برای درمان جوش صورت در پوست‌های خشک چه باید کرد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
درمان جوش صورت در پوست خشک

جوش صورت معمولا در پوست‌های چرب به وجود می‌آید، اما جوش صورت در پوست خشک هم ممکن است به این مشکل دچار شوند. همزمانی این دو مشکل پوستی در کنار یکدیگر می‌تواند شرایط دشواری را به وجود بیاورد؛ چراکه برخی از محصولات و درمان‌های آکنه می‌توانند خشکی پوست را بدتر کنند. در این مطلب نحوه‌ی درمان جوش صورت در پوست‌های خشک، کرم و ژل ضد جوش و نکات مهمی که در درمان آکنه و جوش در پوست‌های خشک باید رعایت کنید را برایتان توضیح خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.

جوش صورت در پوست خشک و حساس چطور رخ می‌دهد؟

آکنه معمولا در پوست‌های چرب به وجود می‌آید؛ در این نوع پوست‌ها غدد چربی بیش از حد سبوم تولید می‌کنند. سبوم یک نوع روغن طبیعی است که توسط غدد چربی زیر پوست ترشح شده و پوست را نرم و محافظت می‌کند. ترشح بیش از حد سبوم می‌تواند منجر به مسدود شدن منافذ و آکنه شود. هر چند سبوم اضافی، یکی از رایج‌ترین علت‌های بروز جوش صورت و آکنه است، اما با این وجود در بهداشت و مراقبت بدن، بسته شدن منافذ پوستی و پوست خشک و جوش دار به دلایل دیگری غیر از سبوم هم می‌توانند رخ دهند و بنابراین پوست‌های خشک هم می‌توانند دچار آکنه شوند.

در بسیاری از موارد، استفاده از محصولات مراقبت پوست نامناسب و لوازم آرایشی تحریک کننده می‌تواند باعث بسته شدن منافذ و بروز جوش صورت در پوست‌های خشک و حساس شود. پوست‌های حساس بیشتر به محصولات مراقبت از پوست خشن واکنش منفی نشان می‌دهند.

برخی از محصولات مراقبت از پوست ترکیبات سنگینی دارند؛ به خصوص لوسیون و روغن بدن، مرطوب کننده‌ها و کرم‌های ضدآفتابی که مبتنی بر روغن و حاوی چربی هستند. کسانی که پوست خشک دارند معمولا برای درمان حل مشکل خشکی پوست‌شان سراغ این نوع از محصولات می‌روند و این محصولات می‌توانند پس از مصرف روی پوست باقی مانده و باعث بسته شدن منافذ پوستی و در نتیجه بروز جوش صورت شوند.

برای این که از جوش صورت جلوگیری کنید، محصولات بدون چربی و غیرکومدوژنیک را پیدا کنید. همچنین توجه داشته باشید که محصولات حاوی الکل، رنگ‌ها، عطرها و ژل بهداشتی ممکن است برای برخی افراد تحریک کننده باشند.

درمان جوش صورت برای پوست‌های خشک

جوش صورت در پوست خشک و روش‌های درمان آکنه

برای درمان جوش صورت در پوست‌های خشک باید از محصولاتی استفاده کنید که رطوبت کافی برای پوست‌تان را به خوبی تامین کنند و از سوی دیگر سبب بروز جوش صورت نشوند.

  • از یک پاک کننده آرایش صورت و بدن ملایم برای از بین بردن آلودگی، چربی و باکتری‌ها استفاده کنید. یک محصول ملایم می‌تواند منافذ شما را بدون خشک کردن بیش از حد پوست تمیز کند. بهترین محصولات شست‌وشوی صورت برای پوست جوش‌دار و خشک، آن دسته از محصولاتی هستند که مخصوص پوست‌های خشک و حساس تولید شده‌اند؛ یعنی در واقع غیرکومدون‌زا، بدون رنگ، بدون عطر و آبرسان هستند. این نوع محصولات اغلب دارای موادی مانند گلیسیرین و اسیدهای هیالورونیک هستند.
  • بلافاصله پس از پاکسازی و شست‌وشوی پوست، از یک مرطوب کننده‌ی بدون چربی و غیرکومدوژنیک استفاده کنید.
  • پس از آرایش حتما پوستتان را با یک پاک کننده‌ی آرایش به خوبی تمیز کنید تا لوازم آرایشی روی پوست نمانند و باعث بسته شدن منافذ صورت نشوند.
  • فقط یک بار در روز صورت خود را بشویید. هرچند شست‌وشو به حذف مواد محرک از پوست شما کمک می‌کند، اما شست‌وشوی بیش از حد می‌تواند رطوبت پوست را از بین ببرد.
  • از لایه‌برداری بپرهیزید. لایه‌برداری می‌تواند خشکی پوست را بیشتر کرده و همچنین پوست را تحریک کند. از محصولات مراقبت از پوست حاوی آلفا هیدروکسی اسید خودداری کنید، چراکه می‌تواند چربی طبیعی پوست شما را از بین ببرد.
  • در مصرف محصولات مراقبت از آکنه‌ای احتیاط کنید. این محصولا معمولاً تولید چربی پوست را کاهش می‌دهند که می‌تواند خشکی را بدتر کند. ترکیبات موثر آکنه که اثر خشکی دارند عبارت‌اند از بنزوئیل پراکسید و اسید سالیسیلیک.
  • رتینوئیدها می‌توانند درمان بسیار موثری برای آکنه باشند. اگر از رتینوئیدی مانند آداپالن (Differin) یا ترتینوئین (Retin-A) استفاده می کنید، استفاده از بنزوئیل پراکسید و اسید سالیسیلیک را کاهش دهید و استفاده از رتینوئید را به حداکثر برسانید.
  • قبل از استفاده از داروی بر طرف کننده‌ی آکنه، می‌توانید با استفاده از یک مرطوب کننده‌ی بدون چربی روی پوست تمیز، خشکی پوست را کاهش دهید. کرم مرطوب کننده و نرم کننده به عنوان یک سد محافظ برای کاهش اثر خشک شدن پوست عمل می‌کند؛ همچنین رطوبت به برطرف شدن جای جوش هم کمک می‌کند.
  • محصولات درمان کننده‌ی جوش را تنها روی محل جوش بزنید و از مالیدن این مواد به تمام صورت خودداری کنید. استفاده از محصولات برطرف کننده‌ی جوش برای تمامی صورت می‌تواند باعث خشکی بیشتر پوست صورت شما شود.
  • با دوز کمتری از داروهای آکنه شروع کنید و به تدریج دوز درمانی را افزایش دهید. این فرآیند در عین حال که می‌تواند آکنه را درمان کند می‌تواند خشکی را به حداقل برساند.

 

مراقبت های خانگی برای کنترل جوش صورت در پوست خشک

در کنار انتخاب محصولات مراقبت از پوست مناسب، چند مراقبت خانگی وجود دارد که می‌تواند به بهبود پوست خشک و آکنه کمک کند.

  • به اندازه آب بنوشید. اولین قدم برای آبرسانی به پوست خشک، نوشیدن حداقل ۱۰ لیوان به صورت روزانه است؛ این مقدار با توجه به میزان فعالیت شما ممکن است متغیر (بیشتر) باشد.
  • پوست خود را به جای آب داغ، با آب ولرم بشویید. شست‌وشوی پوست با آب داغ ممکن است احساس آرامش را به شما منتقل کند، اما همچنین می‌تواند پوست را خشک کرده و به سطح پوست‌تان آسیب برساند.
  • به هنگام خشک کردن پوست حوله را روی پوست‌تان نکشید. به آرامی حوله یا دستمال کاغذی را روی پوست بگذارید و بردارید تا پوست‌تان خشک شود. کشیدن حوله روی پوست ممکن است باعث شود خشکی پوست‌تان بیشتر شده و با ایجاد تحریک روی سطح پوست دچار حساسیت پوستی شوید.
  • سعی کنید در خانه از دستگاه بخور و رطوبت ساز استفاده کنید. بخور صورت می‌تواند خشکی پوست‌تان را کاهش دهد.
  • مصرف کافئین و الکل، مقدار آب ذخیره شده در پوست‌ها را به طرز وحشتناکی کاهش می‌دهند. برای جلوگیری از خشکی یا کم‌آبی پوست بدن، مصرف کافئین را به حداکثر ۲ فنجان در روز محدود کنید.
  • پوست صورتتان را دست‌کاری نکنید و دائما به آن دست نزنید. این کار می‌تواند سبب شود آلودگی دست‌هایتان به پوست صورتتان انتقال پیدا کند و وضعیت آکنه‌ها را بدتر کرده و یا باعث ایجاد جوش‌های جدید روی پوست صورت شما شود.

و در آخر

اگر پوست شما با درمان‌های خانگی یا داروهای بدون نسخه بهبود پیدا نمی‌کند، برای مشاوره در مورد نحوه‌ی درمان آکنه بدون ایجاد خشکی بیشتر در پوست به یک متخصص پوست مراجعه کنید. متخصص پوست علت خشکی را پوست را تشخیص داده و همچنین می‌تواند تشخیص دهد که آیا مشکل پوست شما آکنه است و یا این که به بیماری‌های پوستی مانند درماتیت، پسوریازیس و یا آکنه روزاسه مبتلا شده‌اید یا خیر.

با توجه به این که درمان‌ها و داروهای برطرف کننده‌ی آکنه ممکن است خشکی پوست را بیشتر کنند یکی از نکات کلیدی در درمان جوش صورت در پوست‌های خشک این است که روی آبرسانی بر روی پوست صورت‌تان تمرکز کنید. علاوه بر استفاده از محصولات آرایشی و مراقبت از پوست بدون چربی و غیرکومدوژنیک سعی کنید هر چند مدت یک‌بار از ماسک‌های ارگانیک تهیه شده از مواد طبیعی مانند آلوئه‌ورا، خیار، موم زنبور عسل، جوی دوسر و… استفاده کنید.

مواد غذایی غنی شده با انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز برای بافت پوست انسان هم می‌توانند باعث آبرسانی به پوست خشک بشوند. میوه‌های آب‌داری مانند هندوانه می‌توانند به شما کمک زیادی کنند. مواد غذایی که دارای اسید‌های چرب هستند مانند روغن زیتون، ماهی سالمون و آوواکادو هم می‌توانند برایتان مفید باشند.

کمبود ویتامین A و C هم می‌تواند باعث خشکی پوست شود. مواد غذایی را که دارای این ویتامین‌ها هستند را به رژیم غذایی‌تان به طور جدی اضافه کنید. اسفناج، کلم بروکلی و سیب‌زمینی شیرین جزو مواد غذایی سرشار از این ویتامین‌ها بوده و برای کسانی که پوست خشک دارند بسیار مناسب‌اند.

منبع:healthline

روتین پوستی


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X