بررسی مودم ۴G/LTE قابل حمل دی لینک DWR-910M؛ پرطرفدار در بازار ایران
در نقد و بررسی مودم ۴G/LTE قابل حمل دی لینک به این سوال اصلی میپردازیم آیا ارزش دارد این مودم را بخرید یا خیر. همچنین در انتهای مطلب تلاش میکنیم به طور خلاصه نکات مهمی را که باید هنگام خرید به آنها دقت کنید هم اشاره کنیم.
چرا خرید مودم دی-لینک؟
دی-لینک در واقع یک شرکت سهامی عام است که در دستهی شبکه و ارتباطات فعالیت میکند. دفتر اصلی دی-لینک در کشور تایوان و شهر تایپه وجود دارد. این شرکت در سال ۱۹۸۶ تحت عنوان داتکس تاسیس شده اما اسم این شرکت سال ۱۹۹۴ به دی-لینک تغییر پیدا کرد. دی-لینک در حال حاضر یکی از قدرتمندترین و معتبرترین کمپانیهای سازندهی مودم در سطح بین الملل محسوب میشود که در ۶۴ کشور دارای نمایندگی رسمی است.
از مزیتهای مودمهای دی-لینک، سرعت قابل اطمینان و دامنهی وای-فای وسیع است. همچنین میتوان در مودمهای نسل جدید دی-لینک، پهنای باند اختصاصی را برای کاربرها هم تعریف کرد. از طرفی، مودمهای مدرن دی-لینک که روی بستر ۴G کار میکنند، یکی از سریعترین پهنا باندهای اینترنتی محسوب میشوند. از همین رو، شما میتوانید از دامنهی وسیع یا ۲ گیگاهرتز برای کارهای خود بهرهبرداری کنید. در غیر این صورت، دامنهی کوتاه یا ۵ گیگا هرتز با سرعت فوقالعاده زیاد به کار شما خواهد آمد.
در حال حاضر رابط تعاملی مودمهای دی-لینک، ظاهر بسیار ساده اما کاربردی دارد. طیف وسیعی از کاربران میتوانند خیلی راحت از طریق گزینههای موجود در پنلِ رابط کاربریِ مودم دی-لینک، تغییرات مورد نیاز خود را روی مودم و شبکهی اینترنت اعمال کنند.
بررسی مودم ۴G/LTE قابل حمل دی لینک از جنبه مشخصات فنی
آخرین فریمورِ مربوط به مودمهای دی-لینک، ۸۰۲.۱۱AC است. این فریمور، سرعت اینترنت بسیار بالا و با ثباتی را در اختیار کاربران قرار میدهد. خوشبختانه، قابلیتِ آپدیت و نصبِ نسخههای جدید فریمور برای محصولات دی-لینک وجود دارد. این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چرا که در صورت به وجود آمدن هر گونه ارور یا باگهای فنی، شرکت سازنده با ارائهی نسخههای جدیدی از فریمورِ مودم، این دسته از ایرادات را مرتفع میسازد. بنابراین، بر اساس دلایل گفته شده، خرید مودمهای برند دی-لینک میتواند جزء اولویتهای اول خرید به حساب آید. در ادامه، به نقد و بررسی مودم ۴G/LTE قابل حمل دی-لینک مدل DWR-910M میپردازیم.
مودم دی-لینک به خوبی از تمامی شبکههای ۳G، ۳.۵G، ۴G، LTE و همچنین ۴G/LTE پشتیبانی میکند. حداکثر سرعت دانلودی را که میتوان از این مودم انتظار داشت، ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه و همچنین حداکثر سرعت آپلود، ۵۰ مگابیت بر ثانیه است. مزیت قابل توجهِ مودم ۴G/LTE قابل حمل دی لینک نسبت به مودمهای معمولیِ دی لینک، در دسترسی به اینترنت تنها با جاگذاری یک سیم کارت درون مودم است. سهولت در اتصال به اینترنت بیسیم از این طریق به شدت آسان خواهد بود.
مودم ۴G/LTE قابل حمل دی لینک دارای ابعاد ۴.۲x۲۲x۷۱ میلیمتر است که واقعا اندازهی کوچکی به حساب میآید. با وجود این که میتوان برای این مودم یک کیف متناسب با اندازهاش را هم خریداری کرد، به راحتی میتوان این وسیلهی دیجیتالی را درون جیب لباس هم قرار داد.
استاندارد وای-فای ۸۰۲.۱۱n/g/b توسط مودم ۴G/LTE قابل حمل دی لینک پشتیبانی میشود. همچنین، تا نهایت هشت نفر قادر هستند به این مودم متصل شده و از شبکهی اینترنت به آسانی بهرهبرداری کنند. در داخل این مودم میتوان کارت حافظهی microSD را هم نصب کرد.
مودم ۴G/LTE قابل حمل دی لینک با کلیه سیستم عاملهای رایج نظیر ویندوز ۷، ۸، ۱۰، ویستا و حتی اکسپی کاملا سازگار است. همچنین این محصول با Ubuntu Linux 10.4 و بالاتر هم به خوبی کار میکند.
چند نکته که هنگام خرید مودم ۴G/LTE قابل حمل دی لینک باید بدانید
مودم ۴G/LTE قابل حمل دی لینک تمامی شبکههای اینترنتی وابسته به سیم کارت (چه اعتباری و چه دائمی) را پشتیبانی کرده و اینترنت ۴G را به شکل وای-فای در اختیار کاربر قرار میدهد. با این حال، سیم کارت مبین نت TD-LTE ظاهرا توسط این مودم به درستی کار نمیکند.
اگر شما قصد دارید این مودم را خریداری کرده و از آن برای اتصال و گرفتن آنتن وای-فای برای گوشیهای هوشمند استفاده کنید، این رویه با خرید و نصب OTG روی گوشی هوشمن امکان پذیر خواهد بود؛ با این وجود، مودمِ مورد بررسی در این مطلب به کیس کامپیوترهای خانگی و لپتاپ هم متصل میشود. با این حال، میتوان از هر نوع منبع تعذیهی ۵ ولت با جریان ۱ آمپر برای اتصال مودم استفاده کرد.
اگر مشخصات فنی پیرامون حداکثر مقدارِ دانلود و آپلود را در این دستگاه کنار بگذاریم، نباید انتظارِ حداکثر سرعتی را داشته باشید که از یک سیم کارت LTE در داخل گوشی هوشمند دریافت میکنید. این مودم بیشتر برای سیمکارتهایی به درد میخورد که جزء FD معمولی طبقه بندی میشوند.
پس از خرید این محصول، امکان دارد چراغ آبی رنگِ موجود روی مودم از حالت ثابت، به حالت چشمکزن تبدیل شود. در صورت بروز این وضعیت، جای هیچ نگرانی وجود ندارد؛ چرا که در صورت پیدایش نوسانهای مربوط به سرعت اینترنت، این اتفاق یعنی تغییر حالت چراغ آبی از وضعیت ثابت به چشمکزن ممکن است رخ دهد. اگر سیم کارت را به طور اشتباه در داخل مودم نصب کرده باشید، احتمال دارد چراغ دستگاه قرمز شود.
اگر تصمیم گرفتهاید تا وای-فای مودم را خاموش کرده، تنها کافی است از طریق آی پی مودم وارد بخش تنظیمات شده و گزینهی وای-فای را قطع کنید. برای دسترسی به آی پی مودم، تنها کافی است آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۰.۱ را در مرورگر تایپ و اینتر کنید. به طور معمول پسورد این مودم، پشت دستگاه به وضوح حک شده است.
اگر قصد دارید برای اتصال مودم مربوطه از یک پاور بانک استفاده کنید، این مسئله امکانپذیر است. به طور تخمینی، یک پاور بانک با ظرفیت ۱۰۰۰۰ وات قادر است مودم را تا ۲۴ ساعت بدون هیچ مشکلی تغذیه کند. با این وجود، میزان ثبات اینترنت از طریق مودم ۴G/LTE قابل حمل دی لینک، کاملا به پوشش آنتن موبایل در منطقه بستگی دارد. اگر پوشش موبایل در یک محیط (به عنوان مثال کوهستان) ضعیف باشد، طبیعتا مودم هم سرعت مطلوبی نخواهد داشت. همچنین، ثبات شبکهی اینترنت هم میتواند یک عامل چالش برانگیز محسوب شود.
خوشبختانه مودم فور جی قابل حمل دی لینک توسط شرکتهای مهمی مثل آونگ تحت شرایط گارانتی (از ۱۸ تا ۲۴ ماه) به فروش میرسند. تفاوتِ قیمت این مودم در سطح بازار به نوع گارانتی محصول ارتباط دارد. با تمام این تفاسیر، خرید مودم ۴G/LTE قابل حمل دی لینک بیشتر برای افرادی مناسب خواهد بود که مدام در حال رفت و آمد بوده و این دسته از افراد احتیاج دارند بدون اتلاف وقت، دستگاههای دیجیتالی خود نظیر لپتاپ را خیلی سریع به اینترنت سیمکارت متصل کنند.