بانک مرکزی از تیر ماه ریال دیجیتال را عملیاتی می‌کند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
ریال دیجیتال

آن طور که به نظر می‌رسد، از تیرماه ۱۴۰۳ مشتریان شبکه بانکی قادر خواهند بود بدون نیاز به پول نقد یا کارت‌های بانکی، به راحتی با استفاده از کیف پول ریال دیجیتال و اسکن بارکد تولید شده توسط اپلیکیشن‌های مرتبط، خریدهای خود را به شکل جدیدی انجام دهند. این تغییر به کاربران امکان می‌دهد تا با بهره‌گیری از فناوری‌های جدید، تجربه خریدی سریع‌تر و آسان‌تر را داشته باشند.

بانک مرکزی اعلام کرد که پس از انجام مطالعات اولیه، طراحی پروژه ریال دیجیتال از سال ۱۴۰۰ آغاز شد و پس از دریافت مجوزهای لازم از شورای پول و اعتبار، این پروژه در دستور کار قرار گرفت. اجرای فاز پیش‌ آزمایشی از ابتدای سال ۱۴۰۱ شروع شد و پس از ارزیابی نتایج این فاز، فاز آزمایشی محدود از خرداد ماه ۱۴۰۲ آغاز گردید. با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت‌ گرفته و با همکاری فعال شبکه بانکی و شبکه پرداخت کشور، از تیر ماه ۱۴۰۳ این پروژه با مشارکت دو بانک ملت و تجارت وارد مرحله گسترده فاز آزمایشی خواهد شد که امکان بهره‌برداری عمومی را فراهم می‌کند.

در این مرحله که تصمیم گرفته شده به طور خاص از منطقه جغرافیایی جزیره کیش آغاز شود، مشتریان شبکه بانکی و گردشگران قادر خواهند بود با بهره‌گیری از این ابزار پرداخت نوین، هزینه‌های خرید کالا و خدمات خود را پرداخت کنند. این اقدام به آن‌ها امکان می‌دهد تا تجربه‌ای سریع‌تر و راحت‌تر در انجام تراکنش‌های مالی خود داشته باشند.

به زبانی ساده ریال دیجیتال همانند اسکناس تعهدی الکترونیکی از سوی بانک مرکزی است که می‌تواند برای پرداخت‌های عمومی مورد استفاده قرار گیرد. برخلاف دیگر انواع پول الکترونیکی رایج در کشور که از طریق حساب‌های بانکی و ابزارهای پرداخت متداول مانند کارت‌های بانکی استفاده می‌شوند، ریال دیجیتال نیازی به تسویه بین بانکی برای انتقال وجوه بین خریدار و فروشنده ندارد. به محض انجام عملیات خرید، وجوه دریافتی بلافاصله در اختیار فروشنده قرار می‌گیرد و قابل استفاده است. علاوه بر این، بهره‌گیری از ابزارهای نوین در فرآیند پرداخت نه تنها امنیت تراکنش‌ها را افزایش می‌دهد، بلکه این روش را  از روش‌های پرداخت کارتی رایج به مراتب ساده‌تر می‌سازد.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ریال دیجیتال این است که قابلیت‌های لازم برای تسهیل توسعه پول برنامه‌پذیر یا قابل برنامه‌ریزی را فراهم می‌کند. این ویژگی به عنوان موتور محرکه‌ای برای شکل‌گیری مدل‌های نوین کسب و کار، به ویژه در حوزه تجارت الکترونیک و اقتصاد دیجیتال کشور عمل خواهد کرد.

منبع: بانک مرکزی



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما