فضاپیمای آزادی اسپیس‌ایکس به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
اتصال فضاپیمای کرو دراگون آزادی به ایستگاه فضایی

فضانوردان ناسا و آژانس فضایی اروپا که روز گذشته با فضاپیمای سرنشین‌دار کرو دراگون آزادی راهی مدار شده بودند، امروز با موفقیت به ایستگاه فضایی بین‌المللی پیوستند.

«کیل لیندگرن» (Kjell Lindgren)، «رابرت هاینز» (Robert Hines)، «جسیکا واتکینز» (Jessica Watkins) از ناسا و «سامانتا کریستوفورتی» (Samantha Cristoforetti) از آژانس فضایی اروپا چهارشنبه ۲۷ آوریل (صبح پنج‌شنبه ۸ اردیبهشت در ایران)، ساعت ۱۹:۳۷ منطقه‌ی زمانی شرقی (۰۴:۰۷ به وقت تهران) در حالی که فضاپیمای «آزادی» (Freedom) دراگون اسپیس‌ایکس پهلو گرفته بود، به ایستگاه فضایی بین‌المللی پیوستند که به آرامی بر فراز ۴۲۰ کیلومتری اقیانوس آرام حرکت می‌کرد.

پس از اتصال کپسول «کرو دراگون» (Crew Dragon) به ماژول هارمونی، فضانوردان دراگون، استاندارد نشت و فشار بین فضاپیما و ایستگاه را بررسی کردند تا برای باز شدن دریچه آماده باشند. سپس در ساعت حدود ۲۱:۱۵ منطقه‌ی زمانی شرقی (۰۵:۴۵ به وقت تهران) فضانوردان با موفقیت وارد ایستگاه فضایی شدند.

این فضانوردان که روز گذشته توسط موشک فالکون ۹ اسپیس‌ایکس از مرکز فضایی کندی راهی مدار زمین شده بودند، به خدمه‌ی مأموریت «اعزام ۶۷» (Expedition 67) می‌پیوندند. با این سفر ۱۵ ساعته و ۴۵ دقیقه‌ای به ایستگاه، رکورد سریع‌ترین زمان جابه‌جایی برای یک مأموریت فضایی آمریکا از برخاستن تا پهلو گرفتن در ایستگاه فضایی بین‌المللی ثبت شد. این در حالی است که مأموریت‌های روسیه با فضاپیمای سایوز رکورد رسیدن ۳ ساعته به ایستگاه را هم دارند.

فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی پس از رسیدن خدمه‌ی کرو-4

فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی پس از رسیدن خدمه‌ی کرو-۴
Credit: NASA

بدین ترتیب با حضور «راجا چاری» (Raja Chari)، «توماس مارش‌برن» (Thomas Marshburn) و «کایلا بارون» (Kayla Barron) و «ماتیاس مورر» (Matthias Maurer) از ESA و فضانوردان روسیه «اولگ آرتیموف» (Oleg Artemyev)، «دنیس ماتویف» (Denis Matveev)، «سرگی کورساکوف» (Sergey Korsakov) هم‌اکنون تعداد خدمه‌ی ایستگاه فضایی به ۱۱ نفر افزایش یافته است؛ تا زمانی که خدمه‌ی کرو-۳ ناسا و اسپیس‌ایکس در اوایل ماه می به زمین بازگردند.

مأموریت کرو-۴ به‌طور کلی هفتمین مأموریت فضایی سرنشین‌دار اسپیس‌ایکس محسوب می‌شود که شامل چهار پرواز عملیاتی برای ناسا، دو مأموریت فضایی خصوصی و نخستین پرواز آزمایشی خدمه‌ی دراگون در سال ۲۰۲۰ می‌شوند. ناسا در ماه فوریه اعلام کرد که سه پرواز سرنشین‌دار دیگر را هم با اسپیس‌ایکس پیش خواهد برد که شامل مأموریت‌های کرو-۷ و کرو-۸ و کرو-۹ می‌شوند.

ورود فضانوردان کرو-۴ به ایستگاه سه روز پس از آن صورت می‌گیرد که کپسول سرنشین‌دار دیگر اسپیس‌ایکس  با نام «ایندیور» (Endeavor) با همکاری «آکسیوم اسپیس» (Axiom Space) نخستین مأموریت کاملا خصوصی ایستگاه فضایی بین‌المللی را با موفقیت تکمیل کردند. این مأموریت آغازی برای فعالیت‌های خصوصی بیشتر در مدار زمین و در ادامه ساخت یک ایستگاه فضایی خصوصی است.

عکس کاور: اتصال فضاپیمای کرو دراگون آزادی به ایستگاه فضایی
Credit: NASA

منابع: NASA, SpaceFlight Now



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *تعداد پاسخ به پرسش امنیتی تمام شده است. لطفا مجدد تلاش نمایید.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X