از استخدام ۱۶۶ نفر در یک روز تا دریافت ۱۵ هزار رزومه؛ فرآیند جذب و استخدام در دیجی‌کالا چگونه است؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
فرایند استخدام و جذب در دیجی کالا

به نقل از آی‌تی رسان: بیش از ۴۸۶ نوع موقعیت شغلی در دیجی‌کالا وجود دارد. تقریبا برای هر فردی با هر مهارت و تخصصی می‌توان یک شغل و پست سازمانی در دیجی‌کالا یافت. این تنوع شغلی گسترده باعث می‌شود هم کارجویان و علاقه‌مندان زیادی دنبال ورود به این شرکت باشند و هم فرآیند جذب و استخدام، مقطعی و ساده نباشد؛ بلکه یک پروسه کاملا سیستماتیک و برنامه‌ریزی شده برای استخدام نیروهای متناسب با نیازهای هر بخش، پیاده‌سازی شده باشد.

اگر شما هم علاقه‌مند هستید بدانید چگونه افراد در دیجی‌کالا جذب و استخدام می‌شوند یا چه مراحلی را طی کرده و فرآیند دعوت به همکاری‌ها چگونه است؛ با ما همراه باشید تا گریزی به گزارش سرمایه انسانی زمستان ۹۹ این شرکت بزنیم و آمارهای جذابی از کارجوهای دیجی‌کالا ببینیم.

اگر علاقه‌ای به خواندن متن ندارید، می‌توانید ویدئو اختصاصی ما را در این زمینه ببینید تا خیلی سریع محتوا را به صورت صوتی و تصویری ببینید:

 

بیشترین استخدام‌ها از چه طریقی است؟

تنوع بالای فرصت‌های شغلی در دیجی‌کالا باعث شده روزانه کارجویان زیادی دنبال روش‌هایی برای ارسال رزومه به این شرکت باشند. بیشترین بازدیدها و ارسال رزومه از طریق صفحه فرصت‌های شغلی دیجی‌کالا (Career.digikala.com) اتفاق می‌افتد.

به گزارش دیجی‌کالا، به طور متوسط در نیم‌سال اول سال ۱۳۹۹، حدود ۵ درصد کارجویایی که از طریق این صفحه رزومه ارسال کردند؛ استخدام شدند.

بیش از ۷۰ درصد رزومه‌های ارسالی برای دیجی‌کالا از طریق صفحه فرصت‌های شغلی است که علت آن به‌روز شدن مداوم آگهی‌های دعوت به همکاری است. هر روز فرصت‌های شغلی آپدیت شده و کاربران با بازدید از این فرصت‌های شغلی جدید، در جریان تازه‌ترین استخدام‌ها و دعوت‌ به همکاری‌ها قرار می‌گیرند. به طور متوسط هر ماه بیش از ۴۰ هزار بازدید از این صفحه صورت می‌گیرد و همان‌طور که گفتیم؛ نرخ تبدیل بازدیدهای صفحه فرصت‌های شغلی به استخدام ۵ درصد است. در مقاطعی از سال مانند تیرماه امسال، بازدیدها از صفحه فرصت‌های شغلی نزدیک به ۵۰ هزار مراجعه در ماه می‌شود.

این آمار نشان می‌دهد بیشترین ورودی‌های دیجی‌کالا از این روش است و البته دیجی‌کالا آگهی‌های استخدامی در سایت‌های کاریابی، شبکه‌های اجتماعی و غیره دارد و از طریق آن‌ها هم رزومه‌ها و درخواست‌ها استخدام دریافت می‌شوند. ۱۵ درصد رزومه‌ها از سوی سایت‌های کاریابی و ۷ درصد از طریق شبکه‌های اجتماعی وارد پروسه جذب و استخدام دیجی‌کالا می‌شوند.

۱۶۶ استخدام در یک روز

دیجی‌کالا طی سال‌های اخیر و همگام با رشد در بخش‌های مختلف و نیاز روزافزون به استخدام‌های بیشتر، فرآیندهای جذب و استخدام خود را بهینه‌سازی و متحول کرده است تا متوسط زمان استخدام‌ها کاهش پیدا کند و از سوی دیگر، رزومه‌ها دقیق‌تر و تخصصی‌تر بررسی شوند و افرادی با مهارت‌ها و شرایط کاری متناسب با نیازهای اعلام شده، جذب شوند. در سال ۱۳۹۹، با پاندمی ویروس کرونا و نیاز به جذب نیروهای بیشتر در مدت زمان کمتر، فرایند استخدام دیجی‌کالا آمارهای جالبی برجای گذاشته و رکوردهای قبلی خود را شکسته است.

در سال ۱۳۹۹، پیش‌بینی می‌شود نزدیک به ۱۴۵۰۰ کارجو درخواست استخدام داشته‌اند؛ در حالی‌که این آمار در سال ۱۳۹۸ برابر با ۸۸۱۶ کارجو و سال ۱۳۹۷ فقط ۶۷۰۰ کارجو بوده است. یعنی در سال ۱۳۹۹ نزدیک به دو برابر سال ۱۳۹۸ رزومه برای دیجی‌کالا فرستاده شده است.

در نیمه اول سال ۹۹، ۷۲۸۲ کارجو درخواست استخدام در موقعیت‌های شغلی تیم‌های تکنولوژی و غیرعملیاتی را دیجی‌کالا داشتند که از میان آن‌ها تعداد ۵۹۵۹ رزومه، معادل ۸۲ درصد درخواست‌ها مورد بررسی قرار گرفتند. ۱۶ درصد این افراد معادل ۹۶۶ نفر به مصاحبه و ۱۹ درصد به همکاری دعوت شدند  تا در نهایت ۱۶۱ نفر، یعنی ۸۹ درصد دعوت شده‌ها استخدام شدند.

یک رکورد بی‌نظیر در این بخش، انجام بیش از ۶۰۰ مصاحبه و ۱۶۶ استخدام در یک روز است. این آمار مربوط به زمانی است که دیجی‌کالا به خاطر همه‌گیری ویروس کرونا با حجم زیادی از سفارش‌ها و خریدهای کاربران روبرو شده و از سوی دیگر به خاطر حفظ سلامت همکاران خود و کاهش شیفت‌های کاری، اقدام به استخدام نزدیک به ۲ هزار نیرو در بخش‌های عملیاتی می‌کند تا کیفیت ارائه خدمات به مشتریان را حفظ کند.

پرطرفدارترین شغل‌ها

دیجی‌کالا در سال‌های اخیر فرصتی فراهم کرده است تا افراد مستعد و با ظرفیت، بدون داشتن سابقه شغلی وارد رشته‌های مورد علاقه خود شوند. هر فرد تازه فارغ‌التحصیل از دانشگاه یا حتی در حال تحصیل برای فرصت‌ها و موقعیت‌های شغلی که تیم‌های دیجی‌کالا نیاز به نیروی تازه‌وارد داشتند، دعوت به همکاری شدند و رزومه آن‌ها بررسی و مورد مصاحبه قرار گرفتند.

در سال ۹۷ نزدیک به ۸۰۰ کارجو به عنوان «کارآموز محصول» وارد دیجی‌کالا شدند. در سال ۹۸ حدود ۱۱۰۰ تازه دانش‌آموخته با انگیزه جذب شدند و در سال ۹۹ برای فرصت شغلی «متخصص داده» حدود ۶۰۰ کارجو متقاضی بودند.

تیم تکنولوژی نسبت به تعداد موقعیت‌های شغلی، بیشترین کارجو را داشته است. در این تیم، به طور متوسط برای هر موقعیت شغلی ۱۱۵ کارجو وجود دارد. بخش‌های عملیاتی شامل مهندسی و مدیریتی به همراه تیم بازرگانی و بازاریابی نیز پس از تیم تکولوژی بیشترین متقاضی را دارند.

در سال‌های اخیر، غالبا تیم تکنولوژی بیشترین استخدام‌ها را هم داشته است. بیش از ۳۰ درصد کل استخدام‌ها در موقعیت‌های شغلی تیم تکنولوژی بودند. در همین سال موقعیت شغلی «کارشناس HSE» ۱۱ نفر را استخدام کرده است. در سال ۹۸ هم موقعیت شغلی «مهندس نرم‌افزار» ۱۴ نفر استخدام شدند و در سال ۹۷ هم فرصت شغلی «تحلیل‌گر محصول» با ۱۵ استخدامی در صدر موقعیت‌های شغلی دیجی‌کالا بوده است.

به طور کلی، در سال ۹۹ تیم تکنولوژی ۵۳ استخدامی داشته است و پس از آن تیم عملیات با ۲۷ استخدامی و تیم بازرگانی با ۲۵ جذب نیرو پیش‌تاز بودند. تیم بازاریابی با ۲۳ استخدام و منابع انسانی با ۲۰ نیروی جذب شده در رده‌های بعدی هستند.

۹۰۰ استخدام در یک ماه

داستان جذب و استخدام در تیم‌های عملیاتی با بخش‌های دیگر دیجی‌کالا کاملا متفاوت است. تیم‌های عملیاتی شامل همکاران انبار، پخش‌، توزیع و امور مشتریان می‌شود. هم فشار سفارش‌ها روی این افراد بیشتر است و هم متناسب با ماهیت کارشان، تعداد استخدامی‌های بیشتری طلب می‌کند. جالب است بدانید روزانه تقریبا ۴۰۰ هزار سفارش در دیجی‌کالا دریافت می‌شود. اپراتورهای واحد عملیاتی به ازای هر آیتم به طور میانگین ۱۶ ثانیه پیاده‌روی می‌کنند. یعنی بیشتر از هزار و سیصد ساعت پیاده‌روی در روز!

شیوع ویروس کرونا هم باعث افزایش استخدام‌ها در این بخش شد. دیجی‌کالا می‌گوید به تنهایی در فروردین ماه بیش از ۹۰۰ همکار در تیم عملیات جذب و استخدام شدند. در نیم سال اول امسال، در مجموع ۳۰۲۸ همکار به تیم عملیات افزوده شدند.

پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال نزدیک به ۳۴ هزار مصاحبه برای استخدام همکاران بخش‌های انبار، پخش، توزیع و امور مشتریان انجام شود. در نیم‌سال اول نزدیک به ۱۷ هزار مصاحبه انجام شده است که حدودا ۱۸ درصد آن‌ها معادل ۳۰۰۱ نفر استخدام شدند. متوسط زمان هر استخدام در نیمه اول امسال برابر ۱۰ روز بوده است. این آمار در حالی به ثبت رسیده که سال ۹۸ در مجموع ۱۸۵۰۵ مصاحبه برای استخدام همکارانی در تیم‌های عملیات صورت گرفته است.

میزان رضایت از فرآیند جذب

به طور میانگین ۸۹ درصد کارجویان از فرایند جذب دیجی‌کالا در سال ۹۹ رضایت داشتند که ۲ درصد نسبت با سال ۹۸ رشد داشته است. این داده‌ها براساس نظرسنجی‌های صورت گرفته از کارجوها پس از پایان هر مصاحبه به دست آمده است.

عمده‌ترین دلایل رضایت کارجویان دعوت شده به مصاحبه «سوالات دقیق و مرتبط» و «برخورد حرفه‌ای» عنوان شده و عمده‌ترین دلایل نارضایتی هم «عدم پاسخ‌گویی بعد از مصاحبه» و «معطلی مصاحبه شونده» بیان شده است.

اما در آن سو، مدیران دیجی‌کالا به طور میانگین ۸۵ درصد از فرایند جذب و استخدام رضایت دارند. تیم منابع انسانی به طور مستمر میزان رضایت مدیران را ارزیابی کرده و در پی راهکارها و روش‌هایی برای تسهیل و افزایش میزان رضایت‌مندی آن‌ها است. در این ارزیابی‌ها، ۴ شاخص «کیفیت کارجویان معرفی شد»، «نظر و راهنمایی منابع انسانی»، «رضایت از نوع چیدمان پروسه جذب و استخدام» و «نگرش مشتری‌محوری» مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مدیران بخش بازاریابی با ۹۴ درصد بیشترین میزان رضایت را در میان تمام بخش‌ها دارند و بخش‌های «منابع انسانی» و «مالی» با ۹۲ درصد در رده بعدی هستند. تیم‌های تکنولوژی و بازرگانی با ۸۶ درصد در میانه این نظرسنجی هستند و مدیران تیم‌های عملیات و توسعه کسب‌وکار با ۸۰ درصد، پایین‌ترین رضایت‌مندی را دارند.

این نکته را باید در نظر گرفت که فرایندهای جذب و استخدام در شرکتی که نزدیک به ۵۰۰ موقعیت شغلی دارد، بسیار پیچیده، گسترده و همراه با چالش‌ها و موانع زیادی است. به طور مثال، در بخش عملیات با انواع نیازها روبرو هستید و باید به سرعت افرادی جذب شوند که توانایی سازگاری با این نیازمندی‌ها را داشته باشند.

حرف آخر

در فرآیندهای دعوت به همکاری و استخدام دیجی‌کالا، استعدادها و علایق افراد هم فرصت بروز و شکوفایی پیدا می‌کند و می‌توانند به رده‌های بالای مدیریت دیجی‌کالا برسند. افراد حرفه‌ای می‌توانند در این بستر رشد کرده و مهارت‌های خود را پرورش دهند.

در همین راستا، دیجی‌کالا مجموعه رویدادهای «از دانش تا تجربه» را با همکاری دانشگاه‌های کشور برگزار می‌کند تا فاصله صنعت و دانشگاه کمتر شده و رهبران و متخصصان دیجی‌کالا بتوانند تجربه‌ها و اندوخته‌های خود را به اشتراک بگذارند. این رویه کمک می‌کند تا تهدیدی مانند نایاب بودن متخصص در کشور به یک فرصت تبدیل شود.

این مطلب اولین بار در آی‌تی رسان منتشر شده و در اتاق خبر دیجی‌کالا بازنشر شده است.



دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X