فضاپیمای سیگنوس محمولهی تازهای را راهی ایستگاه فضایی بینالمللی کرد
در حالی که یک محمولهی بیش از ۲ تنی هفتهی گذشته به ایستگاه فضایی بینالمللی رسیده بود، ساعتی پیش فضاپیمای سیگنوس (Cygnus) هم محمولهی تازهای را راهی این ایستگاه کرد.
پرتاب موشک «آنتارس» (Antares) نورثروپ گرامن در ساعت ۱۲:۳۶ ظهر منطقهی زمانی شرقی (۲۱:۰۶ به وقت تهران) از تأسیسات پروازی والپس (Wallops) ناسا در ویرجینیا انجام شد تا محمولهای ۳۷۲۹ کیلوگرمی را به ایستگاه تحویل دهد. این محموله شامل آزمایشهای علمی، تجهیزات مورد نیاز خدمه و سختافزارهای لازم ایستگاه است. هفتهی گذشته هم فضاپیمای پروگرس ۷۷ روسیه بخشی از تجهیزات و هوای لازم ایستگاه را تأمین کرده بود.
انتظار میرود که پس از دو روز در مسیر بودن، اتصال فضاپیمای سیگنوس NG-15 به ایستگاه فضایی بینالمللی روز دوشنبه ساعت ۰۴:۴۰ منطقهی زمانی شرقی (۱۳:۱۰ به وقت تهران) انجام شود. این مأموریت یک مأموریت مهم برای نورثروپ گرامن محسوب میشود که قصد دارد سهم خود را در برنامههای فضایی افزایش دهد. مأموریت قبلی نورثروپ گرامن با نام NG-14 هم بیش از ۴ ماه پیش انجام شده بود.
«کرت ابرلی» (Kurt Eberly) مدیر برنامهی پرتابهای فضایی نورثروپ گرامن با اشاره به امکان ساخت کوتاهمدت مجموعهی موشک آنتارس و فضاپیمای سیگنوس وجود دارد، تأکید کرد: «ما میخواهیم اطمینان حاصل کنیم که در صورت نیاز ناسا آمادهی ارائهی خدمات هستیم. ما میدانیم که گاهی ناسا نیاز به انجام زودتر مأموریتها دارد، بنابراین میکوشیم برای چنین مواقعی آماده باشیم.»
فضاپیمای سیگنوس پس از پرتاب ابتدا از باتریهای داخلی استفاده میکند و سپس با باز شدن صفحههای خورشیدی و قرارگیری در زاویهی مناسب، از نور خورشیدی برای تأمین نیروی خود استفاده میکند. همچنین با استفاده از دو پیشرانهی اصلی مسیر خود را تصحیح میکند تا در مدار مناسب برای رسیدن به ایستگاه فضایی قرار داشته باشد.
سیگنوس پس از نصب بر روی ماژول «یونیتی» (Unity) میتواند نه تنها بهعنوان یک فضاپیمای باری بلکه بهعنوان یک ماژول علمی اضافی برای انجام برخی آزمایشهای علمی مستقل یا بخشی از آزمایشهای علمی در حال انجام در ایستگاه فضایی استفاده شود. سیگنوس در این پرواز همچنین تعداد زیادی ریزماهواره را با خود حمل میکند که پس از پایانه مأموریت تقریبا دو ماههاش در مدار قرار خواهند گرفت.
عکس کاور: پرتاب فضاپیمای سیگنوس بر روی موشک آنتارس (Antares) نورثروپ گرامن
Credit: NASA
منابع: NASA, NASA Space Flight