آشنایی با شاخهای نوظهور در صنعت بیمه: بسته جبران صدمات و تعمیر تجهیزات الکترونیک
گوشیهای هوشمند و دیگر تجهیزات الکترونیکی از قبیل لپتاپها، تبلتها و …، هم اکنون به یکی از اصلیترین ابزارهای زندگی روزمره ما تبدیل شدهاند به نحوی که میتوان گفت آنها نه تنها ما را به جهان متصل میکنند، اطلاعات مورد نیاز را در اختیارمان قرار میدهند، از دادههای حساس و مهم ما نگهداری میکنند، بلکه به یک معنا کل زندگی حرفهای و شخصی ما را نیز مدیریت میکنند.
ما برای انجام بسیاری از فعالیتهای روزمره کاری و شخصی خود تا حد زیادی به این ابزارها وابستهایم. از برگزاری جلسات کاری، برقراری تماسها، انجام عملیات بانکی، خرید مایحتاج و …گرفته تا حتی اندازهگیری میزان کالریای که در هر وعده غذایی مصرف میکنیم و یا شمارش قدمهایی که در طول شبانهروز برمیداریم، جملگی متکی به این ابزارهای هوشمند است. این حجم از وابستگی که بخش زیادی از آن در جهان کنونی اجتنابناپذیر به نظر میرسد اما در کنار محاسن و امکانهای فراوان، واجد خطرها و تهدیدات بلقوهای نیز هست.
کافیست لحظهای را تجسم کنید که گوشی هوشمند شما که حاوی اطلاعات بسیار حساسی از قبیل کدها، برنامهها، رمزها، تصاویر و متون شخصی و حرفهایست، به هر دلیلی دچار آسیب شده، از کار افتاده یا به سرقت رفته است. وقوع هر یک از این حوادث، سوای هزینههای مادی، روانی، عاطفی و زمانی گزافی که به همراه دارند، میتوانند زندگی شخصی و حرفهای شما را با بحران مواجه کنند؛ به نحوی که حتی با فرض امکان بازیابی همه دادههای حساس، با در نظر داشت وضعیت اقتصادی کشور و بالا بودن نرخ تورم، جایگزینی ابزار هوشمند و یا حتی تعمیر آن به عنوان یک کالای گرانقیمت، خود یک چالش بزرگ محسوب میشود.
مجموعه این عوامل موجب شده تا در کنار ضرورت استفاده از ابزارهای هوشمند در زندگی امروز، برخورداری از یک پوشش کامل جهت جبران هزینههای تعمیرات و حوادث احتمالی با امکان جایگزینی و خرید مجدد، از اهمیت بسزایی برخوردار شود. بر این اساس، «بیمه تجهیزات الکترونیک»، به عنوان یکی از شاخههای نوظهور در صنعت بیمه، این امکان را فراهم آورده تا در کنار پوششهای گارانتی که عیوب ذاتی دستگاهها را شامل میشود، شما بتوانید تجهیزات خود را در برابر تمامی حواث بیمه کنید و در صورت وقوع حادثه آن را تعمیر و یا هزینه تعویض را دریافت نمایید.
پوششهای بیمه تجهیزات الکترونیک شامل موارد زیر است:
* ضربه خوردن و ضربدیدگی دستگاه و شکستگی کلی و جزئی
* آبدیدگی، نمزدگی، زنگزدگی و رسوبزدگی
* حوادث ناشی از آتش سوزی، وقوع صاعقه و انفجار از هر نوع (شامل خسارت ناشی از اطفاء حریق و عملیات نجات)؛
* سوختگی، نیمسوز شدن، دودزدگی و خسارت ناشی از استعمال دخانیات؛
* القاء الکتریکی، اتصال کوتاه و نوسان ولتاژ برق
* سرقت، دزدی، دستبرد و حوادث مرتبط با آنها
* به کارگیری اشتباه تجهیزات، سهلانگاری و اعمال کینهجویانه کارکنان و یا اشخاص ثالث
* حوادث طبیعی نظیر توفان، سیل و طغیان رودخانه ،تگرگ، نشست و رانش زمین به استثناء زمین لرزه
در ایران نیز، همگام با تحولات جهانی، شرکت «دیجیپی» این امکان را برای مشتریان دیجیکالا فراهم کرده تا همزمان با خرید ابزارهای هوشمند، آنها را در برابر حوادث و صدمات احتمالی، تحت پوشش بسیار کاملی از خدمات جبرانی با عنوان «بسته جبران صدمات و تعمیرات» قرار دهند.
توجه به نکات ضروری در هنگام خرید پوشش بیمه تجهیزات :
در ادامه، ضروریست تا به مواردی که در هنگام خرید بسته های جبرانی باید به آنها توجه کرد، اشاره شود. شاید یکی از تلخترین تجربههای ما در هنگام بروز حادثه، مواجه شدن با محدودیتهایی باشد که شرکتهای ارائه دهنده خدمات بیمهای در برابر ما قرار میدهند؛ به طوریکه فرد خسارت دیده، علیرغم برخورداری از بیمه، یا با سقف بسیار ناچیزی از بازپرداخت مواجه میشود که اساسا کفاف هزینههای خسارت رخ داده را نمیدهد و یا به وی گفته میشود که حادثه روی داده، مشمول خدمات بیمه نیست که در هر دو حالت، این امر بیانگر آن است که بیمه خریداری شده کاربردی محسوب نمیشود.
بنابراین ضروریست تا در هنگام خرید بیمه تجهیزات الکترونیک، به چند نکته دقت شود:
- اینکه آیا هزینههای شما تنها با یک تماس ساده و اعلام خسارت، مورد رسیدگی و پرداخت قرار میگیرد و یا مستلزم کاغذبازی های فراوان، مراجعات مکرر، ارائه مدارک و مستندات گوناگون و صرف وقت زیاد است؟
- اینکه فرانشیز (سهمی از خسارت که توسط بیمهگذار یا مشتری پرداخت میشود) چند درصد است و همچنین آیا بیمهگر کسوراتی از قبیل دیداکتبل، هزینه استهلاک و…. را در بازپرداخت محاسبه میکند یا خیر؟
با درنظرداشت این نکات، میتوان گفت بیمه تجهیزات الکترونیک دیجیکالا که از طریق دیجیپی ارائه میشود، تنها بیمه تجهیزات الکترونیک در ایران است که:
- تنها با یک اعلام خسارت، کل فرآیند رسیدگی و پرداخت به صورت کاملاً آنلاین انجام میپذیرد
- دارای فرانشیز حداقلی است و فرانشیز آن برای خسارات جزئی ۱۰ درصد ، خسارات کلی ۱۵ درصد و سرقت ۲۰ درصد در نظر گرفته شده است
- هزینه استهلاک را محاسبه نمیکند و رقمی را به عنوان «کسورات» از بازپرداخت کسر نمیکند
- بزرگترین پلتفرم و بازارگاه در خاورمیانه یعنی مجموعه هولدینگ «دیجیکالا» و زیرمجموعه آن یعنی «دیجیپی» بر حسن اجرای تعهدات آن و رسیدگی به خسارات در همه مراحل نظارت دارند
کاملا فریبنده است و در واقع جبرانی در کار نیست. تجربه بیمه چند میلیونی گوشی را داشتم ولی بعد از سرقت زیر بار نرفتند