۸ تجهیزات ساخت موسیقی ضروری برای هنرمندان تازهکار
آیا به تازگی تصمیم گرفتهاید به طور جدی و حرفهای موسیقی تولید کنید؟ اگر پاسختان مثبت است، در این صورت، شما باید تجهیزات تولید موسیقی ضروری را برای کار خود تهیه کنید. در این مقاله قصد داریم تجهیزات تولید موسیقی که در همین ابتدای کار به آنها نیاز دارید را به طور مفصل معرفی کنیم.
- راهنمای خرید هدست و هندزفری برند بوز؛ جذابترین گجتهای موسیقی
- هرآنچه که باید برای چیدمان اتاق موسیقی در خانه بدانید
۱. ورک استیشن صوتی دیجیتال (DAW)
۲. کامپیوتر
۳. هدفونهای استودیویی / مانیتور
۴. میکروفون ضبط صدا
۵. میدی کنترلر
۶. رابط صوتی
۷. هارد اکسترنال
۸. کابلها و آداپتورها
خرید تجهیزات تولید موسیقی ضروری؛ شروع یک ماجراجویی هیجان انگیز!
امروزه تولید موسیقی به لطف پیشرفت تکنولوژی نسبت به گذشته بیشتر شده و بسیاری از علاقهمندان خیلی راحتتر موسیقیهای متنوعی را تولید میکنند. از همین رو، در این اوضاع نیاز است تا هنرمند با بهترین و مطلوبترین ابزارهای سخت افزاری و نرم افزاری در این وادی قدم بگذارد. بنا به همین دلایل، شما باید روی خرید تجهیزات تولید موسیقی مناسب با کار خود به نوعی سرمایهگذاری کنید. در ادامهی این مطلب قصد داریم مهمترین تجهیزات تولید موسیقی را برای شروع کار معرفی کنیم.
۱. ورک استیشن صوتی دیجیتال (DAW)
یک ورک استیشن صوتی دیجیتال یا به اختصار DAW شاید ضروریترین ابزار برای تولید موسیقی توسط بسیاری از متخصصین خطاب شود. این نرم افزار فعالیتهای متنوعی شامل ضبط، ویرایش، میکس و حتی مستر موسیقی را انجام میدهد. یک DAW در واقع ابزاری است که جادوی موسیقی به واسطهی آن اتفاق میافتد. هنرمند میتواند افکتهای صوتی مختلفی را به یک آهنگ اضافه کند.
از جنبهی موجود بودن محصول، گزینههای بسیار زیادی در سطح بازار وجود دارد. اگر چه، Logic Pro و Ableton دو ورک استیشن مشهور در این زمینه شناخته میشوند. مورد اول یعنی Logic Pro تنها برای سیستم عامل macOS موجود بوده اما قابلیتهای ویرایش بهتری را نسبت به نرم افزار دوم دارد. این موضوع در حالی است که ابلتون روی دستگاههای متعدد موجود بوده و برای یک تولید موسیقی کاملا ساده، گزینهی مطلوبتری به نظر میرسد. از دیگر نرم افزارهای مناسب برای شروع حرفهی تولید موسیقی میتوان به گزینههای زیر اشاره کرد:
- نرم افزار FL Studio
- نرم افزار Studio One
- نرم افزار Cubase
- نرم افزار Reaper
بسیاری از ورک استیشنهای دیجیتالی دارای نسخههای رایگان هم به مدت محدود هستند. شما پس از تست نرم افزار میتوانید به طور قانونی برنامه را خریداری کنید. با این حال، نسخههای پولی برخی نرم افزارها مثل FL Studio و Ableton بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار قیمت دارند. البته، برخی نرم افزارها مثل Logic Pro قیمت کمتر (۲۰۰ دلار) دارند. در هر صورت، شما میتوانید نسخهی پرمیوم برنامههای مذکور را از طریق سایتهای ایرانی هم دانلود و نصب کنید.
۲. کامپیوتر
یک کامپیوتر یا لپتاپ برای تولید موسیقی حتما احتیاج میشود؛ چرا که بدیهی است برای کار با نرم افزار باید از یک سیستم کامپیوتری استفاده کنید. هر چند، کامپیوتر یا لپ تاپ مورد نظر باید از جنبهی سخت افزاری در حد و اندازهای باشد که بتوان پلاگین و افزونههای مختلف و ضروری را به طور همزمان اجرا کرد.
اگر عاشق و دلباختهی محصولات شرکت اپل هستید، لپتاپهای مک بوک که پردازنده مرکزی M2 یا M1 با ۱۶ گیگابایت حافظهی رم دارند برای شروع کار مناسب به نظر میرسند. البته ناگفته نماند که لپ تاپ مورد نظر باید حداقل حافظهی داخلی SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت داشته باشد.
اگر با لپتاپهای ویندوزی راحتتر هستید، در نظر داشته باشید که یک لپتاپ میانرده، به خوبی از پس تولید یک موسیقی بر میآید. یک لپتاپ مناسب برای تولید موسیقی باید حداقل پردازنده Core i5، ۱۶ گیگابایت رم DDR4 و یک حافظهی SSD داشته باشد.
در هر صورت اگر بین خرید لپتاپ و یک کامپیوتر خانگی مردد هستید، پیشنهاد میکنیم یک لپتاپ کاربردی و مقرون به صرفه را برای خود تهیه کنید؛ چرا که حداقل شما میتوانید لپتاپ را با خود حمل کرده و در مکانهای مختلف از امکانات کامپیوتر استفاده کنید. اگر شما قصد دارید صرفا در یک محل مشخص برای بلند مدت کار کنید، خرید کامپیوتر خانگی توصیه میشود. شما همچنین میتوانید یک کامپیوتر اسمبل شده را از فروشگاههای معتبر خریداری کرده و خودتان را از دغدغهی یافتن قطعات سخت افزاری یک بار برای همیشه خلاص کنید.
۳. هدفون استودیویی / مانیتور
به منظور تولید یک موسیقی نیاز است تا صدای ضبط شده را با یک کیفیت مطلوب شنیده تا ویرایشهای لازم را اعمال کنید. شما دو گزینه در این زمینه دارید: یک مانیتور استودیویی یا یک جفت هدفون استودیویی.
مانیتور بیشتر برای تولیدکنندههای حرفهای مناسب است که میتوانند بر اساس مشاهدات خود، خیلی سریع و بدون دردسر ویرایشهای خود را روی آهنگ اعمال کنند. اگر شما یک تولید کنندهی تازهکار هستید، بهتر است هدفون استودیویی مرغوبی را تهیه کرده تا این پروسه را انجام دهید. از طرفی، اگر استودیوی خانگی دارید یا در محیطی زندگی میکنید که صدای همسایهها به عنوان یک نویز مهم در روند کار شما تاثیر منفی میگذارند، هدفون استودیویی به درد شما میخورد.
این نکته را حتما به خاطر بسپارید که هدفونهای استودیویی دقیقا همان هدفونهای معمولی که در سطح بازار به فروش میرسند نیستند. هدفونهای مخصوص استودیو به طور عمده توسط تولید کنندهها و هنرمندان مورد استفاده قرار گرفته و به ابزارهایی مجهز هستند تا شما اصواتی را بشنوید که با هدفونهای معمولی قابل درک نیست. همین یک عامل به ظاهر ساده موجب میشود تا ویرایشهای شما از کیفیت به مراتب بالاتری برخوردار باشد.
طیف متنوعی از هدفونهای استودیویی در بازار موجود است اما شما باید کیفیتهایی مثل شفافیت و جداسازی صوت و صد البته دوام هدفون را بررسی کنید. محبوبترین مدل هدفونهای استودیویی که فروش بسیار بالایی هم دارند شامل موارد زیر میشوند:
- هدفون Audio Technica ATH-M50x
- هدفون Sennheiser HD-280
- هدفون Beyerdynamic DT 770
۴. میکروفون ضبط صدا
یک میکروفون ضبط صدا یکی دیگر از تجهیزات ضروری تولید موسیقی به شمار میرود که در لیست هر تولید کنندهی موسیقی وجود دارد. با استفاده از میکروفون میتوان صدای خواننده را ضبط و سپس از طریق یک DAW این اصوات را به سیگنالهای الکترونیکی تبدیل کرد.
میکروفونها دارای انواع مختلفی هستند. اگر چه، میکروفونهای کاندنسر و داینامیک دو نوع از محبوبترین میکروفونها محسوب میشوند. میکروفونهای کاندنسر بهترین گزینه برای دریافت وکال و سایر اصوات محسوب میشود اما میکروفونهای داینامیک هم میتوانند این کار را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.
میکروفونهای ضبط صدا میتوانند هزینهای از ۱۰۰ تا ۱۰۰۰۰ دلار داشته باشند. با این حال، برای یک فرد تازهکار نیاز نیست حتما گران قیمتترین میکروفون تهیه شود و شما میتوانید با گشت و گذار در محصولات مختلف، یک میکروفون با کیفیت و مقرون به صرفه را تهیه کنید.
از بهترین میکروفونهای ارزان اما با کیفیت برای تولید موسیقی میتوان به گزینههای زیر اشاره کرد که بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار قیمت دارند:
- میکروفون کاندنسر Rode NTIA
- میکروفون کاندنسر Audio Technica AT4040
- میکروفون داینامیک Shure SM57
۵. میدی کنترلر
میدی کنترلر در واقع یک رابط دیجیتالی محسوب میشود که ابزارهای نرم افزار را به یک نرم افزار با قابلیت میدی مثل DAW ارسال میکند. به زبان سادهتر، یک میدی کنترلر به طور مستقل هیچ صدایی را تولید نمیکند اما میتواند اطلاعات میدی را به DAW شما ارسال کرده تا سپس صدا را در اطلاعات پخش کند.
بر اساس سبک شما، میدی کنترلر میتواند راندمان کاری شما را از طریق ادغام خیلی سریع ملودیهای جدید شما به درون DAW تسریع کند. شما میتوانید از میدی کنترلر، از طریق اتصال آن به کامپیوتر خود به وسیلهی یک کابل USB استفاده کنید. پس از این کار، شما باید برنامه DAW را روی کامپیوتر اجرا کرده و سپس دستگاههای میدی فعال را بررسی کرده و در نهایت آن را به کنترلر متصل کنید.
از جنبهی فنی شما احتمالا به یک میدی کنترلر نیاز پیدا نمیکنید؛ به خصوص این که سبک موسیقی شما نیاز به کورد و ملودیهای زیاد نداشته باشد. با این حال اگر شما قصد خرید میدی کنترلر دارید، گزینههای زیر میتوانند کار شما را جلو بیندازند:
- میدی کنترلر Arturia KeyLab 49
- میدی کنترلر M-Audio Oxygen 61-key
- میدی کنترلر AKAI MPK
۶. رابط صوتی
یک رابط صوتی چند کاناله برای تولید موسیقی کاملا ضروری است. این ابزار میتواند سیگنالهای صوتی را از میکروفونها مثل گیتار و کیبورد دریافت کرده و سپس خروجی الکترونیکی را به DAW شما انتقال دهد. به رابط میتوان به چشم یک مجرا نگاه کرد که صداهای آنالوگ را از طریق لوازم و آلات موسیقی دریافت کرده و سپس به DAW تحویل میدهد.
رابطهای صوتی بر اساس تعداد کانال و ورودی طبقهبندی میشوند. بدیهی است که هر اندازه تعداد کانالها بیشتر باشد، تعداد آلتهای موسیقی که دستگاه میتواند همزمان صداهایشان را ضبط کند هم بیشتر خواهد بود. برای یک فرد تازهکار در صنعت موسیقی، دستگاههایی با یک یا دو کانال کافی خواهد بود. از جذابترین رابطهای صوتی در این زمینه میتوان به گزینههای زیر اشاره کرد:
- سری Focusrite Scarlett
- دستگاه Apollo Twin X
- دستگاه Native Instruments Komplete Audio 2
۷. هارد اکسترنال
اکثر DAW دارای سمپل و ابزارهایی داخلی هستند که میتوانند نیازهای شما را در بخش تولید موسیقی برطرف کنند. با این حال، شاید نیاز باشد تا شما سمپل و نمونههای بیشتری را از طریق نرم افزارهای Virtual Studio Technologies یا VST تهیه کنید.
در همین راستا، هارد درایوهای اکسترنال برای کار شما احتیاج میشود؛ چرا که فضای کافی را برای ذخیرهی نرم افزارها و ابزارهای موسیقی مهیا میکند. هاردهای اکسترنال هم در قالب دو نوع عرضه میشوند: هارد دیسک (HDD) و هارد SSD.
هارد دیسکهای HDD معمولا هزینهی کمتری به دنبال دارند اما هاردهای SSD سرعت انتقال اطلاعات بیشتری دارند. از همین رو، توصیه میشود با صرف هزینهی بیشتر، نسبت به خرید هارد اکسترنال SSD اقدام کنید.
۸. کابلها و آداپتورها
قطع به یقین برای راه اندازی استودیوی خود، شما به کابلهای مختلفی نیاز دارید تا دستگاهها را به یکدیگر متصل کنید. سه مورد از مهمترین کابلهای مورد نیاز شما شامل موارد زیر است:
- کابلهای XLR: برای اتصال میکروفون به یک رابط صوتی کارایی دارد.
- کابلهای رابط: برای اتصال رابطهای صوتی به یک کامپیوتر مورد استفاده قرار میگیرد.
- کابلهای میدی: برای اتصال دستگاههایی مثل کیبورد و کنترلر به یک کامپیوتر استفاده میشود.
در خرید کابلها نباید سهل انگاری کنید؛ چرا که کیفیت صدای تولید شده با کیفیت کابلها رابطهی تنگاتنگی دارد. این کابلها قرار است سیگنالهای صوتی را از آلات موسیقی به رابط صوتی و سپس از طریق رابط به DAW منتقل کنند. بنابراین، خرید کابلهای بیکیفیت میتواند روی کیفیت سیگنالها دریافتی تاثیر مخربی داشته باشد.
در نهایت شما به آداپتورهای مختلفی نیاز پیدا میکنید؛ به خصوص اگر شما مدام در حرکت باشید. یک هاب USB آداپتور دار جزء ملزومات شما برای تولید موسیقی محسوب میشود. از طریق این دستگاه شما میتوانید ابزارهای مختلف را به لپتاپ خود متصل کنید. از طرفی دیگر، باتری لپتاپ شما ماندگاری بیشتری پیدا میکند؛ به این دلیل که دستگاههای متصل شده به لپتاپ مثل میدی کنترلر یا رابط صوتی به جای لپتاپ از هاب USB برق خود را تامین میکنند.
خرید تجهیزات تولید موسیقی ضروری؛ شروع یک ماجراجویی هیجان انگیز!
برای این که شما به یک تولیدکنندهی موسیقی حرفهای تبدیل شوید، شما باید تجهیزات و ابزارهای بیشتری را تهیه کنید که در این لیست به آنها ذکر نشده است. با این حال، در این مقاله تلاش کردهایم ضروریترین ابزار تولید موسیقی را در قالب هشت آیتم معرفی کنیم که در ابتدای این مسیر پر فراز و نشیب به آنها احتیاج خواهید داشت.
با پیشرفتهایی که در این مسیر به دست میآورید، برای خودتان تجهیزات بیشتری تهیه کنید. قطع به یقین با خرید تجهیزات مرغوبتر و با کیفیتتر، شما میتوانید خلاقیت خودتان را برای تولید موسیقیهای بهتر محک بزنید.
منبع: makeuseof