در رویداد رونمایی از اولین گزارش سالانه دیجی‌پی چه گذشت؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
رویداد رونمایی از گزارش سالانه دیجی پی

رویداد رونمایی از گزارش سالانه دیجی‌پی در یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ با حضور هم بنیانگذار دیجی‌کالا، مدیر عامل دیجی‌پی و با اجرای سیاوش صفاریان پور برگزار شد.

در بخش اول این رویداد هومن امینی مدیرعامل دیجی‌پی از لزوم شفافیت در اکوسیستم فین‌تک و لند‌تک کشور سخن گفت و ارائه‌ی این گزارش را حرکتی در ادامه روند ایجاد شفافیت در گروه دیجی‌کالا و در راستای تقویت فرهنگ گزارش‌دهی این صنعت مطرح کرد.

امینی در ادامه از همه‌ی فعالان این صنعت دعوت کرد تا با ارائه‌ی چنین گزارش‌های شفاف که به نفع همه فعالان صنعت است، می‌توانند به محقق شدن اهداف مهم در توسعه اقتصاد دیجیتال و تحقق فراگیری مالی کمک کند.

همچنین حمید محمدی، رییس هیأت مدیره دیجی‌پی، دسترسی به یک شبکه بزرگ از مخاطبان، کمک به تحقق فراگیری مالی مردم و کسب‌وکارها و مدیریت بهتر نقدینگی را پیام دیجی‌پی به شرکت‌های سرمایه‌گذاری، بانک‌ها و کسب‌وکارها مطرح کرد.

هومن امینی ماهیت فعالیت‌های دیجی‌پی را در ۳ بخش اصلی توصیف کرد؛

  • سوپراپلیکیشنی با ۱ میلیون نصب (در یکسال گذشته) که با هدف ساده کردن فرآبندهای مالی کاربران ایجاد شده است.
  • درگاه پرداختی با ویژگی‌هایی متمایز کننده از سایر درگاه‌های پرداخت.
  • ارائه‌ی سرویس‌های اعتبار در راستای رسالت اصلی پول (زندگی راحت و بازگشت پول به چرخه اقتصادی)

سوپر اپلیکیشن دیجی‌پی چه کار می کند؟

هومن امینی با تأکید بر اینکه اپلیکیشن دیجی‌پی یک سوپر اپلیکیشن فین‌تک است، گفت به دلیل فضای فین‌تک موجود در آن است که ارزشی برای پذیرنده ها خلق می‌کند. او در ادامه این موضوع را با مثال توضیح داد: «اگر کاربری در اکوسیستم سوپر اپلیکیشن دیجی‌پی فعالیت انجام بدهد ما او را بیشتر می‌شناسیم و اصطلاحا به آن رتبه اعتباری می‌دهیم. اگر این کاربر فعالیت‌های روزمره شامل کارت به کارت کردن و خرید شارژ را در دیجی‌پی انجام دهد به ما کمک می‌کند که از رفتارهای کلاسیک کاربر شناخت پیدا کنیم و این شناخت تأثیر بسزایی در پیشنهادهای آتی ما دارد که بتواند با قیمت‌های متفاوت‌تر، کیفیت بیشتر و فرایندهای ساده‌تر، خدمات دریافت کند.»

مدیر عامل دیجی‌پی، این مزیت را از جانب پذیرنده‌ها هم عنوان کرد. به گفته‌ی هومن امینی، پذیرنده‌هایی که علاقه‌مند به فروش و عرضه محصولات خود به صورت دیجیتال هستند هم عمدتا با چالش‌های کلاسیکی روبه‌رو هستند. استفاده از سوپر اپلیکیشن دیجی‌پی برای پذیرنده‌ها فضایی را فراهم می‌کند که با هزینه کمتر به صورت یک دکمه با برند خودشان خدمات ارائه دهند.

به گفته امینی در اپلیکیشن دیجی‌پی یک فرایند بازی‌سازی وجود دارد. در واقع کاربران با شرکت در یک گیم، می‌توانند سکه دریافت کنند و از آن در اپلیکیشن استفاده کنند. در واقع با انجام دادن این بازی‌ها در نهایت امتیازشان افزایش پیدا می‌کند و می‌توانند در آینده با آن‌ها خرید انجام دهند یا در قرعه‌کشی شرکت کنند. همچنین این شانس را برای کاربران قائل هستیم که با بازی کردن، ورود و حضورشان در اپلیکیشن را بیشتر کنند و این موضوع در اعتباری که در آینده از طرف دیجی‌پی به آن‌ها ارائه می‌شود تأثیرگذار است.

در ادامه هم از مفهوم کلیک صفر برای شرایطی استفاده کرد که در آن، بر اساس برنامه ای که کاربر برای پرداخت‌های خود تعریف کرده است به صورت خودکار از کیف پول دیجیتال برداشته شود.

رویداد رونمایی از گزارش سالانه دیجی پی

امینی از قابلیت دیگر اپلیکیشن دیجی‌پی به نام کش‌بک Cash Back نام برد. او در توضیح این مفهوم گفت مثل کوپن خرید در فضاهای غیر دیجیتال عمل میکند. در واقع به صورت نقد در کیف پولشان شارژ می‌شود و این شانس برای کاربر وجود دارد که با مانده کیف پولش خریدهای آتی خود را انجام دهد.

یکی از سؤال‌های مطرح شده در این رویداد، درباره‌ی نقش پذیرنده‌ها در منفعت مشترک این اپلیکیشن برای دست اندرکاران دیجی‌پی و کاربران به‌عنوان مصرف‌کنندگان خدمات این سوپر اپلیکیشن بود. به گفته امینی، این منفعت نه تنها برای اپلیکیشن و کاربران، بلکه برای پذیرنده‌هایی است که علاقه‌مند به عرضه کالای خود در اپلیکیشن دیجی‌پی هستند. هر کسب و کار کوچک و متوسط می‌تواند از این فضای آنلاین در بخش مینی اپ‌های دیجی‌پی برای عرضه محصولات خود استفاده کند.

او با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۵ مینی اپ در سوپر اپلیکیشن دیجی‌پی فعال هستند گفت به‌تدریج به تعداد این اپلیکیشن‌ها افزوده می‌شود و در سال ۱۴۰۰ امکانات بیشتری به این اپلیکیشن‌ها اضافه می‌شود که دسترسی کسب‌وکارها را ساده‌تر می‌کند.

در ادامه برنامه، حمید محمدی در پاسخ به این سؤال مجری که پدیده کش بک یا بازگشت وجه به کیف پول به‌عنوان امتیاز به‌عنوان اتفاقی نو در دنیای پرداخت الکترونیک، چه ویژگی و امتیاز منحصر‌به‌فردی برای دیجی‌پی و در بازار در کنار رقبایتان ایجاد می‌کند، گفت: «از زمانی که سرویس دیجی پلاس یا عضویت ویژه دیجی‌کالا راه افتاده است، یکی از قابلیت‌های آن استفاده از سرویس کش‌بک است؛ یعنی شما به ازای هر خرید مقداری جایزه در کیف پول خود دریافت می‌کنید. بنابراین هر چقدر بیشتر خرید کنید بیشتر جایزه می‌گیرید و کیف پولتان شارژ می‌شود. این قابلیت به شما کمک می‌کند که همیشه در کیف پول دیجیتال خود پول ذخیره داشته باشید.»

دیجی‌پی، کیف پول مشترک گروه دیجی‌کالا

امینی در ادامه افزود: «این کیف پول، کیف پول مشترک گروه دیجی‌کالاست و به دلیل یکپارچگی فضا فرقی ندارد که شما از کدام خدمت دیجی‌کالا استفاده می‌کنید.» این سؤال مجری این رویداد از حمید محمدی بود. آیا با توجه به یکپارچگی و اشتراک خدمات دیجی‌پی و دیجی‌کالا می‌توان آن‌ها را یکی دانست؟

حمید محمدی در پاسخ به این سؤال گفت: «خیر، دیجی‌کالا و دیجی‌پی دو شرکت متفاوت با دو مأموریت متفاوت هستند اما در یک گروه به نام گروه دیجی‌کالا قرار دارند.» هم بنیانگذار دیجی‌کالا درباره‌ی فلسفه وجودی دیجی‌پی در گروه دیجی‌کالا گفت: «پلتفرم های تجارت الکترونیک همواره بخش بزرگی از آنچه  ارائه می‌دهند وابستگی بسیاری به خدمات پرداخت دارد؛ از کیف پول نقدی گرفته تا خدمات اعتباری. همه این‌ها کمک می‌کند تا کاربر خرید راحت‌تری با امکانات بیشتری شامل خرید اقساطی، بازگشت وجه آنی تجربه کند.»

محمدی تأکید کرد که فسلفه وجودی دیجی‌پی به این معنا نیست که دیجی‌پی خدمات خود را تنها به دیجی‌کالا عرضه می‌کند. بلکه کسب و کارهای مختلف عرصه اقتصاد دیجیتال می‌توانند از سرویس‌های دیجی‌پی استفاده کنند. به گفته هم بنیانگذار گروه دیجی‌کالا، دیجی‌کالا یکی از هزاران مشتری دیجی‌پی است و رابطه دیجی‌کالا و دیجی‌پی رابطه مشتری و سرویس دهنده است.

شفافیت اصل اول تعامل/ همکاری رمز موفقیت شکوفایی فین‌تک

در ادامه برنامه سیاوش صمدی پور درباره‌ی اولین حضور عمومی و رسانه‌ای دیجی‌پی با ارائه‌ی گزارش سالانه بعد از دو سال فعالیت پرسید و هومن امینی در پاسخ گفت: «ما معتقد هستیم که فین‌تک‌های موفق با استراتژی کلان که قصد دارند سرویس‌هایشان را در اختیار افراد بیشتری قرار دهند باید با شفافیت شروع کنند و در باور ما شفافیت اصل اول تعامل است.»

حمید محمدی علاوه بر موضوع شفافیت به اهمیت همکاری در دنیای فین‌تک هم اشاره کرد و گفت: «حوزه فین‌تک نیاز به همکاری با بازیگران و ذینفعان مختلفی از جمله رگولاتوری‌ها، بانک مرکزی، شاپرک، PSP ها و…  دارد. به نوعی این گزارش‌ها کمک می‌کند تا بازیگران این حوزه در اکوسیستم با یکدیگر آشنایی بیشتری پیدا کنند و امکان همکاری و کار مشترک تسهیل می‌شود. از طرفی این سرویس‌ها مانند دیجی‌پی نیاز به اعتماد بیشتری برای استفاده دارند چون معمولا افراد به صورت پیش فرض، نگران استفاده از این سرویس‌ها هستند و در همین راستا این گزارش‌ها باعث می‌شود تا افراد با ساز و کار این سرویس‌های خدماتی آشنایی بهتری پیدا کنند و اعتماد بیشتری داشته باشند.»

فرصت‌های اعتباربخشی به مشتریان در دیجی‌پی

در بخش دیگری از رویداد رونمایی از گزارش سالانه دیجی‌پی، موضوع اعتبار در بازار پرداخت الکترونیک مطرح شد. مجری برنامه با این سؤال ادامه داد که چطور یک کاربر سوپر اپلیکیشن دیجی‌پی دارای اعتبار بیشتری می‌شود؟

هومن امینی از فرصت‌های اعتبار بخشی به مشتریان دیجی‌پی گفت و افزود: «به صورت کلاسیک ما در حال حل چند مسأله هستیم، روش‌های سنتی برای دریافت اعتبارات با پیچیدگی‌هایی برای ثبت اخذ اعتبار رو‌به‌رو هستند که ما در تلاشیم تا این فرآیند را با تکنیک‌های اعتبارسنجی راحت‌تر کنیم تا کاربران بتوانند مراحل ثبت‌نام و اخذ این اعتبار را به صورت ساده‌تری انجام دهند. به عبارتی اگر شما توجه را از محل دریافت اعتبار به محل خرج اعتبار منتقل کنید تحولی در فرآیند خرید اقساطی و اعتباری ایجاد می‌کنید، به صورت کلاسیک نهادهای سنتی مانند بانک‌ها و لیزینگ‌ها برای اعطای وام با یک مشکل مشترک رو‌به‌رو بودند، چون واحد تعاملاتشان با کاربران از طریق پول بود از محل مصرف این اعتبار اطمینان چندانی نداشتند و این موضوع در روند ایجاد تورم تأثیرگذار است و اگر با این فرض که اعتبار را نسبت به محل مصرف نگاه کنیم باعث ایجاد چند اتفاق مثبت می‌شود از جمله اینکه، اعتبار در جهت کالای مصرفی استفاده می‌شود. همچنین کسی که این اعتبار را در اختیار یک پردازشگر اعتبار مانند دیجی‌پی قرار می‌دهد می‌تواند یک برنامه‌ریزی نسبت به محل‌های مصرف این اعتبار داشته باشد و از نگاهی دیگر پول قرار است به افراد در جهت زندگی راحت‌تر کمک کند و این موضوع می‌تواند پول را به رسالت اصلی آن نزدیک‌تر کند و در نتیجه ما می‌توانیم جدایی این زیرساخت‌ها را با فرآیندهای اعتبار بخشی کمتر کنیم.»

در ادامه‌ی برنامه سیاوش صفاریان پور درباره‌ی «اول خرید کردن و بعدا پرداخت کردن» به‌عنوان یکی از موضوعات مربوط به اعتبار در حوزه پرداخت الکترونیک پرسید. هومن امینی، مدیر عامل دیجی‌پی در توضیح این موضوع گفت: «خیلی زمان‌ها از طرفی ما به‌عنوان پردازشگرهای اعتباری و از طرفی دیگر نهادی که قرار است مشتری با ما تعاملات مالی انجام دهد، به دلیل اینکه در اکوسیستم شناخت کافی نسبت به مشتری نداریم، هزینه و ریسک ارائه اعتبار به مشتری برای ما افزایش پیدا می‌کند که در این شرایط برای شناخت بهتر نسبت به مشتری ضمانت‌های بیشتری برای دریافت اعطای اعتبار شکل می‌گیرد. و تمام این شرایط نتیجه‌ای جز پیچیدگی فرایند تخصیص اعتبار به همراه ندارد.»

امینی ادامه داد: «ما سعی می‌کنیم تا این فرآیندها را ساده‌تر کنیم، یعنی مشتری برای شروع با یک اعتبار مشخصی که در اختیارش قرار داده‌ایم خریدش را انجام می‌دهد و مراحل شروع تسویه این اعتبار را خودش مشخص می‌کند.»

حمید محمدی در پاسخ به این سؤال مجری که چرا کاربران باید دیجی‌پی را برای انجام پرداخت‌هایشان انتخاب کنند از امکانات دیجی‌پی گفت و آن را به‌عنوان اولین سوپر اپی معرفی کرد که مشتریان عادی استفاه می‌کنند، همچنین از سرویس خریدهای اعتباری و اقساطی و در آخر به سرویس‌های خدمات پرداخت این سوپر اپ اشاره کرد. در ادامه به این موضوع اشاره کرد که معمولا در فضای اینترنت یک سری فروشگاه‌ها برای دریافت پول از مشتریان نیاز به یک ابزار پرداخت دارند که این ابزار به صورت کلاسیک برای پیاده‌سازی مراحلی دارد مانند افتتاح حساب و ایجاد درگاه پرداختی که متصل به حساب بانکی باشد و در نهایت درگاه را در وب‌سایت پیاده‌سازی کنند که مشتری پرداخت خودش را انجام دهد.

رییس هیأت مدیره دیجی‌پی در ادامه گفت: «در حال حاضر این خدمات پرداخت در حال تحول است. به‌عنوان مثال شما به‌عنوان یک فروشگاه اینترنتی از طریق یک قرارداد با دیجی‌پی به درگاه‌های پرداخت و PSP های زیادی دسترسی پیدا می‌کنید که می‌توانید اولویت ورود وجه به هر حساب شخصی خود را مشخص کنید اما در سیستم‌های کلاسیک شما برای دسترسی به هر یک از این درگاه‌ها باید قراردادهای مجزا، حساب‌های بانکی متفاوت و پروسه‌های جداگانه‌ای را طی کنید.»

حمید محمدی در ادامه به سرویس بازگشت وجه دیجی‌پی اشاره کرد که به‌عنوان یک سرویس اصلی در اختیار فروشگاه‌های اینترنتی قرار می‌گیرد و در واقع یک پنل مدیریت بازگشت وجه مشتری است که در سریع‌ترین زمان ممکن، این بازگشت وجه را به صورت خودکار انجام می‌هد و مدیریت می‌کند. به گفته محمدی یکی دیگر از مزایای استفاده از یک پنل مدیریت یکپارچه گفت: «این درگاه هوشمند هر لحظه در حال بررسی درگاه‌های پرداخت است و مشتری را به درگاهی هدایت می‌کند که پرداخت موفقی داشته باشد و همین موضوع یک اطمینان خاطر برای کسب‌وکار یا فروشگاه اینترنتی است.»

آینده‌ی دیجی‌پی و سرویس‌های آن در سال پیش رو

در پایان این نشست، هومن امینی و حمید محمدی درباره‌ی محصولات آینده دیجی‌پی و اهداف این مجموعه در توسعه تجارت الکترونیک و اقتصاد آنلاین صحبت کردند. به گفته‌ی هومن امینی اگر بخواهیم در مسیر اقتصاد دیجیتال پیش برویم باید به فناوری‌های فین‌تک توجه بیشتری داشته باشیم و خدماتمان را در این مسیر گسترش دهیم که دیجی‌پی از این موضوع مستثنی نیست و تصمیم دارد در زمینه بیمه و ارائه اعتبار به فروشنده‌ها فعالیتش را گسترش دهد.

به عبارتی در کنار اعتبار به مشتری‌ها برای خرید، به فروشنده‌ها هم بر اساس میزان فعالیتشان در پلتفرمی مانند دیجی‌کالا و دیگر مارکت‌پلیس‌ها بتوانند بدون ضامن اعتبار بگیرند تا به منابع نقدینگی برای توسعه کسب‌وکار خودشان دسترسی داشته باشند. این اعطای اعتبار هم فقط محدود به دیجی‌کالا نیست و در اختیار دیگر پلتفرم‌ها هم قرار خواهد گرفت.

در بخش دوم این رویداد که به صورت اختصاصی برای خبرنگاران پخش می‌شد، بنیان‌گذاران دیجی‌پی به پرسش‌های خبرنگاران درباره این گزارش و فعالیت‌های دیجی‌پی پاسخ دادند.

نسخه کامل این گزارش را از لینک زیر دریافت کنید:

گزارش سال ۲۰۲۰ دیجی‌پی

 

 



دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X