گیک‌بنچ نشان می‌دهد دایمنسیتی ۹۰۰۰ رقیب اصلی A15 اپل است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
دایمنسیتی 9000 اپل A15

به نظر می‌رسد دایمنسیتی ۹۰۰۰ مدیاتک را باید سریع‌ترین و بهترین تراشه‌ی موجود برای پرچم‌داران اندرویدی و رقیب واقعی A15 اپل بدانیم.

مدیاتک و کوالکام طی چند سال اخیر بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده‌ی تراشه برای گوشی‌های پرچم‌دار، میان‌رده و اقتصادی اندرویدی بوده‌اند و صرف نظر از اینکه کدام شرکت عملکرد بهتری داشته است، از یک چیز کاملا مطمئن هستیم؛ مدیاتک اصلا مدیاتک سابق نیست و فوق‌العاده در زمینه‌ی طراحی تراشه پیشرفت کرده است. به عنوان شرکتی که محصولات خود را با قیمت مناسبی به فروش می‌رساند، مدیاتک می‌تواند تهدید بزرگی برای سایر شرکت‌ها باشد.

جدیدترین و قدرتمندترین تراشه‌ی این شرکت دایمنسیتی ۹۰۰۰ است که در گیک‌بنچ، امتیاز بسیار خوبی را کسب کرده است. بارها شنیدیم که دایمنسیتی ۹۰۰۰ از نماینده‌ی کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ هم قدرت و سرعت بیشتری دارد اما ظاهرا این توانایی آنقدر بیشتر است که شاید بتوانیم آن را رقیبی برای A15‌ اپل بدانیم.

دایمنسیتی ۹۰۰۰ اواخر سال گذشته به عنوان قدرتمندترین تراشه‌ی مدیاتک با معماری جدید Arm v9 راهی بازار شد. این تراشه مبتنی بر لیتوگرافی پیشرفته‌ی ۴ نانومتری TSMC است که همین موضوع باعث می‌شود به نسبت اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ که توسط سامسونگ تولید شده‌اند یک برتری داشته باشد.

هنوز رسما یک گوشی با تراشه‌ی دایمنسیتی ۹۰۰۰ راهی بازار کشور ما یا بازار جهانی نشده است اما اوپو فایند X5 پرو اواخر همین ماه میلادی با این تراشه‌ی قدرتمند در کشور چین در دسترس قرار می‌گیرد. طبق اعلام رسمی شیائومی، ردمی K50 پرو پلاس هم قرار است با تجهیز به این تراشه به عنوان قلب تپنده راهی بازار شود. بنابراین در آینده‌ای نزدیک خیلی بهتر و دقیق‌تر می‌توانیم به توانایی این گوشی پی ببریم.

با این حال در حال حاضر اطلاعات زیادی از گوشی‌های مجهز به این تراشه به بیرون درز کرده که از جمله جدیدترین آن‌ها را افشاگر معروف یعنی Ice Universe در حساب کاربری خود در توییتر با کاربران به اشتراک گذاشته است. طبق اطلاعات منتشر شده از سوی این افشاگر، گوشی شیائومی ردمی K50 پرو پلاس توانست در بنچمارک گیک‌بنچ، امتیاز فوق‌العاده‌ی ۱۳۰۹ را در بخش تک هسته‌ای و ۴۵۴۶ را در بخش چند هسته‌ای کسب کند.

صرفا جهت مقایسه باید بگوییم اگزینوس ۲۲۰۰ بکار رفته در سری گلکسی S22 و همچنین تنسور که قلب تپنده‌ی سری پیکسل ۶ به حساب می‌آید در بخش تک و چند هسته ای به ترتیب امتیاز ۱۱۵۷، ۳۳۰۷ و ۱۰۴۲ و ۲۸۳۲ را کسب کرده‌اند. البته از تنسور که باید بگذریم چرا که خیلی ضعیف‌تر از حد انتظار و با تمرکز بر بهبود پردازش عکاسی طراحی و تولید شده است اما اگزینوس ۲۲۰۰ با آن همه تبلیغاتی که برای آن شد، اصلا عملکرد رضایت‌بخشی نداشت.

در کل تنها تراشه‌ای که فعلا توانسته بالاتر از دایمنسیتی ۹۰۰۰ قرار بگیرد تراشه‌ی بسیار قدرتمند A15 بکار رفته در آیفون ۱۳ پرو مکس است که با کسب امتیاز ۱۷۳۴ و ۴۸۱۸ در بخش تک و چند هسته‌ای، نه تنها بهتر از نماینده‌ی مدیاتک بلکه بهترین پردازنده‌ی موبایل کنونی به حساب می‌آید.

البته نتایج بنچمارک قرار نیست لزوما در دنیای واقعی هم صادق باشند اما می‌توانند به‌خوبی توانایی پردازشی و گرافیکی یک تراشه را به تصویر بکشند. حال باید دید در شرایط واقعی، آیا در صورت فشار زیاد، دما آنقدر بالا می‌رود که از توان پردازشی آن کاسته خواهد شد یا اینکه می‌تواند عملکرد پایداری حتی تحت فشار داشته باشد.

بر اساس این اعداد و ارقام روی کاغذ، مدیاتک دایمنسیتی ۹۰۰۰ قرار است به‌زودی به تراشه‌ی محبوب شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند تبدیل شود چون تنها تراشه‌ای است که می‌تواند عملکردی نزدیک به A15 اپل داشته باشد و چه خبری بهتر از این برای شرکت‌های اندرویدی؟ از آن‌جایی هم که قیمت دایمنسیتی ۹۰۰۰ به شکل محسوسی پایین‌تر از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ است، شاید حتی در ادامه شرکت‌ها مدیاتک را به کوالکام ترجیح داده و با آن به عنوان تامین‌کننده‌ی اصلی پردازنده‌ی گوشی‌های‌شان وارد همکاری شوند.

طبق گفته‌های Ice Universe، قیمت گوشی‌های مجهز به دایمنسیتی ۹۰۰۰ فقط ۵۰۰ دلار یا در همین حوالی خواهد بود که قطعا می‌تواند عامل جذابی برای شرکت‌های اندروید باشد. مدیاتک با این کار خود باعث می‌شود گوشی‌هایی با قیمت گوشی‌های میان‌رده‌ی اندرویدی هم توانایی پردازشی نزدیک به پرچم‌دارهای اپل داشته باشند. البته اگر همین عملکرد را در دنیای واقعی هم از خود به نمایش بگذارند.

منبع: PhoneArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. امیر

    اگر بخواهیم از لحاظ مقایسه با اپل نگاه کنیم ، تراشه های مدیاتک در پایداری تا ۱۰ سال دیگه هم به گرد پای اپل نمیرسن ولی به نظرم پیشرفت زیاد مدیاتک نسبت به کوالکام به خاطر فناوری ساخت بهتر TSMC نسبت به سامسونگه

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X