۸ مهارت مهم که یک فریلنسر موفق باید داشته باشد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
فریلنسر

فریلنسر بودن این روزها یک شغل جذاب به‌نظر می‌رسد. این که شما رئیس نداشته باشید، خودتان شرایط کاری‌تان را مشخص کنید، از خانه کار کنید و از همه مهم‌تر مدت زمانی که در روز کار می‌‌کنید را خودتان تعیین کنید و سبک‌ زندگی منعطفی داشته باشید، خیلی ایده‌آل است. اما آنچه بسیاری از افراد از آن آگاه نیستند این است که فریلنسرها هم برای حرفه‌ای شدن و درآمدزایی مناسب باید مانند هر حرفه‌ی دیگری چندین مهارت ضروری را در خود پرورش دهند.

در حالی که کارمندان باید روی پرورش مهارت اصلی خود متمرکز شوند، یک فریلنسر باید چندین مهارت متفاوت را در خود توسعه دهد تا با نیازهای روزافزون حوزه‌ی فعالیتش همراه شود. به‌عنوان یک کارآفرین، شما به مهارت‌های مختلفی برای راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار فریلنس نیاز دارید.

۱. خودآموزی

خودآموزی

یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی که یک فریلنسر باید داشته باشد، توانایی یادگیری بسیاری از موضوعات به‌صورت خودآموز است. در حالی که کارمندان توسط کارفرمایان خود و طی دوره‌های مهارت آموزی مختلف تعلیم داده می‌شوند، فریلنسرها از چنین امکانی بهره‌مند نیستند. این افراد باید خودشان این انگیزه را در خود تقویت کنند تا با آموزش موضوعات جدید، مهارت‌‌های خود را به‌روز نگه‌دارند.

این شیوه از یادگیری نیازمند تلاش هوشیارانه‌ی بسیار و در نظر گرفتن زمان اختصاصی برای توسعه‌ی مهارت به‌صورت منظم است. اما بخش دشوار ماجرا، انتخاب مهارت‌هایی است که باید فرا بگیرید. بخشی از آنچه باید یاد بگیرید به سفارش مشتری شما بستگی دارد و انتخاب بخش دیگر به درک شما از نیازهای خودتان وابسته است.

چه بخواهید مهارت‌های تکمیلی را به مهارت‌های فعلی‌تان اضافه کنید و چه بخواهید توانایی‌های قبلی‌تان را به‌روز کنید؛ این تصمیمی است که خودتان باید بگیرید و کسی نمی‌تواند برای شما تصمیم‌گیری کند. برای این کار می‌توانید کتاب بخوانید، کلیپ‌های آموزشی را تماشا کنید، دوره‌های آموزشی را خریداری کنید و یا از سایر فریلنسرها راهنمایی بخواهید.

۲. مدیریت زمان

مدیریت زمان

در حالی که فریلنسر بودن به معنی نداشتن ساعت کاری مشخص و از پیش برنامه‌ریزی شده است که باعث می‌شود سبک زندگی منعطف‌تری داشته باشید، احتمال اهمال‌کاری را هم بالا می‌برد. ممکن است شما بخواهید یک پروژه را به تاخیر بیاندازید، تنها به این دلیل که فکر می‌کنید در آینده وقت بیشتری برای انجام آن خواهید داشت؛ اما مشکل از همین‌جا آغاز خواهد شد.

داشتن یک برنامه‌ی زمانی و پایبند بودن به آن یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از هدر رفتن زمان و برنامه‌ریزی روزانه است. هر چه فریلنسر منظم‌تری به‌نظر برسید، بهتر می‌توانید در مقابل عوامل حواس‌پرتی مقاومت کنید و زمان ارزشمند خود را هدر ندهید.

۳. استدلال منطقی

فریلنسر

به‌عنوان یک فریلنسر، زمان‌هایی وجود خواهند داشت که شما باید دلایل رفتار خود را توضیح دهید. شاید یک مشتری بخواهد بداند چرا از یک روش خاص برای انجام پروژه‌ا‌ی که به شما واگذار کرده است استفاده کرده‌اید، یا بخواهد بداند دلیل افزایش هزینه این ماه نسبت به ماه گذشته چیست.

اگر شما نتوانید دلیل منطقی برای مشتری بیاورید و او را قانع کنید، ممکن است در تخصص شما به‌عنوان یک شخص خبره شک کند و حتی دیگر برای کار به‌سراغ شما نیاید. بنابراین، ضروری است که مهارت استدلال منطقی را در خود تقویت کنید. برای بهبود توانایی استدلال خود می‌توانید از صحبت با سایر فریلنسرها و پی‌بردن به دلایل رفتارهایی که انجام می‌دهند کمک بگیرید.

۴. تفکر سریع

فریلنسر

قدرت استدلال منطقی و تفکر سریع باید با یکدیگر همراه شوند تا موفقیت شما افزایش یابد. نه‌تنها در ارتباط با مشتریان، بلکه برای حفظ یک محیط کاری خلاق هم به این مهارت‌ها نیاز خواهید داشت. هر چه سریع‌تر فکر کنید و رشته‌ها را به‌هم متصل کنید، زمان کمتری را برای تحقیق و به‌سرانجام رساندن یک کار صرف خواهید کرد.

به‌یاد داشته باشید که اگر کاری سریع‌تر انجام شود، دست‌مزد خدمت انجام شده هم بیشتر خواهد بود؛ چون شما به مشتری‌تان کمک کرده‌اید در زمان صرفه‌جویی کند. همچنین، بهتر است به‌جای محاسبه‌ی دست‌مزد بر اساس ساعت، آن را بر اساس پروژه محاسبه کنید، زیرا اگر سریع کار کنید، سیستم ساعتی به‌ضرر شما خواهد بود.

۵. حل مسئله

فریلنسر

بخشی از وظیفه‌ی شما به‌عنوان یک فریلنسر این است که مشکلات مشتری خود را بشناسید، آن‌ها را تشریح کنید و برای‌شان راه‌حل پیدا کنید. ممکن است بعضی از مشتریان خودشان از مشکل آگاه باشند که این کار شما را آسان‌تر خواهد کرد، اما این مورد بسیار نادر است.

در بیشتر مواقع، شما باید مشکل را شناسایی و پیش‌نیازهای حل آن را بیابید. این مهارت‌های پیچیده‌ی حل مسئله همان چیزی هستند که شما را از دیگران متمایز می‌کنند و به شما کمک می‌کنند تا خود را به‌عنوان یک متخصص به دیگران بشناسانید تا یک سرویس دهنده‌ی جایگزین.

۶. انتقاد پذیری

فریلنسر

اگرچه در ابتدا شما را به خودآموزی تشویق کردیم، اما بعضی از درس‌ها را جز از نقدهای مشتریان‌تان، نمی‌توانید در هیچ‌جای دیگری پیدا کنید. شاید شما به‌اندازه‌ی کافی تحقیق نکرده‌اید یا فراموش کرده‌اید که از سبک مورد نظر پیروی کنید. همه‌ی این موارد بخشی از تجربه‌اندوزی شما هستند.

البته باید بتوانید نقدهای سازنده و غیرسازنده را از هم تشخیص بدهید. نقدهای سازنده معمولا موقعیتی، مشخص و پیشنهادی هستند. در مقابل، نقدهای غیر سازنده بی‌ربط، بی‌موقع، غیر حرفه‌ای و بی‌ملاحظه هستند.

۷. سازگاری

سازگاری

وفق‌پذیری یکی از ضروریات کسب‌و‌کار فریلنس است، زیرا عاملی است که به شما در مواجه شدن با شرایط بد مانند بحران‌های اقتصادی به شما کمک خواهد کرد. برای مثال، بسیاری از کسب‌و‌کارهای حوزه‌ی مد و گردشگری در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ ضرر سنگینی را متحمل شدند، اما در مقابل کسب‌و‌کارهای وابسته به تجارت الکترونیک با رونق چشم‌گیری مواجه شدند.

نکته‌ی اساسی این است که بتوانید تشخیص دهید اکنون درآمدزایی در کدام مسیر است و کسب‌و‌کار خود را به آن سمت سوق دهید. حتی شاید از لحاظ اقتصادی به‌صرفه‌تر باشد که حوزه‌ی کاری فعلی خود را با حوزه‌های جدیدی که تازه در حال شکوفایی هستند تعویض کنید.

۸. ریسک‌پذیری بالا

فریلنسر

بر کسی پوشیده نیست که انتخاب فریلنسینگ به‌عنوان حرفه یک انتخاب پرریسک است. اگر شما با مشتری خود یک قرارداد همکاری طولانی مدت داشته باشید، کار عاقلانه‌ای انجام داده‌اید؛ در غیر این‌صورت با چالش ثبات مالی روبرو می‌شوید که مشکل بسیاری از فریلنسرها در سرتاسر دنیاست. ممکن است شما بعضی از ماه‌ها را با انبوهی از پروژه‌ها و کارهای مختلف پشت سر بگذارید و درآمد خوبی به‌دست بیاورید، اما بعضی از ماه‌ها هم چشم انتظار پیدا شدن یک مشتری یا پروژه‌ی جدید بمانید.

به علاوه، از مزایایی مانند مرخصی با حقوق و مرخصی سفر هم بهره‌مند نیستید که البته نمی‌توان آن‌ها را یک نکته‌ی منفی برای فریلنسرها محسوب کرد، بلکه باید به چشم نکات مثبت سبک زندگی کارمندی به آن‌ها نگریست.

وارد دنیای فریلنسینگ شوید

فریلنسینگ یک انتخاب شغلی عالی است، اما نه برای همه. فعالیت در این حوزه به مجموعه‌ای از مهارت‌های خاص نیاز دارد که بالاتر از خدمتی که ارائه می‌شود قرار می‌گیرند. از خودآموزی تا مدیریت زمان تا ریسک‌پذیری، همگی تلاش‌هایی برای حفظ تعادل در این حیطه هستند که تمرین آن‌ها سخت است و تسلط بر آن‌ها سخت‌تر.

اگر تمایل دارید به این حوزه ورود کنید، یادگیری مهارت‌های بالا به شما کمک خواهد کرد در طول زمان به یک فریلنسر حرفه‌ای تبدیل شوید. با تمرین مداوم این مهارت‌ها می‌توانید خودتان را تعلیم دهید و مناسب‌ترین روش کاری را برای خود پیدا کنید.

منبع: Make Use Of



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما