خرما برای سرماخوردگی خوب است یا ضرر دارد؟
در جواب به این سوال که آیا خرما برای سرماخوردگی خوب است یا نه، نمیتوان بهطور قطعی جواب مثبت یا منفی داد. برخی از خواص خرما مثل فیبر، آنتیاکسیدان و انرژیزا بودن آن میتوانند به درمان سریع سرماخوردگی و سرفه کمک کنند، با اینحال احتمال اینکه مصرف زیاد خرما اثرات منفی روی سرماخوردگی داشته باشد نیز وجود دارد. برای اینکه به جواب دقیقتری برسید تا پایان این مطلب از دیجیکالا مگ همراه ما بمانید تا اطلاعات بیشتری از تاثیرات خرما برای سرماخوردگی را در اختیارتان قرار دهیم.
فهرست محتوا
فواید خرما برای سرماخوردگی
۱. کمک به هضم غذا
۲. تقویت سیستم ایمنی بدن
۳. حفظ گرمای بدن
۴. افزایش انرژی طبیعی
۵. سرشار از مواد مغذی
در مصرف خرما هنگام سرماخوردگی اعتدال را رعایت کنید
فواید خرما برای سرماخوردگی
به گفته متخصصان تغذیه، خرما ارزش غذایی و درمانی بالایی دارد. این میوه تیره رنگ سرشار از فیبر و آنتی اکسیدانهای مبارزهکننده با بیماری مانند فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و اسید فنولیک است. خرما همچنین دارای ویتامین B6 متوسط، مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم است. در مجموع، خواص خرما فراوان است. در ادامه برخی از این فواید را بررسی میکنیم.
۱. کمک به هضم غذا
خرما سرشار از فیبر است. محتوای فیبر موجود در خرما با جلوگیری از یبوست و حمایت از حرکات منظم روده به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
از اینرو اگر در دوران سرماخوردگی دچار یبوست شدهاید و مشکلات گوارشی را تجربه میکنید، گنجاندن خرما در رژیم غذاییتان میتواند به هضم راحتتر و از بین رفتن یبوست شما کمک کند.
۲. تقویت سیستم ایمنی بدن
خرما برای سرفه و سرماخوردگی نیز میتواند مفید باشد. زیرا این میوه حاوی ویتامین C است و همانطور که میدانید ویتامین C نیز یک آنتیاکسیدان قوی است که با عفونتها مبارزه میکند و ایمنی بدن را در برابر سرماخوردگی و سرفه قوی نگه میدارد. بنابراین میتوان گفت که خرما در برابر ویروسهای سرماخوردگی، نقشی حمایتی از سیستم ایمنی بدن را به نمایش میگذارد.
توصیه میشود که برای کنترل سرفه و سرماخوردگی، صبحها با معدهی خالی خرما بخورید.
آنتی اکسیدانهای موجود در خرما علاوهبر پیشگیری کردن از سرماخوردگی، میتوانند به جلوگیری از پیشرفت برخی بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی، سرطان و دیابت نیز کمک کنند. خرما برای کاهش نشانگرهای التهابی مانند اینترلوکین ۶ (IL-6) در مغز مفید است و به کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر نیز کمک میکند.
۳. حفظ گرمای بدن
در طب سنتی اعتقاد بر این است که خرما اثر گرمایی بر بدن دارد. این ویژگی میتواند بهویژه در ماههای سرد سال مفید باشد و به حفظ دمای بدن و جلوگیری از سرما خوردن در زمستان کمک کند.
البته دقت داشته باشید که مصرف بیشازحد خرما نیز در زمان سرماخوردگی میتواند مشکلزا باشد. با توجه به اینکه طبع خرما گرم است، میتواند گرمای داخلی بدن را افزایش دهد و منجر به تحریک عفونتهای تنفسی و تشدید سرماخوردگی شود.
۴. افزایش انرژی طبیعی
وقتی دچار سرماخوردگی میشویم اولین واکنش بدن ما نسبت به آن بیحالی است که تا مدتها بعد از سرماخوردگی هم گریبان ما را میگیرد. این خستگی را نیز میتوان با خرما رفع کرد.
خرما منبع قندهای طبیعی از جمله گلوکز، فروکتوز و ساکارز است. این بدان معناست که خرما منبعی عالی از انرژی است که میتواند به مبارزه با خستگی کمک کند و شما را پرانرژی نگه دارد.
۵. سرشار از مواد مغذی
خرما علیرغم اندازه کوچک خود، مواد مغذی ضروری بسیاری را در دل خود گنجانده است. آنها منبع خوبی از فیبر، ویتامینها (مانند ویتامینهای B و ویتامین K) و مواد معدنی (از جمله پتاسیم، منیزیم و مس) هستند. گنجاندن خرما در رژیم غذایی زمستانی میتواند به سلامت کلی بدن کمک کرده و از عملکردهای مختلف بدن پشتیبانی کند.
در مصرف خرما هنگام سرماخوردگی اعتدال را رعایت کنید
با اینکه خرما از فواید بیشماری برخوردار است، اما با اینحال رعایت اعتدال در مصرف آن نیز شرط عقل است. زیرا این میوهی خوشمزه و سالم در هر صورت حاوی قند و کالری است و نمیتوان آن را نادیده گرفت. از سمت دیگر همانطور که گفتیم طبع خرما گرم و معتدل است. این خاصیت برای گرم نگهداشتن بدن و پیشگیری از سرماخوردگی بسیار مفید است اما در زمان سرماخوردگی میتواند جزئی از مضرات خرما برای سرماخوردگی محسوب شود زیرا باعث تشدید شدن عفونتهای تنفسی میشود.
بهطور کلی توصیه میشود که مواد غذایی خود را در زمان ابتلا به سرماخوردگی با مشورت پزشک برگزینید تا خدای نکرده دچار مشکل نشوید و بتوانید سریعتر دورهی بیماری را به اتمام برسانید.
در نهایت؛ نمیتوان بهطوری قطعی گفت که خرما برای سرماخوردگی بد است یا خوب. زیرا این میوهی خوشمزه و سالم بهدلیل داشتن فیبر، آنتیاکسیدانها و ویتامینهای ضروری مانند ویتامین C، میتواند یک گزینه عالی برای بهبود علائم سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن باشد. اما با این حال، اگر مصرف خرما بیش از اندازه باشد بههمان اندازه که مفید است میتواند مضر باشد. زیرا طبع گرم خرما میتواند در برخی موارد باعث تشدید عفونتهای تنفسی شود. بهترین راهکار این است که در هنگام سرماخوردگی، مصرف خرما را با توجه به شرایط بدنی خود و با مشورت پزشک تنظیم کنید تا از فواید آن بهرهمند شوید و دوره بیماری را با سرعت بیشتری پشت سر بگذارید.
منابع: healthshots.com | onlymyhealth.com