آموزش مقدماتی فتوشاپ؛ برش، تغییر اندازه و چرخاندن عکس
در دنیای فتوشاپ هیچ محدودیتی برای ویرایش تصاویر و کارهایی که انجام میدهید وجود ندارد. ولی برای شروع این کار، در ابتدا باید به اصول این نرمافزار تسلط پیدا کنید. در این مقاله قصد داریم چند نمونه از اساسی و بنیادینترین تنظیمات تصاویر در فتوشاپ را به شما آموزش دهیم.
کراپ کردن (Cropping)؛ اگر قصد داشته باشید که بخشهایی از تصویر را پاک و جدا کنید، شما باید آن را کراپ کنید (برش بزنید). کراپ کردن تصویر را میتوانید مثل استفاده از یک قیچی در نظر بگیرید که با آن میتوانید بخشهای اضافی یک عکس را جدا کنید.
تغییر ابعاد (Resizing)؛ اگر قصد داشته باشید که تصاویر را کوچکتر و یا بزرگتر کنید، باید آنها را Resize کنید. هرچند، باید در نظر داشته باشید که بزرگتر کردن از ابعاد اصلی آن معمولاً نتایج با کیفیت و چندان دلچسبی را به همراه نخواهد داشت.
چرخاندن (Rotating)؛ اگر قصد داشته باشید که تصویر را بچرخانید، باید با استفاده از این ویژگی فتوشاپ آن را در جهات مختلف حرکت دهید. برای مثال ممکن است تصمیم داشته باشید یک عکس را ۹۰ درجه در جهت ساعتگرد بچرخانید.
اگر تمایل داشته باشید که پا به پای ما این آموزش را انجام دهید، این فایل آموزشی را دانلود کنید (روی لینک راست کلیک کرده و گزینه Save را بزنید). تصور کنید ما قصد داریم از این تصویر در یک صفحه اینترنتی استفاده کنیم، ولی ابعاد آن بسیار بزرگتر از نیاز ما است. بنابراین باید در ابتدا آن را Crop کنیم و سپس ابعاد آن را به 800px در 600px تغییر دهیم.
آموزش کراپ کردن در فتوشاپ
بهمنظور کراپ کردن (برش زدن) یک تصویر در نرم افزار ادوبی فتوشاپ، شما دو راه پیش روی خود خواهید داشت. شما یا میتوانید از ابزار Cropping استفاده کنید یا اینکه بخش مد نظر خود را با استفاده از ابزار Rectangular Marquee انتخاب کنید. هر کدام از این روشها کمی با دیگر تفاوت دارد و ممکن است استفاده از یکی را ترجیح دهید. بنابراین ما هر دوی آنها را به شما آموزش خواهیم داد.
روش اول برای Crop کردن تصویر
- تصویر مد نظر خود را در فتوشاپ باز کنید. ابزار Crop را در بخش پنل ابزارها انتخاب کنید.
- بخشی از تصویر را انتخاب کنید که قصد نگه داشتن آن را دارید (نمیخواهید حذف شود).
- در صورت لزوم، ابعاد بخش دلخواه را دوباره بررسی و تنظیم کنید.
- دکمهی Enter را بزنید تا عکس Crop انجام شود. شما همچنین برای انجام این کار میتوانید ۲ مرتبه با موس کلیک کنید.
روش دوم برای Crop کردن تصویر
- تصویر مد نظر را در محیط فتوشاپ باز کنید. از پنل ابزارها، ابزار Rectangular Marquee را انتخاب کنید.
- در نوار بالای صفحه که آن را بهعنوان کنترل پنل ابزار میشناسیم، بخش Style را پیدا کنید. این بخش در برخی از نسخه های فتوشاپ ممکن است Mode نامگذاری شده باشد. اگر قصد دارید که نسبت ابعاد در تصویر شما حفظ شود، گزینهی Fixed Ratio را انتخاب کرده و سپس طول و عرض دلخواه خود را وارد کنید. در غیر این صورت، اطمینان حاصل کنید که در بخش Style گژینهی Normal انتخاب شده باشد. در این مثال، ما تصمیم داریم که تصویر را با نسبتهای ۴ به ۳ کراپ کنیم.
- حالا با استفاده از موس، بخش دلخواه خود را روی تصویر انتخاب کنید (بخشی که تمایل دارید حفظ شده و حذف نشود).
- در صورت تمایل میتوانید در لبههای این بخش کلیک کرده و آن را مقداری جابهجا کنید.
- حالا ازا این گزینهی Image > Crop را انتخاب کنید تا بخش انتخابی شما برش داده شود.
نکته
پس از اینکه کل بخش را انتخاب کردید، باز هم میتوانید آن را جابهجا کنید. برای این کار، با استفاده از موس روی آن کلیک کرده، کلیک را نگه دارید و بخش انتخابی را جابهجا کنید. روش دیگری هم برای انجام این کار وجود دارد. دکمهی Space کیبورد را فشرده و آن را نگاه دارید، سپس بخش انتخابی را با استفاده از تکان دادن موس جابهجا کنید. وقتی کارتان به اتمام رسید، دکمه Space را رها کنید.
کارهای ذکر شده تکنیکهای سخت و دشواری نیستند. ولی اگر مبتدی هستید، برای انجام آن احتمالا نیاز به چند مرتبه تکرار و تمرین خواهید داشت. فایل آموزشی که در ابتدای مقاله قرار داده بودیم را که هنوز در خاطر دارید؟ با استفاده از این فایل میتوانید این آموزش را تمرین کنید.
از نظر ما، روش اول آسانتر و کاربردیتر است. ولی تمرین خود را با استفاده از روش دوم انجام دهید تا تسلط بیشتری به نرمافزار پیدا کنید.
آموزش تغییر ابعاد تصاویر در فتوشاپ
قبل از هر چیز، دوباره تأکید میکنیم از بزرگتر کردن تصاویر از ابعاد اصلی خودشان اجتناب کنید. وقتی این کار را انجام میدهید، جزئیات عکس آسیب میبینند و کیفیت آن افت محسوسی پیدا میکند. هرچه عکس را بیشتر بزرگ کنید، کیفیت آن بیشتر کاهش پیدا میکند. برای تغییر ابعاد تصویر، این مراحل را باید طی کنید:
- تصویر را در فتوشاپ باز کنید. سپس مسیر Image > Image Size را از منوی فتوشاپ طی کنید
- صفحهای باز خواهد شد. دقت کنید که واحد ابعاد (Unit Sze) شما بر روی Pixels تنظیم شده و گزینهی Resample هم تیک خورده باشد. دکمهی Lock (معمولا شکل یک زنجیر) که در کنار بخش طول و عرض قرار دارد را هم توصیه میکنیم که فعال کنید. با فعال کردن این گزینه، اطمینان حاصل میکنیم که نسبت طول و عرض همانند تصویر اصلی حفظ میشود. تغییر دادن ابعاد تصویر، بدون حفظ نسبتها، باعث بدقیافه شدن تصویر و به هم ریختن آن میشود.
- ابعاد دلخواه برای تصویر جدید را وارد کنید. وقتی طول/عرض جدید را وارد میکنید، عرض/طول جدید باید بهصورت خودکار و با محاسبهی نسبت تصویر وارد شود.
- دکمهی OK را بزنید تا ابعاد تصویر شما تغییر کند.
نکته – در صفحهی قبل اگر گزینهی Automatic را کنار منو Resample مشاهده نکردید، توصیه میکنیم که یکی از حالتهای bicubic را به جای آن انتخاب کنید. این حالات هم در اکثر شرایط میتوانند نتیجه بسیار خوبی برای شما به همراه داشته باشند.
حالا نوبت شماست.
فایل نمونهآی که در ابتدای مقاله قرار داده بودیم را سعی کنید Resize کنید. طول عکس را 800px در نظر بگیرید. ارتفاع باید به صورت خودکار روی عدد 600px تنظیم شود. البته باید در نظر داشته باشید که Crop کردن عکس را باید با استفاده از دومین روشی انجام داده باشید که پیشتر توضیح دادیم. در غیر این صورت، احتمالا ارتفاع عکس به صورت خودکار روی عدد ۶۰۰ تنظیم نشود.
آموزش چرخاندن تصویر در فتوشاپ
چرخاندن تصاویر (Rotate) در ادوبی فتوشاپ کار آسانی است. شما با استفاده از این نرمافزار میتوانید تصاویر را در جهت عقربههای ساعت، خلاف جهت عقربههای ساعت، ۱۸۰ درجه افقی یا ۱۸۰ درجه عمودی بچرخانید یا برگردانید. همچنین میتوانید تصاویر را در هر زاویهی دلخواه دیگری هم بچرخانید. با این حال، بیشتر دوربینهای دیجیتال امروزی خودشان بهصورت خودکار تصاویر را میچرخانند و تصویر صحیح را در اختیار شما قرار میدهند. بنابراین، شاید خیلی به این ابزار فتوشاپ احتیاج پیدا نکنید. ولی با این حال، یادگیری Rotation در فتوشاپ الزامی و ضروری است. در ادامه به آموزش این کار میپردازیم.
- تصویر مد نظر را در فتوشاپ باز کنید. مسیر زیر را برای چرخاندن عکس خود بپیمایید Image > Image Rotation و حالا مقدار چرخش دلخواه را انتخاب کنید.
- تصویر شما بههمین سادگی اصلاح میشود.
بازگشت تغییرات در فتوشاپ
اگر اشتباهی مرتکب شدید یا از انجام تغییری منصرف شدید، میتوانید با فشردن کلیدهای Ctrl+Z به عقب باز کردید (در سیستمعامل مکینتاش Command+Z). برای انجام مجدد این تغییرات، کلیدهای Ctrl+shift+Z را بفشارید (در مک Command+shift+Z).
در نسخههای قدیمی فتوشاپ، بازگرداندن تغییرات کمی متفاوت بود. برای این کار باید همان کلیدهای Ctrl+Z را میزدید. ولی اگر این کلیدها را دوباره فشار میدادید، دوباره همان تغییرات اعمال میشدند. بهعبارت دیگر، با فشردن این کلیدها فقط بین آخرین بخش از تغییرات خود عقب و جلو میرفتید؛ یک بار تغییر حذف شده و دوباره باز میگشت. در این نسخهها، اگر قصد دارید که به چندین مرحله عقبتر بازگردید، باید از بخش Edit > Step Backward اقدام کنید یا اینکه از کلیدهای Ctrl + Alt + Z (در مکینتاش Command + Option + Z) استفاده کنید.
امتحان کنید
بعد از اینکه چند تغییر روی فایلهای خود اعمال کردید، با استفاده از آموزشهای ارائه شده به عقب و جلو برگردید و تأثیر استفاده از این دکمهها آزمایش کنید.
در انتها، توصیه میکنیم بعد از انجام تغییرات، عکس جدید را در یک فایل جدید سیو کنید تا فایل اصلی شما دستنخوره باقی بماند.
منبع: edu.gcfglobal