۱۵ تاکتیک موثر برای برخورد با همکار حسود

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
حسادت در محل کار

دنیای کار کردن بسیار دشوار است و برای پیشرفت کردن باید در برابر سختی‌های آن ایستادگی کرد. گاهی اوقات این به معنای مقابله با همکار حسود است. خوشبختانه روش‌هایی برای مواجهه با این موضوع و تحت تاثیر قرار دادن مدیر بدون بی‌احترامی وجود دارد. درک علت رفتار منفی همکار دشوار است. گاهی اوفات رفتار منفی همکار نسبت به شما ممکن است ربطی به خود شما یا عملکرد کاریتان نداشته باشد. ممکن است همکارتان دچار یک اختلال شخصیتی باشد یا نسبت به همه‌ی افراد در محل کار رفتار خشمگینانه داشته باشد. ممکن است در زندگی شخصی او اتفاقی افتاده باشد که ارتباطی با کار ندارد اما او این احساس منفی را به محیط کار منتقل کرده باشد.

همکار حسود از تشویق و پاداشی که دریافت می‌کنید ناراحت می‌شود. او عصبانی است و آنچه شما دارید را می‌خواهد. بدترین قسمت حسادت این است که باعث فرسایش روح و از دست دادن انرژی می‌شود. اما تا زمانی که همکار حسود نتواند حسادت و خشم خود را نسبت به شما کنار بگذارد ممکن است تا گرفتن انتقام پیش برود. ممکن است شما به صورت کامل بی‌گناه باشید و متوجه شوید که قربانی رفتارهای کینه‌توزانه و بچگانه‌ی او شده‌اید. هدف شما محافظت از خود و در صورت امکان کمک به همکار خود برای مثبت اندیش شدن است. در صورتی که همه‌ی همکارها نسبت به شما احساس حسادت داشته باشند باید چه کار کنید؟ در این مطلب راهکارهایی را برای مقابله با همکار حسود معرفی کرده‌ایم.

۱. خودتان را بررسی کنید

از خودتان بپرسید آیا من محرک این مساله شده‌ام؟ ممکن است خود شما تواضع کمتری نسبت به سایر همکارها داشته باشید. آیا پس از ترفیع گرفتن خیلی از خودتان تعریف کردید؟ این کار می‌تواند باعث حسادت شود.

۲. سکوت بسیار ارزشمند است

در صورتی که احساس نیاز به خودستایی و تعریف از خود می‌کنید، این کار را بیرون از محل کار انجام دهید. شما نمی‌خواهید نسبت به همکارهای خود احساس غرور و تکبر داشته باشید. هیچ کس نمی‌تواند تفسیر و برداشت اشتباهی از سکوت داشته باشد.

۳. خوب کار کنید

حتی در شرایط که دیگران نسبت به شما احساس حسادت دارند هم سست نشوید. شما همچنان مسئولیت‌ها و وظایفی دارید و سایر افراد برای انجام کارهایشان به شما وابسته هستند. بنابراین به خوب کار کردن ادامه دهید.

۴. حسادت را به خودتان نگیرید

مقابله با همکار حسود

اغلب اوقات حسادت بیشتر از ناامنی‌های فرد نشات می‌گیرد تا کاری که شما انجام می‌دهید. دفعه‌ی بعدی که با حسادت همکار خود مواجه شدید، تلاش کنید که به خاطر داشته باشید که ممکن است فرد با احساس عدم کفایت خود دست و پنجه نرم می‌کند و موفقیت شما تهدیدی برای خودارزشی او است.

۵. یک رهبر باشید

اگر شما به خوب انجام دادن کاری شناخته شده‌اید چرا آن را با افراد دیگر به اشتراک نمی‌گذارید و به آن‌ها هم آموزش نمی‌دهید؟ با این کار از حالت فردی خارج شده و کل گروه را تقویت خواهید کرد.

۶. از دیگران تقدیر کنید

یک ایمیل تشکر به فرد حسود ارسال کنید. حسادت لزوما آن‌ها را به فرد بدی تبدیل نمی‌کند. قدردانی از سخت کوشی آن‌ها نشان خواهد داد که شما در حال تلاش برای گرفتن جایگاه آن‌ها نیستید و از تلاشی که انجام می‌دهند هم قدردانی می‌کنید.

۷. روی افراد حامی تمرکز کنید

شما نمی‌توانید همه‌ی افراد را راضی و خوشحال کنید. بهتر است انرژی خود را صرف افرادی کنید که از آنچه انجام می‌دهید قدردانی می‌کنند. اطراف خود را از آدم‌هایی پر کنید که شما را تشویق کرده و نظرشان برایتان ارزشمند است.

۸. عذرخواهی نکنید

همدلی خوب است اما چرا نباید به خودتان افتخار کنید؟ شما راه خود را پیدا کرده‌اید تا به جایی که هستید برسید و برای رسیدن به آن سخت تلاش کرده‌اید. فقط به دلیل حسادت یک فرد دیگر خود را متوقف نکنید.

۹. چشم‌انداز خود را تغییر دهید

افراد حسود کوچک هستند از غرق شدن در بازی آن‌ها اجتناب کنید. به خاطر داشته باشید که حسادت نشانه‌ی عدم بلوغ است. آن فرد باید قبل از پیشرفت چیزهای بیشتری درباره‌ی زندگی و تعامل با افراد یاد بگیرد.

۱۰. حسادت افراد را نادیده بگیرید

نادیده گرفتن حسادت همکار

مشکل بزرگ چیست؟ حسادت محصول جانبی موفقیت است. اجازه ندهید نظر دیگران شما را عقب نگه دارد. حسادت می‌تواند با وارد نشدن شما از بین برود.

۱۱. صحبت‌های خود را در سطح دوستانه نگه دارید

وارد بحث و مشاجره نشوید به ویژه زمانی که همکارهای دیگر هم حضور دارند.

۱۲. بگویید که تلاش هر فرد بر اساس شایستگی‌اش ارزیابی می‌شود

کار خوب یک شخص با بد بودن کار فرد دیگر تعیین نمی‌شود و ارزشمندی کار یک فرد براساس باارزش نبودن کار فرد دیگر مشخص نمی‌شود. خوب یا بد بودن کار هر فرد را خودش تعیین می‌کند.

۱۳. همکار خود را تشویق کنید

به همکار خود کمک کنید هدف‌های شخصی‌اش را مشخص کرده و مهارت‌ها و تخصص‌های خاص فردی‌اش را توسعه دهد. این کار حس خود ارزشی او را تقویت می‌کند.

۱۴. همکار حسود را با یک تعریف صادقانه خلع سلاح کنید

درست زمانی که از شما متنفر است کاری کنید که باعث شود شما را دوست داشته باشد. بابت هر کار خوبی که انجام می‌دهد او را تحسین کنید، درباره‌ی علایقش صحبت کنید و پیشنهادهای سازنده‌ای را برای فکر کردن درباره‌ی چیزی که پیش از آن برایش اتفاق نیفتاده بود ارائه کنید.

۱۵. با احتیاط گام بردارید

زمانی که همکارتان با حسادت رفتار می‌کند اجازه ندهید خشم او ادامه‌دار شود و قضاوت خوب شما را از بین ببرد. از خودتان محافظت کنید. برای شرایطی که نمی‌توانید به تنهایی با همکار حسود مقابله کنید با مدیریت منابع انسانی یا مراجع مناسب محل کار خود تماس گرفته و از آن‌ها کمک بخواهید.

در پایان

از بین بردن حسادت در محل کار به تلاش زیادی نیاز دارد. هرچقدر بالاتر بروید، انتقادها از شما بیشتر خواهد شد. نباید اجازه بدهید که همکار حسود شما را از پیشرفت کردن بازدارد. شما منتظر این موفقیت بوده‌اید. با استفاده از تکنیک‌هایی که معرفی شد با حسادت در محل کار مقابله کنید.

منابع: Psychology Today، Medium



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X