۱۲ پرنسس دیزنی که در زندگی واقعی دوستان وحشتناکی خواهند بود
کمپانی دیزنی از سال ۱۹۳۷ که «سفیدبرفی و هفت کوتوله» (Snow White and the Seven Dwarfs) را بهعنوان اولین انیمیشن سینماییاش منتشر کرد تا امروز ارتباط تنگاتنگی با پرنسسهای افسانهای دارد و داستانهای پرزرقوبرق آنها سالهاست که دل هواداران زیادی از سراسر دنیا را برده.
بعضی از پرنسسهای دیزنی به اندازهای پرطرفدار هستند که فارغ از انیمیشن اصلی بهعنوان یک برند مستقل شناخته میشوند و کودکان زیادی از گوشه گوشهی دنیا با آنها زندگی میکنند و آثارشان را تقریبا روی هر وسیلهای از ظرف و لباس گرفته تا کاغذدیواری و بستههای شکلات و آبنبات میتوان دید.
این پرنسسهای خوش آب رنگ با وجود داستانهای سرگرمکننده و دلربایشان میتوانند عامل آسیبهای روحی باشند و روان شناسان سالهای متوالی است که دربارهی جنبههای منفی این انیمیشنها به والدین هشدار میدهند. دیزنی هم به ناچار تغییراتی در داستانهایش به وجود آورده و در انیمیشنهای تازهاش سختکوشی، تلاش و مهارتآموزی را جایگزین ارزشهایی مثل زیبایی و ثروت خانوادگی کرده است.
«زوتوپیا» (Zootopia) یکی از نمونههای موفق تغییر رویهی دیزنی است. در این انیمیشن به جای پرنسس زیبا و ثروتمندی که در زندگیاش هیچ هدفی جز به دست آوردن دل شاهزاده ندارد، با دختر کاملا معمولی روبهرو میشویم که با کار و تلاش موانع را از سر راه برمیدارد و برای خودش شخصیت مستقلی تعریف میکند.
بسیاری از دختربچههای اطراف ما دوست دارند در دنیای فانتزی پرنسسهای دیزنی زندگی و با آنها رفاقت کنند و احتمالا خودمان هم در دوران کودکی همین رویا را در سر میپروراندیم. اما هر چه قدر زمان میگذرد متوجه میشویم دنیای واقعی تفاوتهای اساسی با تصوراتمان دارد و با فرمول رایج دیزنی نمیتوان زندگی کرد؛ پس یا مجبوریم رویکردمان را واقعبینانهتر کنیم و یا به همان رویهی اشتباه ادامه دهیم و طبیعتا آسیبهای روحی و روانی ناشی از آن را هم به جان بخریم.
در این مقاله نگاه واقعبینانهتری به پرنسسهای خوشرنگ و لعاب دیزنی خواهیم داشت؛ آنها را به دنیای حقیقی وارد میکنیم تا متوجه شویم با باگهای شخصیتیاشان به دوستان وحشتناکی تبدیل خواهند شد.
۱- سفیدبرفی
- نام انیمیشن: سفیدبرفی و هفت کوتوله (Snow White and the Seven Dwarfs)
- سال انتشار: ۱۹۳۷
- سازندگان: دیوید هند، ویلیام کوترل، ویلفرد جکسون
- صداپیشگان: آدریانا کاسلوتی، لوسیل لا لاورن، هری استاکول، روری اتول
- امتیاز IMDb به انیمیشن: ۷٫۶ از ۱۰
- امتیاز متاکریتیک به انیمیشن: ۹۵ از ۱۰۰
انیمیشنهای کلاسیک دیزنی هنوز هم طرفداران پروپاقرصی دارند و تماشای مجدد آنها خاطرهانگیز است و ما را به دوران بیدغدغهی کودکیامان پرتاب میکند اما دوستی با بسیاری از شاهزادههای فیلمهای کلاسیک دیزنی در دنیای امروز جذاب ندارد. سفیدبرفی بهعنوان اولین شاهزاده خانم دیزنی هم از این قاعده مستثنا نیست.
داستان سفیدبرفی را احتمالا هزار بار شنیدید. همهی بدبختی سفیدبرفی از جایی آغاز میشود که نامادری حسود و بدجنس از ظاهر او خوشش نمیآید و سفیدبرفی هم به جای نارضایتی از این رفتار و واکنش نشان دادن، با لبخند و تواضع شرایط را تحمل میکند.
باگ شخصیتی بعدی سفیدبرفی این است که تمام روزش را با خیالپردازی دربارهی مرد رویاهایش میگذراند و نهایتا عاشق اولین مردی میشود که به او ابراز علاقه میکند که از قضا شاهزاده هم از آب درمیآید. این رفتار در زندگی واقعی میتواند بسیار دردسرساز باشد چون دختر زیبای داستان ما به غیر از مهارتهای محدود، هیچ مهارت دیگری را نیاموخته و نمیتواند به صورت مستقل به زندگیاش ادامه دهد.
دوستی با سفیدبرفی برای چه کسانی کسلکننده است؟ اگر به خانهداری علاقهی زیادی ندارید احتمالا از معاشرت با سفیدبرفی خسته خواهید شد. همچنین سفیدبرفی نسبت به هر موقعیتی بیش از اندازه خوشبین است و سعی میکند بحرانیترین شرایط را هم با خنده و آواز سپری کند. البته روحیه داشتن خیلی هم خوب است اما در واقعیت باید نسبت به شرایط بحرانی جدیتر بود و رفتار قاطعتری نشان داد.
۲- سیندرلا
- نام انیمیشن: سیندرلا (Cinderella)
- سال انتشار: ۱۹۵۰
- سازندگان: کلاید جرونیمی، همیلتون لاسک، ویلفرد جکسون
- صداپیشگان: لاین وودز، النور آدلی، ورنا فلتون، رودا ویلیامز، جیمز مک دونالد
- امتیاز IMDb به انیمیشن: ۷٫۳ از ۱۰
- امتیاز متاکریتیک به انیمیشن: ۸۵ از ۱۰۰
سیندرلا در اصل یک شاهزاده خانم نیست اما در زیبایی، ثروت و امتیاز خانوادگی چیزی از آنها کم ندارد. او تنها فرزند یک خانوادهی اصیل است اما متأسفانه پدرش در اثر یک انتخاب اشتباه با زنی بدذات ازدواج میکند و با مرگ زود هنگام، دختر عزیزدردانهاش را با این نامادری بدجنس و غیرقابلتحمل تنها میگذارد.
سیندرلا هم مثل سفیدبرفی تحت سلطه و ستم نامادریاش قرار دارد و مجبور است تمام کارهای خانه را یک تنه انجام دهد. خوشبختانه او برخلاف سفیدبرفی بر این ظلم و ستم واقف است و از شرایطی که در آن قرار گرفته راضی نیست و از هر موقعیتی برای فرار استفاده میکند. نمونهی عینی این تفکر جایی است که یواشکی و دور از چشم نامادری و خواهرهای ناتنیاش به مهمانی شاهزاده میرود.
با این اوصاف دوستی با سیندرلا میتواند مزایایی مثل انواع و اقسام تفریحات سرگرمکننده و شرکت در جشنهای سلطنتی را به همراه داشته باشد اما فراموش نکنید او بخش زیادی از عمرش را پشت درهای بستهی خانه گذرانده، معاشری به جز موشها و پرندههای سخنگو نداشته و عاشق تنها انسانی میشود که بعد از مدتها ملاقات میکند؛ بنابراین احتمالا در ایجاد ارتباط بهشدت ضعیف است و از آن دسته افرادی است که بعد از عاشق شدن قید دوستهایشان را میزنند و به جز یک لنگه کفش اثری از آنها بر جای نمیماند!
۳- ارورا
- نام انیمیشن: زیبای خفته (Sleeping Beauty)
- سال انتشار: ۱۹۵۹
- سازندگان: کلاید جرونیمی، لس کلارک، اریک لارسون، ولفگانگ رایترمن
- صداپیشگان: مری کاستا، بیل شرلی، النور آدلی، ورنا فلتون، باربارا لودی
- امتیاز IMDb به انیمیشن: ۷٫۲ از ۱۰
- امتیاز متاکریتیک به انیمیشن: ۸۵ از ۱۰۰
هرچند آرورا شخصیت اصلی انیمیشن نوستالژیک زیبای خفته به حساب میآید اما به اندازهی سایر شاهزادههای دیزنی محبوب نیست و حداقل من که از تماشای پریهای بانمک این فیلم بیشتر لذت میبرم.
آرورا تنها فرزند شاه و ملکه پس از اینکه در مراسم غسلتعمیدش توسط جادوگر بدجنسی به نام ملفیسنت نفرین میشود تا تولد شانزده سالگی با سه پری مهربان و دلسوز در یک خانهی جنگلی زندگی میکند. او در تمام این مدت به غیر از دایههایش هیچکسی را نمیبیند و به صورت مداوم از ارتباط و صحبت با غریبهها منع میشود. با این اوصاف با وجود زیباییاش انسانی است که مهارتهای ارتباطیاش بسیار ضعیف است و اگر به دنیای واقعی وارد شود احتمالا از ارتباط با آدمها مضطرب میشود.
از همهی اینها که بگذریم، آرورا به جز امتیاز موروثی پرنسس بودن و زیبایی هیچ ویژگی دیگی برای ارائه در یک رابطهی فردی ندارد. جالب است بدانید حتی سازندگان زیبای خفته هم متوجه این باگ شخصیتی شدند و پرنسس زیبا تنها ۱۸ دقیقه یا ۲۵ درصد از زمان فیلم را به خود اختصاص میدهد و کل دیالوگهایی که در فیلم بیان میکند به ۱۸ خط هم نمیرسد!
با این اوصاف دوستی با آرورا در واقعیت برخلاف آنچه به نظر میرسد اصلا اتفاق جذابی نیست، مگر اینکه چرت زدن مداوم از فعالیتهای دلخواه شما باشد.
۴- آریل
- نام انیمیشن: پری دریایی کوچولو (The Little Mermaid)
- سال انتشار: ۱۹۸۹
- سازندگان: ران کلمنتس، جان ماسکر
- صداپیشگان: جودی بنسون، کریستوفر دانیال بارنز، پت کرول، ساموئل رایت، جیسون مارین
- امتیاز IMDb به انیمیشن: ۷٫۶ از ۱۰
- امتیاز متاکریتیک به انیمیشن: ۸۸ از ۱۰۰
آریل شخصیت اصلی پری دریایی کوچولو یکی از نادرترین گونههای جانوری دریا است اما واقعیت این است که در این انیمیشن موجودات دریایی و حتی پریهای زیادی وجود دارند که او میتواند با آنها وقت بگذراند اما آریل تنهایی و غرق شدن در رویای انسان شدن را ترجیح میدهد. او حتی دوست دارد به جای وقت گذراندن با همنوعهایش جواهرات انسانی را جمعآوری کند.
علاقهی آریل به دنیای انسانها به اندازهای است که برای اطرافیانش بهشدت آزار دهنده است. مثلا تنها دوستش فلوندر را مجبور به ماجراجوییهای خطرناک میکند و به این موضوع که گاهی تا سرحد مرگ میترسد، هیچ توجه ای نمیکند.
اگر آریل را به دنیای واقعی وارد کنیم احتمالا با فردی روبهرو میشویم که شیفتهی فرهنگی است که با فرهنگ خودش زمین تا آسمان تفاوت دارد. البته در عصر حاضر این نوع تفکر نه تنها ایرادی ندارد بلکه گاهی میتواند موجب پیشرفت فردی شود اما مشکل اساسی این است که آریل به صورت کاملا چشم و گوش بسته و بدون در نظر گرفتن واقعیتهای موجود شیفتهی فرهنگ دیگری شده و حاضر است دوستان و خانوادهاش را به سادگی فدای رویاهایش کند.
آریل به صورت وسواس گونهای شیفتهی زندگی در خشکی است و به جز فعالیتهایی که انسانها انجام میدهند، به هیچ چیز دیگری فکر نمیکند. او با علاقهمندیهای خانوادهاش به سردی برخورد میکند و حضور در جمعشان برایش کوچکترین اهمیتی ندارد. با این اوصاف دوستی با فردی شبیه به آریل که در عقایدش انعطافپذیر نیست، احتمالا یکی از زجر آورترین اتفاقات دنیا است!
۵- بِل
- نام انیمیشن: دیو و دلبر (Beauty and the Beast)
- سال انتشار: ۱۹۹۱
- سازندگان: گری تروزدیل، کرک ویس
- صداپیشگان: پیج اوهارا، رابی بنسون، ریچارد وایت، جری اورباک، دیوید اوگدن استایرس
- امتیاز IMDb به انیمیشن: ۸ از ۱۰
- امتیاز متاکریتیک به انیمیشن: ۹۵ از ۱۰۰
بل برخلاف بسیاری از پرنسسهای دیزنی ویژگیهای شخصیتی دیگری غیر از زیبایی دارد که از جملهی آنها میتوان به هوش زیاد، اعتماد به نفس و عشق به خانواده اشاره کرد. او بیشتر زمانش را صرف مطالعه میکند که اتفاقا خیلی هم خوب است و از او دختری متفکر ساخته است اما مشکل اصلی این است که آنقدر در داستانهای عاشقانه و صفحات کتابهایش غرق شده که حتی وقتی برای معاشرت با مردم شهر کوچکش ندارد. در اینکه مردم شهر علاقهای به کسب دانش ندارند و کارهای روزمره را به مطالعه ترجیح میدهند هیچ شکی نیست اما بل به آنها حتی فرصت کوچکی برای معاشرت هم نمیدهد. خدا را چه دیدی شاید مردمان خوبی باشند!
تنها زمانی که بل واقعا با یک نفر معاشرت میکند وقتی است که دیو قصه او را حبس میکند و چون هیچ کاری برای انجام دادن ندارد، مجبور میشود برای دیو وقت بگذارد. البته در این زمینه هم ممکن است به سندروم استکهلم دچار شده و دلش را به گروگان گیرش باخته باشد.
در هر صورت دوستی با بل در دنیای واقعی کار بسیار دشواری است چون او کتابهایش را به هر چیز دیگری در دنیا ترجیح میدهد و تنها راهی که امکان دارد با شما وقت بگذراند این است که حبسش کنید!
۶- پوکاهانتس
- نام انیمیشن: پوکاهانتس (Pocahontas)
- سال انتشار: ۱۹۹۵
- سازنده: اریک گلدبرگ
- صداپیشگان: مل گیبسون، لیندا هانت، کریستین بیل، جو بیکر، آیرین بدارد
- امتیاز IMDb به انیمیشن: ۶٫۷ از ۱۰
- امتیاز متاکریتیک به انیمیشن: ۵۸ از ۱۰۰
پوکوهانتس شاهزاده خانمی سرخپوست است که قدر طبیعت را میداند و دوست خوبی برای تکتک اجزای طبیعت به حساب میآید. او روحیهی آزادی دارد و میتواند ندای قلبش را به وضوح بشنود؛ توانایی ارزشمندی که شاید اگر در همهی انسانها وجود داشت، دنیا به جای بهتری برای زندگی تبدیل میشد. او با گوش دادن به ندای قلبش ابعاد تازهای از شخصیت مهاجر انگلیسی جان اسمیت را کشف میکند که سایر اعضای قبیلهاش از آن غافل بودند
با این همه، مشکل اصلی پوکاهانتس این است که آنقدر به دنبال حس آزادیخواهانهاش است که چیزهای باارزش دیگر را فراموش میکند. پوکاهانتس رفاقت دیرینهای با حیوانات و گیاهان جنگل دارد و حتی میتواند با آنها حرف بزند اما در ارتباط با جوامع انسانی بسیار ضعیف عمل میکند.
در حقیقت پوکاهانتس یکی از معدود پرنسسهای دیزنی است که از نشان دادن رفتار بدش به دوستان انسانیاش هیچ ابایی ندارد. ناکوما بهعنوان صمیمیترین دوستش در تمام فیلم به جای اینکه در کنارش باشد مدام تعقیبش میکند و وقتی بالاخره به پوکاهانتس میرسد باید تحقیرهایش را هم تحمل کند.
ناکوما بهخوبی میداند هر چقدر هم تلاش کند نمیتواند پوکاهانتس را ایمن نگه دارد و هشدارهای او احتمالا آخرین چیزی است که گوش میدهد. با این اوصاف دوستی با انسانی به کلهشقی پوکاهانتس در دنیای واقعی جدا کار دشواری است و کمتر کسی پیدا میشود که حوصله سر و کله زدن با او را داشته باشد.
۷- جیزل
- نام فیلم: افسونشده (Enchanted)
- سال انتشار: ۲۰۰۷
- سازنده: کوین لیما
- بازیگران: امی آدامز، پاتریک دمپسی، جیمز مارسدن، تیموتی اسپال
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۳ از ۱۰۰
جیزل در حقیقت یکی از پرنسسهای کلاسیک دیزنی به حساب نمیآید؛ زیرا تنها یک بخش از فیلم، انیمیشنی است و در بقیهی قسمتها ایمی آدامز ایفای نقش جیزل را بر عهده دارد. جالب است بدانید دیزنی به دلیل استفاده از یک بازیگر در نقش پرنسسهایش مجبور شد حقوق مادام العمری برای ایمی آدامز در نظر بگیرد.
داستان نفرین شده به معنی واقعی کلمه تلفیقی از بسیاری از انیمیشنهای کلاسیک این کمپانی مثل زیبای خفته و سفیدبرفی است. جیزل یک شاهزاده خانم واقعی نیست اما وقتی تنها در چند قدمی ازدواج با شاهزاده قرار داشت، توسط نامادری بدذات شاهزاده به دنیای واقعی فرستاده میشود و مجبور است در نیویورک امروزی زندگی کند.
جیزل با وجود جنبههای انسانیاش همهی ویژگیهای کلیشهای پرنسسهای دیزنی را دارد از صحبت با حیوانات و علاقهی بیحدوحصرش به تمیزکاری گرفته تا تمایل به یافتن شاهزادهای با اسب سفید. رفتار جیزل برای چند روز معاشرت جذاب است اما واقعیت این است که نگرش او برای زندگی در دنیای مدرن بیش از حد نخنما است و احتمالا در رویارویی با چالشهای واقعی دچار مشکل میشود و این دقیقا همان ویژگی است که او را به فردی پردردسر برای دوستی تبدیل میکند.
۸- تیانا
- نام انیمیشن: شاهدخت و قورباغه (the princess and the frog)
- سال انتشار: ۲۰۰۹
- سازندگان: ران کلمنتس، جان ماسکر
- صداپیشگان: آنیکا نونیروس، برونو کمپوس، جنیفر کدی، جنیفر لوئیس، کیت دیوید
- امتیاز IMDb به انیمیشن: ۷٫۱ از ۱۰
- امتیاز متاکریتیک به انیمیشن: ۷۳ از ۱۰۰
تیانای شاهدخت و قورباغه مثل همهی پرنسسهای دیزنی رویاهایی در سر دارد اما این بار برخلاف پرنسسهای کلاسیک در انتظار شاهزادهای سوار بر اسب سفید نیست و دوست دارد خودش قهرمان زندگیاش باشد و رستوران نقلی و دوستداشتنی را افتتاح کند.
تیانا بسیار سختکوش است برای رسیدن به رویایش سخت تلاش میکند. اتفاقا این ویژگی بسیار الهامبخش است و میتواند کودکان را به تلاش در راستای رسیدن به اهداف ترغیب کند. اما مشکل اساسی این است که تیانا به کار کردن اعتیاد دارد. او دو شیفت کار میکند تا بتواند برای اجارهی رستوران محبوبش پول پسانداز کند.
تیانا به جز کار کردن تقریبا هیچ تفریحی در زندگیاش ندارد. مثلا وقتی دوستانش از او برای شرکت در مراسم رقص دعوت به عمل میآورند، به بهانهی کار کردن از تفریح دست میکشد. تیانا برای دوستانش وقت نمیگذارد و فرصت معاشرت با سایر افراد را از خودش میگیرد؛ بنابراین اگر به دنیای واقعی وارد شود با غرق شدن در کار فرصتی برای دوستی با شما نخواهد داشت.
۹- راپونزل
- نام انیمیشن: گیسو کمند (Tangled)
- سال انتشار: ۲۰۱۰
- سازندگان: ناتان گرنو، بایرون هاوارد
- صداپیشگان: مندی مور، زکری لی وای، دونا مورفی، هایدن والش، آکوستا اوا ارلنتستوتیر
- امتیاز IMDb به انیمیشن: ۷٫۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به انیمیشن: ۸۹ از ۱۰۰
راپونزلِ گیسو کمند تمام ۱۸ سال عمرش را در یک برج بلند و دور از مردم گذرانده است و هیچ همدمی به غیر از یک آفتابپرست ندارد. او حتی نمیداند پرنسس است و هیچ چیزی دربارهی پدر و مادر واقعیاش نمیداند. مادر گاتل تنها سرپرست او در حقیقت پیرزن بدذاتی است که به خاطر اکسیر جوانی که از موهای بلند و زیبای راپونزل به دست میآید، او را در مکانی دور افتاده زندانی کرده است.
مادر گاتل اعتماد به نفس راپونزل را تضعیف کرده و میگوید بیرون از برج آدمهای خطرناکی وجود دارند که میخواهند راپونزل را آزار دهند و هیچ کس به اندازهی خودش دختر زیبای داستان را دوست ندارد. با این اوصاف راپونزل هم یکی دیگر از پرنسسهای کم اعتماد به نفس دیزنی است که مهارت ارتباط با جوامع انسانی را در طولانی مدت از دست داده است.
راپونزل شیرین و کنجکاو است اما نمونهی خوبی از فرزندانی است که به خاطر افکار سمی والدینشان توانایی زندگی عادی را از دست دادند. او وقتی پایش را از منطقهی امنش بیرون میگذارد دچار اضطراب میشود و نمیداند چطور باید با شرایط پیش آمده کنار بیاید. مثلا وقتی با فلین رایدر از برج بیرون میرود از یک ماهیتابه برای محافظت از خود در برابر موجودات وحشتناکی که احتمالا بیرون دیوارهای خانه انتظارش را میکشند، استفاده میکنند!
با این اوصاف اگر راپونزل را به دنیای واقعی وارد کنیم احتمالا دوست بینظیری است اما کافی است او را از منطقهی امنش خارج کنیم تا با وسواسهای بیمارگونه و تشویش در مواجه با غریبهها روبهرو شویم؛ بنابراین اگر دوستی شبیه راپونزل دارید باید با سعی کنید با حوصله و آرامش او را با محیطهای ناشناخته آشتی دهید.
۱۰- مریدا
- نام انیمیشن: دلیر (Brave)
- سال انتشار: ۲۰۱۲
- سازندگان: مارک اندروز، برندا چپمن
- صداپیشگان: کلی مکدونالد، جولی والترز، کریگ فرگوسن، بیلی کانلی، کوین مک کید
- امتیاز IMDb به انیمیشن: ۷٫۱ از ۱۰
- امتیاز متاکریتیک به انیمیشن: ۶۹ از ۱۰۰
- انیمیشن زیبای دلیر محصول مشترک پیکسار و دیزنی است اما مریدا را میتوان یکی از پرنسسهای دیزنی به حساب آورد. او برخلاف سایر هم نوعانش هیچ علاقهای به ازدواج ندارد و اتفاقا هر کاری میکند تا از زیر بار زندگی مشترک در برود.
مریدا در حقیقت دختربچهی بازیگوشی است که دوست دارد روزهایش را به گشتوگذار و بازی در جنگ بگذراند و اصلا وقت ازدواجش فرا نرسیده. او با همهی وجود جلوی مادرش که به خیال خودش با ازدواج او را به سمت زندگی بالغانه سوق میدهد، میایستد و وقتی میبیند کاری از دستش برمیآید و بدون فکر طلسم جادوگر را میپذیرد و مادر را به خرس تبدیل میکند!
اقدام حساب نشده و بیفکر مریدا زندگی و روابط خانوادگیاشان را برای همیشه دستخوش تغییر میکند و او مجبور میشود تنها راهی که باقی مانده را امتحان کند تا شاید بتواند همه چیز را به حالت اول برگردانند.
با این حساب مریدا اصلا نمیتواند دوست قابلاعتمادی در دنیای واقعی باشد؛ او بسیار کلهشق است و بدون توجه به توصیههای شما هر کاری که دوست داشته باشد میکند. تازه اگر زیادی پیگیر شوید احتمال دارد هر بلایی به سرتان بیاورد، به هر حال یادتان نرود او مادرش را به خرس تبدیل کرد. همچنین مریدا هم مثل سایر پرنسسهای دیزنی از معاشرت با حیوانات جنگل بیشتر از انسانها لذت میبرد.
۱۱- السا
- نام انیمیشن: یخزده (Frozen)
- سال انتشار: ۲۰۱۳
- سازندگان: کریس باک، جنیفر لی
- صداپیشگان: کریستن بل، ایدینا منزل و جاناتان گروف، جاش گد، سانتینو فونتانا
- امتیاز IMDb به انیمیشن: ۷٫۴ از ۱۰
- امتیاز متاکریتیک به انیمیشن: ۷۵ از ۱۰۰
اگر دربارهی انیمیشن یخزده از دختربچههای اطرافتان بپرسید، احتمالا میتوانند دو ساعت کامل دربارهی جزئیات داستان و روابط السا و آنا صحبت کنند که نشاندهندهی محبوبیت این انیمیشن و تأثیرگذاری آن است. البته السا و آنا را نمیتوان دقیقا جزء پرنسسهای دیزنی به حساب آورد چون هر دو ملکه میشوند اما به دلیل جایگاه سلطنتی تصمیم گرفتیم از این دو شخصیت معروف در لیست استفاده کنیم.
السا و آنا شیرین و دوستداشتنی هستند و رابطهی خواهرانهی جذابی هم دارند اما اگر بخواهیم آنها را به دنیای واقعی وارد کنیم، احتمالا دوستان خوبی نخواهند بود. چرایی این موضوع دربارهی السا کاملا مشخص است؛ او نمیتواند با غریبهها ارتباط برقرار کند.
السا و آنا در کودکی رابطهی خوبی با هم داشتند اما وقتی السا به صورت اتفاقی قدرتهایش نمایان شده و به خواهر کوچکش آسیب میزند، از ترس صدمه به دیگران منزوی میشود. وقتی قدرتهایش در بزرگسالی کشف میشود از ترس آسیب زدن به مردم به کوهها فرار میکند و برای خودش قلعهی یخی میسازد تا ادامهی زندگیاش را در انزوا بگذراند.
البته بعدها مجبور میشود به شهر آبا و اجدادیاش بازگردد و تاجوتخت را پس بگیرد اما همچنان از نزدیک شدن به آدمها واهمه دارد و به آنها دیر اعتماد منی کند که طبیعی هم هست و از آسیبهای روانی دوران کودکیاش ناشی میشود. در هر صورت اگر ملکهی یخی به دنبال رواندرمانی نباشد در دنیای واقعی نمیتوان با او ارتباط برقرار کرد.
۱۲- آنا
- نام انیمیشن: یخزده (Frozen)
- سال انتشار: ۲۰۱۳
- سازندگان: کریس باک، جنیفر لی
- صداپیشگان: کریستن بل، ایدینا منزل و جاناتان گروف، جاش گد، سانتینو فونتانا
- امتیاز IMDb به انیمیشن: ۷٫۴ از ۱۰
- امتیاز متاکریتیک به انیمیشن: ۷۵ از ۱۰۰
آنای یخزده دقیقا در نقطهی مخالف خواهرش قرار دارد؛ هرچه السا سرد و بیروح است آنا خونگرم است، هرچه السا محتاط است آنا بیپروا عمل میکند. با همهی اینها او هم مثل خواهر بزرگترش مدت زمان زیادی را در انزوا گذرانده است و توانایی ارتباط با انسانها را از دست داده؛ به همین دلیل هم به اولین مردی که به او پیشنهاد ازدواج میدهد دل میبندد و مشکلات زیادی را برای خودش و خانوادهاش ایجاد میکند.
آنا در جایگاه یک دوست تا اندازهای سرسخت و ناامن است و ارتباط برقرار کردن با او کار چندان راحتی نیست. علاوه بر این بیش از اندازه نگران خانوادهاش است. اینکه آنا به روابط خانوادگی اهمیت میدهد خیلی هم خوب است اما مشکل اساسی این است که در زندگی کلا دو حالت دارد؛ یا نگران خواهرش است یا در حال جمعآوری انرژی برای نگرانی!
مثلا در قسمت دوم یخزده وقتی کریستف به او پیشنهاد ازدواج میدهد به اندازهای درگیر مشکلات السا شده است که خودش را فراموش میکند و هیچ اهمیتی به روابط شخصیاش نمیدهد. در هر صورت فداکاری در روابط دوستانه بسیار قابلتقدیر است اما بیش از اندازه فداکار بودن چیزی است که یک رابطه را پرفراز و نشیب و خستهکننده میکند.
منبع: looper
بر عکس بقیه به نظر من خیلی با دقت تحلیل کرده بودید و جالب بود
السا که خوبه درزم مگه همجنسگرا ها چه مشکلی دارن به نظر من خیلیم کیوتو خوبن
حرف مفتم نزن
ولی شاید شاید بخوام با همه اینایی که گفتی موافقت کنم با مریدا نمیتونم اون اداب معاشرتش عالی بود کم و کسر نداشت فقط یه اشتباه کردکه تقصیر اون نبو همین
چرت و پرت نگین انمیشن واقعیت نداره بلکه شاید دشمنی دارین با دیزنی ها و دوست داریم طرفتار دیزنی باشیم با حرف هاتون فقط مارو به خنده میندازین الکی چرت و پرت نگین
خوب بود.
به نظرم مقاله ی متفاوت و جالبی بود😍☺️
تموم شد خیلی تاثیر گذار بود😂
راپونزل چرا من هر برنامه کودکش رو نگاه می کنم
خدایی نویسنده هاتون ۱۰ سالشونه یا فک کردین نیاز مردم الان همچین مقاله هاییه؟😐
سم که هیچ رسما اسید بود لطفا انقدر چرت و پرت ننویسین با تشکر مفقود شده .
بسیار زیبا… لذت بردم…. ممنون👌🙏🙏🙏🙏
ای بابا من از بچگی آرزو داشتم یکی مثل سیندرلا بیاد جلو پام
کلا عاشق تمام این پرنسس ها بودم (جز السا)
پ.ن: یه تئوری هست که میگه السا هم.جنس.گرا هستش
وا من عاشق السا هستم
دلت اومد؟ مریدا به این گلی، به این خوبی، اصن السا آنا و راپونزل به این جیییگری، نویسندش چه دشمنی با دیزنی داشته😂😂
مقاله سرگرمی کننده ای بود مرسی، ولی هیچکدام دوستان وحشتناکی نبودند. روابط اجتماعیشون یه خورده ضعیف بود و برقراری ارتباط با بعضی از ان ها سخت بود، ولی دوستان بدی نبودند
عالی بود