نقدها و نمرات فیلم خودروی من را بران؛ اقتباسی از داستان موراکامی (جشنواره کن ۲۰۲۱)
فیلم «خودروی من را بران» یا «راننده خودروی من باش» (Drive My Car) به کارگردانی ریوسوکی هاماگوچی ساعاتی قبل در بخش مسابقهی اصلی جشنوارهی کن ۲۰۲۱ روی پرده رفته و با استقبال خوبی از جانب سینمادوستان و منتقدان مواجه شده است.
سینمای ژاپن طی دهههای اخیر ارتباط خوبی با ادبیات این کشور داشته و فیلمهای قابل توجهای بر اساس رمانهای نویسندگان معروف ژاپنی ساخته شده است. هاماگوچی در فیلم خودروی من را بران به سراغ داستانی از کتاب «مردان بدون زن» اثر هاروکی موراکامی رفته است. این کتاب متشکل از چند داستان کوتاهست و به زندگی مردانی میپردازد که زن زندگی خود را به دلایل گوناگونی از دست دادهاند.
ریوسوکی هاماگوچی چند ماه قبل با فیلم «چرخ ثروت و خیالپردازی» توانست جایزهی ویژهی هیئت داوران جشنوارهی برلین ۲۰۲۱ را از آن خود کند و حالا با فیلم جدیدش به جشنوارهی کن آمده است. اینطور که پیداست عموم منتقدان از تماشای خودروی من را بران راضی بودهاند و تا به این ساعت در پایگاه متاکریتیک بر اساس ۵ بررسی امتیاز قابل توجه ۸۳ از ۱۰۰ برای آن به ثبت رسیده است.
منتقدان دربارهی فیلم خودروی مرا بران چه میگویند؟
گریگوری الوود از پلیلیست
- امتیاز: ۹۱ از ۱۰۰
علیرغم آنچه در ابتدا به نظر میرسد، خودروی من را بران یک درام معاصر با داستانی سرراست نیست، بلکه هاماگوچی یک فیلمنامهی ماهرانه و چند لایه را برای مخاطب تدارک دیده که با اجرایی بینقص همراه شده است. فیلم تا روزها ذهن شما را به خود درگیر خواهد کرد و برای دوباره دیدناش یا فکر کردن به آن ترغیب میشوید.
گای لژ از ورایتی
- امتیاز: ۹۰ از ۱۰۰
توانمندی هاماگوچی در فیلمسازی همواره در حال ترقی بوده و با خودروی من را بران به نقاط تازه و بالاتری در پالایش و غنای حسی رسیده است. او در این فیلم بهخوبی میداند از چه لنزهایی استفاده کند و با نورپردازیهای خوبش قابهای زیبایی ثبت کرده است.
استفان دالتون از هالیوود ریپورتر
- امتیاز: ۸۰ از ۱۰۰
برای بینندگان این فیلم پاداشهای شاعرانه و عمیقی وجود دارد. اگرچه هاماگوچی ما را مجبور میکند بیش از حد منتظر بازپرداخت احساسیِ بیسروصدای فیلم باشیم، اما نتیجه نهایی ارزشمند است.
هفتادوچهارمین دورهی جشنوارهی فیلم کن امسال به خاطر دنیاگیری کروناویروس با کمی تأخیر نسبت به زمان معمول برگزاریاش از ۱۵ تیرماه آغاز شد و ۵ روز دیگر، یعنی ۲۶ تیرماه به پایان میرسد. سینمای ایران امسال در کنار «قهرمان» به کارگردانی اصغر فرهادی، چند فیلم و هنرمندان دیگر هم در جشنوارهی کن دارد که از میان آنها میتوان به فیلم کوتاه «ارتودنسی» به کارگردانی محمدرضا میقانی و فیلم «جاده خاکی» به کارگردانی پناه پناهی اشاره کرد. اما بیتردید قهرمان مهمترین فیلم ایرانی حاضر در این رویداد است و برخی سینمادوستان آن را از شانسهای اصلی دریافت جوایز مهم میدانند.
منبع: Metacritic