آیا زاویهی آنتنهای مودم تاثیری بر کیفیت سیگنال وایفای دارد؟
هیچ کاربردی دوست ندارد با وایفای ضعیف در خانه یا محل کار روبرو شود. با وجود اینکه اینترنت در ایران وضعیت خیلی خوبی ندارد، اما حتی اگر اینترنت دریافتی کیفیت خوبی داشته باشد ولی وایفای دریافتی از مودم ضعیف باشد، طبیعتا با مشکلات زیادی روبرو میشوید. اما در این مطلب قصد داریم به اهمیت زاویه قرارگیری آنتنهای مودم بپردازیم که آیا این موضوع تاثیری بر کیفیت شبکه وایفای دارد یا نه؟ در ادامه همراه ما باشید.
چگونه زاویهی آنتنها سیگنال را بهبود میبخشد؟
سیگنال وای فای ساطعشده از آنتنها به صورت همهجانبه پخش میشود، به این معنی که در تمام جهات به طور مساوی حرکت میکند. این سیگنال به شکل یک دونات ضخیم از تمام جهات آنتنها پخش میشود. اما مشکل اینجاست که شکل این دونات بیشتر افقی است، یعنی پوشش عمودی آن زیاد نیست. به همین دلیل است که ممکن است در یک اتاق دیگر سیگنال قوی داشته باشید، اما به محض اینکه به طبقه پایین میروید، حتی اگر مستقیماً زیر مودم قرار بگیرید، اتصال شما ضعیف میشود.
با تغییر زاویه آنتنها (چه با کج کردن آنها و چه با خواباندن روی سطح افقی)، شکل این «دونات» تغییر میکند و سیگنال به صورت عمودیتری پخش میشود. به همین دلیل است که اکثر مودمهای وای فای امروزی دارای چندین آنتن قابل تنظیم هستند. این قابلیت به شما این امکان را میدهد که سیگنال را در جهات مختلف پخش کنید.
از لحاظ فنی، تغییر زاویه آنتنها باعث نمیشود سیگنال وای فای شما قویتر شود، بلکه به شما این امکان را میدهد که مسیر سیگنال را کنترل کرده و پوشش وای فای را در بخشهای خاصی از خانه بهبود ببخشید. در نتیجه، با تنظیم مناسب آنتنها، میتوانید از یک سیگنال وای فای پایدارتر و حتی (به طور بالقوه) سریعتر در فضای مورد نظر خود بهرهمند شوید.
نحوه یافتن بهترین جهت قرارگیری آنتن
اگر می خواهید نقاط کور (مناطقی با سیگنال ضعیف یا بدون Wi-Fi) را از بین ببرید، باید کمی آزمون و خطا انجام دهید. خبر خوب این است که قبل از تست، می توانید ایده خوبی از نحوه پخش سیگنال به دست آورید.
نکته مهم این است که نوک آنتن به سمت جایی که سیگنال در آنجا پخش میشود، اشاره نمیکند. سیگنال از کنارههای آنتن ساطع میشود، بنابراین جهت مناسب در واقع کاملاً برعکس این است. همانطور که در تصویر زیر میبینید، آنتنهای روتر به گونهای زاویه داده شدهاند که پوشش عمودی بیشتری ایجاد کنند. در اتاقی که این روتر قرار دارد، سیگنال کاملاً قوی است و به لطف آنتنهای زاویهدار، در طبقه پایین نیز سیگنال بسیار خوبی دریافت میشود.
اگر مثلا روتر شما در آشپزخانه طبقه پایین قرار دارد و برای کنسول بازی خود به سیگنال قوی نیاز دارید، جهت هر آنتن را به سمت کنسول تنظیم کنید. با این کار، اتاق شما پوشش بیشتری دریافت میکند و به دلیل نزدیکی به روتر، آشپزخانه همچنان سیگنال قوی خواهد داشت. اگر هنوز از پوشش راضی نیستید یا نقاط کور سرسختی دارید، با استفاده از اپلیکیشنهای اندازهگیری سیگنال وایفای آزمایشهای بیشتری انجام دهید. فقط به نقطه کور بروید، قدرت سیگنال را آزمایش کنید، تنظیمات کوچکی در آنتن های روتر خود انجام دهید، مجدداً سیگنال را آزمایش کنید و در صورت لزوم این کار تکرار شود.
شاید هم چارهای جز خرید تقویتکننده وایفای ندارید
اگرچه تغییر جهت آنتنهای مودم راهکاری کاربردی برای بهبود پوشش وایفای است، اما راهحل نهایی محسوب نمیشود. اگر با تغییر جایگاه مودم هم در برخی از اتاقها سیگنال وایفای ضعیف است، افزایشدهندهی برد وایفای (Wi-Fi extender) ابزاری مناسب برای تقویت سیگنال شماست. همانطور که از نامش مشخص است، این وسیله دامنهی سیگنال وایفای موجود را افزایش میدهد.
استفاده از یک یا دو عدد افزایشدهندهی برد وایفای معمولاً منجر به تداخل یا تضعیف سیگنال نمیشود، اما اگر خانهی بزرگی دارید و به بهترین پوششدهی ممکن نیاز دارید، بهتر است به فکر استفاده از سیستم مش وایفای (mesh Wi-Fi) باشید.
منبع: HowToGeek