تراشه‌ی Dimensity 9000 مدیاتک در گوشی‌های پرچم‌دار بین‌المللی استفاده می‌شود

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
تراشه‌ی مدیاتک Dimensity 9000

مدیاتک روز گذشته رسما اعلام کرد که از تراشه‌ی جدید و قدرتمند این شرکت یعنی Dimensity 9000 قرار است در چه گوشی‌هایی استفاده شود.

خبر در یک نگاه

  • مدیاتک نام پنج شرکتی که قرار است از تراشه‌ی Dimensity 9000 در گوشی‌های پرچم‌دار خود استفاده کنند اعلام کرد.
  • گویا این پرچم‌دارها قرار است فقط در بازار جهانی (غیر از آمریکا) به فروش برسند.
  • مدیاتک سال گذشته فقط ۵۰ میلیون تراشه فروخته بود که این میزان امسال به ۱۵۰ میلیون افزایش پیدا کرد.
  • دلیل استفاده نکردن از تراشه‌ی این شرکت در گوشی‌های عرضه شده در آمریکا عدم بهره‌مندی از فناوری طول موج میلی‌متری اینترنت 5G است.
  • تراشه‌های ساخت مدیاتک احتمالا تا سال ۲۰۲۳ می‌توانند در پرچم‌دارها یا گوشی‌های عرضه شده در آمریکا هم استفاده شوند.

مدیاتک چند روز قبل از تراشه‌ی بسیار قدرتمند و جدید خود با نام Dimensity 9000 رونمایی کرد. تراشه‌ای مبتنی بر لیتوگرافی ۴ نانومتری و معماری v9 شرکت آرم که هم از لحاظ پردازشی و هم از لحاظ گرافیکی و مصرف انرژی، به نسبت قبل بهبود چشمگیری داشته است.

از زمانی که مدیاتک ای این تراشه‌ی خود رونمایی کرد، این حس به بسیاری از کاربران دست داد که این شرکت آمده تا مستقیما با کوالکام وارد رقابت شود. شرکتی که در حال حاضر پردازنده‌هایش به عنوان قلب تپنده‌ی گوشی‌های بسیار زیادی از جمله پرچم‌داران سامسونگ، شیائومی، اوپو، ویوو و… استفاده می‌شود. گوشی‌هایی که به چند بازار خاص محدود نمی‌شوند و در هر جای دنیا به فروش می‌رسند.

برعکس کوالکام، تراشه‌های مدیاتک بیشتر در گوشی‌های معمولی‌تر و در بازارهایی نظیر اروپا، چین و هندوستان به فروش می‌رسیدند. این یعنی یکی از مهم‌ترین بازارهای دنیا یعنی آمریکای شمالی هیچ‌وقت به محصولی مجهز به تراشه‌ی مدیاتک دسترسی نداشت. اما انگار سال آینده قضیه فرق خواهد کرد. مدیاتک امروز نام پرچم‌دارانی که قرار است در سال ۲۰۲۲ از تراشه‌ی جدید این شرکت یعنی Dimensity 9000 به‌عنوان پردازنده‌ی مرکزی بهره ببرند اعلام کرد که شامل آنر، اوپو، ردمی، ویوو و شیائومی می‌شوند.

در بین این شرکت‌ها، اولین شرکتی که قرار است از Dimensity 9000 در پرچم‌دار خود استفاده کند اوپو است و پرچم‌دار این شرکت هم از سری Find X خواهد بود (به احتمال بسیار زیاد، اوپو فایند X4). این اطلاعاتی بود که نایب رییس این شرکت چینی یعنی هنری دوان پیش‌تر منتشر کرد. حال نکته‌ی جالب اینجاست که اوپو در رویداد رونمایی از تراشه‌ی پرچم‌دار کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ رسما اعلام کرد که برای پرچم‌دار جدید خود از این تراشه استفاده خواهد کرد. این‌طور که به نظر می‌رسد، آن دسته از پرچم‌دارهای این شرکت که قرار است در بازار آمریکای شمالی به فروش برسند به تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و دسته‌ی دیگر هم به مدیاتک Dimensity 9000 مجهز خواهند شد. دقیقا مثل سیاستی که برای فایند X3 پرو در پیش گرفته شد.

در رابطه با شیائومی، آنر و ویوو هنوز اطلاعات زیادی در اختیار نداریم. شیائومی رسما اعلام کرد که اولین شرکتی خواهد بود که از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در گوشی خود استفاده خواهد کرد. این اتفاق قرار است به‌زودی در همین ماه رخ دهد اما از آنجایی که موتورولا اولین شرکت در این زمینه بود، به نظر می‌رسد شیائومی دومین شرکت خواهد بود اما مهم اینجاست که قلب تپنده‌ی پرچم‌دار این شرکت چینی قرار است تراشه‌ی ساخت کوالکام باشد. هرچند ظاهرا شیائومی هم در برخی از بازارهای دیگر، Dimensity 9000 را به‌عنوان تراشه‌ی پرچم‌دارهای خود در نظر خواهد گرفت.

در رابطه با ویوو هم می‌توانیم حدس بزنیم در پرچم‌داران سری X80 خود از این تراشه‌ی جدید مدیاتک استفاده کند. احتمالا می‌دانید که شرکت چینی در پرچم‌دار امسال خود یعنی ویوو X70 از تراشه‌ی قدرتمند Dimensity 1200 استفاده کرد اما ارتقا به Dimensity 9000 پیشرفت بسیار محسوس و جذابی خواهد بود. بنابراین احتمال اینکه سری X80 یا حداقل مدل استاندارد یا پرو از آن به این تراشه مجهز شوند بسیار زیاد است.

ردمی به احتمال بسیار زیاد در سری گوشی‌های ردمی K50 از این تراشه استفاده خواهد کرد. مدیاتک مدعی شده تراشه‌ی Dimensity 9000 می‌تواند از فناوری رهگیری پرتو نور و رفرش‌ریت ۱۴۴ هرتزی هم پشتیبانی کند. این یعنی بهترین گزینه برای گوشی‌های گیمینگی است که ردمی تولید می‌کند. دقیقا مثل همین امسال که ردمی K40 گیمینگ ادیشن با Dimensity 1200 راهی بازار شده بود.

همان‌طور که انتظار می‌رفت، این پنج برند مطرح قبلا هم در گوشی‌های خود از تراشه‌های ساخت مدیاتک استفاده کرده‌اند و اتفاقا فروش بسیار خوبی هم داشتند. تعدادی از گوشی‌های این شرکت‌ها به علاوه‌ی یک سری از گوشی‌های سامسونگ مجهز به تراشه‌های این شرکت حتی در بازار داخل هم یافت می‌شوند. بنابراین انتظار می‌رود امسال هم تراشه‌های این شرکت در گوشی‌های زیادی استفاده شوند. البته در رابطه با پرچم‌دارها، مدیاتک توانسته رضایت شرکت‌های بزرگ را جلب کند. هر چند در بازار آمریکا قرار نیست محصولی را با این تراشه شاهد باشیم.

بعد از هلیو X30 در سال ۲۰۱۷ که فاجعه‌بار بود، این اولین سالی است که مدیاتک یک تراشه‌ی پرچم‌دار فوق‌العاده قدرتمند و هم‌تراز با پرچم‌دارهای رقیب راهی بازار کرد. از آنجایی که Dimensity 9000 در حد و اندازه‌های بهترین‌های بازار است، به‌زودی شرکت‌های بیشتری از آن در گوشی‌های خود استفاده خواهند کرد. بنابراین این احتمال وجود دارد که مثلا در سال ۲۰۲۳، شاهد عرضه‌ی پرچم‌دارهای مجهز به تراشه‌ی ساخت مدیاتک در بازار آمریکا هم باشیم.

البته برای اینکه چنین رویایی برای مدیاتک محقق شود، تراشه‌های این شرکت باید از فناوری طول موج میلی‌متری اینترنت 5G بهره‌مند باشند که فعلا اینطور نیست. در نتیجه بسیاری از شرکت‌های مخابراتی آمریکا چنین چیزی را نمی‌پذیرند. اما این وضعیت قطعا طی آینده‌ای نزدیک تغییر خواهد کرد.

مدیاتک در سال ۲۰۲۰ توانست ۵۰ میلیون تراشه به فروش برساند که این میزان در سال ۲۰۲۱ به رقم خیره‌کننده‌ی ۱۵۰ میلیون افزایش پیدا کرد. سال بعد به لطف این تراشه‌ی پرچم‌دار، قطعا شاهد بیشتر شدن این تعداد هم خواهیم بود.

منبع: Android Central



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X