازسازی شده با رزولوشن ۴K را تجربه کنید، مناظر بسیار زیبایی در حین قایقرانی در قطب شمال وجود دارد، اما جدای از داستان، بازی واقعا هیچ کار خاصی برای متمایز شدن انجام نمیدهد و در حدود ۱۰ ساعت به پایان میرسد که در بین دیگر بازیهای اصلی این سری، کوتاهترین کمپین است. در هر صورت به عنوان یک داستان فرعی، ارزش تجربه را دارد.
۱۲. Assassin’s Creed
تهیه کننده: Ubisoft / سازنده: Ubisoft Montreal
سال انتشار: ۲۰۰۷
پلتفرم: PS3, Xbox 360, PC
اولین نسخه از سری اساسینز کرید در زمان معرفی، وعدهی جهانی با جمعیت عظیم، روشهای مختلف ترور و موارد مختلفی را داد اما هنگامی که عرضه شد، نتوانست تمامی انتظارات را برآورده کند. با این حال حتی به همان اندازهای که به وعدههای خود عمل کرد نیز در آن زمان چشمگیر بود. بگذریم که در سال ۲۰۲۳ دیگر نمیتوان آن را بازی خاصی به شمار آورد چرا که کنترلها روان نیستند و گیمپلی خستهکننده است. از طرفی الطائر نیز شخصیتپردازی خوبی ندارد.
درست مانند Rogue، این بازی نیز به هیچ وجه اثر بدی نیست و با اینکه عمر نسبتاً بالایی دارد اما همچنان کیفیت بصری نسبتا خوبی دارد. واضح است که در آن زمان تیم سازنده از اینکه سری به چه سمتی خواهد رفت، چندان مطمئن نبوده است و بازی اکنون بیشتر مانند یک دمو برای بازیهای پس از خود به نظر میرسد. اساسینز کرید در واقع مشکلی کاملاً متضاد از نسخههای اخیر این سری دارد و آن هم این است که فعالیت زیادی برای انجام دادن وجود ندارد. فراتر از مأموریتهای اصلی، به نوعی تنها میتوان تعدادی پرچم جمعآوری کرد. با این حال، پتانسیل زیادی وجود دارد و اگر یوبیسافت دوباره این بازی را با محتوای بیشتری بازسازی کند، میتواند به اثر خاصی تبدیل شود.
۱۱. Assassin’s Creed Revelations
تهیه کننده: Ubisoft / سازنده: Ubisoft Montreal
سال انتشار: ۲۰۱۱
پلتفرم: PS3, Xbox 360, PC, PS4, Xbox One
دومین بازی اساسینز کرید به قدری موفقیتی بزرگ و پیشرفتی زیاد نسبت به بازی اول داشت که یوبیسافت میخواست در سریعترین زمان ممکن با ماجراجوییهای بیشتر اتزیو آن را دنبال کند. اولین دنبالهی مستقیم نسخهی دوم یعنی Brotherhood کیفیت بالایی داشت اما با Revelations، یوبیسافت چندان خوب عمل نکرد و چیزهای زیادی برای توجیه وجود این بازی ارائه نکرد. در واقع به عنوان سومین بازی مجموعه با محوریت اتزیو و با استفاده از همان فناوری قدیمی، احساس قدیمی بودن میکرد.
هرچند داستان، سهگانهی اتزیو را برای کسانی که روی آن وقت گذاشته بودند، به خوبی به پایان میرساند، اما هیجانزده شدن در مورد دنبالهای دیگر برای اساسینز کرید ۲ در آن زمان سخت بود. نسخهی Revelations همچنین حاوی بدترین و احمقانهترین مینیگیم تاریخ سری یعنی دفاع از برج بود که ارزش وقت گذاشتن را نداشت. از طرفی یک تیغهی قلاب مانند وجود داشت که به اتزیوی مسن اجازه میداد که بالاتر از حد معمول بپرد؛ موردی که البته کاملا غیرضروری به نظر میرسید و خوشبختانه در کنار مینیگیم ذکر شده دیگر در هیچ نسخهای دیده نشدند.
۱۰. Assassin’s Creed Valhalla
تهیه کننده: Ubisoft / سازنده: Ubisoft Montreal
سال انتشار: ۲۰۲۰
پلتفرم: PS4, PS5, PC, Xbox One, Xbox Series X/S
والهالا به معنای واقعی کلمه یک بازی بزرگ است اما تنوع بسیار کمی در ماموریتهای آن دیده میشود و همین باعث شده تا بسیاری حتی خط داستانی اصلی بازی را نیز به پایان نرسانده باشند. روند بازی به این شکل است که باید به یک منطقهی جدید در انگلستان بروید، کمی در اطراف پرسه زده و در شهرهای مشابه به غارت بپردازید. بازی حدودا ۸۰ ساعت همینطور با داستانی ادامه مییابد که هرگز به جای خاصی نمیرسد. این بدان معنا نیست که والهالا بد است. با تکیه بر نسخههای جهان باز قبلی در سری، والهالا تکامل یافته به نظر میرسد.
یافتن مأموریتها، پازلها و اسرار نسبت به نسخههای قبلی جذابتر است، مبارزات در طول ماجراجویی طولانی بازی با شخصیسازیهای فراوان لذتبخش باقی میماند و زیباییشناسی وایکینگی عالی است اما اگر چیزی به عنوان معیاری برای بیش از حد بزرگ بودن یک بازی وجود داشته باشد، والهالا قطعاً به آن دست پیدا کرده است. به همین دلیل است که قرار دادن آن در رتبهی آخر در بین بازیهای نقشآفرینی و جهان باز اخیر این سری، کار سختی است. با این حال، این یکی از بهترین بازیهای جهان بازی است که در سالهای اخیر منتشر شده است.
۹. Assassin’s Creed III
تهیه کننده: Ubisoft / سازنده: Ubisoft Montreal
سال انتشار: ۲۰۱۲
پلتفرم: PS3, Xbox 360, Wii U, PC
تاریخ مستعمراتی ایالات متحده، دورهای پر از پتانسیلهای فراوان برای استفاده در بازیهای ویدیویی است و در حالی که اساسینز کرید ۳ به خوبی از این دوره استفاده نمیکند، هنوز چیزهای زیادی برای دوست داشتن وجود دارد. استفاده از این دوره بدان معناست که نسبت به بازیهای قبلی، طبیعت بسیار بیشتری برای کاوش وجود دارد، بنابراین اکنون به جای ساختمانها، بین درختان میپرید و قهرمان جدید، کانر، میراث بومی آمریکایی خود را با تاماهاوک و تیر و کمان ارج مینهد که این به نوبهی خود به گیمپلی کمک میکند تا تفاوت قابل توجهی نسبت به نسخههای قبلی داشته باشد. این همچنین همان اثری در این سری است که برای اولین بار به نبردهایی دریایی پرداخت؛ ایدهی جذابی که در نسخههای بعدی به طور قابل توجهی بهبود یافت.
با این حال مشکل این بود که شهرهای آن دوره به اندازه مکانهای بازیهای قبلی بزرگ و سرگرمکننده نبودند. همچنین، برای کسانی که بخش امروزی داستان را دنبال میکنند که نوید یک آخرالزمان بزرگ در سال ۲۰۱۲ و انواع چیزهای جالب از اولین تمدن فوقالعاده پیشرفتهی بشر را میداد، پایانبندی به طور قابلتوجهی ناامیدکننده است. هرچند یوبیسافت هرگز اجازه نمیداد که چیزی آزاردهنده مانند پایان جهان، یکی از بزرگترین سریهایش را با قاطعیت به اتمام برساند. در هر صورت این این آخرین بازی تا زمان Origins بود که تمرکز زیادی روی روایت مدرن داشت و داستان دزموند را که در بازی اول شروع شد، به پایان میرساند.
۸. Assassin’s Creed Brotherhood
تهیه کننده: Ubisoft / سازنده: Ubisoft Montreal
سال انتشار: ۲۰۱۰
پلتفرم: PS3, Xbox 360, PC
با توجه به اینکه تنها یک سال پس از اساسینز کرید ۲ منتشر شد، جای تعجب نیست که Brotherhood بیشتر شبیه یک بستهی الحاقی به نظر میرسد تا یک دنبالهی کامل. با این حال به هر شکلی که به آن نگاه کنیم، با اثر باکیفیتی روبهرو هستیم. برخی تغییرات جزئی در سیستم مبارزات این دنباله نسبت به نسخهی قبل وجود دارد که باعث تشویق بازی تهاجمیتر میشود، اما مهمترین المان بازی خود سیستم برادری است. شما میتوانید تیمی از قاتلان را برای کمک فرا خوانید یا به مأموریتهای مختلف بفرستید.
در حالی که سرورهای بازی اکنون آفلاین است، Brotherhood اولین بازی از این سری بود که بخش چند نفرهی آنلاین را با گیمپلی منحصربهفرد موش و گربه مانند خود معرفی کرد. هرچند این بخش از نظر محبوبیت هرگز به پای آثاری مانند کال آو دیوتی نرسید اما پیادهسازی خوبی داشت و در طول سالها جامعهی بازیکنان خود را ایجاد کرد. بدون شک دیدن این حالت در نسخههای آینده میتواند مورد خوشایندی باشد.
۷. Assassin’s Creed Mirage
تهیه کننده: Ubisoft / سازنده: Ubisoft Bordeaux
سال انتشار: ۲۰۲۳
پلتفرم: PS4, PS5, PC, Xbox One, Xbox Series X/S, iOS
از برخی جهات، اساسینز کرید میراژ به طرز شگفتانگیزی به اولین نسخه از اساسینز کرید نزدیک است؛ اگرچه نمیتوان آن را نوعی بازسازی از آن بازی دانست. میراژ که ابتدا قرار بود که یک بستهی الحاقی برای اساسینز کرید والهالا باشد، در واقع با جمعآوری عناصر اصلی و چند تغییر، آنچه که در وهلهی اول آنها را بسیار سرگرمکننده کرده بود، دوباره ارائه میدهد.
با این حال بازی به اندازهی بهترین نسخههای این سری چیز زیادی برای ارائه ندارد. زمان کوتاه آن نسبت به نسخههای اخیر ممکن است برای برخی چندان مهم نباشد، اما بازی سعی نکرده مسیر جدید خود را ایجاد کند و حتی سعی نمیکند در حد و اندازهی آثاری مانند بلک فلگ باشد. اساسینز کرید میراژ گامهای مهم و ناقص زیادی برای بازگشت به ریشههای خود برمیدارد و با اینکه هیچ کار خاصی که قبلا انجام نشده، انجام نداده است، تمرکز و تعهد به مأموریتهای سریع و مخفیکاری در اکتشاف، احساسی را در بازیکن ایجاد میکند که نسخههای قبلی نقشآفرینی سری قادر به انتقال آن نیستند.
۶. Assassin’s Creed Unity
تهیه کننده: Ubisoft / سازنده: Ubisoft Montreal
سال انتشار: ۲۰۱۴
پلتفرم: PS4, PC, Xbox One
اساسینز کرید یونیتی به درستی توسط منتقدان و بازیکنان به دلیل تعداد زیادی از مشکلات فنی در زمان عرضه مورد انتقاد قرار گرفت. اگر بخواهیم با توجه به شرایط زمان عرضه بازی را قضاوت کنیم، به راحتی در انتهای لیست قرار میگیرد اما اگر اکنون برای تجربه به آن بازگردید، شاهد بسیاری از مشکلات ذکر شده نخواهید بود چرا که این مسائل مدتهاست که از بین رفتهاند. در واقع آنچه که باقی مانده، یک ماجراجویی خیرهکننده در پاریس در طول انقلاب فرانسه است.
تنها انتقادی که نسبت به یونیتی وجود دارد این است که شاید کمی بیش از حد شبیه به اساسینز کرید ۲ است. از طرفی داستان چندان نمیتواند شما را جذب کند. با این حال یونیتی نسبت به آن بازی کمی روانتر به نظر میرسد و حتی شامل حالت کوآپ آنلاین است. در هر صورت اگر نقدهای منفی شما را از تجربهی این نسخه در سال ۲۰۱۴ منصرف کرد، اکنون زمان آن رسیده که به آن فرصت دوبارهای بدهید.
۵. Assassin’s Creed Origins
تهیه کننده: Ubisoft / سازنده: Ubisoft Montreal
سال انتشار: ۲۰۱۷
پلتفرم: PS4, PC, Xbox One
اساسینز کرید اوریجینز با یک سیستم مبارزهی کاملا جدید، مکانیکهای نقشآفرینی و ماموریتهای جهان باز بیشتر، نوعی ریبوت برای این سری بود که همه چیز را تغییر داد اما بسیاری از چیزهایی را که بازیکنان در مورد این مجموعه دوست داشتند، حفظ کرد. محیط مصر باستان بازی که مدتها توسط بسیاری از طرفداران درخواست میشد، تقریباً از انتظارات همه فراتر رفت. از طرفی در حالی که این سری همیشه به نوعی با رویدادهای تاریخی بازی کرده است، هنوز هم چیزهای زیادی در مورد زمان فراعنه خواهید آموخت. از طرفی در بستهی الحاقی آن نیز با مومیاییها مبارزه خواهید کرد که در نوع خود جالب است.
اوریجینز به طور کلی داستان جذابی دارد و از نظر بصری استاندارد جدیدی را برای سری اساسینز کرید تعیین میکند و میتوان گفت که هیچ یک از بازیهای دیگر فضای شلوغ یک بازار را به خوبی این بازی به تصویر نمیکشند. با این حال بازی بدون مشکل نیست و گاهی اوقات برای رفتن به مأموریت اصلی نیاز است که کمی بیش از حد به انجام مأموریتهای فرعی برای بالا رفتن سطح خود بپردازید؛ موردی که در والهالا نیز بیشتر به چشم میآید.
۴. Assassin’s Creed Syndicate
تهیه کننده: Ubisoft / سازنده: Ubisoft Quebec
سال انتشار: ۲۰۱۵
پلتفرم: PS4, Xbox One, PC
تا قبل از بازی اساسینز کرید میراژ، سیندیکیت آخرین بازی سنتی این سری بود که در آن اثری از عناصر نقشآفرینی و جهان باز جدید مجموعه دیده نمیشد. یوبیسافت البته این بازی را چیزی شبیه به یک شکست میدانست، زیرا نسبت به نسخههای قبلی خود فروش کمتری داشت، اما این بدون شک ربطی به کیفیت بازی نداشت. سیندیکیت بر اساس بسیاری از درسهای آموخته شده با یونیتی ساخته شد، اما این بار اکشن را به فضایی عالی و جذاب از لندن ویکتوریایی منتقل کرد. شخصیتهای دوقلوی جیکوب (Jacob) و ایوی (Evie) از دوستداشتنیترین شخصیتهای اصلی این مجموعه هستند و هر کدام نقاط قوت و ضعف خود را دارند.
در واقع این اولین و تنها باری بود که نسخهای از این سری شامل دو شخصیت اصلی قابل بازی متفاوت میشد. در این میان استفاده از سلاحهای خاص آن دوران مانند پنجه بوکس و شمشیرهای عصا مانند در نبرد به طرز جذابی سرگرمکننده است و در حالی که کالسکهها با استقبال ضد و نقیضی روبرو شدند، آنها را افزودنی لذتبخشی میتوان شمرد. در حالی که این بازی به طور کامل یک اثر نقشآفرینی صرف نبود، اما اشاراتی به سیستم ارتقایی که در اوریجینز میبینیم، در آن وجود دارد. این بازی همچنین دارای برخی از بهترین ماموریتهای جانبی سری است و مکانیک قلاب در آن عالی پیادهسازی شده است.
۳. Assassin’s Creed II
تهیه کننده: Ubisoft / سازنده: Ubisoft Montréal
سال انتشار: ۲۰۰۹
پلتفرم: PS3, Xbox 360, PC
اساسینز کرید ۲ شباهت زیادی به استریت فایتر ۲ یا مگا من ۲ دارد. در هر سه مورد، این سریها با وعدههای زیادی شروع شدند، اما چند قدم اشتباه باعث شد که بازیهای اول به موفقیت زیادی دست پیدا نکنند. در واقع این دنبالهها بودند که همه چیز را اصلاح کردند و برخی آثار کلاسیک واقعی را خلق کردند. تقریباً همه چیز در اساسینز کرید ۲ نسبت به نسخهی اصلی پیشرفت کرد.
مبارزه و سیستم حرکت روانتر شد و حالا فعالیتهای بیشتری برای انجام دادن وجود داشت و شاید مهمتر از همه، اتزیو قهرمانی بسیار دوستداشتنیتر از الطائر بود و بی دلیل نیست که یوبیسافت او را در بازیهای زیادی قرار داده است و حتی در حال حاضر او هنوز هم به نوعی چهرهی اصلی سری است. البته این بازی بدون نقص نیست و مبارزهی نهایی چندان جذابی نیز ندارد اما شایستهی جایگاه بالایی در هر لیست از بهترین بازیهای سری است.
۲. Assassin’s Creed Odyssey
تهیه کننده: Ubisoft / سازنده: Ubisoft Quebec
سال انتشار: ۲۰۱۸
پلتفرم: PS4, PC, Xbox One
اودیسه تقریبا همان مشکل اوریجینز و والهالا را دارد که تقریباً گاهی خیلی بیش از حد بزرگ به نظر میرسد. با این حال، برخلاف آن بازیها، مأموریتهای این نسخه متنوعتر هستند و محیط یونانی بازی آنقدر سرگرمکننده است که آن را تبدیل به یکی از بهترینهای سری میکند. در حالی که بازیهای اساسینز کرید به دلیل آزادی بالای حاص خود شناخته شدهاند، اودیسه از این نظر راههای متعددی را برای نزدیک شدن به هر موقعیتی در بازی ارائه میدهد. در این میان نبردهایی دریایی بازی از بهترینهای مجموعه به شمار میروند و شما میتوانید ساعتها را صرف قایقرانی در اطراف و شخصیسازی کشتی خود کنید.
همچنین در حالی که داستان همیشه نقطه قوت این سری بازیها نبوده است، اودیسه با ارائهی حماسهای طولانی در مورد نجات جهان و خانوادهای که بسته به انتخابهایی که انجام میدهید میتواند بسیار متفاوت عمل کند، داستانی جذاب را به تصویر میکشد. در نهایت فارغ از انتخابها یک پیچش نهایی فوقالعاده وجود دارد. در نهایت اگر اودیسه ایراد خاصی داشته باشد این است که چندان شبیه یک نسخه از اساسینز کرید نیست، با این حال با توجه به روایت و گیمپلی خود، بازی بهتری نسبت به بیشتر همتایان خود است.
۱. Assassin’s Creed IV: Black Flag
تهیه کننده: Ubisoft / سازنده: Ubisoft Montreal
سال انتشار: ۲۰۱۳
پلتفرم: PS3, Xbox 360, Wii U, PS4, PC, Xbox One
پس از اینکه اساسینز کرید ۳ به طور قطعی داستان دزموند مایلز را به پایان رساند، کاملا مشخص نبود که این سری به کجا خواهد رفت. با این حال هر چقدر هم که ممکن است عجیب به نظر برسد، تزریق یک تم دزدان دریایی و محیط کارائیب در فرمول اساسی اساسینز کرید، جهت جدید و جسورانهای بود که این سری به آن نیاز داشت. بلک فلگ روی ادوارد کنوی، پدربزرگ شخصیت اصلی اساسینز کرید ۳ تمرکز کرد.
میتوان گفت که بلک فلگ در وهلهی اول یک بازی با محوریت دزدان دریایی است. گیمپلی کلاسیک اکشن و مخفیکاری در این نسخه نسبت به چند بازی گذشته کاملا اصلاح شده و عالی از آب در آمده است. با این حال چیزی که بازی را نسبت به دیگر نسخهها متمایز کرد، نبردهای دریایی فوقالعاده است. بازی شما را فرماندهی کشتی دزدان دریایی قابل ارتقاء خودتان میکند و شما را در دوران طلایی دزدان دریایی در وسط کارائیب قرار میدهد تا با خدمهی خود، کشتیها را غارت کنید. این بازی به معنای واقعی کلمه هر چیزی است که از یک اثر در چنین سبکی بخواهید و اوج سری اساسینز کرید است.
منبع: Den of Geek
از این مقاله ها نخونید بالاخره انتخاب شخصی نویسنده است
انصافاً ادیسه که اصلاً ساختار اساسین نداره و بیشتر شبیه یه بازی جنگی رومی هستش باید رتبه دوم لیست باشه؟
اساسین کرید ۳ دیگه از سیندکیت و اوریجنز که بهتر بودش. درسته داستان نسخه سوم خیلی افتضاح بود و بازی خیلی حوصله سربر و کند بود ولی گیم پلی و مبارزات خوبی داشت
داخل اساسین روگ نه اون اساسینارو میکشت و طرفدار تمپلار ها بود همه نقش های. اصلیو ترکوند و تمپلار ها از یجا به بعد غیب شدن
جای اوریجینز با اودیسه عوض شه لیست صد در صد درسته: ۱۰ دلیل که اساسینز کرید اوریجینز از اودیسه و والهالا بهتر است
من از black flag به بعد دیگه بازی نکردم، هنوزم داستان بازی به هم مربوط میشه و دنبال سیب عدن میگردن؟