آیا ویندوز ۱۰ به آنتیویروس نیاز دارد؟
معمولا آنتیویروس یکی از اولین اپلیکیشنهایی است که بلافاصله بعد از نصب ویندوز جدید، اقدام به نصب آن روی سیستم میکنیم؛ اما با بهروزرسانیهای زیاد ویندوز دیفندر، برخی از کاربران معتقدند دیگر نیازی به آنتی ویروس در ویندوز ۱۰ نداریم. آیا این ادعا درست است؟ در ادامه به این پرسش پاسخ خواهیم داد.
دلایل زیادی برای نصب آنتیویروس روی ویندوز وجود دارد که یکی از مهمترین آنها، محبوبیت بالای این سیستم عامل و کاربران زیاد آن است که باعث میشود به هدفی برای هکرها یا سازندگان بدافزار تبدیل شود. با ورود ویندوز ۱۰، مایکروسافت قول امنیت بالای آن را داد. این سیستم عامل با اپلیکیشن ویندوز دیفندر، آنتی ویروس اختصاصی مایکروسافت محافظت میشود که امنیت خوبی دارد. اما آیا این آنتیویروس برای امنیت ویندوز کافی است یا باید سراغ آنتیویروسهای بهتر برویم؟ جدای از این مسأله، آیا ویندوز ۱۰ به آنتی ویروس نیاز دارد؟
در حال حاضر ویندوز ۱۰ بیشترین کاربران را در بین سیستم عاملهای کامپیوتر شخصی دارد. بسیاری از کاربران، خواه حرفهای و خواه معمولی، این سیستم عامل را برای سیستم خود انتخاب میکنند چرا که هم از برنامههای زیادی پشتیبانی میکند و هم چندین سال است که در سازمانها و شرکتهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. اگرچه سیستم عامل مک هم در طول سالهای اخیر بسیار مورد هدف هکرها قرار گرفته و حتی سال گذشته تعداد حملات بدافزاری به مکینتاش برای اولین بار از ویندوز بیشتر شد اما همچنان ویندوز است که از این حیث در صدر قرار دارد.
محبوبیت بالا، دردسرهای خاص خود را دارد. برای ویندوز ۱۰، هکرها و سازندگان بدافزار دقیقا همان دردسری هستند که هر لحظه ممکن است کاربران زیادی را تهدید کنند. مثلا اگر یک بدافزار برای ویندوز ۱۰ نوشته شود، فرقی نمیکند از چه سیستمی استفاده میکنیم، مادامی که ویندوز ۱۰ روی آن سیستم نصب باشد، خطر آلوده شدن تهدیدمان میکند. بنابراین تعجبی ندارد که ویندوز در معرض خطری جدی قرار دارد. بهخصوص آن دسته از کاربرانی که علیرغم هشدار مایکروسافت، همچنان از ویندوز ۷ استفاده میکنند؛ چون این سیستم عامل دیگر بهروزرسانی امنیتی دریافت نمیکند.
در سال ۲۰۱۹، اپلیکیشن Malwarebytes، که وظیفهی آن شناسایی و پاکسازی بدافزارها است، بدافزار بیشتری به نسبت سال گذشته پیدا نکرد اما تعداد آنهایی که همچنان میتوانند کاربران را به دردسر بیندازد بسیار زیاد است. (البته نرم افزارهای امنیتی دیگر، تعداد بدافزارها را در سال ۲۰۱۹ بیشتر از گذشته تخمین زدهاند). مشکل اصلی اینجاست که این بدافزارها بسیار پیجیدهتر شدهاند و به همین خاطر فرایند کشف و از بین بردن آنها نیز به مراتب سختتر شده است.
در حال حاضر بدافزارها، تروجان، نرمافزارهای حاوی تبلیغات که به ظاهر قانونی و بدون مشکل هستند، از بزرگترین تهدیدهای سیستم عامل ویندوز به حساب میآیند. همچنین بسامد استفاده از «ابزار نفوذ» (HackTools) هم با نرخ سالانه ۴۲ درصد در حال افزایش بوده و این آمار بسیار نگران کننده است. البته این ابزارها لزوما به این معنا نیستند که کامپیوتر به ویروس آلوده شده بلکه میتواند برای ورود به سیستم و کشف مشکلات آن توسط خود کاربر به صورت آگاهانه نصب شود.
بنابراین پاسخ به این پرسش که آیا ویندوز ۱۰ به آنتیویروس نیاز دارد؟ قطعا «بله» است. شاید این تفکر اشتباه را داشته باشید که هکرها کاری با سیستم ما ندارند، اما وقتی صحبت از ویروس، خرابی فایلها یا مواردی از این دست میشود، لزوما منظور این نیست که شخصی مستقیم در حال ورود به سیستم شماست. در واقع هدف از بیان این مطلب، آگاهسازی کاربران از وجود یک سری نرمافزارهایی است که به ظاهر قانونی اما در حقیقت یک بدافزار هستند و میتوانند سلامت سیستم را به خطر بیندازند.
بسیاری از کاربران گزارش دادهاند که هنگام دانلود یک نرمافزار، وبسایت مربوطه از آنها خواسته ابتدا فایل دیگری را دانلود و روی سیستم خود نصب کنند. کاربر با انجام این کار، در واقع یک بدافزار را وارد سیستم خود کرده و میتواند باعث مشکلات زیادی شود. یکی از این مشکلات میتواند افزایش صددرصدی فشار روی منابع سختافزاری سیستم و در نتیجه تولید گرمای بیش از حد باشد. مشکل دیگر میتواند پاک شدن نرمافزارها یا فایلهای شخصی و بسیاری موارد دیگرباشد.
بنابراین حتما از یک آنتیویروس خوب برای حفاظت از ویندوز ۱۰ یا هر ویندوز دیگر استفاده کنید. به خاطر داشته باشید صرفا نصب آنتیویروس نمیتواند شما را از هرگونه خطری محافظت کند چرا که بدافزارها هر لحظه پیشرفتهتر شده و لذا کاربر باید هر ماه، یا هر هفته آنتیویروس خود را نیز بهروزرسانی کند تا بتواند در مقابل تهدیدها بایستد.
آیا آنتیویروس ویندوز ۱۰ (ویندوز دیفندر) برای محافظت از اطلاعات مناسب است؟
اکنون که به این نتیجه رسیدیم ویندوز ۱۰ به آنتیویروس نیاز دارد، سؤال مهمتر این است که چه اپلیکیشنی میتواند برای این کار مناسب باشد. مایکروسافت برای سیستم عامل خود از ویندوز دیفندر استفاده کرده و به طور مرتب آن را بهروزرسانی میکند تا امنیت کاربران تضمین شود. اما آیا این آنتیویروس به اندازهی کافی قدرتمند است؟
در واقع پاسخ این سؤال هم میتواند بله باشد و هم خیر. بسیاریها گمان میکنند سطح امنیتی آنتیویروس مایکروسافت پایین است و البته اشتباه میکنند؛ چرا که این اپلیکیشن به نسبت گذشته بسیار پیشرفتهتر شده است. این آنتیویروس میتواند بهخوبی از اطلاعات شما مراقبت کند اما بدیهی است که در برخی موارد نمیتواند به خوبی برخی از اپلیکیشنهای شخص ثالث باشد.
در حال حاضر نسخه رایگان آنتیویروسهای قدرتمندی چون بیت دیفندر، اویرا و کسپراسکای در دسترس قرار دارد که اکثر آنها عملکرد خوبی از خود به نمایش خواهند گذاشت. اما باید این نکته را هم به خاطر داشته باشید که نسخهی رایگان این برنامهها به شما اجازهی استفاده از تمام پتانسیل و امکانات آنها را نمیدهد. بنابراین میتوان به نوعی آنها را هم سطح با ویندوز دیفندر دانست. اما اگر به دنبال امنیت بسیار بالای سیستم خود هستید، میتوانید بسته به نیاز خود، به گزینههای پولی نیز فکر کنید. البته این در صورتی است که کاربر معمولی نباشید. در غیر این صورت ویندوز دیفندر بهخوبی پاسخگوی نیازتان خواهد بود.
نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا ویندوز ۱۰ به آنتیویروس شخص ثالث نیاز دارد یا ویندوز دیفندر بهخوبی از پس وظایف خود بر میآید؟
منبع: TechRadar
سلام من لایسنس اوجینال خریدم ام ایا بازم لازمه ک انتی ویروس نصب کنم؟؟
لایسنس ایزت رو هم دارم
با توجه به اینکه در ایران اکثرا از ویندوز کرک شده استفاده میشه استفاده از آنتی ویروس الزامی هست چون وقتی از ویندوز کرک شده استفاده می کنید نمی تونید آپدیت های امنیتی رو دریافت کنید.
اگه ویندوز اصل رو با یه نرم افزاری مثل autokms کرک کنی میشه اپدیت های امنیتی رو بگیری ولی اگه از پایه کرک باشه نمیشه
دوست عزیز کلمه الزامی شاید درست نباشه چون همونجوری که ویندوز ها کرک شدن، ویروس کش ها هم کرک شدن و دستکاری شدن.برای مثال ESET که قیمتش حدود۹۹ دلاره رو با دلار ۲۵ هزار تومانی حساب کنید میشه۲.۵ میلیون حالا برید ببینید کجای ایران این آنتی ویروس رو ۲.۵ میلیون میفروشن و اگر هم بفروشن که نیست هیچ کسی اینو نمیخره و میره ۱۰ بیست هزار میده کرک و دستکاری و فقط نمایشی رو میخره.
یک مطلب بسیار سطحی که نه تنها اطلاعات خاصی به کاربر اضافه نمیکنه بلکه موجب گمراهی کاربران مبتدی هم به نوعی میتونه باشه. دوست عزیز، بنده دو سال هست از آنتی ویروس خود ویندوز دارم در منزل و شرکت استفاده میکنم و کوچکترین مشکلی نداشتیم. این مطلب جز سیگنال دهی برای خرید آنتی ویروس ها تلقی میشه؟ طبق کدوم تحلیل و نظرسنجی گفته شده آنتی ویروس های پولی عملکرد بهتری از آنتی ویروس خود ویندوز دارن؟!!!!
سلام دوست عزیز. ممنون بابت وقتی که گذاشتید و مطلب رو مطالعه کردید. به طور کلی، وقتی صحبت از عملکرد بهتر میشه، لزوما منظور امنیت بالاتر نیست، میتونه خیلی موارد دیگه باشه از جمله vpn داخلی، مدیریت پسورد و مواردی از این دست. در ضمن به این نکته هم اشاره شده که ویندوز دیفندر آنتی ویروس خیلی خوبیه و به راحتی نیاز ما رو پوشش میده اما اگه قرار باشه سطح کار از حد معمول بالاتر بره، احتمالا نیاز به آنتی ویروسهای قویتر با قابلیتهای بیشتره. که در واقع اونم بسته به نیاز کاربر داره. تو هیچ قسمت با قطعیت پیشنهاد به استفاده از نسخه پولی داده نشده.