از فیلمهای DC تا سریالهای نوجوانپسند؛ بهترینهای هنر و سینما
اگر فرصت مطالعهی اخبار و مقالات مهم هنری و سینمایی را ندارید، میتوانید مجموعهای از مهمترین اخبار و بهترین مقالهها و ویدیوهای دنیای فیلم و سریال، موسیقی و هنرهای تجسمی را در دیجیکالا مگ پیدا کنید. ما در سری مطالب بهترینهای هنر و سینما، هر دوشنبه ۱۰ مقاله، خبر و ویدیوی جذاب و پربازدید هفتهی گذشته را در یک مجموعه کنار هم در اختیارتان قرار میدهیم.
۱۱ فیلم ابرقهرمانی DC از بدترین تا بهترین
از سال ۲۰۱۳ و با اکران مرد پولادین، DC تغییرات قابلتوجهی را تجربه کرده است. فیلمهای اولیه، بهشدت تحت تأثیر کارگردان و نویسنده، زک اسنایدر بودند اما از جایی به بعد، این تأثیر کاهش یافت. این فیلمهای اول و آثار موفق اخیر پرفروش DC، تفاوتهای قابلتوجهی از لحاظ سبکشناسی وجود دارد، زیرا این استودیو با آثاری مانند زن شگفتانگیز ۱۹۸۴، قصد دارد داستانهای اختصاصی و مستقلی را به نمایش بگذارد و پرداختن به دنیاهای از پیشمعرفیشده را در اولویتهای بعدی قرار داده است. ادامهی مطلب…
۱۰ فیلم که پایان عالی یک مجموعهی سینمایی را خراب کردند
صنعت هالیوود سعی دارد تمام فیلمها و آثار خود را به مجموعههایی پولساز تبدیل کند و استودیوها آنقدر برای فیلمهای خود دنباله میسازند تا مطمئن شوند آن مجموعه، از لحاظ درآمدزایی به سقف خود رسیده است. آنها بهندرت تصمیم به پایان دادن به مجموعههای خود میگیرند، زیرا فیلمسازان میدانند چگونه پایانی برای فیلم رقم بزنند که کشش ادامه داشته باشد. استودیوها معمولا هنگامی به ساخت دنباله ادامه نمیدهند که بدانند داستان آن، بهقدری کامل است که در صورت تولید فیلمی دیگر، از کیفیت مجموعه کاسته میشود. ادامهی مطلب…
۱۰ فیلم که اگر کلاستروفوبیا (ترس از فضای بسته) دارید هرگز نباید ببینید
کلاستروفوبیا در سینما ایدهای نخنما است که کارگردانها برای القای آن از طرحهای خلاقانه و البته زوایای خاص دوربین استفاده میکنند و نتیجهی نهایی همزمان هیجانانگیز و خسته کننده است. با این وجود بعضی از کارگردانها از حد معمول فراتر میروند و تا جایی که مطمئن نشوند مخاطب هم به اندازهی شخصیتهای فیلم تا سر حد مرگ دچار ترس و دلهره شده، دستبردار نیستند. از جملهی این فیلمسازها میتوان به آلفرد هیچکاک اشاره کرد. ادامهی مطلب…
۱۰ سریال نوجوانپسند برتر که بر اساس کتاب ساخته شدهاند
تبدیل فیلمهای سینمایی به سریالهای تلویزیونی، یک مزیت برای نوجوانان محسوب میشود، زیرا آنها میتوانند زمان بیشتری را با داستان شخصیتهای محبوب خود بگذرانند و شاهد رشد فصل به فصل آنها باشند. از آنجا که تلویزیون، زمان بیشتری برای ساختن داستان مد نظر خود دارد، پس طرفداران کتابها هم خیلی از تمام شدن داستان رمان ناراحت نمیشوند و میتوانند داستان محبوب خود را به نوعی دیگر در قالب سریال دنبال کنند. ادامهی مطلب…
۲۰ فیلم جنجالبرانگیز که تماشاگران و منتقدان را مقابل هم قرار دادند
در این مقاله با ۲۰ فیلم جنجالبرانگیز آشنا میشوید که نظرات متناقضی را برانگیختند و بین منتقدان و تماشاگران دودستگی ایجاد کردند. تقریبا هر فیلمی که شیامالان ساخته با چنین وضعیتی روبهرو بوده. آیا شیامالان بیشتر از کارگردانهای همنسل خودش از این دودستگیها ایجاد کرده؟ این جای بحث دارد. ولی او در کنار کارگردانهایی مثل کریستوفر نولان، نیکلاس ویندینگ رفن، دارن آرونوفسکی و خیلیهای دیگر قرار میگیرد که با یکسری از فیلمهایشان نظرات متناقضی برانگیختند. ادامهی مطلب…
۵ انیمهی ورزشی برتر برای هواداران المپیک
تابستان امسال المپیک توکیو را داشتیم، صحنهای جهانی برای رقابت تمام ورزشکاران برتر جهان. درست مانند این ورزشکاران، انیمههای ورزشی هم در این سالها خیلی خوب موفق شدهاند که هواداران فراوانی برای خود دستوپا کنند. بعید است ورزشدوستها شناخت چندانی از انیمه داشته باشند، احتمالا اولین چیزی که با انیمه به ذهنشان میرسد «پوکمون» و «دراگون بال زد» است. ولی انیمههای ورزشی خوب زیادی داریم که هواداران المپیک اگر نگاهی به آنها بیاندازند، حتما مجذوبشان میشوند. ادامهی مطلب…
۱۰ فیلم برتر ژانر بادی کاپ (زوج پلیس)؛ تعقیب و گریز با چاشنی رفاقت و اعتماد
رد پای فیلمهای این ژانر را میتوان در سال ۱۹۴۹ پیدا کرد، زمانی که کارگردان افسانهای و نامدار ژاپنی، آکیرا کوروساوا فیلم «سگ ولگرد» را عرضه کرد، یک نوآر با محوریت وقایع پساجنگ که اتفاقاتش در دنیای تبهکاران توکیو رخ میدهد که در واقع این فیلم به نوعی سنگبنای این ژانر به حساب میآید. دلیل اصلی موفقیت فیلمهای بادی کاپ میتواند آن طرح و برنامهی خاصی باشد که ارائه میدهند که فرصت آتشسوزاندن و سکانسهای جذابی را برای دو شخصیت اصلی و کاریزماتیک این فیلمها فراهم میکند تا شیمی و رابطهی خاصشان با یکدیگر و آن کمدی یا بزن و بکوب را نشان دهند. ادامهی مطلب…
۲۰ فیلم برتر دههی ۲۰۰۰ میلادی؛ تکنولوژی برمیخیزد
با فرا رسیدن هزارهی جدید، تازهکاران دهههای قبلی سینما، مانند پل توماس اندرسن، وس اندرسن، دیوید فینچر، کوئنتین تارانتینو و… بهتدریج به تجربیات خود افزودند و تبدیل به کارگردانهایی شدند که سبک بصری و روایی خود را به تکامل رساندند. سینما حالا دیگر تنها نبود و تکنولوژی با پیشرفتهای چشمگیر خود به کمک او آمده بود. حالا دیگر کارگردانها دستشان باز بود و حتی میتوانستند بهراحتی بخشی از فیلم خود را در قالب انیمه روایت کنند. ادامهی مطلب…
۶ عنصر روایی سینمای اصغر فرهادی که فیلمهایش را جذابتر میکنند
فرهادی در ادامهی روند فیلمسازیاش، همین مسیر را ادامه داد و با پختگی و بلوغ بیشتری فیلمهایش را کارگردانی کرد. با بررسی فیلمهایی که فرهادی پس از چهارشنبه سوری در ایران ساخته، به چند نشانه در فیلمهایش رسیدیم که نشان میدهد این کارگردان صاحب سبک بیشتر بر روی این موضوعات تمرکز و توجه دارد. در ادامه با بررسی چهار فیلم «چهارشنبه سوری»، «درباره الی»، «جدایی نادر از سیمین» و «فروشنده» به نشانههایی که بیشترین تکرار را در فیلمهای فرهادی داشتهاند میپردازیم. ادامهی مطلب…
۱۰ فیلم محبوب کوئنتین تارانتینو از دههی ۹۰ میلادی
تارانتینو که به خاطر قصههای نبوغآمیز، خشونت لجامگسیخته و عریان و دیالوگهای خوشریتم معروف شده معمولا دربارهی سلایق سینمایی خودش با صراحت و بیپرده سخن میگوید. او در مصاحبهای در این زمینه گفته: «مغز من مثل یک اسفنج عمل میکند. به حرفهایی که بقیه دور و برم میزنند گوش میدهم، تمام رفتارهای دیوانهوار و خاص مردم را نگاه میکنم و در یادم میماند. مردم جوکی را برایم تعریف میکنند و در خاطرم ثبت میشود. یا خاطرهی جالبی را از زندگی خودشان میگویند و مغزم نگهش میدارد». ادامهی مطلب…