آیا خریدن گوشی پرچم‌دار در سال ۲۰۲۲ منطقی است؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
خریدن گوشی پرچم‌دار

گوشی‌های هوشمند مسیر پرفراز و نشیبی را طی کرده‌اند و شرکت‌های سازنده همواره مشغول نوآوری برای افزودن ویژگی‌های جدید به گوشی‌های خود هستند. تا همین چند سال پیش، برای بهره‌گیری از یک تجربه‌ی کاربری خوب و مناسب، چاره‌ای جز خریدن گوشی پرچم‌دار نداشتید. اما حالا در سال ۲۰۲۲، بسیاری از ویژگی‌های پرچم‌داران سال گذشته به گوشی‌های میان‌رده راه پیدا کرده است. به عبارت دیگر، گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه روزبه‌روز بهتر می‌شوند و این سوال را برای کاربران ایجاد می‌کنند که آیا واقعا خریدن یک گوشی پرچم‌دار منطقی است؟ در ادامه از زوایای مختلف این موضوع را بررسی می‌کنیم.

نگاهی نزدیک به بازار گوشی‌های پرچم‌دار

در ابتدای دهه‌ی گذشته، گوشی‌های پرچم‌دار دارای ویژگی‌هایی بودند که حالا دیگر به عنوان مشخصه‌های پیشرفته و جذاب در نظر گرفته نمی‌شوند. تمام ویژگی‌های مهمی که اکنون برای کاربران عادی شده‌اند، در آن دوران فقط از طرف این نوع گوشی‌ها ارائه می‌شدند. و این موضوع نه فقط برای گوشی‌های هوشمند، بلکه در مورد سایر گجت‌ها نیز صدق می‌کند.

خریدن گوشی پرچم‌دار

به عنوان مثال اگر در آن دوران موبایلی با حداقل ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی، نمایشگر HD و حداقل ۴ گیگابایت رم می‌خواستید، باید پول قابل توجهی را برای خرید آن خرج می‌کردید. گلکسی نوت ۵ در سال ۲۰۱۵ عرضه شد و یکی از بهترین گوشی‌های موجود در بازار محسوب می‌شد. از بین مشخصات این گوشی می‌توانیم به نمایشگر ۵.۷ اینچی سوپر امولد، ۴ گیگابایت رم، باتری ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی و حداقل ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی اشاره کنیم.

اما فقط چند سال بعد، بسیاری از این مشخصه‌ها به گوشی‌های پایین‌رده هم راه پیدا کرده است. به همین خاطر برای برخی کاربران همواره این سوال وجود دارد که آیا یک پرچم‌دار قدیمی بخرند یا یک گوشی مقرون‌به‌صرفه‌ی جدید. زیرا عملا بین آن‌ها تفاوت‌های زیادی وجود ندارد. اما از آنجایی که گوشی‌های پرچم‌دار همواره سود هنگفتی را برای شرکت‌های سازنده به ارمغان می‌آورند، این شرکت‌ها با افزودن ویژگی‌هایی مانند نمایشگر LTPO، بهبود کیفیت ساخت، افزایش زمان پشتیبانی نرم‌افزاری و پشتیبانی از شارژ بی‌سیم، تمایز آن‌ها را حفظ می‌کنند.

مزایای خریدن گوشی پرچم‌دار

اگرچه ویژگی‌های گوشی‌های پرچم‌دار توسط بسیاری از کاربران چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، اما در هر صورت نمی‌توانیم مزایای خریدن این نوع گوشی‌ها را کتمان کنیم.

۱. بدنه‌ی عالی

خریدن گوشی پرچم‌دار

یکی از مهم‌ترین عوامل جذابیت گوشی‌های پرچم‌دار، کیفیت ساخت عالی آن‌ها است. تقریبا تمام گوشی‌های پرچم‌دار از بدنه‌های ضدآب بهره می‌برند که این موضوع برای بخشی از کاربران اهمیت زیادی دارد. از سوی دیگر، جذابیت و کیفیت خود بدنه هم یکی از ویژگی‌های مهم گوشی هوشمند محسوب می‌شود. ولی با توجه به اینکه بسیاری از کاربران برای گوشی خود از کیش محافظ استفاده می‌کنند، جنس بدنه چندان توسط آن‌ها احساس نمی‌شود.

۲. پشتیبانی بلندمدت نرم‌افزاری

خریدن گوشی پرچم‌دار

طی سال‌های اخیر، شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند توجه بیشتری به پشتیبانی نرم‌افزاری نشان داده‌اند. به عنوان مثال گوشی‌های سری پیکسل ۶ به مدت ۴ سال از اپدیت‌های گوگل بهره‌مند می‌شوند و سری گلکسی S22 هم ۴ آپدیت اصلی اندروید را دریافت می‌کند. از سوی دیگر، برای مدل‌های مختلف آیفون هم به مدت ۵ تا ۶ سال آپدیت‌های مختلفی منتشر می‌شود. بیشتر شدن زمان پشتیبانی نرم‌افزاری به این معناست که کاربران می‌توانند با خیال راحت مدت بیشتری از گوشی خود استفاده کنند.

۳. دوربین‌های بهتر

خریدن گوشی پرچم‌دار

برخلاف بسیاری از گوشی‌های میان‌رده که عمدتا در شرایط نوری مناسب عکس‌های خوبی را ثبت می‌کنند، گوشی‌های پرچم‌دار در زمینه‌ی عکاسی در محیط‌های کم‌نور و تاریک حرف زیادی برای گفتن دارند. البته مطمئنا قرار نیست که کیفیت این عکس‌ها به پای دوربین‌های DSLR برسد اما در کل بین عکس‌های ثبت شده توسط آن‌ها و گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه-به‌خصوص در محیط‌های کم‌نور-معمولا تفاوت کیفیت قابل توجهی دیده می‌شود.

۴. نمایشگر عالی

خریدن گوشی پرچم‌دار

با خریدن گوشی پرچم‌دار معمولا از نمایشگر مبتنی بر کیفیت بسیار بالایی بهره‌مند می‌شوید. این نمایشگرها معمولا در زمینه‌ی تراکم پیکسلی، کنتراست، حداکثر روشنایی و دیگر موارد حرف زیادی برای گفتن دارند. اگرچه کیفیت گوشی‌های میان‌رده هم روزبه‌روز بهتر می‌شود، اما در نهایت کیفیت آن‌ها به پای گوشی‌های پرچم‌دار نمی‌رسد. به عنوان مثال نمایشگر موجود در گوشی‌های ارزان‌تر معمولا زیر نور آفتاب خوانایی چندان خوبی ارائه نمی‌دهند اما با خریدن گوشی پرچم‌دار معمولا در این زمینه با مشکلی روبرو نمی‌شوید.

معایب خریدن گوشی پرچم‌دار

اگرچه برای بسیاری از کاربران استفاده از ویژگی‌های جدید و هیجان‌انگیز جذابیت زیادی دارد، اما از سوی دیگر برای استفاده از این قابلیت‌ها باید مبالغ هنگفتی را بپردازید. یکی از مهم‌ترین دلایل برای نخریدن گوشی پرچم‌دار همین بحث قیمت بسیار بالای آن‌ها است. در کشورهای پیشرفته و ثروتمند که کاربران قدرت خرید بیشتری دارند، معمولا کاربران به راحتی می‌توانند گوشی‌های پرچم‌دار را بخرند. اما در کشورهای فقیر که قدرت خرید کاربران بسیار کمتر است، خریدن این نوع گوشی‌ها کمتر منطقی به نظر می‌رسد.

خریدن‌ گوشی‌ پرچم‌دار‌

دومین دلیل برای نخریدن گوشی‌های پرچم‌دار این است که در ازای مبلغ بسیار بیشتری که می‌پردازید، عملا امکانات چندان جذاب‌تری دریافت نمی‌کنید. به عنوان مثال پرداخت بیش از ۲۰۰ دلار مبلغ بیشتر برای بهره‌گیری از نمایشگر بهتر، برای بسیاری از کاربران چندان منطقی نیست. اما در بازار گوشی‌های میان‌رده، با پرداخت کمی مبلغ بیشتر می‌توانید از امکانات بسیار بهتری بهره‌مند شوید.

به عنوان مثال اگرچه نمایشگر مبتنی بر رزولوشن ۱۴۴۰p جذابیت بیشتری نسبت به رزولوشن ۱۰۸۰p دارد، اما بسیاری از کاربران متوجه تفاوت‌های بین این دو نمی‌شوند. همین موضوع برای رفرش ریت هم صدق می‌کند. اگرچه بدون شک تفاوت بین رفرش ریت ۱۲۰ و ۶۰ هرتز کاملا محسوس است، ولی بالاتر از رفرش ریت ۱۲۰ هرتز معمولا این تفاوت چندان احساس نمی‌شود.

از سوی دیگر شرکت‌های سازنده برای افزایش فروش گوشی‌های پرچم‌دار معمولا ویژگی‌هایی را در بوق و کرنا می‌کنند که در واقعیت چندان هم کاربردی نیستند. به عنوان مثال می‌توانیم به فیلمبرداری ۸K اشاره کنیم که عملا بسیاری از کاربران هیچوقت از آن استفاده نمی‌کنند. از سوی دیگر می‌توانیم به بهره‌گیری از ۱۶ گیگابایت رم اشاره کنیم که عمدتا برای تبلیغات و بازاریابی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گوشی‌های پرچم‌دار‌

در کنار این موارد، باید به حذف جک هدفون و درگاه کارت SD از بسیاری از گوشی‌های پرچم‌دار هم اشاره کنیم که این اقدامات با اعتراض کاربران زیادی روبرو شده است. در ضمن نباید حذف شارژر از جعبه‌ی برخی از این گوشی‌ها را از قلم بیندازیم که این یعنی کاربران در کنار پرداخت مبلغ هنگفت، باید مبلغ قابل توجهی را برای خرید شارژر مناسب هزینه کنند.

سخن آخر

در نهایت باید بگوییم که بسیاری از ویژگی‌های موجود در گوشی‌های پرچم‌دار زیاده‌روی هستند و چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. با توجه به وضعیت فعلی بازار موبایل، بسیاری از این ویژگی‌ها ارزش پرداخت مبالغ هنگفت را ندارند. از سوی دیگر گوشی‌های پرچم‌دار به حدی جذاب شده‌اند که به راحتی می‌توانند نیازهای انواع و اقسام کاربران را برطرف کنند.

گوشی‌های پرچم‌دار‌

اما از سوی دیگر باید بگوییم که کاربران مختلف نیازهای متفاوتی دارند. به همین خاطر با توجه به نیازهایی که دارید و البته پول موجود در جیب خود باید دست به انتخاب بزنید. شاید شما از جمله کاربرانی باشید که به بسیاری از ویژگی‌های موجود در گوشی‌های پرچم‌دار نیاز دارید. اما واقعیت این است که چنین مشخصه‌هایی از طرف بیشتر کاربران مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. به همین خاطر اگر به دنبال خریدن گوشی پرچم‌دار هستید، اول باید تکلیف خودتان را مشخص کنید که آیا پرداختن مبلغ زیاد برای چنین گوشی موبایلی منطقی است یا نه.

منبع: Make Use Of



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۵ دیدگاه
  1. Dr. Computer

    بهتر بود به قدرت بسیار بالاتر هم اشاره می‌کردید چون میانرده های اندرویدی اکثرا قدرا و بازدهی خوبی ندارند

    1. Yek nashenas

      پوکو اف ۳ پردازنده بهتری نسبت به اس ۲۲ اولترا داره. یعنی گوشی ۸میلیونی پردازنده بهتری از یک گوشی ۵۰ میلیونی داره

      1. Not your business

        حالت خوبه؟!!!
        یعنی میگی میانرده شیائومی از بهترین پرچمدار سامسونگ تا الان،بهتره؟

      2. ..

        شما اس ۲۲ گرفتی دستت که نظر میدی ؟

      3. یه منتقد

        ببین رفیق من الان s21 اولترا دستمه گوشی قبلیم پوکو x3 pro بود الان به عنوان یه فردی که جفتشو داشته میتونم بگم پردازنده شیآومی جلوی سامسونگ هیچ عه
        لطفا با دلیل و منطق حرف بزن

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X