از فیلمهای باب اسفنجی تا روانشناسی یونگ؛ بهترینهای هنر و سینما
اگر فرصت مطالعهی اخبار و مقالات مهم ادبی، هنری و سینمایی را ندارید، میتوانید مجموعهای از مهمترین اخبار و بهترین مقالهها و ویدیوهای دنیای فیلم و سریال، کتابها، موسیقی و هنرهای تجسمی را در دیجیکالا مگ پیدا کنید. ما در سری مطالب بهترینهای هنر و سینما و ادبیات، هر دوشنبه ۱۰ مقاله، خبر و ویدیوی جذاب و پربازدید هفتهی گذشته را در یک مجموعه کنار هم در اختیارتان قرار میدهیم.
۱۰ فیلم باب اسفنجی شلوار مکعبی از بدترین تا بهترین
در این مطلب ۱۰ فیلم باب اسفنجی شلوار مکعبی را از بدترین تا بهترین نام بردیم. اگرچه به طور متوسط هر «اپیزود» باب اسفنجی تنها حدود ۱۲ دقیقه است، اما خدمه بیکینی باتم هنوز میدانند که چگونه یک داستان را پیش ببرند. باب اسفنجی شلوار مکعبی که اولین بار در ماه می ۱۹۹۹ به نمایش درآمد، تا به امروز همچنان محبوبترین و سودآورترین سریال نیکلودئون است. این سریال در حال حاضر در دوازدهمین فصل خود است و به صورت فیلمهای سینمایی، فیلمهای تلویزیونی و قسمتهای ویژه اکران شده است.
مطلب را کامل بخوانیدتریلر انیمیشن سلام آلبرتو؛ پیکسار به دنیای لوکا بازمیگردد
تابستان گذشته، انیمیشن پیکسار ما را با «لوکا» (Luca) به ماجراجویی در شهر ساحلی زیبای ایتالیایی پورتوروسو برد. در این انیمیشن، دو پسر جوان هیولای دریایی به نامهای لوکا و آلبرتو طعم زندگی انسانی در خشکی را چشیدند و تلاش میکردند با گشتوگذار در حومه شهر با یک اسکوتر وسپا بدون ترس از دنیا به رویای خود برسند، دوستان جدیدی پیدا کنند و انسانها و هیولاهای دریایی را با هم آشنا کنند. اکنون، پیکسار داستان را با فیلمی کوتاه به نام «سلام آلبرتو» (Ciao Alberto) ادامه خواهد داد که پس از وقایع «لوکا» اتفاق میافتد و آلبرتو را زمانی که لوکا در مدرسه است دنبال میکند که از زندگی جدیدش در پورتوروسو لذت میبرد.
مطلب را کامل بخوانیدضعیفترین و قویترین انتقامجویان حاضر در دنیای سینمایی مارول
انتقامجویان معمولا در دنیای سینمایی مارول بهعنوان قویترین قهرمانان زمین شناخته میشوند و این موضوع با اضافه شدن قهرمانان جدید به فهرستی که در هر فیلم دائما در حال گسترش است، بیشتر ثابت میشود. این تیم، تعادل سالمی بین شخصیتهایی با تواناییهای خداگونه و افرادی که فانی هستند، دارد. شخصیتهای ضعیفتر گاهی اوقات توسط طرفداران نادیده گرفته میشوند اما آنها نشان دادهاند که اگرچه به اندازه دیگران قدرتمند نیستند اما تواناییهای زیادی دارند.
مطلب را کامل بخوانید۱۱ شخصیت باهوش بازی تاج و تخت؛ رتبهی یکم شگفتزدهتان میکند!
هر کسی که بازی تاج و تخت را خوانده یا دیده باشد، میداند که این سریال فقط درباره برخورد و درگیری خاندانها نیست و برخی از شخصیتها در زمینه تواناییهای تاکتیکی و فکری هم قدرت بینظیری از خود نشان میدهند. در واقع میتوان گفت که سریال با مجموعهای از طرحها، پیرنگهای فرعی و قوسهای داستانی، معیارهای مختلفی برای قضاوت هوش کاراکترها ارائه میکند. اگرچه تمایل به خونریزی افراطی اغلب در رأس کار سریال قرار میگیرد اما نمیتوان انکار کرد که زنده ماندن یا ضربه زدن به تاج و تخت آهنین به مقدار مشخصی از هوش نیاز دارد.
۱۰ فیلم علمی-تخیلی جدید که احتمالا ندیدهاید
همهساله در اکثر کشورهای دنیا، مردم برای دیدن جدیدترین و بهترین فیلمهای علمی-تخیلی لحظهشماری میکنند. سینمادوستان در طول پنج سال اخیر، شاهد اکران فیلمهایی مانند «تلماسه»، «تِنِت»، «ورود» و «نابودی» بودند. این آثار بزرگ و شاخص، عموما دارای بودجههای هنگفت و بازیگران مطرحی هستند؛ عناوینی که بهواسطهی تبلیغات گستردهاشان، توجه فراوانی را بهخود جلب میکنند. در این میان تعداد زیادی فیلم علمی-تخیلی با مقیاس کوچکتر وجود دارند که بهقدر کافی دیده نمیشوند. ممکن است در این آثار، جذابیت سرراست و عامهپسند فیلمهای جریان اصلی وجود نداشته باشد و حتی اگر این فیلمها از چنین ویژگیای برخوردار باشند، نهایتا در بحث مارکت ناکام میمانند. این امر ما را با انبوهی از عناوین علمی-تخیلی نادیده گرفتهشده مواجه میکند؛ آثاری که برخی از آنها مجبورند در سرویسهای استریم، خودی نشان دهند بلکه به حقشان برسند.
مطلب را کامل بخوانید۱۴ داستان فرعی فیلمهای ابرقهرمانی که از قصهی اصلی جذابترند
در این مقاله نگاهی انداختهایم به ۱۴ داستان فرعی در فیلمهای ابرقهرمانی که از قصهی اصلی فیلمها جذابتر و بهتر بودهاند و مؤلفهها و موقعیتهای دراماتیک درگیرکنندهای به نمایش گذاشتهاند. طی دو دههی اخیر، فیلمهای ابرقهرمانی سلطان بلامنازع گیشههای سینماهای جهان بودهاند و هیچ ژانری توانایی رقابت با آنها را نداشته. یک فیلم خوشساخت از جهان سینمایی مارول یا جهان توسعهیافتهی دیسی یک پروژهی تضمینشده و قابل اتکاست و سرمایهگذارها میتوانند از فروش و سود کلان آن مطمئن باشند. به خاطر همین بدون توجه به دیگر ژانرها یا آسیبهای احتمالی که کل سینما به خاطر سلطهی این فیلمها میبیند، سال به سال با انبوهی از فیلمهای ابرقهرمانی طرف هستیم که بزرگتر، جنجالیتر و پرخرجتر میشوند. با وجود اینکه تعداد فیلمهای ابرقهرمانی روز به روز بیشتر میشوند، ولی فرمول ساختشان هیچ تغییر واضحی نمیکند و همه با همان روند امتحانپسداده جلو میروند. اگر کمی دقت کنید، متوجه میشوید که فیلمهای ابرقهرمانی از سال ۱۹۷۸ که اولین سوپرمن ساخته شد تا به امروز، تفاوت زیادی نکردهاند. همیشه با شخصیت پلید و شروری طرف هستیم که میخواهد دنیا را نابود کند، و در مقابلش ابرقهرمان خوشقلبی را داریم که همه چیزش را فدا میکند تا جان مردم را نجات دهد. ابرقهرمانی که یا قدرتهای خارقالعاده دارد یا مهارتها و ابزارآلات ویژه و حیرتانگیز.
مطلب را کامل بخوانید۷ حقیقت عجیب دربارهی فیلم سکوت برهها که کمتر کسی شنیده است
سه دهه از روزی که هانیبال لکتر کلاریس را وحشتزده کرد میگذرد. چقدر سکوت برهها را میشناسید؟ سی سال گذشت ولی برهها هنوز درحال فریاد کشیدناند. قبل از فیلمهای «شکارچی ذهن» و «جنایت حقیقی»، «سکوت برهها» از فیلمهای اکرانشده بود که نهاییترین شکل از جنبهی روانشناختیِ داستان یک قاتل سریالی بود. کلاریس استارلینگ، مأمور جوان FBI به امید حل کردن پروندهای که توجه زیادی را به خود جلب کرده بود، ترتیب قرار ملاقاتی با روانشناس قاتل زندانی، هانیبال لکتر را داد. در جریان این ملاقاتها تراماهای کودکی لکتر آشکار میشود و هانیبال در جایگاه روانشناس، پدر و البته روانپریشی خطرناک ظاهر میشود. برای مثال همهی کسانی که این فیلم را دیدهاند بعد از پیشنهاد وسوسهانگیز هانیبال سعی کردهاند خوراک روده (مشخصا نه رودهی انسان) با دانههای فاوا همراه با شراب چیانتی را امتحان کنند. بله! دکتر هانیبال تا این حد متقاعدکننده بود. به مناسبت سیسالگی این شاهکار سینما، شوکهکنندهترین حقایق در مورد آن را مرور میکنیم.
مطلب را کامل بخوانید۸۳ دنبالهی فیلمهای سینمایی که خبر نداشتید در حال ساختند
یکی از بدیهیات صنعت سینما این است که هالیوود علاقهی بسیار زیادی به ساخت دنبالههای سینمایی و ادامهی روند پولسازی دارد. تقریبا در هر ساعتی از روز که نگاهی به وبسایتهای سینمایی بیندازید با خبر ساخت یک دنبالهی سینمایی روبهرو با انواع اقسام تریلرها، پوسترها، جنجالهای خبری و … دربارهی فرنچایزهای آیندهی بمباران میشوید. اما میان همهی این اخبار ضد و نقیض فقط بعضی از دنبالههای سینمایی رنگ واقعیت میبینند و بالاخره در فرآیند ساخت قرار میگیرند. ساخت دنباله برای فیلمهای ابرقهرمانی در همهی اتفاقات محتمل است و تقریبا امکان ندارد DC و مارول فیلمی را روانهی سینماها بکنند و برنامهای برای ادامهی روند کسب درآمد نداشته باشند اما در سایر ژانرها هم دنبالههای سینمایی زیادی وجود دارند که به صورت جدی در مرحله ساخت قرار دارند؛ از اکشن و جنایی گرفته تا ملودرام عاشقانه و ترسناک.
مطلب را کامل بخوانید۱۰ انیمیشن تماشایی برای علاقهمندان به تاریخ
این طرز تفکر که فیلمهای انیمیشنی تنها برای کودکان ساخته میشود، خیلی وقت است که دیگر خریداری ندارد و بچهها و بزرگسالان به همان اندازه که از سینمای انیمیشنی لذت میبرند، فیلمهای لایو اکشن را هم که این روزها زیاد بر سر زبانها است، دوست دارند. انیمیشنها به مخاطبانشان همه چیز دادهاند؛ از داستانهای عاشقانهی دلگرمکننده و داستانهایی از شجاعت گرفته تا حکایتهایی شیرین از اینکه باید شریف و صادق باشیم و حتی نگاهی جدید به وقایع تاریخی که در گذشته، جهان را تحت تأثیر قرار دادهاند. از بمباران هیروشیما و ناگازاکی تا انقلاب ایران و عصر ملکه کلئوپاترا در مصر باستان، فیلمهای انیمیشنی بینظیری وجود دارند که دربارهی دورههای مختلف تاریخی در سرتاسر جهان هستند و تماشای بعضی از آنها برای دلباختههای وقایع تاریخی، از واجبات است.
مطلب را کامل بخوانیدچگونه به خود واقعیمان تبدیل شویم؟ (روانشناسی کارل یونگ)
اگر ذهن را به یک اتومبیل تشبیه کنیم، تصور ما این است که پشت صندلی راننده نشستهایم و مطابق با ارادهی خودآگاهمان تصمیمگیری میکنیم، ولی اگر کمی دروننگری کنیم، متوجه میشویم که در بسیاری از موقعیتها سیستم مسیریاب خودکاری در ذهنمان نصب شده که ساز و کارش فراتر از دانش و درک ماست. چیزی که ما میبینم، فقط صفحهی نمایشگری است که در حال نشان دادن خروجی نرمافزاری پیچیده است که در حال اجرا شدن روی سختافزاری پیچیدهتر است. اگر تلاش نکنیم با این سیستم مسیریابی آشنایی بیشتری پیدا کنیم، ساز و کارش را یاد بگیریم، ببینیم که کجا میخواهد برود و چگونه در صورت افتادن در مسیر اشتباه از اول راهش بیندازیم، ممکن است بیهدف در دنیا پرسه بزنیم و در بهترین حالت از مکانی کسلکننده و در بدترین حالت در مکانی فاجعهبار سر در بیاوریم. کارل یونگ (Carl Jung)، روانشناس سوییسی، یکی از بزرگترین و تواناترین چهرههای قرن بیستم بود که سعی کرد ذهن را از درون کشف کند و به درک کاملی از این سیستم مسیریابی ذهنی و درونی دست پیدا کند.
مطلب را کامل بخوانید
سلام سپنتا ✌
سلام
۱۵ تا
وای