مدیران دیجی‌کالا: ۵۰ درصد فروشندگان مارکت پلیس در شهرستان‌ها فعالند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
تمرکز دیجی‌کالا بر فروشنده محور گفتگوی حامد نواب تهرانی و بنیانگذاران دیجی‌کالا در رویداد گردهمایی سالیانه کسب‌وکارهای فعال در دیجی‌کالا

به نقل از دیجیاتو؛ مدیران دیجی‌کالا اعلام کردند یک سوم فروش کل مارکت پلیس دیجی‌کالا را فروشندگان خارج از تهران انجام می‌دهند و همچنین ۵۰ درصد فروشندگان فعال آن‌ها هم خارج از تهران هستند. حمید و سعید محمدی، بنیان‌گذاران دیجی‌کالا همچنین با اعلام آخرین آمارها، گفتند که ۷۰ درصد فروش کل مارکت پلیس (به لحاظ مالی) از سوی «فروشندگان مردمی» انجام می‌شود؛ آماری که در فروشگاهی مانند «آمازون» نهایتا به ۶۰ درصد می‌رسد.

دیجی‌کالا و رشد در دوران کرونا

چهارمین گردهمایی سالیانه کسب‌وکارهای فعال در دیجی‌کالا با حضور تعدادی از فروشندگان دیجی‌کالا به صورت آنلاین برگزار شد؛ آن هم در شرایطی که کاهش قدرت خرید مردم و افت چشم‌گیر ارزش ریال، مشکلات فراوانی در تولید، زنجیره تأمین و واردات و در مجموع، وضعیت پیچیده و دشواری را برای مشتریان و فروشندگان دیجی‌کالا هم ایجاد کرده است. با وجود تمام این مشکلات «حمید محمدی» یکی از مدیران عامل دیجی‌کالا می‌گوید که این مارکت پلیس رشد قابل توجهی در این ایام داشته است.

«سعید محمدی» دیگر مدیرعامل دیجی‌کالا تأکید دارد این فروشگاه اینترنتی از سال گذشته و با شیوع کرونا، با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم کرد و روی لجستیک خود بسیار با قدرت و تمرکز کار کرده است. همچنین آمارهای این مدیران نشان می‌دهند که دیجی‌کالا در سراسر کشور کارآفرینی کرده و برای تمام فروشندگان در سایر شهرهایی جز تهران هم آورده‌های مهمی داشته است.

حمید و سعید محمدی و حامد نواب تهرانی در گردهمایی سالیانه فروشندگان فعال در دیجی‌کالا

فروشندگان مردمی در دیجی‌کالا

حمید محمدی با تأکید بر این نکته که بیش از ۹۰ درصد کالاهای فروخته شده (به لحاظ تعداد) در دیجی‌کالا را فروشندگان مارکت پلیس تأمین می‌کنند گفت: «۷۰ درصد فروش کل مارکت پلیس (به لحاظ مالی) هم از طرف سلرها انجام می‌شود.» در ادامه، سعید محمدی این آمار ۷۰ درصدی را با پلتفرم‌های مشابه و موفق در عرصه بین‌المللی، مثل آمازون، مقایسه کرد و گفت: «در آمازون ۶۰ درصد فروش از طرف فروشندگان مارکت پلیس انجام می‌شود و ۴۰ درصد دیگر به صورت خرده‌فروشی است.»

چالش راضی کردن مشتری و فروشنده در پلتفرم دو سویه

آنها با اشاره به پلتفرم‌های دوسویه تأکید داشتند هسته اصلی این نوع کسب‌وکارهای اینترنتی چنین است که یک شرکت نرم‌افزاری با ارائه زیرساخت به جامعه بزرگی از مخاطبان از ارائه مستقیم کالا فاصله می‌گیرد. آن‌ها باور دارند دیجی‌کالا یک پلتفرم آنلاین دوسویه است و در کنار بسیاری از تیم‌های دیگر امروزی در حال نقش‌آفرینی دنیای مدرن امروزی هستند.

در ادامه برادران محمدی به چالش اصلی در عملکرد پلتفرم‌های دو سویه اشاره کردند: «ایجاد توازن». آن‌ها با اشاره به سیستم الاکلنگی این نوع پلتفرم‌ها تأکید کردند رضایتمندی هر دو طرف (چه فروشنده و چه خریدار) بزرگترین مشکل این پلتفرم‌ها است و آن را با ذکر مثالی تشریح کردند:

«در مسأله قیمت مرجع، تنها هدف دیجی‌کالا ایجاد تعادل بین دو طرف بود. مسأله‌ای که در آغاز کار عامل نگرانی و نارضایتی فروشنده‌ها شد و حتی شاید فکر می‌کردند که دیجی‌کالا در حال مداخله به نفع مشتری است و در عین حال، مشتری از افزایش افسار گسیخته قیمت‌ها ناراضی بود!»

کفه ترازو کجاست؟ به سمت مشتری یا فروشنده؟

در ادامه این رویداد، «حامد نواب تهرانی»، مدیر ارشد واحد بازرگانی دیجی‌کالا سؤال مهمی را مطرح کرد که دغدغه بسیاری از فروشندگان دیجی‌کالا است: «آیا درست است که می‌گویند کفه دیجی‌کالا به سمت مشتری سنگین‌تر است؟» حمید محمدی در این باره دوباره به محدودیت‌هایی اشاره کرد که در پلتفرم‌های دوسویه وجود دارد. به گفته محمدی مسائلی که دیجی‌کالا با آن‌ها دست به گریبان است برای اولین بار در ایران مطرح شده‌اند و دیجی‌کالا الزاما در اولین پاسخ به این مسائل، بهترین پاسخ را نمی‌دهد، بلکه دیجی‌کالا با یادگیری و حل مشکلات جدید، روز به روز بهتر می‌شود.

راه‌حل‌های دیجی‌کالا برای مشکلات فروشندگان

او می‌گوید آن‌ها سعی کردند برای این چالش‌ها راه حل جدیدی ارائه کنند: «یکی از امکاناتی که به‌تازگی در دیجی‌کالا ایجاد شده است، Customer Background Check است که نرخ عودت کالاها از سوی یک مشتری را به خوبی نشان می‌دهد.» آن‌ها باور دارند که در سال جدید تمرکز زیادی روی فروشندگان در کنار مشتریان خود گذاشتند و این راه را در سال بعدی هم ادامه خواهند داد چرا که این فروشندگان در واقع همکاران اصلی دیجی‌کالا در راهش هستند.

تقدیر از فروشندگان برتر دیجی‌کالا در رودیداد آنلاین گردهمایی سالیانه فروشندگان فعال در دیجی کالا

در این مراسم همچنین بار دیگر به ویژگی جدید دیجی‌کالا که «ارسال توسط خود فروشنده» نام دارد اشاره شد و این نمونه یکی از گام‌های بزرگ دیجی‌کالا برای توجه به فروشندگان اعلام شد. با اضافه شدن این قابلیت در خریدهای دیجی‌کالایی برخی فروشندگان اجناس خاص نظیر گل و گیاه هم می‌توانند با قدرت بیشتری در این پلتفرم شروع به فعالیت کنند و گستره دامنه فروشندگان بیش از پیش پهناور خواهد شد.

از دیگر اتفاقات مهمی که برای فروشندگان دیجی‌کالا در ماه‌های اخیر رخ داده استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش نرخ رد شدن محتوای فروشندگان و در نتیجه تسریع کار آن‌هاست. در ادامه حمید محمدی از تبلیغات محیطی و تلویزیونی برای توسعه مارکت پلیس و افزایش فروش کسب‌وکارهای فعال در دیجی‌کالا خبر دادند و البته خبر خوش بررسی ساختار کمیسیون‌ها، به سمت کاهش آ‌ن‌ها. همچنین اعلام شد جلسات ماهیانه ملاقات با فروشندگان فعال در مارکت پلیس دیجی‌کالا برگزار می‌شود که طی آن‌ها به مشکلات فروشندگان گوش داده می‌شود تا چالش‌ها حل شود.

تقدیر از فروشندگان برتر

در بخش پایانی از این رویداد، دیجی‌کالا از ۷ فروشنده خود که بیشترین میزان فروش، بهترین عملکرد عملیاتی و بیشترین رشد فروش را داشتند تقدیر کرد. این کسب‌وکارها در حوزه‌هایی مانند فروش موبایل، فروش قطعات رایانه، مد و پوشاک، سوپر مارکت و فروش محصولات باغبانی فعالیت دارند.

این مطلب اولین بار در دیجیاتو منتشر شده و در اتاق خبر دیجی‌کالا بازنشر شده است.



دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. میلاد

    من عاشقتونم..دیجیکالا یکه..یک

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X