شما بگویید؛ لپ‌تاپ گیمینگ یا دسکتاپ گیمینگ؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
کامپیوتر دسکتاپ مقابل کامپیوتر لپ‌تاپ

انتخاب میان لپ تاپ گیمینگ یا یک سیستم رومیزی (دسکتاپ) همیشه از دشوارترین دغدغه‌های جامعه بازیکنان کامپیوترهای شخصی بوده است. البته با توجه به اینکه هر کدام از این دو مزیت‌ها و معایب خود را دارند، در نهایت گزینه ارجح به شرایط زندگی شخصی شما بازمی‌گردد. اما در سال‌های اخیر که فاصله بهینه بودن لپ‌تاپ‌ها و سیستم‌های رومیزی کمتر و کمتر شده، جواب دادن به این سؤال هم به‌سادگی گذشته نخواهد بود.

در این مطلب به بررسی ویژگی‌های قابل‌تأمل لپ‌تاپ‌های گیمینگ و مقایسه آن‌ها با سیستم معادل رومیزی می‌پردازیم تا ببینیم کدام یک به بهترین شکل می‌توانند از پس نیازهای شما برآیند.

ROG Laptops

تفاوت در قدرت

مهم‌ترین مسأله‌ای که باید در انتخاب لپ‌تاپ گیمینگ در نظر بگیرید قدرت ضعیف‌تر آن نسبت به قطعات معادل بر روی سیستم رومیزی است. مثلا اگر با معماری نسل جدید به سراغ یک کارت گرافیک قدرتمند مثل GTX 1660 Ti برای بازی در رزولوشن فول اچ‌دی یا 1080p بروید، راندمان نسخه نوت‌بوک آن ممکن است تا ۱۵% ضعیف‌تر از معادل رومیزی باشد. دلیل عمده این مسأله بحث مصرف انرژی و حرارت است.

لپ‌تاپ به زعم معماری جمع و جور خود در کنترل حرارت ناشی از چیپ‌ست اصلی با عملکرد بالا ناتوان است. به همین دلیل چیپ‌های گرافیکی و حتی پردازنده آن با فرکانس کلاک بسیار پایین‌تری طراحی می‌شوند تا برای این ساختار کوچک قابل استفاده شود. البته باید توجه داشت که پیشرفت تکنولوژی سخت‌افزار در سال‌های اخیر و همچنین ورود تکنولوژی‌هایی چون Max Q انویدیا به این عرصه باعث شده که تفاوت در عملکرد میان لپ‌تاپ‌ها و سیستم‌های رومیزی تا حد قابل‌توجهی کاهش پیدا کند، اما حتی همین الان هم راندمان یک سیستم دسکتاپ ۸۰۰ دلاری از یک لپ‌تاپ ۸۰۰ دلاری بیشتر خواهد بود.

این موضوع حتی در انتخاب لپ‌تاپ مناسب می‌تواند به یک دغدغه‌ی مهم تبدیل شود. مثلا اگر نوت‌بوکی با کارت گرافیک RTX 3060 و مصرف انرژی ۸۰ داشته باشیم، قدرت آن بسیار ضعیف‌تر از یک نوت‌بوک RTX 3060 با مصرف انرژی ۱۲۰ خواهد بود.

Desktop Gaming Setup

قابل حمل بودن

برای بسیاری از گیمرها که اهل خانه‌نشینی مفرط نیستند، انتخاب یک لپ‌تاپ گیمینگ از جهت قابل حمل بودن می‌تواند به یک مزیت بسیار مهم تبدیل شود. در حالی که سیستم رومیزی همیشه ثابت است و باید در یک نقطه از خانه آن را نگه دارید، لپ‌تاپ گیمینگ به شما اجازه تجربه جدیدترین بازی‌های روز را در هر نقطه از خانه و حتی مکان‌های دیگر می‌دهد. این موضوع علی‌الخصوص برای افرادی که سفر می‌کنند حائز اهمیت است.

از طرفی، یک لپ‌تاپ گیمینگ دغدغه‌های ساختن یک محیط کارآمد را برای رایانه رومیزی ندارد. مثلا اگر در اولی با تعیین جایگاه یک لپ‌تاپ و هدست و موس مواجه باشید، در حالت رومیزی باید یک جای مناسب برای کیس تهویه کنید و از طرفی به فکر مانیتور، کیبورد، موس، اسپیکر و دیگر تشکیلات مربوط به آن باشید. مسلما انتخاب یک لپ‌تاپ جمع و جور می‌تواند تا حد زیادی این مشکلات را برای شما از معادله خارج کند.

Desktop Gaming Setup

کیفیت تصویر یا اندازه تصویر؟

اندازه‌ی تصویر بزرگ‌ترین الترابوک‌ها هم در حال حاضر نهایت تا ۱۷ اینچ است. این در حالی است که شما با سیستم رومیزی می‌توانید حتی به فکر یک مانیتور ۳۴ اینچی باشید. البته باید در نظر گرفت که مانیتورهای بزرگ در رزولوشن‌های پایین مثل 1080p وضوح تصویر جالبی ندارند و تجربه گیمینگ خوبی از نظر جلوه‌های بصری به شما نمی‌دهند. پس اگر به فکر خرید یک مانیتور بزرگ‌تر باشید، باید سخت‌افزار قوی‌تری انتخاب کنید تا توانایی اجرای بازی‌ها را در رزولوشن بالاتر (مانند 1440p یا 4K) داشته باشد.

لپ‌تاپ به واسطه صفحه نمایش کوچک‌تر خود در هر رزولوشنی از تراکم صفحه بسیار بالایی برخوردار است. مثلا یک لپ‌تاپ ۱۵ اینچی در رزولوشن 1080p از حیث ppi یا همان چگالی پیکسل در حدود ۱۴۰ قرار دارد. معادل این رزولوشن در مانیتور ۲۴ اینچی حدود ۹۱ پیکسل می‌شود که وضوح و تیزی تصویر را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

یک نکته بسیار مهم دیگر این است که پنل بسیاری از لپ‌تاپ‌های گیمینگ مدرن از نظر تکنولوژی فراتر از مانیتورهای رده‌پایین بازار هستند و از طرفی نرخ تازه‌سازی (Refresh Rate) آن‌ها از ۶۰ بالاتر است. در بازار کنونی اگر بخواهید مانیتوری با نرخ‌ تازه‌سازی ۱۲۰ یای ۱۴۴ خریداری کنید قیمت آن حداقل ۲۰ میلیون تومان خواهد بود. این در حالی است که با سرمایه‌گذاری روی یک لپتاپ گیمینگ می‌توانید تجربه رقابتی بازی‌های آنلاین را با قیمتی معقول‌تر تجربه کنید.

پس از نظر تصویر و کیفیت آن همه‌چیز به سلیقه و نیازهای بازیکن و صدالبته بودجه او بازمی‌گردد.

PC Upgradability

قابلیت ارتقا

شاید بزرگ‌ترین عیب لپ‌تاپ در مقایسه با سیستم دسکتاپ مسئله ارتقای قطعات باشد. با اینکه نوت‌بوک‌ها جدید به شما قابلیت ارتقای حافظه و هارد سیستم را می‌دهند، تعویض قطعات مهمی چون پردازنده و کارت گرافیک کاری بسیار دشوار و در اکثر مواقع غیرممکن است. پس اگر یک لپ‌تاپ گیمینگ خریداری کنید، قابلیت جهش در میان نسل‌ها را ندارید و باید تا سال‌های سال و خرید لپ‌تاپ بعدی با عملکرد مشخص آن کنار بیایید.

این مسأله مسلما در مدل رومیزی وجود ندارد چرا که هر وقت اراده کنید می‌توانید تک‌تک قطعات آن را تعویض کنید. همچنین به دلیل طراحی ذاتی ماژولار، قابلیت شخصی‌سازی و تزیین سیستم هم در دسکتاپ کیلومترها جلوتر از لپ‌تاپ قرار دارد. استفاده از فن‌ها و سیم‌های RGB، سیستم خنک‌کننده مایع و… تنها بخشی از این گزینه‌های شخصی‌سازی برای کاربران رایانه‌های رومیزی است.

البته باید توجه داشت که جهش‌های نسلی سخت‌افزار آن‌قدرها هم فوق‌العاده و وسوسه‌برانگیز نیستند. این مصداق استدلالی است که بگوییم حالا چون کارت‌های سری ۳۰۰۰ انویدیا روانه بازار شده پس نسل اول RTX یعنی مجموعه ۲۰۰۰ به کلی منسوخ و غیرقابل استفاده است! مسلما جهش عملکرد تا آن حد قابل‌توجه نبوده و اگر همین الان هم دارنده کارت ۲۰۷۰ و حتی ۲۰۶۰ باشید تا سال‌های آینده برای شما مشکلی در اجرای بازی‌های روز با تنظیمات بسیار بالا ایجاد نخواهد کرد. پس اگر به جهش‌های دوساله در بازار کامپیوتر اهمیت نمی‌دهید، نبود قابلیت ارتقا برای لپ‌تاپ آنقدرها هم آزاردهنده و مشکل‌ساز نخواهد بود.

Desktop Gaming Setup

کمبود جهانی نیم‌رسانا و بازار سرسام‌آور سخت‌افزار

در دنیایی که شوق استخراج رمز ارزها به همه جوامع آن نفوذ کرده و از طرفی به دلیل پاندمی کرونا با کمبود قطعات الکترونیکی مواجه است، بیشترین آسیب را گیمرهای رایانه شخصی می‌بینند. همان‌طور که می‌دانید، در حال حاضر به صورت جهانی و نه فقط در ایران، انبارهای کارت گرافیک با کمبود مواجه هستند و سازندگان هم به دلیل نبود نیم‌رسانا به اندازه کافی نمی‌توانند با انتظارات بازار روبه‌رو شوند.

در چنین شرایطی کارت پرچم‌دار انویدیا یعنی RTX 3080 که در بدترین حالت باید ۲۵ میلیون تومان باشد در بازار داخلی به قیمت ۷۰ یا ۸۰ میلیون تومان فروخته می‌شود. برای همین قضیه انتخاب بین کامپیوتر رومیزی یا لپ‌تاپ گیمینگ به مقوله‌ای پیچیده تبدیل شده است.

با توجه به حباب سرسام‌آور بازار کارت گرافیک، در حال حاضر سرمایه‌گذاری روی یک لپتاپ گیمینگ می‌تواند منطقی‌تر باشد، البته در نهایت باید همه مزایا و معایب این دو انتخاب را در نظر بگیرید. در ادامه سعی می‌کنیم معادل یک سیستم لپ‌تاپ را به صورت رومیزی بسازیم و قیمت‌های این دو را در بازار داخلی مقایسه کنیم.

مدل لپ‌تاپ: Lenovo Legion 5 15IMH05H سیستم رومیزی: Intel & Asus
صفحه نمایش: 15 اینچ با رزولوشن 1080p و پنل IPS (نرخ تازه‌سازی ۱۴۴) پردازنده: Core i5 9400f شش هسته‌ای با فرکانس پایه ۲.۸ مگاهرتز
پردازنده: Core i7 10750H هشت هسته‌ای با فرکانس ۲٫۶ تا ۵ گیگاهرتز کارت گرافیک: Asus RTX 2060 6GB
کارت گرافیک: RTX 2060 Max-Q 6GB حافظه رم: 2×۸ 16GB 2666Mhz
حافظه رم: 16GB DDR4 حافظه داخلی: 1 ترابایت هارد درایو WD و ۲۵۶ گیگابایت از نوع SSD ساتا
حافظه داخلی:‌ 1 ترابایت هارد درایو و ۲۵۶ گیگابایت حافظه از نوع SSD کیس:‌ Green Griffin G2
قیمت: 38 میلیون تومان پاور: Green 550W Gold 80 Plus
مانیتور: 24 اینچ BenQ EX2510 با پنل IPS (نرخ تازه‌سازی ۱۴۴)
قیمت: حدود ۵۰ میلیون تومان

با توجه به برابری نسبی پردازنده و رم این دو سیستم، می‌توان گفت که در نهایت از نظر قیمتی باید طرف لپ‌تاپ‌های گیمینگ را گرفت، با اینکه بارها ثابت شده که در شرایط عادی بسیار گران‌تر از معادل‌های قدرتمندتر رومیزی خود هستند. همچنین در انتخاب مانیتور برای سیستم رومیزی از یک صفحه IPS با نرخ تازه‌سازی مشابه با معادل لپ‌تاپ آن استفاده شد تا حداقل از نظر رقابتی و حرفه‌ای در فضای یکسان قرار گیرد.

در جدول زیر مزایای کامپیوتر رومیزی گیمینگ و لپ‌تاپ گیمینگ را برای شما لیست کرده‌ایم.

لپ‌تاپ گیمینگ گیمینگ رومیزی
قابل حمل بودن جایگاه ثابت
جمع‌وجور بودن گرفتن فضای زیاد
کیفیت تصویر بالاتر اندازه تصویر بیشتر
عملکرد ضعیف‌تر عملکرد معادل بهتر
قیمت ارزان‌تر در بازار فعلی قیمت گران‌تر در بازار فعلی
بیشتر قطعات آن قابل ارتقا نیست همه قطعات آن قابل ارتقا هستند
اکثر اکسسوری‌ها را در خود دارد نیاز به خرید اکسسوری‌هایی چون اسپیکر و کیبورد و موس دارد

با بررسی همه این‌ها، شما کدامیک از این دو را ترجیح می‌دهید؟ نظر خود را با ما و دیگر کاربران دیجی‌کالا مگ در میان بگذارید.

صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲۷ دیدگاه
  1. M

    بنظر من دسکتاپ بهتره. ببینید شما اگه یه لپ تاپ قوی داشته باشید باز هم از نظر سخت افزاری محدود هستید و چون قابلیت ارتقا ندارید بعد چند سال باید اونو بفروشید. البته قابل حمل بودن لپ تاپ یه برتریه و نمیشه نقض کرد اما شما توی انتخاب قطعات دسکتاپ دستتون باز تره و بعدا هم واسه ارتقا مشکلی نخواهید داشت و از نظر سخت افزاری از لپ تاپ جلوترید. بنظرم سیستم دلخواهتون رو ببندید و بعدا اگه لازم بود یه لپ تاپ ارزون هم بگیرید. ممنون از توجهتون🙏

  2. Artin

    سلام ، در اینکه دسکتاپ بهتره که حرفی نیست

    اما اگر بخواین یک پی سی بخرید که با یک

    لپتاپ ۳۰ میلیون تومنی برابری کنه ، باید ۵۰

    میلیون تومن کم کم‌پول بدید،اما اگر بخواید یک

    pc سی میلیون تومانی سر هم کنید ، مثل یک

    لپتاپ ۱۵_۲۰ میلیون تومنی براتون کار میکنه …

    پس بهترین نتیجه گیری اینه که اگر استریمر

    نیستید و یک یوتیوبر نیمه حرفه ای هستید ، و

    در کنارش میخواید وب گردی کنید ، پژوهش

    کنید ، برای دانشگاه و درس هم استفاده کنید

    و در کنارش بخواید گیم های سنگین بزنید ، و

    البته از همه مهمتر و تاثیر گذار تر ، اگر بودجه ی

    بالا ندارید،و میخواین قابل حمل باشه و ببریدش

    دانشگاه و خونه ی دوست و قوم و خویش و …

    و تا حدی هم‌ قابل ارتقا باشه، قطعا لپتاپ بخرید

    و بهترین لپتاپ تا ۳۰ میلیون تومن : لپتاپ

    ایسوس مدل TUF Gaming F17 FX 706HE

    هست که توی دیجیکالا هم موجوده ، اونو بخرید

    اما اگر مسئله جا به جایی ندارید ، استریمر و

    یوتیوبر‌ حرفه ای هستید ، مسئله پول و بودجه و

    قیمت براتون اهمیتی نداره ، و درس و دانشگاه

    ندارید، دسکتاپ پیشنهاد میشه

    اگر هم درس و دانشگاه دارید ، اما گیم خیلییی

    واستون در حین حال مهمه ، میتونید یک

    دسکتاپ ۵۰_۷۰ میلیونی بخرید و در کنارش هم

    برای دانشگاه تون یک لپتاپ ۱۰‌_۱۵ تومنی بخرید

    که مناسب دانشجوییه

    امیدوارم کمک کرده باشم

  3. مهدیار محمدی

    دسکتاپ گیمینگ

  4. ??????????????

    خب من اومدم بهترین لپتاپ از نظر خودم رو با بهترین کیس از نظر خودم مقایسه کردم
    کیس= کامپیوتر دسکتاپ ام اس آی مدل MEG Aegis Ti5 11th
    لپ تاپ =لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی دل مدل
    G7 7500
    توی این دو متوجه میشید که با اختلاف قیمت ۱۰۰ میلیونی که دارن کیس بهتره البته معلومه این طوره ولی خب این دو بهترین مدل های این لپ تاپ و کیس بودن من پیشنهادم اینه که کیس گیمینگ بگیرید در کنارش یه لپ تاپ ضعیف باسه کار دانشگاه و فیلم دیدن بگیرید چون من خودم لپ تاپ گیمینگ داشتم مشکلی نداشت ولی شارژش زود تموم میشد بعد من میزدم به شارژ هنگام بازی کردن انقدر داغ میکرد و فنش صدا میداد که خیلی رو مخ بود صداش بخاطر اینکه تو لپ تاپ گیمینگ از رم و کارت گرافیک خیلی قدرتمندی در اون فضای کم استفاده میکنن و تعداد فن ها هم دو تاست داغ میکنه

  5. محمد

    ببینید دوستان انتخاب دسکتاپ یا لپتاپ تا حدود زیادی به سن و سال بستگی داره . به عنوان مثال افراد کم سن که در کنار خانواده زندگی میکنن و عمدتا راهنمایی و دبیرستانی هستن براشون دسکتاپ خیلی بهتره . اما برای افرادی که دانشگاه هستن و دیگه کنار خانواده زندگی نمیکنن و ماهی یه بار میان خونه پیش خانواده (مثل خود بنده ) لپتاپ گزینه بهتریه . چون کارهای پژوهشی انجام میدن و تکالیف دانشگاه انجام میدن .
    از طرفی بعضی افراد هست که دانشگاه هستن و کنار خانواده زندگی میکنن و کم سن و سال هم نیستن ، این افراد هم از دسکتاپ استفاده میکنن و بعضا گیمر هستن

  6. hossein

    دسکتاپ قطعا گزینه بهتری هست

  7. Mat

    ما که پول هیچ کدومش رو نداریم 🙁

    اما لپ تاپ گزینه به صرفه تریه، اکسسوری خاصی نمیخواد(میز،صندلی،مانیتور،کیبورد).قابل حمل هست،یه عالمه سیم پیچی بی نظم نداره.نسبت به دسکتاپ ارزون تر درمیاد براتون

    اما…
    به شدت داغ میکنه،کولپد و وسایل خنک کننده هم نهایت چند درجه دما رو بیارن پایین،وقتی دما بالا باشه قطعات داخلی آسیب پذیریشون میره بالا و از عمرشون کاسته میشه،خیلی از قطعات لپ تاپ هم غیر قابل تعویضه.در نتیجه اگه بسوزه ممکنه دیگه نتونید از لپ تاپتون استفاده کنید.

    دسکتاپ به علت فضای داخلی زیاد و تجهیزات متنوع خنک سازی درونی،دماش به شدت کمتر از لپ تاپه، قابلیت به روز شدن و جایگزینی تک تک قطعات رو داره،عملکردش در استفاده چندین ساعته بهتر از لپ تاپه.ولی یکجا نشینتون میکنه و مجبورید چند ساعت روی یک صندلی بشینید.در صورتی که لپ تاپ رو توی هر وضعیت و هرجا میشه استفاده کرد.یه مورد بسیار خوبی هم که لپ تاپ داره،باطریه،بخصوص توی این شرایط برق. حداقل چند دقیقه بهتون وقت میده تا گیم رو سیو کنید و خودتون سیستم رو خاموش کنید
    وقتی به صورت مداوم حین گیم زدن برقتون بره و دسکتاپتون خاموش بشه،هارد و قطعاتش در معرض آسیب قرار میگیرند

    باید نسبت به وضعیت مالی خودتون بسنجید که کدومش بهتره،اگه وضع مالی خوبی دارید،تو خرید دسکتاپ گیمینگ شک نکنید، اما اگه وضع مالیتون خیلی عالی نیست،لپ تاپ گزینه به صرفه تریه.

  8. بی نام

    قطع به یقین تو شرایط فعلی بازار لپ تاپ گزینه به صرفه تری هستش
    فقط به قیمت ها نگاه کنید
    لپ تاپی که ۱۶۵۰ داره ۲۰ تومنه و این ۱۶۵۰ قدرتی معادل ۱۶۵۰ پی سی داره
    در حالی که یه ۱۶۵۰ خودش جدا ۱۱ تومن قیمت خورده
    کیس خالیشو بخوای ببندی ۲۵ کمتر درنمیاد
    جدا از کیبورد و مانیتور در حد اون لپ تاپ ۳۰ به بالا درمیاد

  9. saniee

    gaming desktop

  10. رضا

    دسکتاپ قابل ارتقاع هست، با هر مانیتور و کیبوردی که دوست داشته باشی میتونی مچش کنی و از نظر پرفورمنس هم قوی تره و هم دمای کاری بسیار خنک تری داره و در مورد قطعات هم خریدار در صورت محدودیت بودجه میتونه بعضی قطعه ها رو دست دوم بخره،،، واضحه که دسکتاپ انتخاب مناسب تریه، البته این در صورتی هست که خریدار نیاز به حمل دستگاه نداشته باشه.

  11. Ahmad

    در رابطه با قسمتی که گفتید برای خرید یه مانیتور ۱۲۰ یا ۱۴۴ هرتز آکبند باید حداقل ۲۰ میلیون هزینه کنید باید بگم اشتباس من میتونم با ۶ میلیون یه مانیتور ۲۴ اینچ ۱۴۴ هرتز خریداری کنم. و با ۱۳ میلیون هم میتونم یه مانیتور خوب ۲۷ اینچ 1440p 165 هرتز خریداری کنم.
    در رابطه با سیستمی هم که با لپ تاپ مقایسه کردین هم بگم که با ۴۰ میلیون تومن میتونم یه سیستم از این بهتر به همراه مانیتور خریداری کنم:
    Asus tuf b560 plus wifi
    Intel core i5 10400f
    Gigabyte 550w p-s
    Deepcool gamaxx gt v2 cooler
    Deepcool Matrexx Case
    Adata XPG gamixx D80 3600MHZ 2×۸
    WD Blue 1TB
    Adata gamixx s5 pro m.2 256GB
    Asus tuf gaming RTX 2060
    این سیستم بین سی تا چهل درصد از لپ تاپ هم قیمتش قوی تره

  • 1
  • 2
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X