اطلاعاتی از اسنپدراگون ۷ نسل ۲ و مدیاتک ۸۲۰۰ منتشر شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
اسنپدراگون 7 نسل 2

کوالکام و مدیاتک قصد دارند اواخر امسال از تراشه‌های میان‌رده‌ی خود با نام اسنپدراگون 7 نسل 2 و دایمنسیتی 8200 رونمایی کنند.

کوالکام و مدیاتک در حال حاضر دو شرکت بزرگ فعال در زمینه‌ی تولید پردازنده‌ی موبایل به حساب می‌آیند که تاکنون تراشه‌های بسیار خوب و قدرتمندی را راهی بازار کرده‌اند. مدیاتک البته چند سالی است که توانسته عملکرد خود را در این زمینه بهبود ببخشد و به یکی از بهترین‌ها در این زمینه تبدیل شود. اگر بگوییم این شرکت توانسته چند ماه پیش، بهینه‌ترین تراشه‌ی میان‌رده‌ی چند سال اخیر را راهی بازار کند (دایمنسیتی 8100)، اصلا بی‌راه نگفته‌ایم. تراشه‌ای که از لحاظ پایداری عملکرد، فوق‌العاده است و سخت است بتوان رقیبی برای آن در این بخش پیدا کرد.

البته در پاسخ به دایمنسیتی 8100، کوالکام هم از اسنپدراگون 7 نسل 1 رونمایی کرد که پردازنده‌ی قابلی بود اما به هیچ وجه نتوانست عملکردی نزدیک به رقیب خود داشته باشد و می‌توان گفت تلاشی نافرجام از سوی کوالکام برای رقابت با رقیب بود. دایمنسیتی 8100 آنقدر درخشان ظاهر شد که توانست روی نام بسیاری از پردازنده‌های دیگر مدیاتک از جمله پرچم‌دار قدرتمند و عالی این شرکت و حتی اسنپدراگون 888، سایه بیندازد و تمام توجهات را به خود بکشد.

کوالکام بعد از اینکه نتوانست با اسنپدراگون 7 نسل 1، مدیاتک را به چالش بکشد، به فکر تولید یک جانشین افتاد. اسنپدراگون 7 نسل 2 همان تراشه‌ای است که قرار است جانشین نسل قبل شود و کوالکام را در رقابت با مدیاتک سربلند نگه دارد. البته مدیاتک هم ساکت ننشسته و قصد دارد از دایمنسیتی 8200 به عنوان پاسخی به این تراشه رونمایی کند.

اسنپدراگون 7 نسل 2 در یک سری از خبرها، به عنوان اسنپدراگون 7 پلاس نسل 1 هم شناخته می‌شود اما نمی‌دانیم دقیقا قرار است چه نامی برای آن در نظر گرفته شود. البته این موضوع خیلی اهمیت ندارد چون مشخصات فنی است که در نهایت اهمیت دارد و تعیین کننده است. اینکه کوالکام با اسنپدراگون 7 نسل 1 تا این اندازه ضعیف ظاهر شد اما به محصول جدید خیلی اعتماد دارد به این خاطر است که می‌خواهد وظیفه‌ی ساخت آن را به TSMC بسپارد. شرکتی که اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 را هم تولید کرد و توانست بسیار بهتر از سامسونگی ظاهر شود که عهده‌دار ساخت مدل استاندارد این تراشه بود. لیتوگرافی ساخت آن هم به احتمال فراوان، 4 نانومتری خواهد بود.

در رابطه با دایمنسیتی 8200 هم اطلاعات زیادی در اختیار نداریم اما این تراشه هم به احتمال فراوان توسط TSMC ساخته خواهد شد. حال با چه فناوری ساختی مشخص نیست. اما هر دوی این تراشه‌ها قرار است به عنوان قلب تپنده‌ی بسیاری از گوشی‌های میان‌رده ایفای نقش کنند. گوشی‌هایی که نمایشگری با رفرش‌ریت بالا، پشتیبانی از شارژری با سرعت 100 وات، دوربین 50 مگاپیکسلی و… راهی بازار خواهند شد.

متأسفانه نمی‌دانیم کوالکام و مدیاتک چه زمانی از تراشه‌های جدید خود رونمایی خواهند کرد، اما شایعات حاکی از آنند که شاید کوالکام در رویداد ماه نوامبر خود که قصد دارد از اسنپدراگون 8 نسل 2 رونمایی کند، این تراشه‌ی میان‌رده و مورد انتظار را هم معرفی کند. برای تراشه‌ی مدیاتک اما تاریخ خاصی اعلام نشده جز اینکه گفته شده احتمالا این اتفاق اواخر امسال رخ خواهد داد. حال باید منتظر ماند و دید کدام شرکت، در نبرد میان‌رده‌ها پیروز خواهد شد.

منبع: NotebookCheck



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *تعداد پاسخ به پرسش امنیتی تمام شده است. لطفا مجدد تلاش نمایید.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X