کاوشگر تیانون-۱ چین عکسهایی تماشایی از هلال سرخ مریخ فرستاد
فضاپیمای تیانون-۱ چین که در مدار مریخ قرار دارد، عکسهایی تماشایی از مریخ فرستاده که این سیاره را به صورت یک هلال سرخ در اعماق فضا نشان میدهد.
عکسهای تیانون-۱ به طور جداگانه از نیمکرهی شمالی و جنوبی مریخ با دوربین وضوح متوسط کاوشگر که نخستین مأموریت میانسیارهای چین است گرفته شدهاند.
نتیجهی این تلاش، دو عکس باشکوه است که نیمکرهی شرقی مریخ را در حالی که با نور خورشید روشن شده است، نشان میدهد و برخی عوارض سطحی و لبهی کمنور جو مریخ هم در آن مشخص است. این عکسها در فاصلهی حدود ۱۱ هزار کیلومتری از مریخ ثبت شده است.
تصویر نیمکرهی جنوبی مریخ که بخش پایینی مریخ در آن روشن دیده میشود، در تاریخ ۱۶ مارس (۲۶ اسفند) گرفته شده، در حالی که عکس نیمکرهی شمالی توسط همین دوربین در تاریخ ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) ثبت شده است.
کاوشگر تیانون-۱ در حال حاضر در مدار قطبی به دور مریخ میگردد که به گفتهی سازمان ملی فضایی چین (CNSA) فاصلهی آن نسبت به سطح از ۲۸۰ کیلومتر تا ۵۹ هزار کیلومتر تغییر میکند. ایند مدار به فضاپیما امکان میدهد تا از مکان اصلی درنظر گرفته شده برای فرود مریخنورد بگذرد.
با این گذرها دوربین وضوح بالای کاوشگر تیانون-۱ چین تصاویر دقیق و دارای جزئیات از محل فرود جمعآوری میکند تا مریخنورد برای فرود در ماه می یا ژوئن (اردیبهشت یا خرداد) آماده باشد.
تیانون-۱ درست یک روز پس از کاوشگر امید امارات متحده عربی و یک هفته زودتر از مریخنورد پشتکار، در ۱۰ فوریه (۲۲ بهمن) وارد مریخ شد.
عکس کاور: هلال سرخ مریخ که توسط کاوشگر تیانون-۱ چین از نیمکرهی شمالی ثبت شده است.
Credit: CNSA
منبع: Space