نحوه اتصال ایرپاد به اندروید؛ آیا میتوانیم ایرپادز اپل را به اندروید وصل کنیم؟
اگرچه محصولات اپل معمولا به گونهای طراحی میشوند که فقط با محصولات اکوسیستم این شرکت سازگاری داشته باشند اما با این حال اتصال ایرپاد به اندروید امکانپذیر است. هرچند در این صورت باید با یک سری از کمبودیها هم کنار آمد.
از زمانی که اپل در سال ۲۰۱۶ تصمیم گرفت از هدفونهای بیسیم خود با نام ایرپادز رونمایی کند، این محصولات به یکی از پرفروشترین و محبوبترین لوازم جانبی موبایل تبدیل شدهاند. اما پرسشی که شاید بسیاری از کاربران داشته باشند این است که آیا ایرپادز با اندروید هم سازگاری دارد یا خیر. این محصولات به خاطر عملکرد فوقالعاده خوبی که در زمینهی پخش موسیقی و حذف نویز دارند توسط کاربران اندروید هم ستایش میشوند. در نتیجه اینکه بدانیم آیا بین آنها و گوشیها یا محصولات اندرویدی هم سازگاری وجود دارد یا خیر بسیار مهم است. گاهی اوقات هم کاربران از اکوسیستم اپل به اندروید کوچ میکنند اما ایرپادز را به خاطر کیفیت بالایی که دارد رها نمیکنند. این یعنی مجبور خواهند شد از این محصول با دستگاه اندرویدی خود استفاده کنند اما آیا چنین چیزی ممکن است؟
آیا ایرپاد به اندروید وصل میشود؟
خیلی خلاصه بخواهیم بگوییم پاسخ این پرسش مثبت است. یعنی میتوانید ایرپادز را به یک گوشی یا محصول مبتنی بر اندروید که امکان تبدیل شدن به منبع صدا را دارد متصل کنید. دلیل اصلی این موضوع هم این است که ایرپادز از طریق بلوتوث میتواند به یک منبع صدا متصل شود و مادامی که منبع صدای شما از بلوتوث پشتیبانی کند، به احتمال بسیار فراوان با ایرپادز یا هر هدفون بیسیم بلوتوثی دیگری سازگاری خواهد داشت.
ایرپادز هم به صورت قطعی با گوشیها یا محصولات مبتنی بر اندروید سازگاری دارد و میتوانید آنها را با گلکسیها، گوشیهای شیائومی و… جفت کنید. حتی امکان استفاده از این محصولات با لپتاپهای ویندوزی و یک سری تلویزیون هوشمند هم وجود دارد. اما نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که استفاده از ایرپادز با دستگاههایی غیر از محصولات خود اپل، به یک سری از امکانات آن دسترسی نخواهید داشت.
این موضوع فقط راجع به ایرپادز صدق نمیکند، بلکه در رابطه با تمام هدفونهای مدرن اپل هم درست است. این یعنی شما هر هدفونی که از اپل خریداری کنید، زمانی میتوانید به تمام قابلیتهای آن دسترسی داشته باشید که منبع صدای شما محصول ساخت خود اپل باشد و نه شرکتهای رقیب. اگرچه اینکه میدانیم ایرپادز پرو و ایرپادز مکس با اندروید سازگاری دارند خبر خوبی است اما این هدفونها آنقدر گرانقیمت هستند که وقتی کسی چنین هزینهای برایشان پرداخت میکند قطعا دلش میخواهد از تمام قابلیتهای آنها استفاده کند. در نتیجه پرداخت هزینه برای یک هدفون خوب و باکیفیت بدون اینکه بتوان از تمام قابلیتهای آن بهره برد اصلا منطقی به نظر نمیرسد.
آموزش اتصال ایرپاد به گوشی با سیستم عامل اندروید
اگر گوشی اندرویدی دارید، پیشنهاد میکنیم به سراغ ایرپادز نروید چرا که این محصول تمام قابلیتهای خود را در پلتفرم اندروید به شما ارائه نمیدهد. اما در هر صورت اگر تصمیم خود را برای اتصال ایرپاد به اندروید گرفتهاید، طبق دستورالعملهای زیر پیش بروید تا بتوانید آن را با محصول اندرویدی خود جفت کنید.
- در گوشی اندروید وارد تنظیمات و سپس Connected Device (دستگاههای متصل) شوید.
- روی گزینهی Pair new Device کلیک کنید. این کار گوشی شما را در حالت جفتسازی از طریق بلوتوث قرار میدهد.
- ایرپادز یا ایرپادز پرو یا را درون کیس شارژر قرار داده و درب کیس را باز کنید.
- اگر از ایرپادز مکس استفاده میکنید کافی است آن را از کیس خارج سازید.
- روی کلید تعبیه شده روی پشت کیس شارژر ضربه زده و چند ثانیه نگه دارید.
- در ایرپادز مکس باید کلید کنترل نویز را نگه دارید.
- وقتی ایرپادز شما برای اتصال به گوشی اندرویدی آماده باشد، یک چراغ شروع به چشمک زدن میکند. محل تعبیهی این چراغ بسته به مدل محصول یا درون کیس است و یا جلوی آن.
- برای ایرپادز مکس، این چراغ چشمکزن در زیر سری سمت راست تعبیه شده است.
- احتمالا حالا در منوی بلوتوث گوشی اندرویدی خود باید نام ایرپادز را ببینید. روی آن کلیک کنید تا اتصال برقرار شود.
تمام کاری که باید برای اتصال ایرپاد به یک گوشی اندروید انجام دهید، همین است. البته باید به این نکته هم اشاره داشته باشیم که با روشن کردن بلوتوث گوشی یا تبلت و باز کردن درب کیس ایرپادز هم این اتصال برقرار خواهد شد.
چرا نباید از ایرپادز با یک محصول مبتنی بر اندروید استفاده کنیم؟
همانطور که در بالا هم گفته شده، اتصال ایرپاد به یک گوشی یا تبلت اندروید باعث میشود یک سری از قابلیتهای خوب این محصول دیگر در دسترس نباشد. اگرچه شما با همان کیفیت و شفافیت قادر به شنیدن موسیقی، تماشای فیلم و مکالمه با افراد مختلف خواهید بود. برای مثال همین روند اتصال به یک محصول اندرویدی. در یک سری از گوشیها یا تبلتها این اتصال سریع برقرار میشود اما در یک سری از گوشیهای دیگر شما باید مسیری را که در بالا گفته شده طی کنید. این در حالی است که در گوشیها یا محصولات اپل شما فقط کافی است درب کیس را باز کنید تا به سرعت پیامی مبنی بر اتصال هدفون به محصول برای شما به نمایش در بیاید. همچنین وقتی ایرپادز یا ایرپادز مکس به گوشی آیفون شما متصل شود، به صورت خودکار با تمام محصولاتی که اپل آیدی شما در آن ثبت شده جفت خواهد شد.
یکی دیگر از قابلیتهایی که در صورت اتصال ایرپادز با یک محصول مبتنی بر اندروید از دست خواهید داد، دسترسی به سیری، دستیار صوتی اپل است. اگرچه خیلی از کاربران از سیری استفاده نمیکنند چون از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند اما اگر به زبانی که سیری از آن پشتیبانی میکند اندکی تسلط داشته باشید میدانید چقدر گاهی اوقات استفاده از دستیار صوتی میتواند انجام یک کار را برای شما آسانتر کند. علاوه بر اینها، خبری از دستیار صوتی گوگل هم نخواهد بود و این یعنی عملا شما بدون دستیار صوتی خواهید بود.
شخصیسازی عملکرد دو بار ضربه زدن روی هدفون هم دیگر در دسترس نخواهد بود. اگر از آیفون استفاده کنید، به راحتی میتوانید عملکرد دو بار ضربه زدن روی هدفون را مطابق سلیقهی خود شخصیسازی کنید. مثلا میتوانید تنظیم کنید با دو بار ضربه زدن موسیقی بعدی پخش شود، سیری فرا خوانده شود و موسیقی پخش / متوقف شود. اما در یک گوشی اندرویدی خبری از شخصیسازی نیست و با این کار فقط موسیقی پخش یا متوقف خواهد شد. البته نکتهی مثبت اینجاست که اگر یک گوشی آیفون داشته باشید میتوانید از طریق نرمافزار، عملکرد دو بار ضربه زدن را طبق سلیقهی خود شخصیسازی کرده و در یک گوشی اندرویدی هم از آن استفاده کنید اما وقتی شخصی به یک محصول اپل دسترسی نداشته باشد این موضوع برایش بسیار سخت خواهد بود.
تشخیص قرارگیری در گوش هم یکی دیگر از قابلیتهای بسیار کاربردی ایرپادز است که فقط زمانی که از یک محصول ساخت اپل استفاده میکنید میتواند در دسترستان باشد. این قابلیت به ایرپادزها اجازه میدهد وقتی آنها را از درون گوش خارج میکنید، با تشخیص این موضوع موسیقی را متوقف و وقتی هم که آنها را مجددا درون گوش میگذارید، موسیقی را پخش کنند. اما متأسفانه با یک دستگاه اندرویدی چنین قابلیتی در دسترس قرار نخواهد داشت.
امکان چک کردن آسان باتری هم در صورت استفاده از ایرپادز با یک گوشی اندرویدی وجود نخواهد داشت. شما مثلا نمیتوانید از سیری دربارهی میزان باتری ایرپادز بپرسید یا با نگاهی ساده به گوشی از این موضوع مطلع شوید. یک سری از نسخههای اندروید میزان باتری هر دستگاه بلوتوثی متصل به گوشی یا تبلت را نشان میدهد اما به شما طول عمر هر هدفون و یا کیس را به صورت مجزا نمیگویند.
بهبود سازگاری ایرپادز در اندروید با استفاده از اپلیکیشن
اگرچه یک سری از بهترین قابلیتهای ایرپادز در اندروید به صورت پیشفرض در دسترس قرار ندارد، اما یک سری توسعهدهندهی خوشذوق توانستهاند با طراحی اپلیکیشنهایی خلاقانه یک سری از این محدودیتها را دور بزنند و با آنها عملکرد اتصال ایرپاد به اندروید را بهتر کنید. بدین ترتیب شما به راحتی میتوانید عملکرد اتصال ایرپادز به اندروید را بهبود ببخشید. البته نکتهای که وجود دارد این است که یک سری از این اپها نظیر AirBattery چندین سال است که هیچ آپدیتی دریافت نکردهاند. هرچند یک اپلیکیشن جالب تحت عنوان AndroPods وجود دارد که به شما اجازه میدهد شارژ باقیمانده در کیس و هدفونها را به راحتی و زمانی که ایرپادز به گوشی متصل است مشاهده کنید.
با ارتقای این اپلیکیشن به نسخهی پرو، امکان دسترسی به دستیار صوتی گوگل یعنی اسیستنت هم به ایرپادز اضافه خواهد شد که در این صورت باید چهار بار روی هدفون ضربه بزنید تا فعال شود. این خرید همچنین به شما این اجازه را میدهد که وقتی ایرپادز را از گوش خارج ساختید موسیقی را متوقف و در صورت قرار دادن مجدد آن درون گوش، موسیقی را از سر بگیرد که قابلیت بسیار کاربردی هم محسوب میشود. اگرچه این اپلیکیشن بینقص نیست اما با این حال تجربهی استفاده از ایرپادز با دستگاه مبتنی بر اندروید را لذتبخشتر میکند.
اگر این اپلیکیشن نمیتواند نیاز شما را برطرف کند، یک اپلیکیشن دیگر با نام Assistant Trigger هم وجود دارد که با دانلود آن میتوانید با دو بار ضربه زدن روی هدفون، دستیار صوتی گوگل را فرا بخوانید. همچنین امکان تشخیص خروج هدفون از گوش و قرار دادن آن درون گوش هم فعال خواهد شد. البته یک سری قابلیت دیگر هم در این اپلیکیشن وجود دارد که باید برای دسترسی به آنها نسخهی پولی اپلیکیشن را خریداری کنید.
جایگزینهای عالی ایرپادز برای استفاده در اکوسیستم اندروید
اگر در اکوسیستم گوگل قرار دارید، خبر خوبی که برایتان داریم این است که مجبور نیستید حتما از ایرپادزها استفاده کنید تا بهترین و لذتبخشترین تجربه را هنگام گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم و سریال و یا مکالمه داشته باشید. این محصولات اگرچه کیفیتی استثنائی دارند اما اپل رقبای قدری چون سونی، سامسونگ و حتی شیائومی دارد که اخیرا هدفونهای بسیار خوبی را هم راهی بازار کرده است.
اگر هنوز ایرپادز ندارید و به تازگی قصد خرید یک هدفون بیسیم را دارید، بهتر است به سراغ آن نروید و به فکر اتصال ایرپاد به اندروید نباشید. به جای آن کافی است سری به بخش هدفونهای بیسیم مخصوص گوشیهای اندروید بزنید تا ببینید چقدر انتخابهای خوب و گستردهتری برای شما وجود دارد. البته یک سری از هدفونهای اندرویدی هم تمام قابلیتهای خوب خود را زمانی که با گوشی ساخت همان شرکت جفت میشوند در اختیار شما قرار میدهند اما با این حال امکانات بیشتری در اختیارتان قرار خواهد گرفت.
هندزفری بلوتوثی شیائومی مدل ۳ پرو
شیائومی اگرچه بیشتر به خاطر گوشیهای ارزانقیمتی که تولید میکند در بین کاربران معروف است اما هدفونهای بیسیم بسیار خوبی هم دارد که ۳ پرو یکی از آنهاست. این محصول به لطف قابلیت حذف نویز قدرتمند خود میتواند نویزها را تا ۴۰ دسیبل کاهش دهد که میزان قابل توجهی به حساب میآید. همچنین پشتیبانی از HiFi هم باعث شده تا صدا با بالاترین کیفیت و کمترین میزان تحریف به گوش شما برسد. این محصول همچنین از spatial audio پشتیبانی میکند که با ایجاد یک میدان صوتی فراگیر ۳۶۰ درجه، صدا را از تمامی جهات به گوش شما میرساند. از جمله سایر قابلیتهای این محصول میتوان به پشتیبانی از ردیاب سر برای ایجاد صدای آکوستیک، نخستین هندزفری جهان با پشتیبانی از پروتکل صوتی LHDC 4.0، استاندارد مقاومتی IP55، طول عمر باتری ۶ ساعته و… اشاره کرد.
هندزفری بلوتوثی گوگل مدل پیکسل بادز سری A
یکی از بهترین هدفونهای موجود در بازار که اتفاقا ساخت طراح اندروید یعنی گوگل است، پیکسل بادز سری A نام دارد. این محصول کیفیت صدای استثنائی دارد و مهمتر از همه اینکه با گوشیهای مبتنی بر اندروید هم هیچ مشکلی ندارد و از ایرپادز پرو هم به مراتب ارزانتر است که همین موضوع ارزش خرید آن را دو چندان میکند. شارژدهی این محصول به صورت کلی به تقریبا ۵ الی ۷ ساعت میرسد که برای شارژ مجدد آن هم فقط ۱ ساعت زمان نیاز خواهید داشت.
هندزفری بی سیم هوآوی مدل FreeBuds پرو ۲
یکی از مرغوبترین هدفونهای بیسیم بازار که به عنوان جانشین ایرپادزها میتوانید خریداری کنید، هندزفری بی سیم هوآوی مدل FreeBuds Pro 2 است. محصولی ساخت هواوی که کیفیتی مثالزدنی دارد. این هدفون بیسیم از قابلیتهای جذاب زیادی بهره میبرد که از جمله این موارد میتوان به سه میکروفون مجزا برای حذف نویز به صورت فعال، امکان اتصال به دو دستگاه به صورت همزمان، بلوتوث ۵٫۲، شارژدهی ۶٫۵ ساعتهی باتری، کیس شارژر با طول عمر باتری ۳۰ ساعت، قیمت مناسب و بسیاری موارد خوب دیگر اشاره کرد.
هدفون بلوتوثی بیرداینامیک مدل FREE BYRD
یکی از بهترین هدفونهای بیسیم بازار که میتواند جایگزین خوبی برای ایرپادز پرو اپل باشد، هدفون بلوتوثی بیرداینامیک مدل FREE BYRD نام دارد. این محصول کیفیت صدای فوقالعادهی خود را با ویژگی حذف نویز فعال ترکیب میکند تا یک تجربه شنیداری کاملاً دل انگیز و بدون هیچ مزاحمتی را برای شما به ارمغان بیاورد. درایورهای فوقالعاده قدرتمند این محصول و کدکهای پیشرفتهای چون aptX™ Adaptive و AAC باعث شدهاند کیفیت صدای خروجی از این هدفون کمنظیر باشد. همچنین هدفون بلوتوثی بیرداینامیک مدل FREE BYRD از فناوری هوشمندانهای نظیر Qualcomm® dual 2-mic cVc™ هم بهره میبرد که قابلیت درک گفتار را به شکلی کاملا حرفهای و تقریبا میتوان گفت بیسابقهای برای آن به ارمغان میآورد. از جمله قابلیتهای خوب این محصول میتوان به طول عمر باتری ۱۱ ساعته، مقاومت در برابر آب و تعریق با استاندارد IPX4، وجود ۵ جفت سری با اندازههای مختلف درون بستهبندی، مجهز به حسگر اثر انگشت و… اشاره کرد.
هدفون بلوتوثی سامسونگ مدل گلکسی بادز ۲ پرو
اگر از گوشیهای سامسونگ استفاده میکنید، پیشنهاد میشود گلکسی بادز ۲ پرو را به عنوان جایگزین ایرپادز پرو خریداری کنید. این محصول کیفیت فوقالعادهای در پخش صدا و حذف نویز فعال دارد و جدیدترین و بهترین هدفون بیسیم سامسونگ هم محسوب میشود. علاوه بر اینها، قیمت آن هم به شکل محسوسی از ایرپادز پرو ۲ کمتر است که این به خودی خود به ارزش خرید آن میافزاید. از جمله قابلیتهای خوب این محصول میتوان به مقاومت در برابر آب با استاندارد IPX7، بلندگوی دوگانه برای حذف نویز، صدای فراگیر ۳۶۰ با پشتیبانی از ۵٫۱ و ۷٫۱ کانال، پشتیبانی از دستیار صوتی بیکسبی، سیستم تشخیص کیفیت قرارگیری بادز در گوش، پشتیبانی از بلوتوث ۵.۳، عمر باتری بیش از ۵ ساعت، طراحی زیبا و جذاب و قیمت مناسب اشاره کرد.
هدفون بی سیم بنگ اند آلفسن مدل ۳.۰ E8
آخرین محصولی که به عنوان رقیب اصلی ایرپادز پرو ۲ شناخته میشود، هدفون بی سیم بنگ اند آلفسن مدل ۳.۰ E8 نام دارد. این محصول نسل جدید هدفونهای بیسیم بنگ اند آلفسن به حساب میآید و به لطف باتری بهبود یافته، مدت زمان زیادی هم شما را همراهی خواهد کرد. این محصول به گونهای طراحی شده که به صورت غیرفعال نویزهای محیط را حذف میکند که این شاید بزرگترین نقطه ضعف آن با این قیمت باشد. اما با این حال اگر کیفیت صدا برای شما اهمیت زیادی دارد و قصد دارید در یک محیط آرام، بهترین تجربه را از گوش دادن به موسیقی داشته باشید، این هدفون بیسیم اصلا شما را ناامید نخواهد کرد.
سخن پایانی
اگرچه ایرپادز، ایرپادز پرو، ایرپادز پرو ۲ و ایرپادز مکس تمام محصولات بسیار جذاب و خوبی در دستهی هدفونهای بیسیم محسوب میشوند اما با این حال اتصال ایرپاد به یک گوشی یا منبع صدای مبتنی بر اندروید باعث میشود یک سری از قابلیتهای آنها دیگر در دسترس نباشد. در نتیجه اگر از قبل یکی از آنها را داشتهاید، پیشنهاد میشود با استفاده از اپهایی که در بالا معرفی شدهاند، اندکی قابلیتهای خوب آنها را بازگردانید. در غیر این صورت باید از گوش دادن به صدای باکیفیت و قابلیت حذف نویز فعال لذت ببرید. اگر هم هنوز این محصولات را تهیه نکردهاید، گزینههای ارزشمند خوبی در بازار وجود دارند که میتوانید به عنوان جایگزین ایرپادزها خریداری و در اکوسیستم اندروید بدون مشکل از آنها استفاده کنید.