راهنمای خرید بهترین هارد اکسترنال؛ آذر ۱۴۰۳
به راهنمای خرید هارد اکسترنال دیجیکالا مگ خوش آمدید. در این مطلب ما قصد داریم تا نه تنها محصولات برتر و مناسب بازار را به شما معرفی کنیم، بلکه به شما بگوییم هارد اکسترنال خوب چه اجزایی دارد و چه نکاتی را باید در هنگام خرید رعایت کنید.
فهرست دسترسی سریع
برخی حرفهها همچون تدوین ویدیو و موسیقی، عکاسی، انیمیشنسازی و به طور، کارهایی که با حجم زیادی اطلاعات دیجیتالی سر و کار دارند، علاوه بر وسایل اصلی به حافظه ذخیرهسازی اضافه برای نگهداری اطلاعات بیشتر یا پشتیبانگیری احتیاج پیدا میکنند. اینجاست که خرید هارد اکسترنال مناسب اهمیت پیدا میکند. شما با داشتن یک هارد اکسترنال، اطلاعات مورد نیاز خود را همه جا همراه دارید و نیازی نیست حتما یک لپتاپ با خود حمل کنید. حال در ادامه نکات مهم حین خرید هارد اکسترنال را بررسی خواهیم کرد.
معرفی اولیه هارد اکسترنال
ابتدا بهتر است بدانیم یک هارد اکسترنال دقیقا چه کار میکند. هارد اکسترنال یا دقیقتر حافظه دیسک سخت خارجی (External Hard Disk Drive)، یک حافظه مستقل است که میتوان آن را به کامپیوتر یا وسیله دیجیتالی دیگر که امکان خواندن یا ذخیره اطلاعات را داشته باشد وصل کرد. معمولا این وسیله برای نگه داشتن فایلهایی کاربرد دارد که نیاز ندارید به طور مستقیم روی کامپیوتر در دسترس باشد. عملکرد این حافظه دقیقا مشابه هارد اینترنال است و صرفا نیازی نیست تا مستقیم به اجزای دیگر کامپیوتر وصل شود.
چرا به یک هارد اکسترنال نیاز داریم؟
بالاتر به دلایل این مسئله اشاره کردیم. افرادی مثل عکاسها که مدام در حال جابهجایی هستند، معمولا به یک حافظه خارجی نیاز دارند تا عکسهای گرفته شده را جدا نگه دارند و این گونه، حافظه دوربین هم پر نشود. همچنین هارد اکسترنال میتواند یک وسیله مناسب برای تهیه بکآپ از فایلهای خود باشد تا موقع خرابی سیستم یا حافظه داخلی، نگران از بین رفتن فایلهای خود نباشید.
تفاوت HDD با SSD چیست؟
همان طور که حافظههای اینترنال دو نوع HDD و SSD دارند، حافظههای اکسترنال هم به همین دو مدل تقسیم میشوند.
حافظههای HDD یا همان هارد، روند خواندن و نوشتن اطلاعات را به صورت فیزیکی انجام میدهد؛ این طور که یک هد مغناطیسی، رابط انجام این عملیاتها روی دیسک دایرهای شکل میشود. سرعت یک هارد بر اساس سرعت چرخش دیسک تعیین میشود که واحد آن «دور در دقیقه» است. هاردهای رایج امروزی معمولا سرعت ۵۴۰۰ یا ۷۲۰۰ دور در دقیقه دارند.
حافظههای SSD که تکنولوژی جدیدی دارند، روند خواندن و نوشتن اطلاعات را به صورت الکتریکی و با متد فلش مموری انجام میدهند. اس اس دیها هیچ قطعه مکانیکی ندارند و شامل یک برد هستند که روی آن، تعداد زیادی چیپ حافظه و ترانزیستور قرار میگیرد. حافظههای SSD نه تنها سریعتر هستند، بلکه دوام بیشتری نسبت به هارد دارند. ولی در عوض قیمت بیشتری دارند. هاردهای اکسترنال در حال حاضر، هنوز رایجترین نوع حافظه خارجی محسوب میشوند، چون اول از همه ارزانتر هستند و دوام و سرعتشان برای یک حافظه خارجی مناسب است.
بین هارد اکسترنال و هارد اینترنال کدام یک بهتر است؟
خب تا اینجا مزیتهای خرید هارد اکسترنال را گفتیم، اما شاید برخی افراد ترجیح دهند به جای خرید حافظه اکسترنال، حافظه داخلی سیستم خود را افزایش دهند. بنابراین به این مسئله هم میپردازیم که بین دو نوع اینترنال و اکسترنال، کدام یک بهتر است.
یک هارد اینترنال دوام بالا و طول عمر طولانی دارد. همچنین از لحاظ قیمت، همچنان هزینه کمتری نسبت به هارد اکسترنال برای شما خواهد داشت. یک هارد اکسترنال اما کوچکتر است، وزن کمتری دارد و به راحتی میتوان همه جا با خود برد. این نوع هاردها هم معمولا طوری طراحی شدهاند که در برابر ضربه فیزیکی و شوک الکتریکی، مقداری مقاوم باشند.
مواردی که باید حین خرید هارد اکسترنال به آنها توجه کنیم
مثل هر محصول دیجیتالی دیگری، هارد اکسترنال مشخصات مختلفی دارد که توجه به آنها حین خرید مهم است. بنابراین در ادامه، سراغ مرور مشخصههای مهم میرویم.
ظرفیت حافظه
بدون شک مهمترین ویژگی قابل بررسی حین خرید هارد اکسترنال، ظرفیت ذخیرهسازی آن است. خرید یک هارد با سرعت بالا، مقاومت زیاد و مجهز به تکنولوژیهای جدید، وقتی که فضای کافی برای اطلاعات نباشد، قطعا بهصرفه نیست. همچنین نباید هاردی بخرید که میدانید بخش زیادی از فضای آن همیشه خالی میماند. پس هاردی را انتخاب نمایید که ظرفیتش دقیقا متناسب با نیاز شما باشد.
اگر حافظهای میخواهید که مناسب داکیومنت، تصاویر و دیگر فایلهای رسانهای از یک دستگاه به دستگاه دیگر باشد و حجم اطلاعات بیشتر از چند ده گیگابایت نمیشود، فلشهای کوچک انتخاب مناسبی هستند که امروزه، بین ۱۶ تا حداکثر ۱۲۸ گیگابایت ظرفیت دارند. اما برای جابهجایی اطلاعات در ابعاد یک تا چند ترابایت، هاردهای اکسترنال برندهای چون وسترن و سیگیت به کارتان میآید. هاردهای اکسترنال امروزی معمولا بین ۱ تا ۱۲ گیگابایت ظرفیت دارند. هاردهای حداکثر ۴ ترابایتی، کوچک هستند و جابهجاییشان کاملا راحت است، اما هاردهای با ظرفیت بیشتری، وزن نسبتا سنگینی دارند و ترجیحا بهتر است در یک جای ثابت قرار بگیرند.
سرعت انتقال و خواندن و نوشتن
سرعت یک هارد اکسترنال مورد دیگری است که هنگام تهیه مدل مناسب باید به آن دقت کرد؛ این که با چه سرعتی اطلاعات از دستگاه به هارد یا برعکس جابهجا میشوند. این مشخصه با توجه به نوع حافظه که HDD یا SSD باشد فرق میکند. هاردهای اکسترنال معمولا با سرعتی بین ۸۰ تا ۱۶۰ مگابایت در ثانیه، اطلاعات را انتقال میدهند یا دریافت میکنند؛ مقداری که برای یک SSD اکسترنال به حدود ۳۰۰ مگابایت در ثانیه میرسد.
برای تهیه یک هارد اکسترنال مناسب، سعی کنید مدلی تهیه کنید که سرعت آن به حداکثر مقدار ممکن یعنی ۱۶۰ الی ۱۸۰ مگابایت در ثانیه نزدیکتر باشد. البته این مقدار با توجه به موارد دیگری تغییر میکند. مثلا هارد به چه نوع پورتی وصل شود. پورت USB 2.0 قدیمیترین و البته کندترین پورت استاندارد است. اما پورت USB 3.0 و USB 3.1 و USB 3.2 سرعت بسیار بیشتری ارائه میدهند و با توجه به نسلشان (Gen1 یا Gen2) سرعتی بین ۵ الی ۱۰ گیگابیت در ثانیه دارند. اما سریعترین پورت موجود، نوع USB Type-C و Thunderbolt است که میتوانند اطلاعات را با سرعت ۳۰ الی ۴۰ گیگابیت در ثانیه جابهجا کنند.
دوام و قابل حمل بودن
مهمترین ویژگی مثبت یک هارد اکسترنال، قابل حمل بودن آن است که امکان جابهجایی آن در هر موقعیتی را فراهم میکند. یک هارد اکسترنال مناسب برای حمل، باید کوچک و سبک باشد تا راحت در جیب یا کیف شما جا گیرد.
کاربرانی که هارد اکسترنال دارند، معمولا اطلاعاتی در آن نگهداری میکنند که قرار است برای مدتی طولانی ذخیره شود. پس باید طول عمر زیاد و همچنین در برابر عواملی چون ضربه، شوک و گرد و غبار مقاوم باشد تا اطلاعات آسیب نبینند. منظور از ضربه قطعا کوباندن هارد به دیوار نیست، بلکه افتادن از ارتفاعی کم (حداکثر نیم الی یک متر) است.
قابلیتهای امنیتی
عواملی که اطلاعات داخل یک حافظه را تهدید میکنند، فقط به عوامل فیزیکی و الکتریکی محدود نیستند، بلکه حافظه میتواند در معرض هک و دزدیده شدن اطلاعات به روشهای گوناگون قرار بگیرد.
اگر اطلاعات حساسی روی هارد اکسترنال خود نگه میدارید، رمزنگاری راهی مطمئن برای محافظت از آنهاست. این رمزنگاری میتواند به صورت یک پسورد یا اسکن اثرانگشت باشد. اکثر هاردهای امروزی که توسط برندهای معتبر ساخته میشود، امکان پشتیبانی از نرمافزارهای رمزنگاری دارند و حتی خود آنها به صورت پیشفرض، نرمافزاری را روی هارد قرار میدهند. حتی برای اطمینان بیشتر، لوازمی هستند که هارد را به صورت فیزیکی قفل میکنند تا فقط خودتان، امکان وصل کردن آن به دستگاهی را داشته باشید.
سازگاری با سیستم
حافظهها بر اساس ساختار دادهای، انواع مختلفی دارند و همین مورد باعث میشود تا یک هارد خاص، حتما با تمام وسایل ممکن سازگار نباشد.
مثلا یک هارد اکسترنال که روی کامپیوتری با سیستم عامل ویندوز ۱۰ قابل استفاده است، شاید به یک مک بوک وصل نشود. صد البته که چنین مسئلهای با فرمت کردن هارد در ساختار دلخواه حل میشود، اما وقتی اطلاعات داخل هارد باشد، چالش بزرگی پیش روی شما قرار خواهد گرفت. بنابراین چه بهتر که هنگام خرید هارد اکسترنال مناسب، مدل تهیه کنید که همان ابتدا با وسیلهتان سازگار باشد.
امکانات مخصوص گیمینگ
گسترش بازیهای ویدیویی باعث شده تا امروزه، هر قطعهای در کامپیوتر یک قطعه مخصوص گیمینگ هم داشته باشد. این مورد حتی شامل حافظههای داخلی و خارجی می شود.
برای مثال هاردهای سری مشکی برند وسترن دیجیتال، طوری هستند که با سرعت بالا، گزینهای مناسب برای گیمینگ به حساب میآیند. همچنین SSD های مختلفی وجود دارند که با سرعت بالای خود، گزینههایی عالی برای تجربه عناوین جدید هستند.
جدیدترین نسل از کنسولهای ایکسباکس یعنی Xbox Series X/S حافظههایی خارجی از برند سیگیت و وسترن دیجیتال دارند که میتوان آنها را وارد پورتی در پشت کنسول کرد تا حافظه بیشتری برای ذخیره بازیها در دسترس قرار بگیرد. نیاز بازیهای جدید به حافظههای بسیار سریع، باعث شده تا هاردهای اکسترنال برای کنسول دارها یا پیسی گیمرهای حرفهای، تنها گزینهای برای ذخیره فایل بازیها باشد و امکان اجرای مستقیم وجود ندارد.
موارد ذکر شده، فاکتورهایی هستند که بهتر است حین خرید هارد اکسترنال مناسب به آنها توجه کنیم. این گونه مدلی را خواهید خرید که نیازهای شما را به بهترین شکل ممکن جواب میدهد، ایمنی کافی را دارد و با وسایل مختلف سازگار است.
بهترین هارد اکسترنال بازار ایران در آذر ماه ۱۴۰۳ از نگاه دیجیکالا مگ
در این بخش نگاهی به بهترین و مناسبترین هارد اکسترنال موجود در بازار ایران و البته فروشگاه دیجیکالا در ماه جاری انداختهایم. سعی شده تا در هر بازه قیمتی، مناسبترین محصول را برایتان در نظر بگیریم، مشخصات سختافزاری و ظاهری آن را لیست کنیم و در نهایت، به معرفی خلاصه و مفید بپردازیم. اگر چنانچه تجربه استفاده از هارد اکسترنال جدیدی را داشتهاید که در این لیست قرار داده نشده، میتوانید در بخش دیدگاهها آن را با ما در میان بگذارید.
بهترین هارد اکسترنال حدود ۳ میلیون تومان
هارد اکسترنال سیگیت Expansion
ظرفیت ۱ ترابایت | از ۳.۲۰۰.۰۰۰ تومان
ظرفیت ۲ ترابایت | از ۴.۴۰۰.۰۰۰ تومان
ظرفیت ۴ ترابایت | از ۵.۷۰۰.۰۰۰ تومان
پورت | USB 3.0 |
ظرفیت | ۱ تا ۴ ترابایت |
اندازه | ۴.۸ در ۳.۲ در ۰.۶ اینچ |
وزن | ۱۶۷ گرم |
سرعت و مقاومت |
خوانش ۱۳۰ مگابیت بر ثانیه نوشت ۱۲۰ مگابیت بر ثانیه |
سیگیت یکی از قویترین تولیدکنندگان درایوهای ذخیرهسازی اطلاعات بازار است و هاردهای اکسترنال Expansion جزو محبوبترین و پرفروشترین هاردهای بازار به شمار میروند. این هارد اکسترنال بسیار ظریف و جمعوجور است و به خاطر استفاده از رابط USB 3.0، از سرعت نوشت و خوانش نسبتا خوبی بررخوردار است.
بهترین هارد اکسترنال حدود ۴ میلیون تومان
هارد اکسترنال سیلیکون پاور Armor A66
ظرفیت ۱ ترابایت | از ۳.۸۰۰.۰۰۰ تومان
ظرفیت ۲ ترابایت | از ۴.۸۰۰.۰۰۰ تومان
پورت | USB 3.2 Gen 1 |
ظرفیت | ۱ تا ۵ ترابایت |
اندازه | ۱۳۹.۲ در ۹۶ در ۱۶.۲ میلیمتر |
وزن | ۲۰۹ گرم |
سرعت و مقاومت |
خوانش ۱۲۰ مگابیت بر ثانیه نوشت ۱۱۰ مگابیت بر ثانیه گواهی IPX4 مقاومت در برابر گرد و غبار و باران |
یکی از هاردهای اکسترنال محبوب بازار متعلق به برند سیلیکون پاور مدل Armor A66 است. این هاردهای اکسترنال از بدنه محکم و مقاوم و چند لایه ساخته شده و یکی از بهترین انتخابها برای افراد مشکلپسند است.
سیلیکون پاور Armor A66 دارای رابط USB 3.2 نسل اول است که سرعت خوانش و نوشت نسبتا خوبی را ارائه میدهد و برای نقل و انتقال فایلهای حجیم بسیار موثر است.
بهترین هارد اکسترنال حدود ۵ میلیون تومان
هارد اکسترنال ایدیتا HD710 Pro
ظرفیت ۱ ترابایت | از ۴.۲۰۰.۰۰۰ تومان
ظرفیت ۲ ترابایت | از ۴.۷۰۰.۰۰۰ تومان
ظرفیت ۴ ترابایت | از ۶.۳۶۰.۰۰۰ تومان
ظرفیت ۵ ترابایت | از ۸.۲۰۰.۰۰۰ تومان
پورت | USB 3.2 Gen 1 |
ظرفیت | ۱ تا ۵ ترابایت |
اندازه | ۵.۲ در ۳.۸ در ۰.۸ اینچ |
وزن | ۲۷۰ گرم |
سرعت و مقاومت |
خوانش ۱۲۳ مگابیت بر ثانیه نوشت ۱۲۰ مگابیت بر ثانیه گواهی IPX8 مقاورت در برابر آب تا عمق ۱.۵ متر و حداکثر ۶۰ دقیقه استاندارد نظامی MIL-STD-810G 516.6 مقاومت در برابر سقوط از ارتفاع ۱.۵ متر |
بهترین هارد اکسترنال ای دیتا HD710 Pro یکی از خوشقیمتترین و محبوبترین حافظههای خارجی بازار است که نسبت به مدل HD710 معمولی بهبودهای کیفی نسبتا خوبی دیده است. این هارد اکسترنال به خاطر گواهی IPX8 در برابر آب تا عمق ۱.۵ متر تا یک ساعت مقاوم است و وجود استاندارد نظامی MIL-STD-810G 516.6 باعث شده تا در برابر سقوط از ارتفاع ۱.۵ متر هم مقاومت خوبی نشان دهد.
از قابلیتهای دیگر این هارد اکسترنال میتوان به درگاه اتصال USB 3.2 نسل یک آن اشاره کرد که از سرعت نوشت و خوانش قابل قبولی بهره میبرد.
بهترین هارد اکسترنال حدود ۶ میلیون تومان
هارد اکسترنال ترنسند StoreJet 25M3S Slim
ظرفیت ۱ ترابایت | از ۴.۲۴۰.۰۰۰ تومان
ظرفیت ۲ ترابایت | از ۴.۹۰۰.۰۰۰ تومان
ظرفیت ۴ ترابایت | از ۷.۹۸۰.۰۰۰ تومان
پورت | USB 3.1 Gen 1 |
ظرفیت | ۲ تا ۴ ترابایت |
اندازه | – |
وزن | ۱۸۵ گرم |
سرعت و مقاومت |
خوانش ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه نوشت ۹۰ مگابیت بر ثانیه |
هارد دیسک اکسترنال StoreJet 25M3S از برند ترنسند، با ابعاد و وزن کمتر نسبت به نسل قبلی خود، به شما امکان حمل آسان اطلاعات را میدهد. این هارددیسک با ظاهری ساده، برای ذخیرهسازی فایلهای حجیم، پشتیبانگیری و انتقال اطلاعات ایدهآل است.
StoreJet 25M3S از پورت USB 3.1 بهره میبرد که سرعتی سه برابر USB 2.0 دارد و انتقال اطلاعات را به فرآیندی سریع و ساده تبدیل میکند. این پورت با نسخههای قدیمیتر USB نیز سازگار است.
همانند دیگر هاردهای اکسترنال، StoreJet 25M3S برای تامین برق به آداپتور مجزا نیازی ندارد و مستقیماً از پورت USB تغذیه میشود.
برای استفاده از این هارد نیازی به نصب نرمافزار خاص نیست و به محض اتصال به کامپیوتر قابل استفاده خواهد بود.
این هارددیسک مجهز به حالت ذخیرهسازی انرژی است که پس از ۱۰ دقیقه عدم استفاده، به طور خودکار فعال شده و مصرف برق را به حداقل میرساند. این امر در افزایش طول عمر هارد نیز موثر است.
StoreJet 25M3S از بدنهای ضدضربه با سه لایه پوشش محافظ بهره میبرد که در برابر ضربه و شوک مقاوم است. لایه بیرونی ضد لغزش، لایه دوم از جنس پلاستیک سخت برای جذب ضربه و لایه سوم به عنوان دمپر عمل میکند.
روی بدنه این هارد، دکمهای برای بکاپگیری سریع تعبیه شده است که با فشردن آن میتوانید به سادگی از اطلاعاتتان پشتیبانگیری کنید. این دکمه برای همگامسازی (Sync) فایلها بین کامپیوتر و هارد نیز قابل استفاده است.
نرمافزار Transcend Elite که همراه با هارد ارائه میشود، امکان رمزگذاری ۲۵۶ بیتی AES را برای شما فراهم میکند. با این قابلیت میتوانید از دسترسی افراد غیرمجاز به اطلاعات شخصی خود جلوگیری کنید. رمزگذاری برای پوشهها نیز قابل انجام است.
با استفاده از دکمه بکاپ، میتوانید هارد اکسترنالی که به صورت نرمافزاری از سیستم جدا شده (Eject) را مجدداً به سیستم متصل کنید.
این هارددیسک در ظرفیت ۲ ترابایت عرضه میشود و با سیستمعاملهای ویندوز، مکینتاش و لینوکس سازگار است.
بهترین هارد اکسترنال حدود ۷ میلیون تومان
هارد اکسترنال وسترن دیجیتال My Book Desktop
ظرفیت ۴ ترابایت | از ۷.۰۰۰.۰۰۰ تومان
ظرفیت ۶ ترابایت | از ۸.۶۰۰.۰۰۰ تومان
ظرفیت ۸ ترابایت | از ۱۰.۳۰۰.۰۰۰ تومان
ظرفیت ۱۲ ترابایت | از ۱۸.۳۰۰.۰۰۰ تومان
ظرفیت ۱۴ ترابایت | از ۲۲.۱۰۰.۰۰۰ تومان
پورت | USB 3.0 |
ظرفیت | ۴ تا ۱۸ ترابایت |
اندازه | ۶.۷ در ۵.۵ در ۱.۹ اینچ |
وزن | ۱ کیلوگرم |
سرعت و مقاومت |
خوانش ۱۷۱.۳ مگابیت بر ثانیه نوشت ۱۷۷.۳ مگابیت بر ثانیه بدون ویژگیهای مقاومتی |
یکی از هاردهای اکسترنال خوشقیمت برای ذخیره اطلاعات که معمولا برای کسانی که نیازی به نقل و انتقال هارد به شکل مداوم ندارند، توصیه میشود از برند وسترن دیجیتال مدل My Book Desktop است. این هارد اکسترنال برخلاف بسیاری از حافظههای خارجی بسیار حجیم است و از منبع برق جداگانه برای روشن شدن بهره میبرد.
از ویژگیهای این هارد اکسترنال میتوان به درگاه USB 3.0 آن اشاره کرد که از سرعت خوانش و نوشت نسبتا خوبی برخوردار است. اگر اطلاعات زیادی برای ذخیرهسازی دارید و به یک هارد اکسترنال دم دستی و مقرونبهصرفه نیاز دارید، این مدل به شما پیشنهاد میشود.
عالی. دستتون درد نکنه