زندگینامه الناز شاکردوست؛ بازیگری که مرزهای کلیشه را شکست

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
بیوگرافی الناز شاکردوست

الناز شاکردوست، بازیگر محبوب و برجسته‌ی سینمای ایران، با ترکیبی از استعداد، زیبایی و انتخاب‌های هنری متنوع، جایگاه ویژه‌ای در دل مخاطبان به‌دست آورده است. او در سال‌های ابتدایی فعالیتش به ستاره‌ی فیلم‌های تجاری بدل شده بود، اما در قالب این نقش‌های کلیشه‌ای و تکراری درجا نزد و با ایفای نقش در طیف وسیعی از آثار سینمایی، نه تنها علاقه‌مندان به فیلم‌های تماشاگرپسند و تجاری را به سالن‌های سینما کشاند، بلکه بارها با بازی درخشان و به‌یادماندنی‌اش در چندین اثر شاخص و مهم، توجه منتقدان را نیز برانگیخت. بیوگرافی الناز شاکردوست را در این مطلب می‌خوانید.

این هنرپیشه برای بازی در فیلم‌های تحسین شده‌ی «شبی که ماه کامل شد» و «ابلق» به کارگردانی نرگس آبیار به‌ترتیب به‌ترتیب برنده و نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن شد. او همچنین برنده‌ی جوایز معتبر دیگری همچون تندیس جشن انجمن منتقدان و نویسندگان ایران، بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم‌های ایرانی سانفرانسیسکو و تندیس بهترین بازیگر زن جشن حافظ است.

بیوگرافی الناز شاکردوست

بیوگرافی الناز شاکردوست را با تاریخ تولد وی آغاز می‌کنیم؛ او در ۷ تیر ۱۳۶۳ در تهران به دنیا آمد. از دوران کودکی به بازیگری علاقه داشت و در دوران مدرسه در تئاترهای دانش‌آموزی روی صحنه رفت و از همان زمان استعداد خود را بروز داد، به طوری که در سال ۱۳۷۶ برنده‌ی جایزه‌ی بهترین بازیگر جشنواره فجر دانش‌آموزی شد.

شاکردوست با کسب رتبه‌ی ۱۱ در کنکور هنر، وارد رشته‌ی تئاتر دانشکده معماری دانشگاه تهران شد. او تحصیلات خود را در این دانشگاه به پایان رساند و هم‌زمان با تحصیل، فعالیت‌های هنری خود را در تئاتر آغاز کرد. حضور او در صحنه‌های تئاتر، زمینه‌ساز ورودش به سینما شد.

الناز شاکردوست در سال ۱۳۸۳ با بازی در فیلم «گل یخ» به کارگردانی کیومرث پوراحمد، نخستین حضور سینمایی خود را تجربه کرد. این فیلم، آغازگر مسیری درخشان برای او بود و توانست توجه منتقدان و مخاطبان را به خود جلب کند. پس از آن، با انتخاب‌های هوشمندانه در فیلم‌های مختلف، توانایی‌های بازیگری خود را به نمایش گذاشت.

در طول دو دهه فعالیت هنری، شاکردوست در ژانرهای متنوعی از کمدی تا درام‌های اجتماعی به ایفای نقش پرداخته است. او با بازی فوق‌العاده‌اش در فیلم‌هایی همچون «شبی که ماه کامل شد» و «ابلق» به کارگردانی نرگس آبیار، جوایز معتبری را کسب کزد و تحسین همگان را برانگیخت. الناز شاکردوست با تعهد به هنر و انتخاب‌های دقیق، همچنان یکی از چهره‌های محبوب و تأثیرگذار سینمای ایران به‌شمار می‌رود. در ادامه، به معرفی پنج اثر شاخص و برتر الناز شاکردوست می‌پردازیم.

فیلم‌های الناز شاکردوست

۱- فیلم شبی که ماه کامل شد

فیلم «شبی که ماه کامل شد»

«شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار و نویسندگی مشترک  آبیار و مرتضی اصفهانی محصول سال ۱۳۹۷ ایران است. این فیلم برای نخستین بار در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر به‌نمایش درآمد و با نامزدی در ۱۳ رشته این جشنواره رکوردی عالی از خود به جای گذاشت. این فیلم با کسب ۶ سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین بازیگر نقش مکمل زن و بهترین چهره‌پردازی یکی از پرافتخارترین فیلم‌های سال ۱۳۹۷ محسوب می‌شود.

این فیلم در بیوگرافی الناز شاکردوست جایگاه ویژه‌ای دارد و او نقش فائزه، دختری از جنوب تهران را بازی می‌کند که عاشق جوانی شهرستانی عبدالحمید می‌شود. این زوج جوان پس از ازدواج، مجبور به مهاجرت می‌شوند و زندگی آن‌ها دستخوش حوادث ناگواری می‌شود که به ماجراهای تکان‌دهنده‌ای منجر می‌گردد. «شبی که ماه کامل شد» براساس داستان واقعی زندگی عبدالحمید ریگی و همسرش فائزه منصوری است. شاکردوست برای بازی در این فیلم، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را از جشنواره فیلم فجر دریافت کرد و به دلیل بازی باورپذیر و طبیعی خود، مورد تحسین و ستایش واقع شد.

۲- فیلم ابلق

فلیم «ابلق» به کارگردانی نرگس آبیار و تهیه‌کنندگی محمدحسین قاسمی محصول سال ۱۳۹۹ است. در این فیلم پرستاره علاوه بر الناز شاکردوست، بهرام رادان، هوتن شکیبا، گلاره عباسی، مهران احمدی ایفای نقش می‌کنند. «ابلق» در سی و نهمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر حضور داشت و سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را از آن خود کرد. این فیلم دومین همکاری زوج هنری هوتن شکیبا و الناز شاکردوست پس از «شبی که ماه کامل شد» است.

در این درام اجتماعی، شاکردوست نقش راحله را ایفا می‌کند؛ زنی که در محله‌ای کارگری که با همسرش علی (هوتن شکیبا) و دختر کوچکش در یکی از محله‌های حاشیه‌ای تهران زندگی می‌کنند. راحله در ادامه با چالش‌های متعددی مواجه می‌شود که زندگی او را دچار بحرانی دامن‌گیر می‌سازد. این فیلم به مسائل زنان در جامعه می‌پردازد و شاکردوست به دلیل بازی هنرمندانه‌ی خود در نقش راحله، نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد.

۳- فیلم تی تی

فیلم «تی تی»

«تی تی» فیلمی به کارگردانی و تهیه‌کنندگی آیدا پناهنده و نویسندگی مشترک ارسلان امیری و پناهنده محصول ۱۳۹۹ است. الناز شاکردوست، پارسا پیروزفر و هوتن شکیبا ستارگان این فیلم عاشقانه هستند. «تی تی» در سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت اما به این دلیل که نخستین نمایش آن در سی‌وسومین دوره‌ی جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم توکیو بود، از داوری در بخش‌های بهترین فیلم و بهترین کارگردانی محروم شد اما در شاخه‌های بهترین فیلمنامه، بهترین فیلمبرداری و بهترین موسیقی نامزد کسب جایزه شد. «تی تی» همچنین در فستیوال بین‌المللی تصاویر نو پارسی- فرانسه، جایزه‌ی بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را برنده شد.

داستان این فیلم درباره‌ی ابراهیم ساجدی (پارسا پیروزفر)، استاد فیزیک دانشگاه است که روی تئوری پایان دنیا کار می‌کند، او در بیمارستان با خانم نظافتچی عجیبی به نام تی تی (الناز شاکردوست) آشنا می‌شود که به روش رحم اجاره‌ای، فرزند زوج ناباروری را باردار است. آشنایی این دو نفر سرآغاز ماجرایی بزرگ و پیچیده است که زندگی آنها را برای همیشه تغییر می‌دهد.

فیلم سینمایی «تی تی» با استقبال خوبی از سوی منتقدان و مخاطبان مواجه گردید. همچنین بازی متفاوت الناز شاکردوست یکی از نقاط مثبت این فیلم عاشقانه محسوب می‌شود. این سوپراستار برای ایفای نقش شخصیت خاص تی تی در بیست و ششمین فستیوال بین‌المللی سینمای مؤلف رباط در مراکش لوح تقدیر بهترین بازیگر زن را دریافت کرد و در چهاردهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران نیز به عنوان بهترین بازیگر نقش زن انتخاب شد.

۴-فیلم مبارک

«مبارک» نخستین فیلم پویانمایی ایرانی به کارگردانی محمدرضا نجفی امامی و نویسندگی بهروز واثقی می‌باشد که در سال ۱۳۹۳ ساخته و در ۱۳۹۵ اکران شد.

ماجراهای این فیلم در مورد پیرمردی است که به حرفه نقالی مشغول است و ابزار کارش، عروسک‌های شخصیت‌های شاهنامه‌ی فردوسی است. نوه‌ی این پیرمرد نقال دختر جوانی به نام گل پری (الناز شاکردوست) است که با جان گرفتن عروسکها زندگی‌اش تغییر می‌کند.

در ادامه داستان از جایی مهیج می‌شود که اسی پلنگ (امیر رهبری) صاحب یک اسباب‌بازی‌فروشی به دستور اژدهاک عروسک‌های شاهنامه را می‌دزدد و به این ترتیب دردسرها برای گل‌پری و پدربزرگش آغاز می‌گردد.

شاکردوست در فیلم کودکانه «مبارک»، نقش دختری را بازی می‌کند که با موجودات افسانه‌ای و خیال‌انگیز روبه‌رو می‌شود. این فیلم ترکیبی از انیمیشن و بازی زنده است و شاکردوست برای ایفای نقش در آن، جایزه‌ی بهترین بازیگر زن را از جشن حافظ دریافت کرد.

۵- فیلم باد در علفزار می‌پیچد

«باد در علفزار می‌پیچد» فیلمی به کارگردانی خسرو معصومی و تهیه‌کنندگی فتح‌الله جعفری جوزانی و فیلمبرداری نادر معصومی، در سال ۱۳۸۶ تولید و ساخته شد.

قصه‌ی این فیلم درباره‌ی شوکا (الناز شاکردوست) دختر روستایی جوانی است که با مشکلات و معضلات گوناگونی دست‌وپنجه نرم می‌کند و به علت فقر خانواده‌اش مجبور می‌شود با پسر عقب‌افتاده ازدواج کند تا باری از مشکلات خانواده کم شود. اما در این میان جلیل شاگرد خیاطی روستا، دل در گرو او دارد و همین موضوع مسبب اتفاقاتی غیرقابل‌پیش‌بینی برای شوکا می‌گردد.

فیلم «باد در علفزار می‌پیچد» در بخش‌های سینمای ایران و بخش بین‌المللی بیست و ششمین دوره‌ی جشنواره فیلم فجر شرکت کرد و موفق به دریافت عنوان فیلم برگزیده‌ی بخش بین‌المللی شد. همچنین این فیلم در دوازدهمین جشن خانه سینما تندیس بهترین فیلم و بهترین صدابرداری را در سال ۱۳۸۷ کسب کرد. فیلم «باد در علفزار می‌پیچد» یکی از بهترین آثار کارنامه‌ی پربار الناز شاکردوست به حساب می‌آید و نامزدی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را برای این هنرپیشه به ارمغان آورد.

منبع: دیجی‌کالا مگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X