ایلان ماسک میخواهد دادگاه توییتر را یک ماه به تعویق بیندازد
تیم حقوقی ایلان ماسک روز گذشته درخواستی کتبی را به دادگاه ارسال کرده مبنی بر اینکه تمایل دارد زمان برگزاری دادگاه ماسک با توییتر یک ماه به تعویق بیفتد.
پیتر زاتکو که پیشتر به عنوان رئیس بخش امنیت سایبری توییتر فعالیت میکرد، اعلام کرده این شبکهی اجتماعی قانونگذاران را دربارهی اطلاعات مرتبط با حسابهای جعلی و رباتها فریب داده است. او در ادامهی صحبتهای خود افزوده که توییتر نه تنها هیچ ابزار دقیقی برای محاسبهی حسابهای جعلی ندارد بلکه اصلا نمیخواهد دادههای مربوط به این قضیه را جمعآوری کند.
تمام این ادعاها در حالی مطرح شده که زاتکو دیگر مدیر بخش امنیت سایبری توییتر نیست و ایلان ماسک هم به همین خاطر میخواهد از خرید توییتر صرف نظر کند. توییتر بارها اعلام کرده ایلان ماسک خودش میتواند با دسترسی به یک سری از منابع داخلی، وضعیت رد و بدل شدن توییتها را چک کند و متوجه شود تعداد کاربران این پلتفرم چقدر زیاد است. حالا با صحبتهای اخیر زاتکو، به نظر میرسد اصلا روش معتبری برای اندازهگیری تعداد دقیق باتها و حسابهای جعلی وجود ندارد که ماسک بتواند با استفاده از آنها خیال خود را از بابت تعداد دقیق کاربران توییتر آسوده کند.
تیم حقوقی ماسک حالا با توجه به شرایط پیش آمده، درخواست کرده تا زمان دادگاه به مدت یک ماه به تعویق بیفتد. در درخواست آنها آمده که برای بررسی ادعاهای مطرح شده توسط زاتکو نیاز به زمان دارند. در حالت عادی این دادگاه باید در ماه اکتبر برگزار شود اما اگر با درخواست تیم حقوقی ماسک موافقت شود، باید در ماه نوامبر شاهد برگزاری این دادگاه باشیم.
توییتر در ماه جولای به خاطر صرف نظر ماسک از خرید این شبکهی اجتماعی، از او شکایت کرده است. ماسک هم بلافاصله در پاسخ، به خاطر عدم شفافسازی توییتر در رابطه با شمار دقیق کاربرانش از آن شکایت کرده تا بدین ترتیب مجبور نشود ۴۴ میلیارد برای پلتفرمی بپردازد که حتی از تعداد دقیق کاربرانش هم آگاه نیست.
حال به خاطر افشاگریهای زاتکو که البته باید دید صحت دارند یا خیر، ماسک میتواند یک مدرک عالی علیه توییتر داشته باشد. زاتکو که اصلا مورد قبول هیئت مدیرهی توییتر هم نیست به کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحدهی آمریکا گفته که شرکت فقط به خاطر افزایش تعداد کاربرانش حسابهای جعلی را هم در شمار آنها محاسبه میکرده در حالی که تعداد واقعی آنها بسیار کمتر است. او حتی مدعی شده پایهی نرمافزاری توییتر قدیمی است.
البته توییتر هم ساکت ننشسته و در رابطه با ادعاهای زاتکو گفته:
آقای زاتکو در ژانویهی سال ۲۰۲۲ به خاطر عدم توانایی در رهبری و همچنین کارنامهای ضعیف، توسط مدیران توییتر اخراج شد. تاکنون از او، چیزی جز ادعاهای اشتباه و متناقض در رابطه با توییتر و روشهای این شرکت برای حفظ حریم خصوصی و امنیت دادهها ندیدهایم. به نظر میرسد ادعاهای آقای زاتکو با یک زمانبندی مشخص و صرفا برای جلب توجه و آسیب رساندن به توییتر، کاربران و سهامدارانش است. حفاظت از حریم خصوصی و امنیت کاربران، همیشه اولویت توییتر بوده و خواهد بود.
توییتر معتقد است زاتکو با اهداف خاصی دست به این افشاگریها زده و صرفا میخواهد وجههی این شبکهی اجتماعی را خدشه دار کند. حال باید دید آیا در نهایت دادگاه ادعاهای او را میپذیرد یا توییتر موفق میشود ثابت کند که گفتههای مدیر امنیتی سابقش حقیقت نداشته است. توییتر بارها مدعی شده شمار دقیق باتها یا حسابهای جعلی را نمیداند و اصلا هیچ راهی هم برای فهمیدن این موضوع وجود ندارد اما میشود تخمین زد که تعداد آنها کمتر از ۵٪ از کل کاربرانش است. ماسک و زاتکو اما معتقدند عدد واقعی، بسیار بیشتر از ۵٪ است.
در حال حاضر بیش از ۱۰۰ نفر قرار است به عنوان شاهد ایلان ماسک و توییتر در دادگاه حضور پیدا کنند که از جمله سرشناسترین این افراد میتوان به جک دورسی، مدیرعامل سابق خود توییتر اشاره کرد. این دادگاه در صورتی که با درخواست تیم حقوقی ماسک مبنی بر به تعویق افتادن آن موافقت نشود، باید در تاریخ ۱۷ اکتبر (۲۵ مهر) برگذار شود.
منبع: Enadget
به نظر بنده به عنوان یک حقوق دان ماسک باید زاتکو را در مسیر جنجالی-چالشی قرار بده و در یک ماهی که از دادگاه وقت میخره برایندها را در راستای شفافیت های توییتر گرداوری و در روز دادگاه به نفع خودش استفاده کنه. ماسک میتونه مدارک اثباتی بشر دوستانه ای ارایه بده که زبان زاتکو را ببنده
اگه با این استراتژی پیش نره زاتکو طبیعتا بحث عدم حضور انگیزشی حساب های توییت شده را وسط خواهد کشوند و از این قضیه به نفع خودش استفاده خواهد کرد.