بهترین شخصیت هر کدام از ۱۰ فیلم برتر دیوید فینچر بر اساس IMDb

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه

سبک فیلم‌سازی دیوید فینچر در تضاد کامل با فیلم‌سازان اکسپرسیونیستی مثل کوئنتین تارانتینو، وس اندرسون و دیوید لینچ قرار دارد. ناتورالیسم واقع‌گرایی اصول مهم و مشترک بسیاری از آثار او هستند. فرقی نمی‌کند با ماجرایی واقعی به سبک زودیاک سروکار داشته باشید یا فیلم علمی- تخیلی مثل بیگانه ۳ را دنبال کنید در هر صورت عناصر و شخصیت‌هایی پیدا می‌شوند که ریشه در واقعیت دارند و شاید به همین دلیل هم هست که آثار او طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارند چون بالاخره با یکی از شخصیت‌ها فارغ از جنسیت، نژاد، ملیت، جایگاه اجتماعی و … ارتباط برقرار خواهید کرد.

با این اوصاف سبک دیوید فینچر قابل مقایسه با آلفرد هیچکاک است و مانند او به مخاطبان سینما شخصیت‌هایی منحصربه‌فرد، به‌یادماندنی و پرطرفدار هدیه کرده و البته در این مورد از هوشمندی فینچر برای انتخاب بازیگرانی توانمند که نقش را از آن خود کردند هم نمی‌توان گذشت.

انتخاب بهترین شخصیت‌های آثار دیوید فینچر کار راحتی نیست. به همین دلیل هم تصمیم گرفتیم از هر فیلم او یک شخصیت به‌یادماندنی را بیرون بکشیم. توجه داشته باشید آثار این فهرست بر اساس افزایش امتیاز IMDb مرتب شده است. این شما و این ۱۰ شخصیت برتر فیلم‌های دیوید فینچر.

۱۰- الن ریپلی در بیگانه ۳ (Alien 3)

الن ریپلی

  • بازیگر: سیگورنی ویور
  • سال انتشار: ۱۹۹۲
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۵ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۴۵ از ۱۰۰

بیگانه ۳ با هیچ پارامتری دنباله‌ی لذت بخشی به حساب نمی‌آید و در عوض یک شکست تمام عیار در کارنامه‌ی دیوید فینچر و البته فرنچایز بیگانه است. البته علت آشفتگی بیش از اندازه‌ی فیلم بیش‌تر از بی‌تجربگی فینچر به عنوان یک کارگردان فیلم اولی، مشکلات لاینحلی بود که به دلیل دخالت‌های بیجای تهیه‌کنندگان و کمپانی فاکس برای فروش بیش‌تر ایجاد شده بود.

با این همه هنوز هم رگه‌هایی از سبک فینچری را می‌توان در آن دید که از فضای تاریک و البته قوس شخصیتی الن ریپلی با بازی چشم‌نواز ویور سرچشمه می‌گیرد. افتتاحیه‌ی شوکه کننده و غم‌انگیز بیگانه ۳ از حادثه‌ای شوم خبر می‌دهد که منجر به مرگ دل‌خراش هیکس و نیوت به عنوان تنها افراد مهم زندگی الن ریپلی شده است. حالا او در شرایط روحی سختی قرار دارد و از سوی دیگر به عنوان زنی تنها باید با انسان‌های بی‌رحم اطرافش و البته بیگانه مبارزه کند.

سیگورنی ویور به بهترین شکل ممکن سیمای زنی آسیب دیده که باید با جامعه‌ی مردسالار اطرافش هم کنار بیاید را به تصویر کشیده است. بازی چشم‌نواز او می‌تواند تنها دلیلی باشد که به تماشای دنباله‌ی سینمایی به آشفتگی بیگانه ۳ بنشینید.

۹- مگ آلتمن در اتاق امن (Panic Room)

مگ آلتمن

  • بازیگر: جودی فاستر
  • سال انتشار: ۲۰۰۲
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۸ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۵ از ۱۰۰

اتاق امن احتمالا هیچکاکی‌ترین فیلم دیوید فینچر است و ترس و دلهره را دقیقا به همان سبک به مخاطب منتقل و لحظات نفس‌گیری را خلق می‌کند. این فیلم یک سفر هیجان‌انگیز و دلهره‌آور است که حول محور زندگی مادر و دختری می‌گذرد که با هجوم سارقان به خانه‌شان مجبور می‌شوند به اتاق مخفی کاملا مجهزی پناه ببرند.

جودی فاستر در اتاق امن ایفاگر نقش مادری است که با تمام توان سعی می‌کند از فرزندش برابر سارقان خشن و البته بیماری دیابتی که در نبود انسولین ممکن است هر لحظه دختر را از پا درآورد، محافظت کند. این شخصیت به خودی خود از نقش‌هایی است که مخاطبان به راحتی با او ارتباط برقرار می‌کنند و البته نقش‌آفرینی خوب جودی فاستر، مگ آلتمن را به شخصیتی باورپذیر تبدیل کرده و به خوبی از پس نمایش درگیری‌های احساسی که مگ با آن دست به گریبان است، برآمده.

علاوه بر نقش‌آفرینی تحسین‌برانگیز فاستر از عملکرد خوب کریستین استوارت در نقش دختر او البته شیمی مناسب میان آن‌ها هم نباید گذشت.

۸- رابرت گری اسمیت در زودیاک (Zodiac)

رابرت گری اسمیت

  • بازیگر: جیک جیلنهال
  • سال انتشار: ۲۰۰۷
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۹ از ۱۰۰

روایت دیوید فینچر از معمای قتل‌های حل نشده‌ی زودیاک حول سه شخصیت واقعی می‌چرخد؛ کارآگاه دیوید توشی (مارک روفالو)، روزنامه‌نگاری به نام پال آیوری (رابرت داونی جونیور) و کاریکاتوریستی به نام رابرت گری اسمیت (جیک جیلنهال) که هر سه به نوعی روی این پرونده‌ی پیچیده و مرموز کار می‌کنند. میان این سه شخصیت که همه به اندازه‌ی کافی جذاب هستند، گری اسمیت از همه قانع‌کننده‌تر است.

او یک کاریکاتوریست است که اصولا نباید وارد پرونده‌ی زودیاک به عنوان یکی از عجیب و غریب‌ترین قاتلان سریالی تاریخ می‌شد اما به دلیل کنجکاوی ذاتی کم‌کم بر ابعاد مختلف پرونده اشراف پیدا می‌کند. میزان علاقه‌ی او به حل این معما تا جایی پیش می‌رود که زندگی خانوادگی‌اش در معرض فروپاشی قرار می‌گیرد و تمام وقت انرژی‌اش را روی این پرونده می‌گذارد.

رابرت گری اسمیت به سادگی می‌توانست به یک شخصیت غلو شده تبدیل شود که مخاطب با فضولی‌هایش هیچ‌گونه ارتباطی برقرار نمی‌کرد اما شخصیت‌پردازی دیوید فینچر و البته عملکرد خیره‌کننده و درست جیک جیلنهال، او را به یکی از جذاب‌ترین‌های فیلم تبدیل کرد که دنبال کردن داستان و تئوری‌هایش به مراتب از ماجراهای زودیاک هم تماشایی‌تر بود.

۷- مارک زاکربرگ در شبکه اجتماعی (The Social Network)

مارک زاکربرگ

  • بازیگر: جسی آیزنبرگ
  • سال انتشار: ۲۰۱۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۶ از ۱۰۰

کارگردانی دیوید فینچر و فیلم‌نامه‌ی تحسین‌شده‌ی آرون سورکین در شبکه اجتماعی بر شخصیت مارک زاکربرگ متمرکز است که فیس‌بوک را به عنوان یکی از موثرترین شبکه‌های اجتماعی ابداع می‌کند وارد درگیری‌های حقوقی بی‌پایان با افرادی می‌شود که زمانی آن‌ها را دوست خطاب می‌کرد.

اما روی دیگر سکه نقش‌آفرینی شجاعانه‌ی جسی آیزنبرگ است که از نمایش جنبه‌های تاریک و نامطلوب زاکربرگ هیچ ابایی ندارد و همین مورد هم او را به شخصیتی باورپذیر تبدیل کرد که با تصورات بسیاری از طرفدارانش فرسنگ‌ها فاصله داشت.

شبکه اجتماعی به دلیل همین رویکرد با واکنش‌های زیادی روبه‌رو شد که عمدتا در دو قطب مخالف قرار داشتند؛ منتقدان بسیاری نمایش شخصیت و زندگی واقعی زاکربرگ را تحسین کردند و عده‌ای هم به آن را تحریف واقعیت و فیلمی در راستای تخریب وجهه خالق فیس‌بوک توصیف کردند. در هر صورت این شخصیت بحث‌برانگیز به اندازه‌ای جذاب از کار درآمد که به یکی از بهترین نقش‌آفرینی‌های کارنامه‌ی جسی آیزنبرگ تبدیل شد و بسیاری هنوز هم او را با این نقش می‌شناسند.

۶- بنجامین باتن در مورد عجیب بنجامین باتن (The Curious Case Of Benjamin Button)

بنجامین باتن

  • بازیگر: برد پیت
  • سال انتشار: ۲۰۰۸
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۸ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۱ از ۱۰۰

مورد عجیب بنجامین باتن درباره‌ی مردی است که روند رشد معکوس را تجربه می‌کند به این معنا که به صورت نوزادی پیر متولد و با گذشت زمان جوان‌تر می‌شود. با این اوصاف اصلا عجیب نیست که این مرد منحصربه‌فرد به عنوان یکی از جالب‌ترین و ماندگارترین شخصیت‌های فیلم شناخته شود.

برد پیت و شش بازیگر دیگر در بازه‌های زمانی مختلف ایفاگر نقش بنجامین بودند. فیلم با زمان ۱۶۶ دقیق‌هایش زندگی او را به طور کامل به تصویر می‌کشد این شخصیت در هر سنی جذابیت‌های خودش را دارد. برد پیت در چند بازه‌ی زمانی مختلف ایفاگر نقش بنجامین بود و حفظ کردن یکپارچگی میان اجراها و البته نشان دادن خصوصیات روحی این مرد عجیب که به ظاهرش هیچ شباهتی ندارد، کار به شدت دشواری بود که برد پیت به خوبی از پس آن برآمد.

شخصیت بنجامین در مورد عجیب بنجامین باتن با این که بر پایه‌ی تخیلات نویسنده شکل گفته اما رگه‌هایی از واقع‌گرایی همیشگی دیوید فینچر را در خود دارد و به همین دلیل هم هست که مخاطبان می‌توانند با او هم‌ذات پنداری کنند.

۵- کنراد ون اورتون در بازی (The Game)

کنراد ون اورتو

  • بازیگر: شان پن
  • سال انتشار: ۱۹۹۷
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۶ از ۱۰۰

بازی حول محور زندگی مرد ثروتمندی به نام نیکلاس ون اورتون (مایکل داگلاس) می‌گذرد که روابط شخصی و زندگی خانوادگی‌اش را فدای کار کرده و به همین دلیل هم در انزوا و تنهایی زندگی می‌کند. تا این که برادرش ون (شان پن) به مناسبت تولد ۴۸ سالگی‌اش هدیه ویژه‌ای برای او تدارک می‌بیند. این هدیه در حقیقت یک بازی است که توسط شرکت CRS متناسب با روحیات و جزئیات زندگی شخصی‌اش ساخته شده و می‌تواند او را از روتین کلافه کننده‌ی زندگی نجات دهد. اما این بازی کم‌کم ابعاد خطرناکی به خودش می‌گیرد.

مایکل داگلاس به عنوان نقش اصلی فیلم عملکرد خیره‌کننده‌ای دارد و مثل مخاطبان به تمام اتفاقات عجیب و غریب و دلهره‌آوری که با شروع بازی به تدریج به او هجوم می‌آورند، واکنش‌های واقعی نشان می‌دهد اما بدون شک شان پن در نقش برادر مرموزش ستاره‌ی فیلم است. مدت زمان حضور او کم‌تر از سی دقیقه است اما شخصیت منحصربه‌فرد و عجیب و غریبش توجه‌ها را به خود جلب می‌کند و به یکی از ماندگارترین نقش‌های آثار دیوید فینچر تبدیل می‌شود.

۴- لیزبث سلندر در دختری با خالکوبی اژدها (The Girl With The Dragon Tattoo)

لیزبث سلندر

  • بازیگر: رونی مارا
  • سال انتشار: ۲۰۱۱
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۸ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۶ از ۱۰۰

دختری با خالکوبی اژدها رمان سوئدی نوشته‌ی استیگ لارسن روایتگر ماجراهای دختر جوانی است که با انواع اقسام خشونت‌های جسمی و روحی دست و پنجه نرم می‌کند و می‌خواهد خودش را از این موقعیت پیچیده و دردناک نجات دهد. اولین اقتباس سینمایی این کتاب سال ۲۰۰۹ ساخته شد و دو سال بعد دیوید فینچر این فیلم سوئدی را به سبک خودش بازسازی کرد. البته متاسفانه تلاش ناموفقی برای ریبوت یکی از فرنچایزهای مخصوص بزرگسالان با درجه R بود.

با این وجود از شخصیت لیزبث با بازی تحسین‌برانگیز رونی مارا که شایسته نامزدی اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن هم شد، نمی‌توان چشم‌پوشی کرد. دختری با خالکوبی اژدها مملو از صحنه‌هایی خشونت‌بار و دل‌خراش است که تماشایشان در بسیاری از لحظات دشوار است. با این وجود فینچر از موقعیت‌های تکان دهنده تنها برای ایجاد تعلیق و شوکه کردن مخاطب استفاده نمی‌کند، در عوض همه‌ی آن‌ها در خدمت سفر شگفت‌انگیز لیزبث است و به تدریج شخصیت او را شکل می‌دهد.

۳- امی الیوت دان در دختر گمشده (Gone Girl)

امی دان

  • بازیگر: رزاماند پایک
  • سال انتشار: ۲۰۱۴
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۷ از ۱۰۰

دختر گمشده اقتباسی از رمانی به همین نام اثر گیلیان فلین است. نیمه‌ی اول فیلم از دید نیک (بن افلک) روایت می‌شود که صبح روز پنجمین سالگرد ازدواجشان متوجه می‌شود همسرش امی (رزاماند پایک) به طرز مرموزی ناپدید شده. جستجوها برای یافتن او که ظاهرا انسان ایده آل و بی‌آزاری به نظر می‌رسد، آغاز می‌شود اما هر چه داستان جلوتر می‌رود شک پلیس و بیننده به مجرم بودن نیک بیش‌تر می‌شود، تا جایی که در لحظاتی احساس می‌کنیم با یک غول بی شاخ و دم سروکار داریم که دختری معصوم را از بین برده اما همه‌ی این حدس و گمان‌ها تنها تا نیمه‌ی دوم فیلم دوام می‌آورد.

نیمه‌ی دوم از نگاه امی روایت می‌شود و مخاطب با پی بردن به وجوه تاریکی شخصیت او کاملا بهت‌زده می‌شود و به همه‌ی قضاوت‌هایی که پیش‌تر انجام داده شک می‌کند. رزاماند پایک سیر تحول این شخصیت از زنی به ظاهر معصوم و بی‌پناه به هیولایی تمام عیار را به خوبی به تصویر می‌کشد و در نهایت مخاطب هم مثل نیک در بازی پیچیده و بی‌رحمانه‌ی او کاملا کیش و مات می‌شود.

امی نه تنها یکی از ماندگارترین شخصیت‌های آثار دیوید فینچر است بلکه یکی از برترین شخصیت‌های منفی چند سال اخیر سینما هم به حساب می‌آید که اقداماتش کاملا غیرقابل‌پیش‌بینی است.

۲- کارآگاه ویلیام سامرست در هفت (Se7en)

کارآگاه ویلیام سامرست

  • بازیگر: مورگان فریمن
  • سال انتشار: ۱۹۹۵
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۶ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۲ از ۱۰۰

انتخاب ماندگارترین شخصیت فیلم هفت کار بسیار دشواری است چون همه‌ی بازیگران از برد پیت و کوین اسپیسی گرفته تا مورگان فریمن نقش‌ها را از آن خود کردند. بدون شک جان دوو با بازی خیره‌کننده‌ی کوین اسپیسی یکی از مجنون‌ترین و عجیب‌ترین قاتل‌های سریالی تاریخ سینما است که اقدامات دیوانه‌وارش تا ابد در ذهن دوستدارانش حک شد. همچنین برد پیت جوان در نقش کارآگاه دیوید میلزِ پر شر و شور حضور دل‌نشینی دارد اما مورگان فریمن با تسلط کم‌نظیرش بر نقش کارآگاه سامرست، نه تنها یکی از ماندگارترین شخصیت‌های آثار فینچر را خلق کرد بلکه در تاریخ سینما هم ماندگار شد.

ویلیام سامرست در حقیقت نمونه‌ی بارزی از افراد وظیفه‌شناسی است که تلاش می‌کنند قانون را هر طور که شده به اجرا درآورند حتی اگر به ضرر خودشان تمام شود اما وقتی در معرض آزمونی وحشیانه و غیرانسانی قرار می‌گیرد، جهان‌بینی اخلاقی‌اش به کلی به چالش کشیده می‌شود.

جالب است بدانید آل‌پاچینو اولین گزینه برای ایفای نقش ویلیام سامرست بود اما بنا به دلایلی این اتفاق به وقوع نپیوست و مورگان فریمن در نهایت نقش را از آن خود کرد. فریمن جزئیات تماشایی را به نقش اضافه و کارآگاه ویلیام سامرست را به شخصیتی پخته و محافظه‌کار تبدیل کد که نبرد بی‌رحمانه‌ای را با خط قرمزهای ذهنی اش آغاز می‌کند.

۱- تایلر داردن در باشگاه مشت زنی (Fight Club)

تایلر داردن

  • بازیگر: برد پیت
  • سال انتشار: ۱۹۹۹
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۸ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۹ از ۱۰۰

با توجه به این که بیش از دو دهه از ساخت باشگاه مشت زنی می‌گذرد، هشدار اسپویل کمی عجیب به نظر می‌رسد. در هر صورت در پاراگراف بعدی پایان فیلم لو می‌رود.

در پایان باشگاه مشت زنی مشخص می‌شود که راوی و تایلر داردن در حقیقت وجوه شخصیتی متفاوت از یک انسان واحد بودند که یکی توسط برت پیت و دیگری توسط ادوارد نورتون ایفا می‌شد اما تایلر به وضوح بعد جذاب‌تر شخصیت بود که با هرج و مرج طلبی‌اش در نقطه مقابل شخصیت محافظه‌کار راوی قرار داشت.

تایلر داردن رفته‌رفته از شخصیتی که تنها به فکر آرام شدن از طریق مبارزه و مشت زنی بود به یک آنارشیست تمام عیار تبدیل می‌شود که تصور می‌کند برای تغییر بنیان دنیا و رسیدن به آرامش باید جهانیان را به آشوبی مداوم دعوت کرد. باشگاه مشت زنی بدون شک یکی از بهترین نقش‌آفرینی‌های برد پیت است و توانسته از پس ایفای نقش این شخصیت ناآرام و جذاب به خوبی برآید.

فهرست پیشنهادی ما به پایان رسید. به نظر شما چه شخصیت‌های دیگری می‌توانند به این فهرست اضافه شوند؟

منبع: screenrant



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما