آیا برای استفاده از چند مانیتور به کارت گرافیک قدرتمند نیاز داریم؟
اگر به دنبال استفادهی همزمان از چند مانیتور برای کامپیوتر خود هستید، در صورت عدم بهرهگیری از کارت گرافیک پیشرفته هم میتوانید چنین کاری را انجام دهید. در ادامه به این موضوع میپردازیم.
کارهای معمولی فشار خاصی به سیستم وارد نمیکنند
اگر علاقهی زیادی به سرعت بالای رانندگی دارید، پس یک ماشین با موتور بزرگ باید خریداری کنید. اگر میخواهید وسایل زیادی را جابجا کنید، پس وسیلههای نقلیهای مانند کامیون یا ون میتوانند نیاز شما را برطرف کنند. زمانی که صحبت از استفادهی همزمان از چند مانیتور میشود، واقعیت این است که بسیاری از کاربران از این مانیتورها برای کارهای معمولی استفاده میکنند و در این شرایط، فشار خاصی به سیستم وارد نمیشود. البته طبیعتا کارهایی مانند رندر ویدیو، کارت گرافیک را تحت فشار زیادی قرار میدهد.
اما در این میان، بررسی قدرت کارت گرافیک هم برای استفاده از چند مانیتور بیاهمیت نیست. اما اگر مثلا میخواهید در یک مانیتور مرورگر و چند سند را باز نگه دارید و در مانیتور دیگر یک بازی ساده را اجرا کنید، در این شرایط طبیعتا قرار نیست کارت گرافیک با فشار زیادی روبرو شود. بنابراین اگر گیمر هستید و در عین حال میخواهید حداقل یک مانیتور دیگر را در کنار مانیتور اصلی قرار دهید، ابتدا باید ببینید که به دنبال اجرای چه بازیهایی هستید.
اگر اهل اجرای بازیهای جدید و بسیار سنگین با گرافیک پیشرفته نیستید، پس لازم نیست متحمل هزینهی زیادی شوید و با همان کارت گرافیک قدیمی هم میتوانید بازیهای مورد علاقه را در کنار یک مانیتور جداگانه اجرا کنید.
برخی کارت گرافیکهای مناسب برای استفاده از چند مانیتور
اگر در حال حاضر سیستم شما کارت گرافیک ندارد یا کارت گرافیک آن بسیار قدیمی و به شدت ضعیف است، برای بهرهگیری از چند مانیتور میتوانید دو رویکرد را در یپش بگیرید. رویکرد اول خرید یک کارت گرافیک قدیمی ولی قدرتمند است. برای رویکرد دوم هم خرید یک کارت گرافیک جدید میانرده یا با توان نسبتا مناسب را پیشنهاد میکنیم. برای هر دو رویکرد میتوانیم مزایا و معایبی را مطرح کنیم.
قبل از اینکه به کارت گرافیکها بپردازیم، باید یک موضوع را به صورت شفاف مطرح کنیم. اگر کارت گرافیک موردنظر شما میتواند از دو یا چند مانیتور پشتیبانی کند، پس گزینهی خوبی است و میتوانید بدون نگرانی از آن استفاده کنید. باید خاطرنشان کنیم ما از چنین کارت گرافیکی به دنبال دریافت فریمریت بالا برای بازیهای مختلف نیستیم و البته در این زمینه باید ببینید که میخواهید از چند مانیتور استفاده کنید. زیرا طبیعتا اگر به دنبال استفاده همزمان از ۴ مانیتور هستید، یک کارت گرافیک نسبتا بهتر نسبت به گزینهای که فقط از دو مانیتور پشتیبانی میکند، باید در نظر بگیرید.
خرید کارت گرافیکهای بسیار قدیمی دست دوم
طبیعتا برای برخی کاربران خرید مدل دست دوم کارت گرافیکهای بسیار قدیمی مانند GTX 650 و GTX 750 Ti منطقی است. البته شخصی که این کارت گرافیکها را میفروشد، طبیعتا سالها از آن استفاده کرده و عمر مفید در نظر گرفته شده توسط کارخانه هم تا حد زیادی تمام شده است. البته در این زمینه به مانیتورهای موردنظر شما هم بستگی دارد زیرا این کارتها از پورتهای قدیمی استفاده میکنند و به احتمال زیاد برای وصل کردن به چند مانیتور با چالش روبرو میشوید.
بسیاری از این کارت گرافیکهای قدیمی دارای فقط یک پورت HDMI و یک پورت DVI یا VGA هستند. البته برخی از آنها فقط یک پورت VGA و یک پورت DVI ارائه میدهند. امروزه استفاده از پورت DVI چندان عجیب و غریب نیست اما از سوی دیگر پورت VGA یک فناوری بسیار قدیمی محسوب میشود. در حقیقت این فناوری آنقدر قدیمی است که بسیاری از مانیتورهای عرضه شده در چند سال اخیر، چنین پورتی ندارند.
بسیاری از مانیتورهای جدید صرفا از پورت HDMI و DisplayPort استفاده میکنند. بنابراین اگر میخواهید یک کارت گرافیک قدیمی را به مانیتورهای جدید وصل کنید، باید به فکر کردید کابلهای تبدیل هم باشید که ممکن است هزینهی قابل توجهی داشته باشند. در شرایطی که میخواهید حداقل هزینه را برای خرید کارت گرافیک پرداخت کنید، طبیعتا دوست ندارید برای کابلها مبلغ بالایی بپردازید. بنابراین قبل از خرید کارت گرافیکهای قدیمی، موضوع سازگاری با مانیتور، خرید کابل تبدیل و دیگر موارد اینچنینی را در نظر بگیرید.
خرید کارت گرافیکهای جدیدتر و البته گرانتر
همانطور که گفتیم، بسیاری از کاربران که میخواهند به طور همزمان از چند مانیتور استفاده کنند، معمولا به دنبال اجرای بازیهای سنگین نیستند. در چنین شرایطی میتوانید از بین کارت گرافیکهای نسبتا جدید با قیمت نهچندان بالا هم دست به انتخاب بزنید. یکی از بهترین راهکارها، خرید کارت گرافیکهایی است که از فناوری قدیمی بهره میبرند ولی مجهز به پورتهای مدرن هستند و در ضمن گارانتی هم دارند.
در این زمینه مثلا میتوانیم به کارت گرافیک ASUS GeForce GT 730 اشاره کنیم. با وجود اینکه چیپست استفاده شده در این کارت گرافیک در سال ۲۰۱۴ معرفی شده، اما ایسوس سیستم خنککنندهی غیرفعال این کارت را بازطراحی کرده و این مدل با ۴ پورت HDMI راهی بازار شده است. این مدل نهتنها قیمت بسیار مناسبی دارد، بلکه به دلیل فقدان فن، کاملا بیصدا است. البته در نهایت نمیتوانیم قدیمی بودن چیپست آن را کتمان کنیم و دقیقا به همین دلیل، ممکن است با مشکلات مربوط به ناسازگاری درایورها روبرو شوید.
از سوی دیگر، باید به کارت گرافیکهای ساخته شده برای ورکاستیشنها اشاره کنیم که مناسب گیمینگ نیستند. یکی از آنها کارت گرافیک پی ان وای مدل Quadro P400 است که قیمت بسیار مناسبی دارد و از سه پورت miniDisplayport بهره میبرد که برای آنها سه مبدل miniDisplayport به Displayport در اختیار شما قرار میگیرد. با وجود قیمت پایین این کارت گرافیک، میتواند از سه مانیتور ۴K با رفرشریت ۶۰ هرتز پشتیبانی میکند.
بنابراین اگر اهل گیمینگ نیستید، بهتر است از بین همین کارت گرافیکهای ارائه شده برای ورکاستیشنها دست به انتخاب بزنید. در نهایت با توجه به نیازهایی که دارید، باید ببینید میخواهید از چند مانیتور به طور همزمان استفاده کنید تا بر همین اساس، بهترین کارت گرافیک با کمتری قیمت را انتخاب کنید. خوشبختانه در این زمینه لازم نیست چندان وسواس به خرج دهید و با انتخاب از بین بسیاری از کارت گرافیکها، با مشکل خاصی روبرو نخواهید شد.
منبع: HowToGeek
اگر من کارت گرافیک با دو خروجی HDMI تهیه کنم آیا میتوانم در کنار این دو خروجی HDMI از خروجی سوم HDMI که مربوط به مادربورد است برای خروجی سوم استفاده کنم ؟ یعنی در کل میتوانم سه خروجی داشته باشم .
همچنین یرای کارهای ساده گرافیکی از قبیل کار با آفیس در سه مانیتور چه کارت گرافیکی پیشنهاد میدهید .
و البته قیمت مناسب